Premier League - souhrn 34. kola: WHU zůstává ve hře o LM

30.04.2021, 22:54, aktualizováno 03.05.2021, 23:08
Komentáře a souhrny
Michail Antonio (© AFP)
West Ham United v pondělní dohrávce vyhrál v Burnley a zůstává v boji o Ligu mistrů. Manchester City si poradil s Crystal Palace a udělal další výrazný krok směrem k titulu. Leicesteru City nepomohla ani početní převaha a ze Southamptonu si odváží pouze bod za remízu 1:1. Foxes se musí ohlížet za sebe na Chelsea, která po výhře nad Fulhamem zaostává o dva body. Arsenal zvítězil v Newcastlu...

Burnley FC - West Ham United 1:2

03.05.2021 21:15

Góly: 19. Chris Wood (pen.) - 21. Michail Antonio, 29. Michail Antonio

West Ham United obrátil vývoj duelu 34. kola Premier League a porazil Burnley na jeho stadionu 2:1. Domácí poslal do vedení z penalty Wood, tři body pro "Kladiváře" pak zařídil Antonio.

Souček v sedmnácté minutě na malém vápně srazil Wooda a sudí Anthony Taylor odpískal penaltu ve prospěch domácích. Rozehrávky pokutového kopu se ujal Chris Wood a nezaváhal. Jeho prudkou ránu k tyči sice Fabiański vystihl, ale dosáhnout na ni nemohl. Nejlepší střelec Burnley si tak letos drží stoprocentní úspěšnost, ze šesti pokusů neminul ani jednou.

Bleskovou odpověď hostů však ve 21. minutě zařídil hlavičkou zblízka Michail Antonio. Vybojovaný míč mu po Lingardově zpětné přihrávce posadil na hlavu přesným centrem Vladimír Coufal. Uplynulo jen osm minut, když celá obranná čtveřice Burnley vyrovnaná na malém vápně sledovala centr Saïda Benrahmy, který po odskoku o trávník tečoval za záda bezmocného brankáře opět z bezprostřední blízkosti Michail Antonio.

Po chvilce byl blízko třetímu gólu Benrahma, který si na levém křídle zasekl míč kolem Lowtona a jeho střílený centr proletěl o píď kolem zadní tyče. Antonio se marně snažil posunout míč skluzem do sítě. I Burnley však ukázalo své umění, když se Matěj Vydra protáhl v šestnáctce kolem dvou beků West Hamu, obhodil Fabiańského a jeho oblouček vyhlavičkoval z brankové čáry Craig Dawson.

Snad poprvé po změně stran se domácí dostali do šestnáctky v 64. minutě a hned mohli udeřit. Diop nedůrazně odhlavičkoval míč před Brownhilla, který pálil z otočky a po skvělém zákroku brankáře Fabiańského na čáře netrefil bránu z druhé dorážky Rodriguez.

Lingard mohl definitivně rozhodnout, jenže po rychlém brejku v 90. minutě napálil zprava jen bok chladnokrevně stojícího brankáře Popea.

West Ham se vrátil na pátou příčku, Burnley je šestnácté.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers 1:1

03.05.2021 19:00

Góly: 62. Mbaye Diagne - 45+2. Fábio Silva

Letošní nováček se ještě srdnatě pere o udržení prvoligové licence, nicméně v pondělní dohrávce 34. kola nedokázal vyzrát na favorizovaný Wolverhampton a pouze s ním remizoval v poměru 1:1. V Premier League tak nevyhrál potřetí za sebou a stále se nachází na devatenácté pozici, se šestadvaceti body ztrácí na sedmnáctou pozici Newcastlu propastných deset bodů a jeho naděje na záchranu se proto pohybují v teoretické rovině.

Hostujícímu výběru patří dvanácté místo s dvaačtyřiceti body a ve zbývajícím průběhu prakticky nemá o co hrát, pokusit se už může jen o posun do horní poloviny anglické nejvyšší soutěže. První poločas zprvu neprobíhal ve strhujícím tempu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, první nebezpečnější možnost se urodila přesně po odehrané půlhodině. Dostali se do ní hosté, ale tvrdou ránu Semeda skvěle odvrátil nad břevno gólman Johnstone.

Hosté se přeci jen mohli radovat z vedení v nastaveném čase úvodního dějství. Po kombinaci v pokutovém území Silva přistrčil míč k dobře postavenému Fábiu Silvovi, jehož tečovaný pokus zapadl s velkým štěstím za naprosto bezmocného Johnstona. West Bromwich se po změně stran snažil srovnat, ale Townsendovu střelu z osmnácti metrů ukryl ve svém náručí brankář Patrício a hostující strážce si vzápětí brilantně poradil i s pokusem Gallaghera.

Naopak přesně po hodině hry mohl pojistit svůj náskok tým vedený portugalským trenérem Nunem Santem, avšak dalekonosný projektil Silvy famózně zneškodnil Johnstone. Mírný outsider tohoto střetnutí srovnal stav v 62. minutě, když si Mbaye Diagne seběhl před hranici brankového území na parádní centr z levého křídla od Townsenda a prudkou hlavičkou uklidil balón přímo do bližšího spodního rohu.

Ve zbývajícím průběhu však nedošlo k očekávanému tlaku domácího celku, hosté totiž pozorně bránili a žádná gólová možnost tak k vidění nebyla.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Sheffield United 4:0

02.05.2021 20:15

Góly: 36. Gareth Bale, 61. Gareth Bale, 69. Gareth Bale, 77. Heung-min Son

Tottenham Hotspur porazil v domácím zápase 34. kola Premier League Sheffield United jednoznačně 4:0. Zápas patřil hlavně domácímu Garethu Baleovi, který si připsal tři branky, jednou trefou jej doplnil Son.

Hned ve druhé minutě Son Hung-min perfektně načasoval přihrávku vzduchem na Harryho Kanea, jenž se z ofsajdové hrany odpoutal od svého strážce a zcela sám pálil z voleje zblízka ve vyložené šanci jen do brankáře Ramsdalea.

V 16. minutě tvrdou střelu Son Hung-mina z 22 metrů k tyči vytáhl Ramsdale pravačkou na roh. O dvě minuty později faulovaný Son prostrčil míč do vápna na Kanea, který si povodil Baldocka, křížnou střelou překonal i Ramsdalea, ale brankáře zastoupil na čáře jeden ze spoluhráčů.

Poté se domácí po rozjetém začátku zklidnili, udeřili až ve 36. minutě. Krásný dloubáček za obranu vyslal Serge Aurier a Gareth Bale tváří v tvář špičkou obstřelil brankáře hostů.

Po zákroku Johna Flecka na Giovanniho Lo Celsa zkoumal hned na začátku druhé půle videorozhodčí, zda se nejednalo o faul na červenou kartu. Postižený hráč se v bolestech svíjel na trávníku. Fleck ho nejen zezadu sejmul, ale ještě mu šlápl na hlavu. Nakonec však ale nedostal ani žlutou kartu.

V jednapadesáté minutě Son Hung-min rozvlnil síť po Alderweireldově dalekonosné přihrávce, Tottenham se však radoval předčasně. Gól odvolal VAR pro těsný ofsajd. Po deseti minutách už však bylo vše jinak. Domácí soupeře trochu ukolébali a z brejku po prvním rohu Sheffieldu se podruhé prosadil Gareth Bale. Po skvělé přihrávce Son Hung-mina Velšan nic nevymýšlel a samostatný nájezd zakončil bombou do šibenice.

Kdysi nejdražší fotbalista planety byl proti Sheffieldu jako utržený ze řetězu a po chvíli zkompletoval první hattrick během svého hostování z Realu Madrid. Prudká přízemní rána z velkého vápna po Alliho kolmici a pěkném slalomu Auriera zapadla k tyči.

Od třetí branky Balea uběhlo osm minut a Tottenham mohl znovu slavit vstřelený gól. Nádhernou střelou o zadní tyč po zasekávačce ven z šestnáctky kolem obránce Baldocka se tentokrát už nezpochybnitelně prosadil Son Hung-min. Křížnou přihrávkou se po dvou minutách na hřišti o gól zasloužil Bergwijn.

Tottenham tak minimálně do zítřka poskočil na páté místo, Sheffield už má své poslední místo téměř jisté.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Arsenal FC 0:2

02.05.2021 15:00

Góly: 6. Mohamed Elneny, 66. Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal se dobře naladil před důležitou odvetou semifinále Evropské ligy a nyní dokázal zvítězit na půdě zachraňujícího se Newcastlu, když v každém z poločasů vsítil jednu branku a nakonec zvítězil 2:0. Po necelých dvou měsících se prosadil gabonský forvard Pierre Aubameyang a i díky němu se londýnský celek posunul na deváté místo s devětačtyřiceti body, za sedmou příčkou Liverpoolu zaručující účast v evropských pohárech ztrácí pět bodů.

Svěřenci trenéra Mikela Artety se ještě dokonce mohou probojovat i do Ligy mistrů, to by ale v odvetě EL museli otočit vývoj se španělským Villarreaelm (1:2) a pak ještě zvládnout finále s úspěšnějším z druhého souboje mezi Manchesterem United a AS Řím. Naopak Straky ještě nemají zajištěnou záchranu, v tabulce jim patří sedmnácté místo se šestatřiceti body a před osmnáctou sestupovou příčkou Fulhamu drží devítibodový odstup.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí naprosto skvěle a už po necelých šesti odehraných minutách vedli. Hned po prvním útoku tohoto nedělního střetnutí se díky akci na pravé straně a chytrém přistrčení patou od Aubameyanga dostal k odraženému míči Mohamed Elneny a z hranice pokutového území se trefil přímo do levého spodního rohu kolem marně se natahujícího slovenského brankáře Dúbravky.

Domácí pak přidali a po necelých dvaceti odehraných minutách chtěli srovnat, nicméně tečovanou střelu Saint-Maximina výtečně odvrátil jednoruč nad svou branku pozorný gólman Ryan. Ve 29. minutě se naopak blýskl také Dúbravka proti ráně ze střední distance v podání Xhaky a po následném rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Elneny, jehož pokus odkopl až z brankové čáry bránící Almirón.

Arsenal se definitivně uklidnil zhruba dvacet minut po přestávce. Jednatřicetiletý Aubameyang si naběhl před branku na prudký pas z levého křídla od Martinelliho a akrobaticky ho dokázal usměrnit mezi tři tyče mimo dosah bezmocného Dúbravky. Newcastle se poté k ničemu nedostal a závěr zápasu navíc dohrával v oslabení, jelikož Fabian Schär ostře přišlápl Martinelliho a rozhodčí Dean mu ukázal přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Aston Villa 1:2

01.05.2021 21:00

Góly: 19. Dominic Calvert-Lewin - 13. Ollie Watkins, 80. Anwar El Ghazi

Evertonu prohrál v zápase 34. kola Premier League s Aston Villou 1:2. Na trefu Watkinse stihl po pár minutách odpovědět Calvert-Lewin, vítěznou branku však poté přidal El Ghazi.

Ve třinácté minutě se hosté ujali vedení. Carlo Ancelotti se nevěřícně chytil za hlavu, když viděl ohromnou minelu rozehrávajícího Holgatea. Tomu vzal míč Ollie Watkins, před vápnem ustál soupeřův skluz, a zprava vystřelil mezi nohama gólmana přesně k vzdálenější tyči.

Náskok Villans však trval jen šest minut, po rohovém kopu bylo vyrovnáno na 1:1. Digne fantasticky odcentroval z pravé strany k vzdálenější tyči. Tam byl nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin, který hlavou z těžkého úhlu překonal kromě brankáře Martíneze i obránce Mingse.

O pár dalších minut později nejprve pálil Sigurdsson jen do soupeře, poté po přenesení hry na Digneho následoval skvělý centr a rybička Calverta-Lewina, kterého Martínez tentokrát reflexivně vychytal.

Ve 32. minutě měla Aston Villa hned dvě tutové šance. Cash to začal exkluzivním centrem. Pickford se levačkou vyznamenal proti střele Watkinse a El Ghazi napsal tečku ranou do břevna. Po pěti minutách si Gomes na levé straně pomáhal s Dignem, ale trojice obránců jej odcentrovat nenechala. Nenápadná protiakce vygradovala Barkleyho přízemní střelou z dálky do tyče.

Ve druhé půli šance utichly, až se deset minut před koncem svěřenci Deana Smitha přiblížili třem bodům. Betrand Traoré po velkém zmatku ve středu hřiště posunul balon na Anwara El Ghaziho, jenž si před zraky Colemana připravil parádní technickou střelu pravou nohou a Pickford skákal směrem k levé tyči zbytečně.

Evertonu v tabulce patří osmé místo, Villans jsou devátí.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Fulham FC 2:0

01.05.2021 18:30

Góly: 10. Kai Havertz, 49. Kai Havertz

Chelsea v sobotním podvečeru dokázala přehrát hostující Fulham a upevnila si pozici v první čtyřce. Naopak pro hosty se ve vztahu k záchraně jedná o velmi složitou situaci - čtyři kola před koncem ztrácí Cottagers na první nesestupovou příčku rovných devět bodů, což znamená, že pokud chtějí ještě pomýšlet na zachování prvoligové příslušnosti i pro příští ročník, musí zvítězit ve všech čtyřech zbývajících duelech. Fulham přitom na Stamford Bridge nepředvedl vůbec špatný výkon, kvůli dvěma brankám Havertze však odjíždí bez bodu.

Chelsea do utkání nevstoupila zrovna dobře a byl to právě Fulham, kdo svého soupeře zatlačil a v úvodních deseti minutách si vypracoval územní převahu. Nejprve po ztrátě Havertze zahrozil dalekonosnou ranou Robinson, jeho prudký projektil musel nad břevno vytěsnit brankář Mendy. O chvíli později pálil zpoza vápna i obránce Andersen, jeho rána však tentokráte byla nepřesná. Chelsea dlouho nemohla najít správný rytmus, vysunuté napadání Fulhamu jí dělalo pořádné problémy, a možná i proto se po deseti minutách Thiago Silva pokusil o rozehrávku na delší vzdálenost. Jeho dlouhý pas si už na polovině Fulhamu senzačně zpracoval Mason Mount, následně ještě lepší kolmicí vysunul Havertze, který tváří tvář Areolovi nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Druhý přesný zásah mohl německý útočník přidat po dvacet minutách, po dalším pasu Mounta dopravil míč do branky podruhé, jeho radost mu však tentokráte zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Fulham odpověděl šancí Lookmana, jehož křižnou střelou z hranice vápna musel precizním zákrokem likvidovat Mendy. Nedobrá spolupráce mezi Thiagem Silvou a Billym Gilmourem vedla k další ztrátě míče, po které se do nadějné příležitosti dostal Decordova-Reid, jeho zakončení však na poslední chvíli zblokoval brazilský stoper Chelsea. Před poločasem mohl vedení domácích navýšit Ziyech, Fulham totiž vyrobil lacinou ztrátou ve středu pole, čehož okamžitě využil aktivní Mount, který kolmicí nastartoval rychlého Wernera. Ten na hranici vápna tentokráte nezpanikařil a parádní přihrávkou oslovil nabíhajícího Ziyecha, který ale ve vyložené pozici našel jen připravené rukavice brankáře Areoly.

A Chelsea to mohlo mrzet prakticky hned vzápětí. V nastaveném čase první půle se k zakončení z hranice vápna odhodlal Aina a jeho tečovanou střelu vytěsnil brankář Mendy jen skutečně s vypětím všech sil.

Chelsea se poučila z nevydařeného vstupu do první půle a druhé dějství proto začala mnohem aktivněji, za což byla rychle odměněna druhým gólem. Parádní spolupráci totiž předvedla německá útočná dvojice Havertz - Werner. Prvně jmenovaný krásně zalepil dlouhý nákop Chilwella, následně si navedl míč do středu hřiště a předal jej Wernerovi. Ten se znovu neukvapil a perfektně načasoval přihrávku na Havertze, který sám před Areolou nezpanikařil a zvýšil vedení Chelsea na 2:0.

Třetí branka mohla přijít po spolupráce Havertze s Jamesem, jeho přízemní centr, který měl směřovat na osamoceného Wernera, ovšem na poslední chvíli zastavil pozorný brankář Areola. A protože si Fulham i navzdory závěrečnému tlaku žádnou další vážnější šanci nepřipravil, skončilo utkání vítězstvím Blues v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Leeds United 2:0

01.05.2021 16:00

Góly: 14. Pascal Groß (pen.), 79. Danny Welbeck

Brighton udělal důležitý krok za záchranou, když na domácí půdě po dominantním výkonu zdolal Leeds United 2:0. Domácí byli po celý zápas lepším celkem, jako obvykle si vypracovali množství nadějných příležitostí a díky brankám Grosse a Welbecka si na své konto připisují velmi důležité tři body.

První příležitost připadla na kopačky Trossarda, který se po hezké kombinaci ocitl v dobré pozici uvnitř pokutového území. V zakončení se neukvapil, rychlou kličkou si dokázal vypracovat výhodnou pozici, jenže jeho střela zamířila pouze do rukavic brankáře Mesliera. Po čtvrt hodině hry došlo k závěru před brankou Leedsu, míč se trochu krkolomně dostal k Welbeckovi, kterého trochu nešťastně zalehl bránící Alioski a po právu byla nařízena penalta. K té se postavil Pascal Gross a prudkou přízemní střelou otevřel skóre utkání.

Leeds se dlouho nemohl dostat ke své hře a vůbec si nevytvářel příležitosti. Po půlhodince hry zahrozili dalekonosnou ránou Harrisona, která si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Před poločasem ještě vyrobil velkou hrubku v rozehrávce Llorente, kterého uvnitř pokutového území obral dotírající Welbeck, který se pak nerozpakoval a na hranici penaltového puntíku našel Trossarda, ten ale ve velké šanci branku překopl.

Na startu druhého dějství pronikl po levé straně obránce Burn a přízemní zpětnou přihrávkou našel nabíhající Veltmana, ten však prostor mezi třemi tyčemi také nenašel. O chvíli později se neujala ani hlavička Whita, v dalším úniku se zase Welbeck pokusil brankáře Mesliera přelobovat, ten ale jeho úmysl vystihl a balón vyrazil. Dvacet minut před koncem o sobě dal zase vědět i Leeds, Dallasova rána z hranice vápna sice nepostrádala razanci, s přesností už si ale nepotykala.

Deset minut před koncem pak už přišlo definitivní rozuzlení zápasu. Dlouhý míč dokázala obrana Leedsu odvrátit pouze k útočníkovi Welbeckovi, který si jej krásně za nohou zpracoval do pohybu a druhým dotekem vyslal na branku Mesliera prudkou přízemní střelu, kterou už hostující brankář vyrazit nedokázal. Brighton se tak dočkal velmi důležitého vítězství, které by mu s největší pravděpodobností mělo zajistit prvoligovou příslušnost i pro příští rok.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester City 0:2

01.05.2021 13:30

Góly: 57. Sergio Agüero, 59. Ferrán Torres

Manchester City díky brankám Agüera a Torrese pohodlně zdolal domácí Crystal Palace a nachází se pouhé tři body od zisku titulu. Pokud Manchester United v neděli podlehne Liverpoolu, pak mohou svěřenci Pepa Guardioly slavit už tento víkend, v opačném případě si na oslavy ještě musí nějakou tu chvilku počkat, nicméně už není ani nejmenších pochyb - letošním mistrem se dříve nebo později stanou fotbalisté Manchesteru City.

Citizens do utkání vstoupili aktivně a první příležitost měl po přetaženém centru Mendyho záložník Torres, jeho ránu však obránce domácích zablokoval na rohový kop. Domácí kontrovali únikem Townsenda, jehož centr našel hlavu Bentekeho, belgický útočník však svůj výskok špatně načasoval a na branku Manchesteru City tak vyslal jen neškodný projektil. Poté se do vyložené šance dostal Raheem Sterling - dlouhý pas Laporteho totiž podskočil bránící Kouyaté, anglický křídelník si chytře na zem položil i zbývající dva obránce, jenže v rozhodující chvíli si míč ukopl a na dlouhou nohu pak pod tlakem pálil mimo. Ještě před poločasem se do vedení mohli dostat fotbalisté Crystal Palace - po závaru před hostující brankou se míč dostal k Bentekemu, ten ale z otočky na malém vápně pouze nastřelil vyběhnuvšího Edersona.

Hostujícímu celku ale parádně vyšel start do druhého dějství. Nejprve se za domácí obranou zjevil osamocený Torres, který si balón zpracoval na prsa a obloučkem jej ještě směroval na Jesuse, před kterým by zívala otevřená svatyně - před útočníkem hostí však na poslední chvilku balón odklidil na roh stoper Dann. Citizens to nicméně nemuselo mrzet - po deseti minutách druhé půle totiž přesným pasem našel Mendy na hranici vápna osamoceného Agüera, který si prvním dotekem balón převzal do běhu a druhým jej nekompromisně napálil přesně pod břevno. A jen o minutu a půl později byl rozdíl ve skóre už dvoubrankový, to se totiž na hranici vápna uvolnil záložník Torres a chytrou přízemní střelou poslal míč do sítě podruhé.

Třetí gól mohl přidat v posledních týdnech se trápící Sterling, ten však po hezkém uvolnění napálil z úhlu pouze tyč. Gól měl po více než hodině hry na kopačce také stoper Laport, ke kterému se míč odrazil po závaru po rohovém kopu, jenže ten zblízka napálil jen clonícího Bentekeho. A když se ani z dalšího úniku neprosadil aktivní Sterling, který svůj technický pokus nasměroval o půl metru vedle levé tyče domácí branky, dospělo utkání k pohodlné výhře hostí 2:0.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 1:1

30.04.2021 21:00

Góly: 61. James Ward-Prowse (pen.) - 68. Jonny Evans

Leicester v boji o Ligu mistrů tentokráte zaváhal, když na hřišti Southamptonu uhrál pouze remízu 1:1. Hosté přitom od 10. minuty hráli přesilovkou, výhodu jednoho muže v poli se jim ale nepodařilo zužitkovat a dali příležitost Chelsea, aby se jim v případě sobotní výhry nad Fulhamem přiblížila na rozdíl dvou bodů. Domácí celek musí být se získaným bodem maximálně spokojen, vzhledem k průběhu hry a brzkému vyloučení ze zápasu víc vytěžit ani nemohli.

Přitom to byl právě Southampton, kdo do utkání vstoupil aktivněji a vypracoval si první příležitosti zápasu. Po krásném pasu Vestergaarda se do samostatného úniku dostal Walker-Peters, který se s míčem vůbec nemazal a uklidil jej přesně pod břevno. Radovat se však z branky nemohl, jelikož asistent správně odhalil ofsajdové postavení. Do další příležitosti se po zpětném pasu Adamse dostal záložník Tella, ten ale vůbec nezvládl zakončení a na Schmeichela vyslal jen slabou střelu přesně do středu branky.

Klíčový moment pro utkání přišel v desáté minutě, kdy si stoper Vestergaard špatně zpracoval míč a musel jít do skluzu. U balónu byl sice dříve než dotírající Vardy a posunul ho směrem na vlastního brankáře, jenže zároveň také nepěkně prošlápl kotník anglického reprezentanta, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten odpískal volný přímý kop a domácího stopera vyloučil. K exekuci standardní situace se postavil záložník Maddison, branku domácích však těsně minul.

Leicester následně podle očekávání převzal otěže zápasu do svých rukou, jenže se mu nedařilo vytvořit si vyloženou šanci. Prakticky se pouze omezoval na zakončení ze střední vzdálenosti - nebezpečně pálil Maddison, z dálky to zkoušeli také Tielemans a Iheneacho, ani jeden z nich však skóre zápasu nezměnil. Na straně druhé se po hezkém uvolnění dostal za vápnem k zakončení záložník Redmond, Schmeichel však jeho ránu s klidem vytěsnil.

Ani začátek druhého dějství nezachytil hostující Leicester v lepším rozpoložení, ten si sice udržoval drtivou převahu, jenže se prostě nemohl dostat do vážnějších příležitostí. Velký šok pak přišel po hodině hry - po ojedinělé akci Southamptonu rozehrával volný přímý kop Ward-Prowse, který chytře našel na hranici vápna volného Armstronga, jehož střelu rukou zablokoval clonící Iheanacho. Rozhodčí po chvilce váhání ukázal ke zděšení hostujících hráčů na penaltový puntík - k exekuci se postavil kapitán Ward-Prowse a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení.

O deset minut později však bylo vyrovnáno - byl to právě viník penaltového incidentu Iheneacho, který z pravé strany vyslal parádní centr, na který si na malém vápně naskočil nehlídaný Evans a vyrovnal.

V posledních deseti minutách pak gradoval obří tlak Leicesteru a začaly se množit i šance na jeho kontě. Nejprve se po přihrávce Maddisona krásně uvolnil Vardy, nezvládl však zakončení, když z malého vápna pálil pouze do nohou McCarthyho. Pět minut před koncem se zase na malém vápna dostal k hlavičce Iheneacho, ten ale tentokráte nebyl přesný, když zblízka jen trefil vybíhajícího brankáře, od kterého pak míč putoval nad branku. A v poslední šanci duelu neuspěl ani Castagne, který branku z voleje přestřelil, a tak utkání dospělo k remíze 1:1, se kterou jsou určitě mnohem spokojenější domácí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City34255471:2480
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City34196961:3963
4.Chelsea FC341710753:3161
5.West Ham United341771055:4458
6.Tottenham Hotspur341681060:3856
7.Liverpool FC33159955:3954
8.Everton FC331571145:4252
9.Arsenal FC341471346:3749
10.Aston Villa331461348:3848
11.Leeds United341451550:5247
12.Wolverhampton Wanderers341191433:4642
13.Crystal Palace331081534:5638
14.Brighton & Hove Albion348131335:3937
15.Southampton FC331071641:5937
16.Burnley FC34991631:4736
17.Newcastle United34991636:5636
18.Fulham FC345121725:4527
19.West Bromwich Albion345111831:6526
20.Sheffield United34522718:6017
Zbývající zápasy
02.05. 17:30Manchester United - Liverpool FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Leicester

Reagovat
bandwagoner

Newcastle, United, Chelsea a slepice. Jsem hodne zvedavej jak Liecester dopadne, ale zatim to vypada dost podobne, jako minulej rok.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
MCFC_8

Title is coming...

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Ondiis

Welbeck

Reagovat
Pablos

Podrobně to nesleduji, tak se možná blbě zeptám... Aguerro je už za zenitem, že má podle EF jen 4 goly za sezonu ? Byl to vždycky můj oblíbenec docela.

Reagovat
diastan

Tak 4 góly má kvůli tomu že nehraje, ať už vinou zranění nebo už nestačí na Pepkův styl, kdy mu chybí hlavně fyzička

Reagovat
Pablos

oká, tak to možná půjde pryč v létě to někam dohrát né ?

Reagovat
MCFC_8

Ved on aj ide prec, uz sa to vie nejaky cas...

Reagovat
Pablos

no viz jak píšu výše, moc to zase mimo českou ligu nesleduji no

Reagovat
MCFC_8

V pohode

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych radsi sledoval ceskou ligu nez city

Reagovat
berliner

Reagovat
Nikikrew

Arsenal have the fewest Premier League goals from midfield this season. (2)

Burnley, SHU , WBA pred nami..

Reagovat
Talker

Naše trojice záložníků (Kante-Kova-Jorginho) má mimo penalt 0 golů a 4 asistence tuhle sezonu v PL.

Ale dost to mění právě 6 proměněných penalt Jorginha a k tomu případně Mount, pokud se tam počítá.

Reagovat
Trand

Tak když člověk vidí Parteyho střílet, tak to docela chápu. A přitom v Atléticu měl minimálně 3 góly každou sezónu, u nás snad ještě netrefil bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramsey.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

Nejhorší je, že se v Juventusu moc neprosadil a co tak čtu reakce fanoušků, tak ho moc rádi nemají. Z hlediska peněz si pomohl, ale jinak špatný přestup pro všechny strany.

Reagovat
Mastný Chobot

Pritom ani nechcel odist, hlupe vedenie

Reagovat
J0EL

Chcel 350k/tyzdenne, preto odisiel. Zase odtial potial.

Reagovat
Nikikrew

bez debaty

Reagovat
smazaný uživatel

Zase si nemyslím, že sa s ním nedalo vyjednávať o rozumnejšej sume. V Juventuse má vraj nejakých 7 mega v čistom, aspoň tak som to čítal od fanúšikov v talianskej sekcii. To vychádza nejakých 250k/týždenne v hrubom, čo si myslím, že by mu bol schopný dať aj Arsenal, akurát že tesne predtým podpísali tú raketu s Ozilom a tak sa zrejme nikomu nechcelo jednať o ďalšej veľkej zmluve. Ale očakávam, že v lete ho bude chcieť Juventus predať a sám Ramsey by sa zrejme najradšej vrátil na ostrovy, tak som zvedavý, kde skončí...

Reagovat
J0EL

Aj 250k je vela. Mal jednu vynikajucu sezonu a jednu dobru. Zvysok to od neho nebolo nic extra. Navyse po tej jeho najlepsej sezone uz casto len rozhadzoval rukami a hral sa na nieco, co nie je.

Naozaj v tomto to bolo dobre a pochopitelne rozhodnutie s ktorym nemam ziaden problem.

Reagovat
Studni

Ramseyho mám rád, ale za 250k týdně to teda nebylo

Reagovat
Nikikrew

Max 200k. Navyše stále zranený. A mal 2 dobré sezóny z 10.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ashburtongrove

No nevím, co já jsem viděl a zkoušel dohledat tak to bylo spíš 400k/týden, právě kvůli tomu, že šel zadarmo. Tomu se pak strašně blbě konkuruje, zvlášť když ti podepíše chvíli předtím Ozil za 350...

Reagovat
Trand

Tak to není potvrzený, ta informace jenom kolovala, taky to mohla být snaha klubu ukázat fanouškům proč ho nepodepsali a nemusela to být úplně pravda.

Reagovat
Mastný Chobot

samozrejme

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a zítra zaváhání Liverpoolu plus v pondělí zazáří Burnley a jsme v klidu

Reagovat
Svatej

Mount... ❤️

Reagovat
PP

Hmm, Chelsea to má na příští rok a pár dalších let docela hezky nachystané.. Ještě tak o třídu lepšího golmana + 1 střeďák místo Jorgina a je to sakra našlapané. Vaše lavka je na závist..

Reagovat
RKBoy

Ještě tak o třídu lepšího golmana

Reagovat
PP

tak já to beru vzhledem k síle týmu. Někdo úrovně Courtoise, či i našeho Lena by vás posunul zase o něco dopředu. Mendy je průměrný, byť po Kepovi máte ty nároky.. zkreslené..

Reagovat
RKBoy

áno, niekto tu má zkreslené predstavy, ale ja to určite niesom.

dávat Lena do jednej vety s Mendym natož to Courtoisom je známka absolútnej neznalosti a ignoranstva.

Reagovat
PP

trošku jsem to nadnesl.. Courtois je přeci jen nad Lenem, stejně jako je Leno nad Mendym..

Reagovat
RKBoy

štatisticky ani výkonovo nad Mendym nie je, ale to by si musel mat aj troška prehlad kým začneš písat takéto nezmysli.

Reagovat
PP

tak jo.. to nemá cenu. Mendy je prostě skvělý..

Reagovat
RKBoy

nemá , už prakticky od prvého príspevku čo si napísal.. ale to je moje chyba ,že som sa nechal zatiahnut do takejto konverzácie.. prepáč.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Nevím, Arsenal nesleduji, ale já jsem teda s Mendym spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Leno

V minulém zápase to od něj byla doslova světová extratřída. Něco jako Karius při finále LM

Protože Mendyho neznáš, to ještě neznamená že je horší. Ostatně po Edersonovi má nejvíc čistejch kont. Ale, kdo by to počítal, tím se kvalita golmana nijak nedá odvodit

Reagovat
merlick

tim vo forme vs tim v srackach. Povieme si ked vyprcha formicka

Reagovat
PP

hoši, vidím, že fakt ty nároky máte nízko.. Leno nám rok a půl pod Emerym chytal neuvěřitelné věci zápas co zápas a jen díky jemu a skvělému Aubovi jsme nehráli o sestup. Mendy není špatný, ale ve srovnání s kvalitou ostatních řad to je prostě slabota.

Reagovat
Svatej

Hmm a co tě k tomu vede? Udělal snad něco špatně? Pustil něco, co běžně jinej golman chytá?

Reagovat
Talker

Golman v pohodě, ono je fakt jen minimum golmanů, kteří by nás posunuli o třídu dál.

Co se týče střeďáka, tak mě by se furt strašně líbil Rice - zahraje DM, stejně tak může zahrát i ve tříčlenné obraně na stoperu. Kvalitní mladý, univerzální hráč.

Reagovat
Manik...

Co gólmana.. Obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Obranu? Vždyť celá obrana je perfektní.

Reagovat
Manik...

To je vtip? Azpi starý za zenitem, Zouma nejistý, Alonso kolikrát totálně mimo.. Silva má věk a zranění.. Christensen taky není zrovna světový. Tam minimálně 1 kvalitní stoper je potřeba. Ideálně dva. A zálohu na kraje obrany, aby měli James a Chilvell konkurenci..

Reagovat
RKBoy

Azpi si stále odohrá svoje, stratil len rýchlost, Zouma je v tejto sezone top, o nič horší ako Varane alebo Sule ktorý sa spomínajú na jeho nahradenie, Christensen hrá vynikajúco k čomu mu pomáha hra na 3 stopérov a fyzickejší Rudi vedla neho, Silva pravdepodobne podpíše na další rok ,ktorý určite odohrá na velmi podobnej úrovni ako tento.. mimo to máme kopu stopérov ako Tomori, Sarr, Ampadu ,Guehi na hostovaniach a každý z nich by už toto leto mohol kludne naklusat do tímu a bojovat o miesto v základe.. stopér a brankár sú to posledné do čoho potrebujeme investovat..

s Alonsom súhlas, Emerson je na odchode, takže tam niekto bude treba.

skor treba zafinancovat top DMko a hrotáka, ked už ten Tammy odchádza.

Reagovat
fajdax

Reagovat
Manik...

S DM a hrotem souhlas. S tou obranou bych to neviděl tak růžově, ale budiž.

Reagovat
Whitemedia

Jorginho tam nebyl a já neměl komu nadávat, i když Ziyech se teda snažil.. tak snad příště už zase v základu Jorginho

Reagovat
Talker

Mně Jorginho pod Tuchelem nějak extra nevadí. On do toho systematického fotbalu sedí, Tuchel hodně dbá na rozehrávku a aby byly vždy možnosti a tam Jorginho funguje dobře.

Já měl dneska jediný problém s tím, že byl na hrotu Werner a ten si nakonec svoje odvedl, ač mám tam zase výtky, každopádně dneska měl mít 2 asistence.

Reagovat
Whitemedia

A nebude to tím, že na Chelsea pod Tomášem tolik nekoukáš a proto ti nevadí?

Reagovat
Talker

Skipnul jsem třeba 5 zápasů z těch cca 25... Spíš jsem akceptoval, že prostě nebudou hrát moji oblíbenci.

Reagovat
icemike

Tomáš, ok

Reagovat
Whitemedia

Tom, Tomáš, Tušel atd.

Reagovat
Kixi Syhimour

Vidím, že Everton nechce nechat naší formou zastínit

Reagovat
Rothbard

Everton je každoročně trapný

Reagovat
Svatej

? Vsak je 9 bodu, tzn 3 vyhrany zapasy od LM to není špatný

Reagovat
cristiano.K.

není no, ale když je motá AV bez Grealishe....

Reagovat
Registrujisejenproto

Jj, dneska asi Zaschrona neprijde s obligatnim lol smajlikem

Reagovat
Whitemedia

Máš tohle zapotřebí? Fandit Evertonu je už tak dost složitý...

Reagovat
Registrujisejenproto

Touhle logikou by ses mohl zeptat, zda ma dotycny zapotrebi pri kazde ztrate LFC (naposledy v minulem kole) se tu prijit vysmat ja jen zareagoval na prispevek vyse

Reagovat
Zaschrona

Však se nám klidně taky směj, zvlášť když to zvořeme podobně vtipně jako vy s Newcastelem.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
smazaný uživatel

[Matt Levy] Timo Werner (11 goals, 10 assists) is the first player to register double figures for both goals and assists in his debut season (all comps) for Chelsea since Eden Hazard in 2012-13

Reagovat
Miguel19

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icemike

ani to nevadí, aby ho šašci na O2 neustále pomlouvali

Reagovat
Losinho

Reagovat
RKBoy

jemu podkopáva nohy len to jeho hrozné tohtosezonne zakončenie, pretože on hrá vo všeobecnosti dobre, svojou hrou tímu prispieva velkou mierou... pridat k tomu tú produktivitu ,bavíme sa o našom najlepšom prestupe za minulé leto vedla Mendyho, pretože by mal určite už okolo 25-30 golov.

Reagovat
Walter_Sobchak

Chilwella by som tam kludne tiež prihodil. Konečne sme našli toho dlho hladaneho laveho beka na 5+ sezon.

Reagovat
Svatej

Hmm kdybych to měl já udělat podle seznamu od nejlepšího.

Silva, Mendy, Chilwell, Werner, Havertz (do konce sezony bych ty dva na konci pravděpodobně prohodil, Kai trpí na příšernou první polovinu ročníku).

Werner pro mě třeba ve všeobecnosti hraje naprosto ostudně. Zapomněl jsem Víťovi odepsat v jiným vlákně, kde dobře ohodnotil jeho pohyb a rychlost, s čímž bych určitě souhlasil, ale ve výsledku se o ''svojí pravdě'' přesvědčím prakticky pokaždý, když místo Wernera nastoupí jeden z dvojice Odoi/Pulišič (protože s Mountem, Kaiem a Ziyechem to typologicky není možný ani vzdáleně srovnat). Hned mám možnost vidět přímočarýho hráče na tý pozici, kterýmu ale nepřekáží míč a je schopnej hře dát víc, než jenom náběh nebo odtáhnutí soupeře..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Zaschrona

Everton's points-per-game ratio at home in the league so far this season is 1.12 - the lowest in their entire history.

Reagovat
Infernoqt

Chelsea pod Tuchelem mi přijde jako takový dosti přehlížený černý kůň soutěže. Už to není takový chaos jako dřív, Tuchel tomu dal nějakou formu a dost mě zajímá, jak to bude vypadat, až si tam v létě přivede vlastní hráče.

Reagovat
Svatej

To je věc, který se bojím ze všech nejvíc.

Prostřídalo se mu za dobu působení u PSG 46 hráčů (včetně béčka, ale byl jsem línej to počítat manuálně). Když pominu různý noname hráče a vezmu jen ty, který obecná fotbalová veřejnost bude znát, tak se dostanu k:

Jesé, Rafinha, Icardi, Herrera, Chuopo Moting, Buffon, Florenzi, Bernat, Gueye, Sarabia, Navas, Diallo, Kehrer, Paredés a Mbappé ...

Z toho výčtu bych si přál dva hráče, to je přímo ostudnej výběr..

Reagovat
Bakary3

Vzdyt na to takhle nejde koukat...

Moting jako dvojka na hrot do L1 v pohode.

Ze vzali buffona proc ne.

Navas super gólman.

Herrera zadara.

Paredes slusnej hrac.

Sarabia mel vybornou sezonu v seville.

Gueye slusny DZ...

Rafinha a Florenzi na hostovani........

Mi to jako nijak ostudnej vyber neprijde.

Reagovat
Svatej

Hmm to hrozne zalezi na uhlu pohledu. Pro me jsou to chcanky, ktery bych nechtel ani do soucasny Chelsea, natoz do PSG, ktery melo za cil vyhrat LM, mirilo urcitou dobu po hráčích v v idealnim veku (Cavani, DiMaria, Neymar, Silva) a postupně to časem vyplnilo chcipakama jako Herrera i kdyz pro ne nebyl problem si zaplatit Kanteho nebo Pogbu..

Kazdej jednotlivej hrac z tvyho vyberu je pro klub, kterym se chceme stat, uboha low cost varianta pro klub, kterej to tak vazne nebere...

Reagovat
j_mrazik

Takovej Paredes mi přijde jako skvělej hráč.

Reagovat
Seydou Doumbia

Paredes je strašný kripl a průměrák...a kokot

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Bakary3

Jako jasně, každej by nakupoval wonderkidy jako James, Havertz, Odoi, Abraham, Gilmour... když se podívám jen do Chelsea... nebo zdánlivě top kvalitu Kanté, Werner, atp.

Ale to není tak jednoduchý a když platíš Mbappého, Neymara, Di Mariu, Cavaniho, T. Silvu... Tak asi je těžký vynaložit další obří prachy na přestupy a platy jak píšeš, že si mohli zaplatit Kantého nebo Pogbu.

Právě z tohohle pohledu to vidím tak, že ostatní posty potřebovali asi trošku lepit slušnou kvalitou za rozumnou cenu, tak mi to tak hrozný nepřijde.

Reagovat
Svatej

Přemýšlíme podobně, taky mě při psaní napadlo, že potřebuješ finančně vyvážit tak drahý nákupy,. + Druhá věc, že i když se ti párkrát zadaří, tak spousta hráčů L1 hrát zkrátka nechce.

Tak jako tak je PSG tým, kterej peníze nikdy neřešil a byl schopnej vypláznout 400 mega za 2 hráče i s vyjádřením, že jestli si chce Barcelona vyskakovat s Neymarem, vykoupí jim Khelaifi i zbytek týmu

Navíc někteří ti hráči, co přicházeli, nechodili za úplný drobný.. Jsem tak nějak přesvědčenej, že v penězích ani účetnictví by problém uplně nebyl.

Navíc i s omezenýma prostředkama na to mohli jít stejným způsobem jako Bayern v Bundeslize.. Francouzská liga pravidelně produkuje dost solidní levný hráče

Reagovat
Seydou Doumbia

Naštěstí oni zas tak chytří nejsou, aby kupovali kvalitní levnější hráče jako Fabinho, Koundé, D.Carlos a další.

Reagovat
Bakary3

Jako jo, to si je chtěl Khelaifi trošku povodit

Ale je tu nějaký FFP, tak asi přeci jen nemůžou rozhazovat, jak by chtěli.

Ale jak jsi vypsal ty jména... Myslím, že kdybys je takhle za poslední třeba 4 roky vypsal u kdejakýho top klubu, myslím, že všude by ta skvadra působila dost vtipně

Reagovat
RKBoy

tak ono to ani neboli jeho prestupy povačšinou ,ale Leonarda, čo bol aj základ tých nezhod a jeho odchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

1,3 bol dost dobrý kurz. Čakal by som tak 1,1.

Reagovat
jk

Sázet na esport husté

Reagovat
Mates_Matesović

Sice to byl jenom Sheffield, ale hezky se na to koukalo. Teď vyhrát na Leedsu.

Reagovat
matZz

Dele dnes hrál dobře, doufám, že zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

navždy

Reagovat
smazaný uživatel

Páčilo sa mi to. Konečne to nebolo utrpenie pozerať na Tottenham. Bale dúfam zostane.

Reagovat
Mates_Matesović

Btw Dier a Alderweireld ve všech 3 zápasech pod Masonem relativně spolehlivý výkony...

Reagovat
smazaný uživatel

ale to nie je žiadne prekvapenie. Mourinho točil každý zápas inú štvorku vzadu. Muselo sa to prejaviť. Pritom každý vedel, že Davinson je náš najhorší stopér a Toby najlepší.

Reagovat
FUnk

tak krome toho zapasu se city jsme hrali proti tymu zespod tabulky, kazdopadne to rotovani josem nebyl dobry napad

Reagovat
skorpikk

je to hodně o psychice, poche taky uměl s psychykou celkem pracovat

Reagovat
cristiano.K.

Škoda,že se toho Mourinho nedožil

Reagovat
j_mrazik

Všichni mají nějaký sumář, ale na Arsenal se nikdo nepodíval? Chápu. Ten match byl dost nudný.

Reagovat
PP

trošku asi jo. Ono kombo Xhaka - Elneny - Ceballos a Wilian naráz na hřišti moc hezký není no..

Reagovat
Busby babes

Will United face any punishment for the postponement?

No. Because the match was called off on safety grounds, after yesterday’s protests against the ownership of the club by the Glazer family, Manchester United are not in breach of any Premier League rules. The club were not fined in 2016 when a fake bomb — left behind mistakenly following a security training exercise — was found at Old Trafford, forcing the postponement of their final match of the season against Bournemouth. That match was rescheduled for the following Tuesday, two days after the end of the season, before United played in the FA Cup final the following Saturday.

Reagovat
Coutinho10

slusne nervy, co WHU zahodil

Reagovat
Kantos

No, Rodriguez tam taky mohl dva goly poslat za tu dobu, co tam byl

Reagovat
Coutinho10

j, jako klidne mohl dat gol...hned po tom prichodu, jak netrefil prazdnou branu skoro

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje Suk?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak měl teď defentivnejsi ukoly, odehrál takovej standard. Mel asi tak milion hlav klasicky + dobře vykrejval prostory a sbiral mice. Na druhou stranu se namocil do ty penalty a mam obecně pocit, že hraje jednodušeji, než by mohl, většina jeho přihrávek chodila na tři metry vzdálenýho lanziniho. Celkově ale solidní výkon

Reagovat
berliner

Arsenal a WHU Doufam ze West Ham si v pristi sezone zahraje aspon Konferencni Ligu v nejhorsim pripade,EL v lepsim pripade,a nebo LM v nejlepsim pripade

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
PhilipS

Jestli proti Evertonu nasadí dinosaurus zase pět obránců nebo ještě někdy Noblea do základu, tak se nekoukám. Coufal jasně ukázal, že nikoho k sobě na pravo nepotřebuje. Taky i slepej vidí, že Benhrama je genius a že když bude hrát s důvěrou pravidelně, tak bude jenom lepší. Jsem nasranej za ty promrhaný minulý zápasy. Ta nejlepší jedenáctka je jasná a Moyes jí nepochopitelně nedává.

Reagovat
montaigne33

No, Benrahma- génius??? To by i s "minutáží ve hře", kt dostal v průběhu sezony, měl ukázat víc... Ale včera hrál velice dobře, jen tak dál... Moyes dělá s WHU zázraky- i když s ním občas nesouhlasím/e, tak hrát o LM je věc absolutně nečekaná atd. např. trenérova sázka na odepsaného Lingarda= je "zázrak" PL (2.pol.) ročníku 20/21

Reagovat
PhilipS

Už teď má jasně nejvyšší xA v týmu a to hraje v novým týmu, nový lize a nenastupuje pravidelně.

Reagovat
kolouch

Benrahma měl v lednu a únoru sérii 7 zápasů, kdy nastoupil v základní sestavě, z toho ve 4 z nich odehrál víc než 85 minut, ale nepřesvědčil. Prostě se od něj čekalo víc. Ale pokrok v jeho hře je určitě vidět, nehraje už tolik alibisticky a čím dál víc připomíná toho Benrahmu z Brentfordu.

Reagovat
vodka

a neměl tam na hrotu marného Yarmolenka?

Reagovat
kolouch

Bylo to právě období, kdy nebyl nikdo zraněný a nastupovala nejsilnější možná sestava s Antoniem na hrotu. Yarmo chodil tak na posledních 15-20 minut

Reagovat
kissak

To snad ani není možné. Myslel jsem si, že už nemůže nikdo a nic překvapit, ale tohle....

Reagovat
Mastný Chobot

Ozaj je to taká veľká vec? V zásade chcel len dobre pre Česko a snažil sa hrať s kartami, ktoré mal.

Reagovat
mikelinos

tak já věřím, že máme právo vědět, kdo provádí útoky na našem území a nezmění to ani miliarda neschválené vakcíny

Reagovat
Mastný Chobot

v ideálnom svete áno

Reagovat
FUnk

v normalnim, ale ten u nas neni

Reagovat
Hlahart

Snažit se ututlat útok zpravodajských služeb na území ČR, při kterým byli zabiti dva občani, výměnou za pochybnou vakcínu je teda dost velká věc

Reagovat
Mastný Chobot

za pochybnou vakcínu, ktorá by dosť možno stovky ľudí zachránila...

Nevravím, že to je správanie hodné nasledovania, ale v súčasnej situácii mi také quid pro quo nepríde zas tak šokujúce

Reagovat
naheCZ

Ano, pochybná vakcína...když jde na povrch, že vlastně nevíš, co bude ta "tvoje" várka obsahovat. Kritizuje to i Brazílie, že je to dost amatérsky vytvořený...

Reagovat
Hlahart

No, s tou vakcínou se u nás očkovat nemůže, tak by nejspíše nikoho nezachránila.

Reagovat
Mastný Chobot

ale ak by ju dovtedy schválila EMA, tak by to z tohto hľadiska bol super počin, keby ste rovno mali milión a sedela by kvalita ofc.

Reagovat
Hlahart

Což je v mým vidění světa hodně nejistých (až naopak skoro jistě nenaplnitelných) předpokladů, abych to bral jako přiměřený handl za utajení úroku GRU na území ČR teda... Už jen to, že kvůli tomu zřejmě vyměnili ministra a snažili se to ututlat a ještě kvůli tomu celýmu opakovaně lhali (že to byla léčka a kdo ví co) je prostě na okamžitou rezignaci při nejmenším...

Reagovat
Mastný Chobot

Ja to beriem tak, že "utajenie" by sa realizovalo len voči širokej verejnosti, nie na úrovni spolupracujúcich tajných služieb a zdieľania informácií. Myslím, že väčšina racionálne uvažujúcich ľudí aj tak vie, čo sú ruské tajné služby zač a čo robia, čiže vlastne jediná zmena by bola, že by sa nedialo to viac-menej symbolické vyhosťovanie zamestnancov veľvyslanectiev (čo by sa prinajhoršom v prípade potreby aj tak mohlo diať s odôvodnením, že tu robia podozrivú činnosť) a tie prázdne kecy politikov.

Reagovat
Hlahart

My jsme vyhostili 81 lidí z jejich ambasády, to je něco, co jsme potřebovali strašně moc. Pro nás hrozně důležitý, to fakt není symbolický. Ani nevím, kdy se naposledy vyhošťovalo někde více...

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Mastný Chobot

Ok, však ale také niečo nie je potrebné podmieňovať jedným konkrétnym skutkom, či?

Reagovat
Hlahart

Jak to myslíš? Pokud tak, že jsme to mohli udělat i bez útoku tak samozřejmě ano, ale nikdy by se to nestalo. To by byla diplomatická sebevražda

Reagovat
iamek

V době, kdy tady přichází takové množství schválených vakcín, ze je pravděpodobně nestačíme ani vyockovat by to vážně byl top počin

Reagovat
Mastný Chobot

použijem Matovičov argument, čo sa mi protiví, ale je fakt, že v SR (a v ČR tým pádom ešte viac) je kopec ľudí, ktorí bohužiaľ hocijakú inú vakcínu okrem ruskej odmietajú. Zvýšili by ste zaočkovanosť aj o časť ľudí, ktorí by inak na žiadnu vakcínu nešli.

Reagovat
iamek

Stačí 70% proockovat cca. Toho dosáhneme i bez rusofilu. Navíc I kdyby sputnika měli, tak nebudou mít žádné výhody za hranicemi, což pro Chorvataky muže být problém. Na Machač by to asi stačilo.

Reagovat
kubys

Zvýšit proočkovanost vakcínou, u které se liší účinky šarže od šarže? Vynikající nápad. Maďarsko, které má vysokou proočkovanost a má jedny z nejhorších výsledků, co se týče úmrtí, by mohlo povídat. (I když je fakt, že tam hlavně frčí Sinopharm, ale Sputnik taky jede)

Reagovat
r.mrazik

kvalita pochybna, EMA to navic poradne jeste neschvaluje...takze "vakcina" k hovnu

Reagovat
j_mrazik

Vždyť i vaši vědci říkali, že to stojí za hovno a chybí jim k tomu protokol/"příbalový leták" a taky neví, co je vlastně uvnitř.

Reagovat
Mastný Chobot

áno, ale až po tomto celom, o čom sa bavíme, ak sa nemýlim

Reagovat
j_mrazik

To testování a snaha o schválení aspoň u vás už je vcelku starší záležitost. Já si prostě myslím, že ta ruská vakcína žádnou krajinu fakt nespasí. Stačí se podívat do Maďarska, jak se jim tam vede...

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

no, defakto se tomu rika real politika.

Reagovat
vodka

nezapomínat na summit mi přišel Hamáček jako trochu jouda vždycky, ale jemu po tom posledním sjezdu přeplo, celá ta cestu vypadala od začátku strašně dementně a teď ještě vytáhne Michala Haška...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, mohl rovnou natahnout z Kremlu cervenej koberec a vitat Putina jako spasitele

Reagovat
Hlahart

Což teda chtěli udělat, když mu nabízeli Prahu pro setkání Biden-Putin

Reagovat
iamek

Reagovat
Mastný Chobot

to podľa mňa strašne zveličujete, ale budiš

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Golasso

Tím, že by to udělal, tak:

1) Znevážil by ty dva mrtvé ve Vrběticích a jejich pozůstalé.

2) Zdiskreditoval by nás v očích EU a NATO (což fakt nepotřebujeme po tom, co nás konstantně potápí prezident s premiérem a dalšími).

3) Zatajil by (pokud by se mu to podařilo, takže spíš ne) důležitou věc a dal by Rusku další náboje do dezinformačních kampaní, k tomu by ze sebe v podstatě udělal jejich poskoka,

protože by na něj měli páku, jak ho vydírat.

4) Nas*al by na hlavu vyšetřovatelům té kauzy, které má v podstatě jako MV reprezentovat.

A to všechno kvůli tomu, že by mu přišlo pár lahviček s kdoví čím ... . To je dost psycho podle mě.

Reagovat
Golasso

I když otázkou zůstává, jak moc je to pravda. Přijde mi to trochu přitažené za vlasy. To by Hamáček musel být buď šíleně blbej, šíleně šílenej (letět vydírat Rusy do Moskvy, well...) nebo obojí.

Reagovat
r.mrazik

tak ono by to nebylo vydirani...vakcinu nam nutili uz pres hrad

Reagovat
Golasso

To je pravda, ale myslím si, že v Rusku by se mu na to moc netvářili a jako vydírání by to brali.

Reagovat
r.mrazik

Spíš jim Želé chtěl lézt do prdele..tedy hlavně Emanovi...možná kvůli postu na nějaké ambasádě?

Reagovat
Hlahart

A to se ti to zdá jako nepravděpodobný, protože ti Hamáček přijde, že není šíleně blbej, nebo..?

Reagovat
Golasso

No, ne na takovém levelu . Na tohle mi přijde, že by člověk musel být fakt šílenec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

Trochu naivní, pokud by tohle udělal, tak info o výbuchu stejně unikne a podkopalo by to šíleně ČR.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mimalu

fantastická reality show ve které tu všichni žijeme

Reagovat
mikelinos

cením, když jsou zavřená divadla, tak se o komedii postará sama vláda

Reagovat
Hlahart

Člověk tak nějak od začátku něco takovýho očekával, ale i tak je to prostě totálně šokující

Reagovat
Busby babes

Kroupa vyrabi dalsi kauzu?

Me prijde, ze se jich Hamacek zeptal, jeslti teda neni mozny z otho neco vytriskat. Oni mu rekli, ze je takovy napad picovina, on to uznal a pokracovali dal v reseni nasich moznosti.

A Kroupa z toho ted zkousi delat velezradu.

Reagovat
Whitemedia

Honzík vyjednávač

Reagovat
iamek

Podle ČT teď měl vše už domluveno, termín letu, schůzky v Moskvě atd. A pak až mu poradili až se na to vysere kvůli tomu, že bude vydíratelný. Vyhazov Petricka dává smysl, protože on by na to nepřistoupil.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Busby babes

proste bych asi byl opatrnej co Kroupa pise. Docela casto jeho senzacni kauzy konci u soudu, ktere prohrava...

Reagovat
Whitemedia

Kroupa nekroupa, od začátku je to celé jedna velká špína.

Reagovat
Busby babes

jo, jen tahle verze co ted Seznam prinesl nedava moc smysl. Coz bohuzel u tehle vlady automaticky neznamena, ze to neni mozny, ale...

fakt verim, ze to probehlo nejak ve stylu:

Muzem z toho neco vytriskat, treba vakciny?

Ne, Honzo, to je picovina, to nemuzem.

Ok, tak nic.

Od toho ty tajne sluzby mame, aby s nima mohl ministr veci konzultovat.

Reagovat
r.mrazik

tak vzhledem k tomu,ze uz mel pripraveny letadlo a naplanove schuzky...

Reagovat
Busby babes

ja nerikam, ze do te Moskvy nechtel jet. Nejspis mel a mel tam o necem jednat. Mozna Rosatom a Dukovany? kdo vi. ale to, co dela Kroupa ted z te schuzky je ujety. Nejspis se jen probirali moznosti dalsiho postupu, jedna z nich byla handl za neco, o co mamem zajem. Ta byla zamitnuta.

Reagovat
kubys

"Měl tam jet o něčem jednat"...vždyť i on sám říkal, že tam letí jednat o Sputniku. Takže ano, je dost pravděpodobné, že ten nápad se zrodil...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hamacek-sputnik-v-moskva-cesta-astrazeneca-vakcina-koronavirus-covid.A210414_153026_domaci_remy

Reagovat
Busby babes

a z tohodle vyplyva, ze to chtel vymenit za ty Vrbetice? Plan mohl byt jednat o Sputniku, nasledne se rpovalil ten pruser s municakem, tak se proste mohl zeptat: hele, neslo by teda z nich dostat treba milion davek zadarmo?

Ne, Honzo, to je picovina.

Ok, tak ne.

Reagovat
vitasrp

Ne, ten průser s muničákě se neprovalil následovně, on o tom průseru už věděl, když tu cestu plánoval.

Reagovat
Busby babes

no on o tom vedel, ale provalilo se to pozdeji. Kdyz se na to zacli novinari ptat a Koudelka o tom informoval nekdy toho 7. ze novinari to uz taky vedi.

Reagovat
Muffi

A tohle myslis vazne?

Sputnik se lisi pomalu ampule od ampule, Rusko ma na Hrade expozituru FSB, porad nas povazuje za svoji sferu vlivu a breci po SSSR a ostbloku, coz je v primem rozporu s nasim clenstvim v EU a NATO a o jejich chovani na Ukrajine, jako neoznacenci na Krymu ci Nh117 ani nemluve.

Navic jich je 140 milionu a diky jadernemu arsenalu si hraji na velmoc. Takhle handlovat se da s nekym, u koho je predpoklad, ze alespon cast dodrzi, ne CR-Rusko, kde by to rusove jen vyuzili proti CR.

Reagovat
Busby babes

a proc to pises me?

Reagovat
kubys

*dost možné

Btw. už jen to, že by ho to napadlo, by mělo znamenat okamžitou rezignaci.

Reagovat
Busby babes

lol, coze? to jako nema konzultovat potencialni moznosti s tajnyma sluzbama nebo co?

Reagovat
kubys

Ty ses normálně zbláznil nebo nevím, koho může napadnout, že už jen myšlenka, že ututláme akci cizích operativců na našem území, jako nějakou potenciální možnost...potenciální možnost čeho? Udělat ze sebe total kokoty? Dát Putinovi volnou ruku tady? Nebo co to mělo být za potenciální možnost?

Reagovat
Busby babes

hele zahladit neco, o cem vedi uz novinari? ja ti fakt nevim. Ja jsem se nezblaznil. To spis vy tu bezmezne verite Kroupovi, u ktereho je zname, ze ma... rekneme velmi benevolentni pristup k faktum.

Reagovat
kubys

Tady není o tom, čemu věřím já, já jsem jen napsal, že pokud ho to napadlo, měl by okamžitě rezignovat, tys mi napsal, že řešil potenciální možnosti...a já se ptám jaké měly podle tebe být potenciální možnosti toho, že se očividně chystal do Ruska s informací, že Rusové tady provedli útok? Takže se ptám ještě jednou, co měla být potenciální možnost, kromě možné velezrady?

Reagovat
kubys

A jinak to, že nepozval na tu schůzku šéfa BIS je taky v pohodě, ne? Kor, když to zjistila zrovna tahle tajná služba.

Reagovat
vodka

Reagovat
vitasrp

Možnost zamlčet veřejnosti akt agrese nějaké cizí mocnosti na našem území, při které zahynuli dva čeští občané, ti přijde jako potenciální možnost, kterou má konzultovat, jo?

Však to je totální úlet.

Reagovat
Busby babes

ano, resis potencialni mezinarodni skandal, kde se dostanes do tezke pozice a musis mit 100 procentni jistotu, ze se to stalo jak rikas. Pokud tam porad nejake pochybnosti jsou, coz se asi neda vyloucit, protoze misto bylo totalne rozmetano na kusy a dukazy mas vlastne jen neprime, tak se nedivim tomu, ze se resi vsechny mozne moznosti nasledneho postupu.

Fakt na tom rozhovoru nevidim nic moc hrozneho, kdyz vysledkem bylo, ze tenhle napad byl shozen ze stolu prakticky hned, coz by pak odpovidalo tomu, ze kdyz dorazil Zeman, tak uz se to neresilo... A druha vec je, jestli si to Kroupa zase neprikreslil, jak je jeho dobrym zvykem.

Reagovat
Busby babes

takze jen rikam, ze si asi jeste par dnu pockam s tim odsouzenim no. Hamacek je idiot a cim driv pujde do prdele tim lip. Ale jestli si to Kroupa prikraslil, tak je to taky nic moc...

Reagovat
vodka

jako Kubík za Kroupou aktuálně stojí, ale toho, co nesedí u Kroupy je taky hrozně moc. Ale pokud by se ukázalo, že fabuloval, tak by měl jít do prdele Kroupa.

Reagovat
Busby babes

tak nezbyva nez doufat, ze ty jejich nahravky zverejni a ze na nich bude to, co rikaji, ze tam je.

Reagovat
r.mrazik

o necem jednat...no jednat tam jel o dukovanech a sputniku a uz vedel o vrbeticich..

a nevysel by s tim ven,kdyby nevedeli,ze se to dostalo do novin

nejspis ty vrbetice chteli zakryt,akorat se jim to nepovedlo..

Reagovat
Busby babes

zakryt v momente, kdy vedi, ze to novinari vedi? no ja ti nevim...

Hamáček samozřejmě občas působí jako bambula, úplnej pitomec ale není. Konstrukce Seznamu navíc nedává na první dobrou logiku. Už na výboru pro zpravodajskou činnost 7. dubna ráno prý šéf BIS Koudelka upozorňoval, že s tím nelze dlouho čekat, protože mají věc novináři. Ještě před inkriminovaným čtvrtkem, který po svém popisuje Seznam, kromě jiného přímo za šéfem jedné ze služeb přišel novinář z Respektu a na věc se ho ptal. Bylo prý zjevné, že ví takřka vše. Údajně o tom existuje oficiální zápis, který lze asi dohledat. Po celou dobu měli zúčastnění obavy, že to praskne dřív, než stát udělá nějaké oficiální kroky. Proto se spěchalo, proto byla třeba tiskovka v sobotu a nikoli v pondělí po oficiálním pozvání velvyslance, jak bylo původně plánováno. Přistoupíme-li tedy na tezi, že Hamáček ještě ve čtvrtek večer plánoval, že Rusům slíbí ututlání věci výměnou za Sputniky a organizaci summitu Biden - Putin, musel by být vcelku střelec. Úplně ho vidím, jak v Moskvě říká Rusákům: "Davaj sputniky i summit, my vsjo ututláme, da? Ví to u nás jenom Respekt a nejspíš i Seznam, vědí to šéfové všech služeb v čele s Koudelkou z BIS. Nět probléma, těm všem úplně v klidu vysvětlím, že to je třeba ututlat ve vyšším zájmu a nepustit o tom nikde ani zmínku. Všichni jsou to staří proruští kamarádi a moji fanoušci, takže budou mlčet s láskou. Když říkam, že ten případ bude zmizelej, tak bude zmizelej, taváryši!" No, anebo to je holt jenom klasickej Janek Kroupa, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

No a nebo Želé v tu dobu ještě přesně nevěděl, co všechno média ví...

Reagovat
Hlahart

Ale však tu jeho verzi, že to byl zastírací manévr, snad nepotvrdil vůbec nikdo, ne?

Reagovat
Busby babes

ja ale nikde nerikam, ze to byl nejakej zastiraci manevr. Jen to, ze chtel Vrbetice vymenit za Sputnik, ze to nebyl plan cesty. Jen, ze to mohl byt jeden z napadu, co konzultoval s lidma z tajnych sluzeb a ti mu rekli, ze to je picovina, tak od toho upustil.

Reagovat
Hlahart

Ok, ale proč tam pak plánoval jet do toho Ruska? + ta výměna ministra. Mně přijde, že z toho prostě nemůže vyjít v dobrým a skoro bych řekl, že tyhle události tu verzi seznamu podporují více než jeho

Reagovat
Busby babes

protoze chtel shanet Vakciny a jednat o tech Dukovanech? Protoze Petricka nesnasi a chtel ho vyrazit dlouho, po sjezdu mel zaminku.

zatim ta Kroupova verze je hodne pochybna a vzhledem k tomu, ze je to Kroupa, bych mozna jeste s kategorickyma soudama pockal. Nebylo by to poprve, co neco nafouknul do obrich rozmeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Co konkrétně je největší problém s tím Kroupou? Tenkrát s Jourovou? Nebo ještě něco dalšího? Já si popravdě u něj už nepamatuju, jsou toho hrozný mraky.

Reagovat
Busby babes

https://www.info.cz/zpravodajstvi/cesko/soud-smetl-ze-stolu-kauzu-janka-kroupy

tohle je z posledni doby. Napriklad. Jemu se to deje docela casto.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Busby babes

me prijde, ze se mu deje neco jako tomu typkovi ze Spiegelu, kteremu prisly na ty obri fabulace. Proste kdysi napsal/natocil fakt velke reportaze a porad se snazi neco podobneho zopakovat. Jen se to nedari, tak to proste prifukuje aby to znelo bombasticky...

Reagovat
Zaschrona

Tak přifukování bych i tady asi věřil, ale otázka je, jak moc. Že na tom něco je se zdá dle dění dnešního dne docela zjevné. Hamáčkova fabulace zastírací akce a vytáhnutí Danka je prostě úplný WTF.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
r.mrazik

Zeman akorat rekl,ze prisel pozde a uz ta debata byla jinde

Reagovat
Busby babes

no vsak. Coz by odpovidalo verzi: muzu tohle udelat? ne Honzo, to je picovina. ok... A kdyz prisel Zeman, tak uz meli jasno v tom, ze nikam nepojede... A Kroupa rika, ze vsichni jsou pripraveni vypovidat. a v tom clanku z novinek teda 3 lidi rikaji uplne neco jineho nez on. Takze teda bud do novin misto nejakeho no comment rikaji pravej opak toho, co budou pak rikat pri vysetrovani nebo Kroupa nejak v necem keca... tak sand zverejni ty nahravky, co rika, ze ma.

Reagovat
Hlahart

Taky teda už je dneska jasný, že o tom Rusáci měli informaci dlouho dopředu. Pak teda nevím, před kým to měla být zastírací akce...

Reagovat
Busby babes

stejne tak vedel Hamacek, ze to maji v seznamu a Respektu a mel jet do Moskvy jim vykladat, ze to zahladi?

Reagovat
Hlahart

To já ale neřeším. Já řeším to, že hned po tom tvrdil, že to byl zastírací manévr. Už jen tím, že o tomhle lhal, zastírací manévr to prostě být nemohl, to na něj háže deku pochybností

Reagovat
r.mrazik

Samozřejmě že Želé lže a mlzi....myslet si něco jiného je úsměvný

Reagovat
Busby babes

no fajn, jen ted tu spojujete dve veci. Soucasna afera neni o nejakem zastiracim manevru ale o tom, ze mel chtit vymenit nejake zameteni za Sputnik V. To jsou dve rozdilne veci imho.

Reagovat
Hlahart

Jednoznačně. Proto si o tom nedělám žádný absolutní úsudek. Každopádně Hamáček o té cestě od začátku lhal a proto mu nevěřím ani teď (vlastně ani nevím, jestli je teď nějaká jeho oficiální verze?). Neříkám ani, že tam jel kupčit s bezpečností ČR, počkám si na důkazy a pokud není Kroupa a Seznam banda amatérů, tak mají ještě na dnešek a další dny nabito.

Reagovat
Busby babes

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/schuzka-na-vnitru-privezu-sputniky-a-zachranim-cssd-rikal-hamacek-153362#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=4LNKP1XKo3P-202105060744&dop_id=153362&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

no tak dneska vysel Seznam s timhle... to zatim vypada, ze jejich klicovej svedek vi o nejakem planu vymenit vakcinu za mlceni v kauze Vrbetice uplny hovno... ucastnici te schuzky rikaji, ze se to tam nejak zvlast neprobiralo, takze jsem zvedavej, jestli teda Seznam ma vic nebo ne. Zatim teda plan na vymenu vakcin za ututlani nedodali. a jeste si propralili ten zdroj.

Reagovat
Hlahart

Tohle byl teda imho fail. Jako jestli Hamáček řekl, že má v Rusku 1mil vakcín, tak ta cestu k tomu, že to vymění za Vrbětice je ještě hodně dlouhá... Prý mají mít i nějaké nahrávky...

Reagovat
Busby babes

no pry ma jine svedky, tak jsem zvedavej kdy s tim prijde. Zatim je to slabota.

Reagovat
Hlahart

Sociálním demokratem, kterému se předseda ČSSD Jan Hamáček svěřil s plánem jednat v Moskvě o dodávce vakcíny Sputnik a uspořádání summitu Biden-Putin, byl podle zjištění DVTV Martin Netolický. Hejtman Pardubického kraje potvrdil, že se s Hamáčkem 15. dubna sešel. “Redaktor mě kontaktoval. Co je v článku, je pravda,” řekl DVTV Netolický. Tvrdí také, že o Vrběticích s předsedou ČSSD nejednal a o kauze nevěděl. O schůzce s Netolickým tentýž den informoval samotný Jan Hamáček na svém Twitteru.

lol tak zřejěm Vrbětice vůbec v tom rozhovoru nepadly

Reagovat
r.mrazik

jeste bys sem mohl hodit ten list,co davali CSSD ohledne Kroupy ve snemovne...ti jsou v prdeli

Reagovat
Busby babes

to nevim, o cem mluvis.

Reagovat
Busby babes

haha, diky. No nejhorsi na tom je, ze ta CSSD v tech predchozich kauzach proste nelze.

Reagovat
Whitemedia

Normálně Honzu šikanují, snad se bude bránit.

Reagovat
iamek

Chudák se už sesype úplně

Reagovat
iamek

Btw Babis v tomhle akorát zase posílí. Neuvěřitelné . Samozřejmě o tom musel vědět, ale bude říkat, ze ne samozřejmě. A vše hodi na ČSSD

Reagovat
Dawon

Ujfaluši approves

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Trand

Reagovat
FUnk

crisis manager in action

Reagovat
Fakt

Žádné letadlo jsem nepodepsal a číslo letu také nesouhlasí

Reagovat
Mastný Chobot

Ozil for Fenerbache in the donkey league

9 games

0 goals

0 assists

"Arteta ho vyhnal kvôli vysokému platu" konšpiračka

Reagovat
Tolstobik

vsak velkou vetsinu platu mu stejne platite vy

Reagovat
martin.b

Podle twitteru přes 90 %, taky jen trouba by si myslel, že Fenerbachce utáhne 300k týdně

Reagovat
Mastný Chobot

to je druhá vec no

Reagovat
Mimalu

To že jste se ho zbavili bylo rozumné, ale zas bych to nepřeháněl. Téměř rok si Ozil pořádně nekopnul do míče, pak je celkem nasnadě že mu úvod už rozběhnuté sezóny (ona turecká liga zas až tak tragická taky není) nevyjde, navíc se do toho zranil a měl v tom další téměř dvouměsíční pauzu.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nikikrew

jasne, nehral rok a potom mal skoro mesiac zraneny clenok. Ked si to stale prirovnam k nasim tragickym zaloznikom ktory dokopy strelili 3 goly tak Ozil by si u nas stale kludne zahral.

Reagovat
Mastný Chobot

Na Ozilovom mieste hrávajú Ode a ESR, to si si hádam stihol všimnúť. Neviem, prečo stále do debaty o Ozilovi pletieš Ceballosa, Xhaku a Elnenyho, ale to je tvoja vec.

Reagovat
Nikikrew

Odegard 11 zapasov, 1 gol a nula assistencii

ESR - 18 zapasov. 0 golov, 4 assistencie

Cize obaja dali 1 gol a 4 asistencie, podiel na 5 golov za celu sezonu a to su nase 10tky.

Urcite ich nejdem dissovat pretoze jednak jeden je este stale mlady a ma co ukazat, druhy prisiel cez zimu, ale momentalne nam to dost skripe v zalohe aj kvoli nim.

Ano, Ozil za 9 zapasov mohol kludne uz cosi mat ale nehrat rok je velmi dlha doba, navyse nova liga & spoluhraci a mesiac zranenie preto konstatovat jeho stats za kratku dobu a vyssie spomenute dovody je velmi predcasne, ukaze sa naplno v dalsiej sezone.

A btw moj osobny nazor, assists su totalne prehypovana statistika ktora ma tak 50percentnu vypovendu hodnotu. Vacsiu ma goals, key passes, big chances created.

Reagovat
FUnk

potvrzeno Eriksen> Ozil

Reagovat
vladis271

Respekt pre LFC officials, ze netlacili na kontumaciu.

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

klasika.

btw nebyl zadnej duvod pro kontumaci. Neporusili jsme zadna PL pravidla.

Reagovat
smazaný uživatel

zajistit možnost odehrát utkání ve stanoveném čase není nikde uvedeno? zajímavý, to příště můžeme přesunout utkání kvůli zranění nejlepšího hráče, že se to zrovna nehodí

Reagovat
Busby babes

asi tezko muze byt klub zodpovedny za praci policie, nemyslis?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze podcenění bezpečnostních opatření není prací policie, ale prací klubu

Reagovat
Busby babes

myslim, ze zajistit bezpecnost na ulicich Manchesteru je praci policie.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze zajistit bezpecnost na stadionu je praci klubu

Reagovat
Hlahart

Navíc bych teda neřekl, že pustit ty lidi na stadion bylo rozhodnutí policie

Reagovat
Busby babes

jenze uplne odlozeni prislo proto, ze policie nebyla schopna rict, ze dokaze zajistit bezpecnost. Ti lidi byli ze stadionu vyhnani docela rychle.

Reagovat
Hlahart

Liverpool will not ask the FA to award them the game, after their visit to Old Trafford was called off due to safety worries.

According to the rules, the governing body CAN declare the fixture will not be replayed at a later date, and instead award the three points to the Reds, if they decide it was “abandoned due to the conduct of one Club or its supporters”.

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/liverpool-man-utd-postponed-protests-24030653

Reagovat
Busby babes

Will United face any punishment for the postponement?

No. Because the match was called off on safety grounds, after yesterday’s protests against the ownership of the club by the Glazer family, Manchester United are not in breach of any Premier League rules. The club were not fined in 2016 when a fake bomb — left behind mistakenly following a security training exercise — was found at Old Trafford, forcing the postponement of their final match of the season against Bournemouth. That match was rescheduled for the following Tuesday, two days after the end of the season, before United played in the FA Cup final the following Saturday.

Timesy a Henry Winter.

Reagovat
Hlahart

Tomu moc nerozumím. To je jako celý to vyjádření založený na tý analogii k nahlášený bombě? To je přeci úplně jiná situace

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
martin.b

Where #MUFC are in a league of their own is interest payments, which add up to a staggering half a billion pounds since 2010, which is more than all the other Premier League clubs combined. The next highest is #AFC, whose £140m pales into insignificance compared to United.

You would hope that after the loan repayments #MUFC debt would have reduced, but it has remained around £500m for the last few years. It did come down from a peak of £773m in 2010 after PIK loans (16.25% interest rate) were repaid, but the club had no debt before the Glazers.

@SwissRamble

Tohle je vostrý, za 15 let prakticky žádný znatelný capex do infrastruktury, přesto se v bilanci objeví PIK loans s 16% úrokem

Reagovat
Busby babes

tak ty PIK loans byli prave proto, ze investice do fotbaloveho klubu byla videna jako velmi rizikova. Pak, kdyz jsme sli na burzu se tohle trochu zmenilo a byli jsme schopni restrukturalizovat a snizit uroky... ale i tak vubec nesplacime jistinu, jen uroky.

Reagovat
Rothbard

10:14 O Kamaru se zajímá Arsenal

Londýnský Arsenal se údajně zajímá o záložníka Glena Kamaru z glasgowských Rangers. Pětadvacetiletý fotbalista s finským pasem v minulosti prošel jeho akademií. Za první tým si ale zahrál jen jednou v Ligovém poháru. S Rangers má Kamara údajně nyní vyjednávat o nové smlouvě. (footballinsider247.com)

Reagovat
kissak

To by mohlo být zajímavé derby s WHU

Reagovat
Busby babes

v cem?

Reagovat
kissak

Jen hodně vzdálená a nereálná spekulace vzhledem k výborným vztahů obou hráčů i po odchodu ze Slavie.

Reagovat
kolouch

Proto, že jsou ve West Hamu dva bývalí slávisti, kteří s incidentem z Glasgow nemají nic společného, by to měla být nějaká senzace? Myslím, že Kamarovo IQ není na takové úrovni, aby ho mohla jakákoliv podobná souvislost napadnout.

Reagovat
kissak

Společného sice ne i když Suk je stále velmi aktivní vůči Slavii. Tím nechci říci, že by nastaly nějaké události, které by to případně daly Kamarovi sežrat. Můj koment ber jen jako spekulační výkřik

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim, ze ti kluci ze slavie by to vzali na pohodu. To skor by som povedal, ze Kamarovi by mohlo jebnut

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Sa hlupo opytam, hra v Rangers tak dobre, alebo je to len PR zo strany Arsenalu/ si ho všimaju novinari po tej kauze (ak je to vymyslene)?

Reagovat
Mastný Chobot

skôr ten jeho agent vymýšľa chujoviny imho... som prekvapený, že správne napísal Arsenal

Reagovat
Bakary3

Nedělá mu ten "právník" už i agenta?

To by týhle zprávě z prdele odpovídalo.

Reagovat
smazaný uživatel

prosím ať to vyjde, dno se opět prohloubí

Reagovat
Manik...

Tím by Arsenal klesl na dno

Reagovat
fenixLFC

tak snad to myslis kvoli jeho kvalite

Reagovat
mikelinos

lidské nebo fotbalové?

Reagovat
Mervin

Asi v obou případech by si nepolepšil.

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

je to ludsky odpad ze si dovolil upozornit na rasisticke spravanie toho kripla

Reagovat
SunFells

euroBULVÁR.

Reagovat
Ondiis

Koupil bych i Kudelu. Pro prdel.

Reagovat
Puskas

A posadit je v šatně vedle sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

AS Roma English

@ASRomaEN

The club are delighted to announce an agreement has been reached with Jose Mourinho for him to become our new head coach ahead of the 2021-22 season.

Reagovat
blade115

Wow A já že tam měl jít Sarri. Tak toho si aspoň můžou užít slepičáci. Každopádně Mourinhovi by Itálie snad i sednout mohla, ale přes Juventus + Conteho Inter ten titul spíš nedá.

Reagovat
naheCZ

Aerial duels won this weekend:

Tomas Soucek - 17

Aston Villa - 16

Burnley - 15

Leeds - 13

Spurs - 13

Newcastle - 12

Fulham - 12

Arsenal - 11

Chelsea - 11

Everton - 11

Sheff Utd - 8

Soucek's tally was a record for a player in a Premier League match this season

Suk skvělá věž

Reagovat
pingla

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Busby babes

byl by lepsi nez Arteta.

Reagovat
smazaný uživatel

tiez sa mi zda

Reagovat
smazaný uživatel

len dufam ze ho neuchmatnu spurs

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

To se neví, ale určitě by se na to lépe dívalo ...jako za Wengera

Reagovat
Busby babes

tak jasne, ze jistotu nemas nikdy. ale pro me je to trener, o kterym bych chtel aby se uvazovalo u nas, pokud by ted OGS skoncil.

Reagovat
smazaný uživatel

to je skoro každý

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
ElectrickMann

To každý

Reagovat
vodka

je skvělý

Reagovat
mul

Reagovat
Lacko_Boh

300. pre Lehmana

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
mithro

Man Utd v Liverpool now Thursday, 13 May (20:15BST). Man Utd v Leicester moved to Tuesday, 11 May (18:00BST). With the Villa game on Sunday as well, Utd now have three games in five days. In addition, Man Utd v Fulham, Tues 18 May (18:00BST).

jak to dali na tyzden aby neprislo tolko ludi protestovat

ale myslim, ze nejaky zruseny/kontumovany zapas by sa hracom mozno aj hodil.

Reagovat
Infernoqt

Ještěže máme takový náskok, protože tady poztrácíme body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele