34. kolo
30.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jonny Evans (© AFP)

Leicester v boji o Ligu mistrů zaváhal, se Southamptonem jen remizoval

Leicester v boji o Ligu mistrů tentokráte zaváhal, když na hřišti Southamptonu uhrál pouze remízu 1:1. Hosté přitom od 10. minuty hráli přesilovkou, výhodu jednoho muže v poli se jim ale nepodařilo zužitkovat a dali příležitost Chelsea, aby se jim v případě sobotní výhry nad Fulhamem přiblížila na rozdíl dvou bodů. Domácí celek musí být se získaným bodem maximálně spokojen, vzhledem k průběhu hry a brzkému vyloučení ze zápasu víc vytěžit ani nemohli.

Přitom to byl právě Southampton, kdo do utkání vstoupil aktivněji a vypracoval si první příležitosti zápasu. Po krásném pasu Vestergaarda se do samostatného úniku dostal Walker-Peters, který se s míčem vůbec nemazal a uklidil jej přesně pod břevno. Radovat se však z branky nemohl, jelikož asistent správně odhalil ofsajdové postavení. Do další příležitosti se po zpětném pasu Adamse dostal záložník Tella, ten ale vůbec nezvládl zakončení a na Schmeichela vyslal jen slabou střelu přesně do středu branky.

Klíčový moment pro utkání přišel v desáté minutě, kdy si stoper Vestergaard špatně zpracoval míč a musel jít do skluzu. U balónu byl sice dříve než dotírající Vardy a posunul ho směrem na vlastního brankáře, jenže zároveň také nepěkně prošlápl kotník anglického reprezentanta, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Ten odpískal volný přímý kop a domácího stopera vyloučil. K exekuci standardní situace se postavil záložník Maddison, branku domácích však těsně minul.

Leicester následně podle očekávání převzal otěže zápasu do svých rukou, jenže se mu nedařilo vytvořit si vyloženou šanci. Prakticky se pouze omezoval na zakončení ze střední vzdálenosti - nebezpečně pálil Maddison, z dálky to zkoušeli také Tielemans a Iheneacho, ani jeden z nich však skóre zápasu nezměnil. Na straně druhé se po hezkém uvolnění dostal za vápnem k zakončení záložník Redmond, Schmeichel však jeho ránu s klidem vytěsnil.

Ani začátek druhého dějství nezachytil hostující Leicester v lepším rozpoložení, ten si sice udržoval drtivou převahu, jenže se prostě nemohl dostat do vážnějších příležitostí. Velký šok pak přišel po hodině hry - po ojedinělé akci Southamptonu rozehrával volný přímý kop Ward-Prowse, který chytře našel na hranici vápna volného Armstronga, jehož střelu rukou zablokoval clonící Iheanacho. Rozhodčí po chvilce váhání ukázal ke zděšení hostujících hráčů na penaltový puntík - k exekuci se postavil kapitán Ward-Prowse a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení.

O deset minut později však bylo vyrovnáno - byl to právě viník penaltového incidentu Iheneacho, který z pravé strany vyslal parádní centr, na který si na malém vápně naskočil nehlídaný Evans a vyrovnal.

V posledních deseti minutách pak gradoval obří tlak Leicesteru a začaly se množit i šance na jeho kontě. Nejprve se po přihrávce Maddisona krásně uvolnil Vardy, nezvládl však zakončení, když z malého vápna pálil pouze do nohou McCarthyho. Pět minut před koncem se zase na malém vápna dostal k hlavičce Iheneacho, ten ale tentokráte nebyl přesný, když zblízka jen trefil vybíhajícího brankáře, od kterého pak míč putoval nad branku. A v poslední šanci duelu neuspěl ani Castagne, který branku z voleje přestřelil, a tak utkání dospělo k remíze 1:1, se kterou jsou určitě mnohem spokojenější domácí.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele