34. kolo
01.05.2021 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea zvládla duel s Fulhamem

Chelsea v sobotním podvečeru dokázala přehrát hostující Fulham a upevnila si pozici v první čtyřce. Naopak pro hosty se ve vztahu k záchraně jedná o velmi složitou situaci - čtyři kola před koncem ztrácí Cottagers na první nesestupovou příčku rovných devět bodů, což znamená, že pokud chtějí ještě pomýšlet na zachování prvoligové příslušnosti i pro příští ročník, musí zvítězit ve všech čtyřech zbývajících duelech. Fulham přitom na Stamford Bridge nepředvedl vůbec špatný výkon, kvůli dvěma brankám Havertze však odjíždí bez bodu.

Chelsea do utkání nevstoupila zrovna dobře a byl to právě Fulham, kdo svého soupeře zatlačil a v úvodních deseti minutách si vypracoval územní převahu. Nejprve po ztrátě Havertze zahrozil dalekonosnou ranou Robinson, jeho prudký projektil musel nad břevno vytěsnit brankář Mendy. O chvíli později pálil zpoza vápna i obránce Andersen, jeho rána však tentokráte byla nepřesná. Chelsea dlouho nemohla najít správný rytmus, vysunuté napadání Fulhamu jí dělalo pořádné problémy, a možná i proto se po deseti minutách Thiago Silva pokusil o rozehrávku na delší vzdálenost. Jeho dlouhý pas si už na polovině Fulhamu senzačně zpracoval Mason Mount, následně ještě lepší kolmicí vysunul Havertze, který tváří tvář Areolovi nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Druhý přesný zásah mohl německý útočník přidat po dvacet minutách, po dalším pasu Mounta dopravil míč do branky podruhé, jeho radost mu však tentokráte zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Fulham odpověděl šancí Lookmana, jehož křižnou střelou z hranice vápna musel precizním zákrokem likvidovat Mendy. Nedobrá spolupráce mezi Thiagem Silvou a Billym Gilmourem vedla k další ztrátě míče, po které se do nadějné příležitosti dostal Decordova-Reid, jeho zakončení však na poslední chvíli zblokoval brazilský stoper Chelsea. Před poločasem mohl vedení domácích navýšit Ziyech, Fulham totiž vyrobil lacinou ztrátou ve středu pole, čehož okamžitě využil aktivní Mount, který kolmicí nastartoval rychlého Wernera. Ten na hranici vápna tentokráte nezpanikařil a parádní přihrávkou oslovil nabíhajícího Ziyecha, který ale ve vyložené pozici našel jen připravené rukavice brankáře Areoly.

A Chelsea to mohlo mrzet prakticky hned vzápětí. V nastaveném čase první půle se k zakončení z hranice vápna odhodlal Aina a jeho tečovanou střelu vytěsnil brankář Mendy jen skutečně s vypětím všech sil.

Chelsea se poučila z nevydařeného vstupu do první půle a druhé dějství proto začala mnohem aktivněji, za což byla rychle odměněna druhým gólem. Parádní spolupráci totiž předvedla německá útočná dvojice Havertz - Werner. Prvně jmenovaný krásně zalepil dlouhý nákop Chilwella, následně si navedl míč do středu hřiště a předal jej Wernerovi. Ten se znovu neukvapil a perfektně načasoval přihrávku na Havertze, který sám před Areolou nezpanikařil a zvýšil vedení Chelsea na 2:0.

Třetí branka mohla přijít po spolupráce Havertze s Jamesem, jeho přízemní centr, který měl směřovat na osamoceného Wernera, ovšem na poslední chvíli zastavil pozorný brankář Areola. A protože si Fulham i navzdory závěrečnému tlaku žádnou další vážnější šanci nepřipravil, skončilo utkání vítězstvím Blues v poměru 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele