34. kolo
01.05.2021 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

Citizens přehráli Crystal Palace a jsou jen krůček od titulu

Manchester City díky brankám Agüera a Torrese pohodlně zdolal domácí Crystal Palace a nachází se pouhé tři body od zisku titulu. Pokud Manchester United v neděli podlehne Liverpoolu, pak mohou svěřenci Pepa Guardioly slavit už tento víkend, v opačném případě si na oslavy ještě musí nějakou tu chvilku počkat, nicméně už není ani nejmenších pochyb - letošním mistrem se dříve nebo později stanou fotbalisté Manchesteru City.

Citizens do utkání vstoupili aktivně a první příležitost měl po přetaženém centru Mendyho záložník Torres, jeho ránu však obránce domácích zablokoval na rohový kop. Domácí kontrovali únikem Townsenda, jehož centr našel hlavu Bentekeho, belgický útočník však svůj výskok špatně načasoval a na branku Manchesteru City tak vyslal jen neškodný projektil. Poté se do vyložené šance dostal Raheem Sterling - dlouhý pas Laporteho totiž podskočil bránící Kouyaté, anglický křídelník si chytře na zem položil i zbývající dva obránce, jenže v rozhodující chvíli si míč ukopl a na dlouhou nohu pak pod tlakem pálil mimo. Ještě před poločasem se do vedení mohli dostat fotbalisté Crystal Palace - po závaru před hostující brankou se míč dostal k Bentekemu, ten ale z otočky na malém vápně pouze nastřelil vyběhnuvšího Edersona.

Hostujícímu celku ale parádně vyšel start do druhého dějství. Nejprve se za domácí obranou zjevil osamocený Torres, který si balón zpracoval na prsa a obloučkem jej ještě směroval na Jesuse, před kterým by zívala otevřená svatyně - před útočníkem hostí však na poslední chvilku balón odklidil na roh stoper Dann. Citizens to nicméně nemuselo mrzet - po deseti minutách druhé půle totiž přesným pasem našel Mendy na hranici vápna osamoceného Agüera, který si prvním dotekem balón převzal do běhu a druhým jej nekompromisně napálil přesně pod břevno. A jen o minutu a půl později byl rozdíl ve skóre už dvoubrankový, to se totiž na hranici vápna uvolnil záložník Torres a chytrou přízemní střelou poslal míč do sítě podruhé.

Třetí gól mohl přidat v posledních týdnech se trápící Sterling, ten však po hezkém uvolnění napálil z úhlu pouze tyč. Gól měl po více než hodině hry na kopačce také stoper Laport, ke kterému se míč odrazil po závaru po rohovém kopu, jenže ten zblízka napálil jen clonícího Bentekeho. A když se ani z dalšího úniku neprosadil aktivní Sterling, který svůj technický pokus nasměroval o půl metru vedle levé tyče domácí branky, dospělo utkání k pohodlné výhře hostí 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

By ma zaujimalo preco vedenie ligy zase dava nas zapas na 13:30 ked hrame v stredu LM a to nie je 1.raz v tejto sezone a nielen pri nas

Reagovat
t0mmy33MCFC

no ale zase hrajeme v utery LM ne... tak aby bylo vic casu na odpocinku... ale stejne tohle bude hodne protocena sestava, jako proti Leedsu, snad tentokrat se tim kluci porvou lepe, Ferran by se mohl po dobrem zacatku sezony zase trochu vic probudit

Reagovat
MCFC_8

Uvidime no, ale nemam dobry pocit z toho zapasu...urcite Pep bude setrit hracov zo zakladu

Reagovat
t0mmy33MCFC

pohoda... myslim, ze titul uz ziskame, i kdyby jsme uz vsechno prohrali, coz se nestane

Reagovat
MCFC_8

Gundo v stredu nedohral? Asi som pozeral iny zapas, mali sme len 1 striedanie, dole siel Cancelo a hore Zinchenko...treba si pozistovat fakty, ved Gundo to potom rozchodil...potom aj to preview stoji za prd...

Reagovat
scholes18

Hlavne kedy hrá LM tvoj klub.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele