34. kolo
01.05.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

Brighton v důležitém zápase přehrál Leeds

Brighton udělal důležitý krok za záchranou, když na domácí půdě po dominantním výkonu zdolal Leeds United 2:0. Domácí byli po celý zápas lepším celkem, jako obvykle si vypracovali množství nadějných příležitostí a díky brankám Grosse a Welbecka si na své konto připisují velmi důležité tři body.

První příležitost připadla na kopačky Trossarda, který se po hezké kombinaci ocitl v dobré pozici uvnitř pokutového území. V zakončení se neukvapil, rychlou kličkou si dokázal vypracovat výhodnou pozici, jenže jeho střela zamířila pouze do rukavic brankáře Mesliera. Po čtvrt hodině hry došlo k závěru před brankou Leedsu, míč se trochu krkolomně dostal k Welbeckovi, kterého trochu nešťastně zalehl bránící Alioski a po právu byla nařízena penalta. K té se postavil Pascal Gross a prudkou přízemní střelou otevřel skóre utkání.

Leeds se dlouho nemohl dostat ke své hře a vůbec si nevytvářel příležitosti. Po půlhodince hry zahrozili dalekonosnou ránou Harrisona, která si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Před poločasem ještě vyrobil velkou hrubku v rozehrávce Llorente, kterého uvnitř pokutového území obral dotírající Welbeck, který se pak nerozpakoval a na hranici penaltového puntíku našel Trossarda, ten ale ve velké šanci branku překopl.

Na startu druhého dějství pronikl po levé straně obránce Burn a přízemní zpětnou přihrávkou našel nabíhající Veltmana, ten však prostor mezi třemi tyčemi také nenašel. O chvíli později se neujala ani hlavička Whita, v dalším úniku se zase Welbeck pokusil brankáře Mesliera přelobovat, ten ale jeho úmysl vystihl a balón vyrazil. Dvacet minut před koncem o sobě dal zase vědět i Leeds, Dallasova rána z hranice vápna sice nepostrádala razanci, s přesností už si ale nepotykala.

Deset minut před koncem pak už přišlo definitivní rozuzlení zápasu. Dlouhý míč dokázala obrana Leedsu odvrátit pouze k útočníkovi Welbeckovi, který si jej krásně za nohou zpracoval do pohybu a druhým dotekem vyslal na branku Mesliera prudkou přízemní střelu, kterou už hostující brankář vyrazit nedokázal. Brighton se tak dočkal velmi důležitého vítězství, které by mu s největší pravděpodobností mělo zajistit prvoligovou příslušnost i pro příští rok.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
LeedsUnited

0:1

Reagovat
Nieuwendyk

Zatím hrajeme příšerně, snad nejhůř letos

Reagovat
Nieuwendyk

Co to tam Pascal vymýšlel v tom vápně, mě jebne A hlavně jebne Marcela

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele