Premier League - souhrn 31. kola: Vydrův gól Burnley nestačil, City padli

09.04.2021, 22:58, aktualizováno 12.04.2021, 23:07
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)
Manchester City nestačil na oslabený Leeds United a doma prohrál podruhé z posledních tří zápasů. Konečně doma zvítězil Liverpool, jenž otočil zápas s Aston Villou. Chelsea s přehledem zvládla duel na hřišti Crystal Palace. West Ham pokračuje v boji o Ligu mistrů, porazil doma i Leicester, Manchester United našel recept na Tottenham...

Brighton & Hove Albion - Everton FC 0:0

12.04.2021 21:15

Góly: -

Brighton má v tomto ročníku Premier League záchranářské starosti a každý bod tak pro něj může mít v konečném účtování obrovskou cenu. Nyní v dohrávce 31. kola sehrál nesmírně vyrovnanou bitvu s Evertonem a nakonec se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce se nachází na patnácté pozici se třiatřiceti body a sedm kol před koncem disponuje sedmibodovým náskokem na osmnáctou sestupovou příčku Fulhamu.

Klub z Liverpoolu naopak nedokázal zvítězit popáté za sebou a z předchozích čtyř ligových soubojů vybojoval pouhé dva body, proto mu patří osmé místo s osmačtyřiceti body. Po úvodní opatrnější čtvrthodině si nadějnější možnost vypracovali domácí, ale ránu z první v podání Modera ukryl ve svém náručí pozorný brankář Olsen. Krátce po odehrané půlhodině stanul ve slibné pozici Maupay, ovšem jeho tečovaný pokus proletěl o decimetry vedle protější tyče.

Ihned na to napřáhl ze střední distance Bissouma a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Brighton pozorně bránil a jeho protivník se vůbec k ničemu nedostával. Přesně v polovině druhého dějství vystřelil z hranice pokutového území aktivní Maupay a jeho technický pokus o kousek přeletěl břevno. Mírný favorit tohoto pondělního střetnutí se poprvé ozval až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Na pravé straně šestnáctky protivníka se zjevil James Rodriguez, avšak z hodně ostrého úhlu na gólmana Sáncheze nevyzrál. Nicméně od tohoto okamžiku opět řádil výběr vedený koučem Grahamem Potterem. Během krátké chvíle totiž byli zablokováni Welbeck s Trossardem a mezitím těsně netrefil levou tyč Maupay.

V 78. minutě se musel vytáhnout Olsen, jelikož bravurním způsobem odvrátil za svou branku hlavičku Dunka. V poslední minutě základní hrací doby mohl Everton z ničeho nic udeřit, jenže když střídající Iwobi střílel z patnácti metrů příliš vysoko, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Southampton FC 3:0

12.04.2021 19:00

Góly: 32. Matheus Pereira (pen.), 35. Matt Phillips, 69. Callum Robinson

Fotbalisté West Bromwiche Albion porazili ve 31. kole Premier League Southampton 3:0 a připsali si tak druhé vítězství o tři branky v řadě. Tři body zařídili Pereira, Robinson a Phillips.

Domácí fotbalisté sice po zajímavé akci dostali míč ve čtvrté minutě do sítě, jenže Diagne si podle verdiktu asistenta rozhodčího nepohlídal své postavení a branka kvůli ofsajdu neplatila. Další velkou šanci měl West Brom o osm minut později. Do vápna se dostal Conor Townsend, jenže jeho technický projektil brankář vyrazil levou nohou.

V jednatřicáté minutě hostující gólman podrazil Pereiru a hlavní sudí odpískal pokutový kop. Toho se ujal Mathues Pereira, který zakončil doprostřed branky. Po třech minutách bylo na domácí straně ještě veseleji. Mbaye Diagne se po levé straně prohnal na hranici velkého vápna, vyslal střílenou přihrávku na zadní tyč a Matt Phillips doklepl míč do branky.

Ve druhém poločase se hra poměrně uklidnila, až domácí celek dokázal v 69. minutě udeřit jako blesk z čistého nebe. Callum Robinson si naběhl na přihrávku mezi stopery, ustál souboj s Vestergaardem a levačkou prostřelil Forstera.

Che Adams ještě mohl v 80. minutě pro hostující celek vykřesat naději. Po průniku po pravém křídle střílel pravačkou, ale jeho přízemní pokus prolétl kolem zadní tyče. Úplně největší šanci na snížení však měli hosté v třetí nastavené minutě. Ve vápně byl faulován Djenepo, kterého poslal k zemi Conor Townsend. K penaltě se postavil James Ward-Prowse, ale Sam Johnstone jeho ránu vyrazil. Hořká tečka pro Southampton za dnešním zápasem.

Domácí zůstávají předposlední, záchraně se přiblížili na osm bodů. Southampton je čtrnáctý.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Arsenal FC 0:3

11.04.2021 20:00

Góly: 33. Alexandre Lacazette, 72. Gabriel Martinelli, 85. Alexandre Lacazette

Po sérii nepovedených výsledků a s klíčovou čtvrteční odvetou proti pražské Slavii čekalo londýnský Arsenal papírově ideální střetnutí proti suverénně nejhoršímu týmu Premier League v podobě Sheffieldu United. "Kanonýři" skutečně potvrdili roli favorita, díky trefám Martinelliho a Lacazetta zvítězili 3:0 a vůbec poprvé po předlouhých čtrnácti zápasech napříč všemi soutěžemi uhájili i čisté konto.

Zatímco domácí zůstávají i nadále beznadějně poslední, Arsenal poskočil zpět na deváté místo s dvoubodovým odstupem za Evertonem, který má však dva zápasy k dobru. Pro Arsenal je však důležitější získaná psychická pohoda před zmíněným čtvrtfinále Evropské ligy proti Slavii, kterou kazí snad jen zranění Bukaya Saky, o jehož vážnosti zatím nejsou žádné zprávy.

Po ohlášení základních sestav se očekávalo, že právě Saka obsadí pozici levého obránce, ovšem po úvodním hvizdu byl opak pravdou. Mladý anglický reprezentant se pohyboval v roli ofenzivního záložníka za Alexandrem Lacazettem, zatímco levou stranu defenzivy obhospodařoval především při držení míče Granit Xhaka s pomocí Daniho Ceballose. Toto netradiční rozestavení Arsenalu prospělo a všichni tři zmínění hráči podali na svých postech kvalitní výkony.

Dalším pozitivem pro Mikela Artetu pak jistě musí být i výkon Gabriela Martinelliho, jenž jako obvykle hýřil nadšením i střeleckou chutí a jen za první poločas si připsal tři pokusy na ohrožení brankáře Ramsdalea. Pozadu pak nezůstal ani Nicolas Pépé, jenž si rovněž řekl o udržení základní sestavy i pro čtvrteční duel.

Při absenci nemocného Piérra-Emericka Aubameyanga zůstal na hrotu Alexandre Lacazette, jenž si stejně tak spravil chuť po neproměněných šancích se Slavií, a to hned dvěma zásahy. Ten první přišel po půlhodině hry, kdy Arsenal zápasu dominoval a vykouzlil lahůdkovou kombinaci mezi Lacazettem, Sakou a Ceballosem, jehož šikovná patička vyslala francouzského útočníka do vyložené šance a Lacazette přízemní střelou na zadní tyč poslal Arsenal do poločasového vedení.

Po změně stran se "Kanonýrům" zprvu nedařilo hubený náskok rozmnožit, ovšem v 71. minutě jejich pocuchané nervy přece jen uklidnil neúnavný Martinelli. Brazilský forvard byl ve správnou chvíli na správném místě, aby doklepl do odkryté branky ránu Pépého, jenž předtím vystihl nedbalou rozehrávku soupeře. Pět minut před koncem pak pohodový triumf hostí dokonal Lacazette, jehož vysunul do samostatného úniku lahůdkovou kolmicí Thomas Partey, a nedělní kapitán Arsenalu chladnokrevně poslal míč do Ramsdaleova protipohybu přesně k tyči.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United 1:3

11.04.2021 17:30

Góly: 40. Heung-min Son - 57. Fred, 79. Edinson Cavani, 90+6. Mason Greenwood

Ani na hřišti Tottenhamu neskončila série Manchesteru bez porážky. United naopak opět zvítězili a bezpečně zůstávají v tabulce na druhém místě. O rozhodující trefu se postaral novic v útoku Edinson Cavani. "Spurs" po další ztrátě zůstávají mimo pozice zaručují účast v příští sezoně evropských pohárů.

Zatímco do sestavy Tottenamu se po problémech s testem na koronavirus vrátil pravý obránce Aurier, na straně United došlo po úvodním čtvrtfinále Evropské ligy proti Granadě ke dvěma zásadním změnám. Vedle Cavaniho se v bráně hostů objevil Henderson, jenž dostal přednost před De Geou.

Po úvodním hvizdu se dlouho nebylo moc na co koukat. Trochu vzrušení přinesla snad jen 17. minuta, kdy se míč příhodně odrazil pro Rashforda, jehož zakončení však na rohový kop srazil bránící Dier. I to ovšem byla jen uvadající růže mezi trním.

Více emocí vyvolala situace ze 34. minuty. Pogba prostrčil merunu za obranu Spurs na Cavaniho, který překonal gólmana domácích Llorise a zdánlivě poslal "Red Devils" do vedení. V samém zárodku akce nicméně McTominay udeřil Sona do obličeje, což sudí Kavanagh nakonec s kolegy u videa odhalil a kvůli prohřešku záložníka Manchesteru nemohl branku uznat.

Jako první se tak z regulérní branky radovali "Kohouti". Krásnou souhru čtyři minuty před přestávkou rozjel Ndombélé přihrávkou na Kanea, jenž balón propasíroval na nabíhajícího Lucase, ten vyhledal u druhé tyče ještě lépe postaveného Sona, který už překonal Hendersona.

Jako první se jedenáct minut po změně stran pokusil vyrovnat McTominay, jehož ránu z dálky vyrazil Lloris. Vzápětí ale zazářil jiný středopolař United Fred. Ten si nejprve vyměnil míč s Fernandesem, následně totéž učinil s Rashfordem, pak Brazilec vyzval ke střele Cavaniho, jehož ještě vychytal Lloris, avšak k dorážce se dostal právě Fred, který tak pohlednou akci sám zaslouženě zakončil - 1:1.

Spurs chtěl znovu do vedení dostat 60. minutě Son, avšak Henderson byl proti. Za další tři minuty se na druhé straně parádně opřel do míče Fernandes, jenže Lloris předvedl snad ještě lepší skok a balón vyrazil na rohový kop. Skóre se neměnilo ani v 73. minutě, kdy Kane pálil po posunutí od Sona z úhlu přímo do Hendersona. Vzápětí kontroval Greenwood, jenž ale střílel do boční sítě.

V 79. minutě to tedy Greenwood zkusil jinak. Brilantním centrem nalezl hlavu Cavaniho, který s přehledem překonal Llorise a dokonal obrat ve skóre. Pět minut poté skóroval Cavani málem do vlastní brány, když rohový kop Tottenhamu odvrátil riskantně na tyč. Vyrovnání se domácí nicméně nedočkali, naopak v šesté minutě ještě jednou inkasovali. Pogba v otevřené obraně Kohoutů přihrál do strany Greenwoodovi, který propálil Llorise ránou na přední tyč.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leicester City 3:2

11.04.2021 15:05

Góly: 29. Jesse Lingard, 44. Jesse Lingard, 48. Jarrod Bowen - 70. Kelechi Iheanacho, 90. Kelechi Iheanacho

Poslední zápasy West Hamu United jsou si podobné takřka jako vejce vejci. Londýnský celek se již potřetí za sebou ujal s velkou zásluhou Jesseho Lingarda vedení 3:0, které následně ve zbytku zápasu buď to zcela prohospodařil, anebo se musel o zdánlivě jednoznačné vítězství obávat až do konečného hvizdu. Proti Leicesteru, stejně jako v minulém kole na půdě Wolverhamptonu, se to West Hamu podařilo, a tak i nadále drží výtečné čtvrté místo.

Leicester sice utkání zdramatizoval dvěma góly Kelechiho Iheanacha, jenž se stejně jako Lingard těší brilantní formě, ovšem na vyrovnání již nedosáhl. Foxes sice i přesto zůstávají na třetím místě, ale jejich náskok před svým nedělním soupeřem se již ztenčil na rozdíl jediného bodu a další těžkotonážní protivníci v podobě Chelsea a Liverpoolu číhají hned v závětří.

Hostům nečekaně vyvstaly potíže v podobě absencí Jamese Maddisona, Ayozeho Péreze a Hamzy Choudhuryho, kteří podle všeho porušili koronavirová opatření, což manažera Brendana Rodgerse přinutilo ke změnám v základní sestavě oproti minulému zápasu s Manchesterem City. Přestože si hráči Foxes vedli na úvod zápasu solidně, po půlhodině hry i tak inkasovali jako první. Propadnuvší centra Masuakua vrátil do nebezpečného prostoru Vladimír Coufal, jehož pas přetavil v excelentní ránu z voleje Jesse Lingard a Kasper Schmeichel byl na jeho ránu krátký.

Těsně před poločasovým odchodem do kabin navíc Lingard zaúřadoval podruhé, a to když Diopův zdánlivě obyčejný nákop dopředu uvolnil Jarroda Bowena, jenž přihrál Lingardovi před odkrytou bránu ke svému již sedmému zásahu v dresu "Kladivářů" od lednového příchodu na hostování z Manchesteru United. Lingard s Bowenem si navíc krátce po změně stran vyměnili role, když druhý jmenovaný upravil skóre na drtivých 3:0 po Lingardově pasu do šestnáctky pro Tomáše Součka, jenž Bowenovi následně připravil palebnou pozici. Absence Michaila Antonia na hrotu útoku tak vůbec nebyla znát.

Leicester však stejně jako Arsenal i Wolverhampton v předešlých kolech nesložil zbraně ani za takto nepříznivého vývoje a ještě utkání dokázal zdramatizovat. Hosté využili toho, že jejich soupeř poněkud polevil s cílem nabytý náskok udržet, a v 70. minutě skórovali poprvé, když Iheanacho využil Masuakuovy ztráty míče a prosadil se tvrdou ranou z hranice šestnáctky. Nigerijský útočník se pak v první z šesti minut závěrečného nastavení zapsal na střeleckou listinu ještě jednou, když k němu v hloubi pokutového území propadl centr Albrightona, ovšem víc toho již hosté nestihli.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Newcastle United 1:2

11.04.2021 13:00

Góly: 18. Matěj Vydra - 59. Jacob Murphy, 64. Allan Saint-Maximin

Newcastle nezačal utkání na hřišti Burnley nejlépe, avšak díky Allanu Saint-Maximinovi se hosté radovali z důležité výhry. Právě záložník z Francie totiž režíroval obrat ve skóre, jenž se udál po změně stran. "Clarets" tak stejně jako v předchozím kole neudrželi nadějný náskok.

Do vedení šli přitom jako první domácí. Wood v 18. minutě zatáhl míč z levé strany do pokutového území, kde před bránou našel zcela osamoceného Vydru, pro něhož už nebyl problém zblízka překonat brankáře Newcastlu Dúbravku. Za dalších jedenáct minut mohl náskok Burnley navýšit Brownhill, jenže exekuce přímého kopu z výborné pozice se mu vůbec nevyvedla.

Ve 38. minutě se blýskl gólman Clarets Peacock-Farrell, jenž zblízka vychytal Gaylea. Těsně po změně stran se zase musel činit Dúbravka, jehož z voleje po rohovém kopu prověřil Lowton. V 59. minutě už ale hosté vyrovnali. Saint-Maximin připravil na pravé útočné polovině palebnou pozici pro Murphyho, který se z rohu pokutového území trefil ke vzdálenější tyči mimo dosah Peacocka-Farrella.

Za dalších pět minut se Saint-Maximin prosadil znovu. Jeho akce začala převzetím přihrávky od Shelveyho na polovině hřiště, poté francouzský fotbalista postupoval s míčem až vápnu Burnley, kde obalamutil Tarkowskiho a přízemní střelou levou nohou dokonal obrat. Domácí už se na odpověď nezmohli, pouze Vydra pálil v 73. minutě do boční sítě. Tři body tak putovaly na sever Anglie.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Chelsea FC 1:4

10.04.2021 18:30

Góly: 63. Christian Benteke - 8. Kai Havertz, 10. Christian Pulisic, 30. Kurt Zouma, 78. Christian Pulisic

Chelsea napravila svůj výbuch z utkání s West Bromwichem, když po vynikajícím výkonu přehrála Crystal Palace jednoznačně 4:1. Favorit do utkání vlétl jako uragán a rychle se ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Třetí branku přidal ještě do konce první půle Zouma, a i když se domácím podařilo v druhém dějství zásluhou Bentekeho snížit, poslední slovo nakonec měla stejně Chelsea, která svého soka přehrávala po celých devadesát minut a zaslouženě si tak odváží všechny tři body.

Fotbalisté Crystal Palace se ještě pořádně nestihli pomazlit s míčem a už prohrávali. Už po osmi minutách se míč dostal k na pravé straně osamocenému Mountovi, ten parádním centrem našel na malém vápně Pulišice, který ale tentokráte ještě tutovku nevyužil, poněvadž v zakončení nastřelil pouze brankáře Guaitu. Chelsea to však nemuselo mrzet, jen o pár desítek vteřin později totiž vybojoval balón Havertz, narazil si s Hudsonem-Odoiem a pěknou technickou ranou na zadní tyč otevřel skóre. Tentýž hráč o dvě minuty později našel ve vápně osamoceného Pulišiče, který dělovou ranou z úhlu poslal hosty už do dvoubrankového vedení.

Domácí byli jako opaření a vůbec se nemohli dostat do tempa, naopak třetí gól mohl po hezkém pasu Jorginha a krásném zpracování přidat Havertz, jenže v zakončení jej vychytal domácí brankář. Třetí přesný zásah tak přidal až osm minut před koncem prvního dějství Zouma, který si naskočil na volný přímý kop Mount a hlavičkou nedal Guaitovi žádnou šanci. Do poločasového hvizdu se ještě v nadějné pozici ocitl Mount, jeho ránu z hranice vápna ovšem domácí brankář zlikvidoval a Rüdiger, jehož hlavičku odvracel z brankové čáry Van Aanholt.

Na startu druhé půle se blýskl hezkou akcí Chilwell, v zakončení ovšem branku domácích nenalezl. Crystal Palace po změně stran dokázalo už přece jenom častěji udržet míč na svých kopačkách a odměnou mu tak byla první střela na branku - a hned gólová. Po více než hodině hry se na levé straně hezky uvolnil Schlupp a parádním centrem našel hlavu Bentekeho, který zblízka skóroval. Na zdramatizování zápasu to ale nestačilo - patnáct minut před koncem pláchl po pravém křídle James, před branku vyslal prudký centr, který bránící Cahill dokázal jen tečovat přesně do pohybu Pulišiče, který ze dvou metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Pátý gól mohl přidat v posledních minutách Havertz, kterého našel pohlednou kolmicí střídající Ziyech, německý reprezentant však tentokráte v zakončení nebyl úspěšný a utkání tak skončilo jasnou výhrou hostí v poměru 4:1.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Aston Villa 2:1

10.04.2021 16:00

Góly: 57. Mohamed Salah, 90. Trent Alexander-Arnold - 43. Ollie Watkins

Fotbalisté Liverpoolu porazili v zápase 31. kola Premier League Aston Villu 2:1 a po dlouhé době se jim na domácí půdě podařilo vyhrát. Hosty sice v první půli do vedení Watkins, ve druhé půli však za Reds skóre otočili Salah a Alexander-Arnold.

Vedoucí gól favorita visel ve vzduchu ve třinácté minutě. Jotovi se nahrávka nepovedla ideálně, ale Mings si neodpustil obrovské zaváhání, když mu balón podjel pod pravou nohou. Tváří v tvář gólmanovi byl najednou Mohamed Salah, který zakončil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

Liverpool sice po většinu času první půle útočil, ale ve 43. minutě inkasoval tvrdý direkt v podobě gólu do šatny. McGinn nahrál na hranici šestnáctky Olliemu Watkinsovi, jenž potvrdil roli nejlépe skórujícího hráče týmu, střela levačkou propadla Alissonovi pod levou rukou.

Domácí chtěli ještě před poločasovou přestávkou na inkasovanou branku odpovědět. Jota si po levé straně naběhl za obranu, načež počkal na doplnění. Na střed posléze nahrál Robertsonovi, jehož pokus srazil obránce pouze k Robertu Firminovi, jenž zvedl balón do volné horní poloviny brány. Liverpool se však radoval předčasně. Postavení Dioga Joty nebylo v pořádku, v době nákopu za obranu již byl za posledním obráncem.

V 57. minutě však už dal Liverpool branku zcela regulérní. Robertson křižným projektilem na Martíneze nevyzrál, ale odražený balón si našel Mohamed Salah, který hlavičkou uklidil balón do odkryté brány.

O pár minut později však byla Aston Villa blízko druhému gólu. Watkins našel Trézégueta, jehož točená střela skončila na levé tyči a vrátila se do hry. Egypťan ještě zabojoval a zakončoval podruhé, rybičkou ale z velkého úhlu poslal míč mimo bránu.

Už to vypadalo, že domácí na Anfield znovu ztratí. V nastaveném čase však dokonali obrat a přiblížili se zisku důležitých tří bodů. Proti Alcantarově střele z voleje předvedl Martínez fantastický zákrok, ale špatně odkopnutý balón si zpracoval na kraji velkého vápna Trent Alexander-Arnold, který technickou střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

Liverpool minimálně do zítřka poskočil na pátou příčku, Aston Villa je desátá.

Více informací k zápasu

Manchester City - Leeds United 1:2

10.04.2021 13:30

Góly: 76. Ferrán Torres - 42. Stuart Dallas, 90. Stuart Dallas

Manchester City opět bušil do obrany protivníka, jenže protiútoky Leedsu byly tentokrát smrtící. Hosté přitom hráli více než polovinu utkání bez vyloučeného hráče, přesto díky dvoubrankovému příspěvku Stuarta Dallase nečekaně zvítězili na půdě vedoucího mužstva ligy.

Již v úvodní čtvrthodině se hosté předvedli s několika slibnými protiútoky, které však vždy skončily neúspěšně kvůli nepřesné finální přihrávce. V 19. minutě se do pokutového území Leedsu vřítil z levé strany Sterling a po zasekávačce mohl předložit míč některému z lépe postavený spoluhráče. Anglický křídelník ale vzal situaci na sebe, což byla chyba, neboť jeho nedůraznou střelu po zemi bez potíží lapil hostující brankář Meslier.

O tři minuty později měli domácí další slibnou příležitost, jenže Torres ani Jesus neprostřelili po rohovém kopu hradbu těl před sebou. Po půlhodině hry se Torres znovu dostal k zakončení, avšak jeho hlavička po standardní situaci rozehrané Zinčenkem rovněž Mesliera nezaměstnala. Ten zůstal v klidu i posléze po dvou nepovedených střelách Sterlinga.

Ve 42. minutě už meruna skončila v síti, z gólu se ale neradoval Manchester City, jak by se dle očekávání předpokládalo, nýbrž hostující United. Hélder Costa s Bamfordem připravili palebnou pozici pro Dallase, jehož přízemní rána se od tyče odrazila za záda zkoprnělého gólmana Edersona.

Brzo po překvapivém gólu se ovšem situace pro Leeds výrazně zkomplikovala. Cooper při obranném zákroku trefil vedle míče také nohu Jesuse a od sudího Marrinera, který si celou situaci prohlédl na videu, obdržel obránce Whites červenou kartu. Domácí mohli přesilovku využít ještě před odchodem do kabin, jenže Stones po centru od Zinčenka z volného kopu hlavičkoval těsně vedle tyče.

Osm minut po změně stran podržel oslabené hosty Meslier, který výborným zákrokem zastavil dělovku Zinčenka. Za dalších sedm minut již neměl strážce svatyně United moc starostí s technickým pokusem Stonese. Vzápětí se zblízka jen o fous netrefil Bernardo Silva a kousíček chyběl také pumelici Gündogana z 67. minuty. O čtyři minuty později již musel Meslier vytěsnit ránu Fernandinha. Tlak Sky Blues gradoval...

...a v 76. minutě už domácí vyrovnali. Bernando Silva převzal na hranici ofsajdu průnikovou přihrávku od Fernandinha, balón se poté dostal Torresovi, jenž konečně překonal Mesliera. Manchester se po kontaktním gólu chystal na rozhodující úder, musel si však hlídat zadní vrátka. V 85. minutě se totiž za obranu City dostal Raphina, tomu ale v rozhodující chvíli nevyšla klička na Edersona.

Jenže v první minutě nastavení už neměli domácí tolik štěstí. Alioski dokonale vyslal do úniku Dallase, který prostřelil Edersona a nechal explodovat gejzír radosti na straně Leedsu.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Wolverhampton Wanderers 0:1

09.04.2021 21:00

Góly: 90+2. Adama Traoré

Páteční předehrávka jednatřicátého kola mezi dvěma trápícími se kluby v podobě Fulhamu a Wolverhamptonu spěla k tak trochu očekávané bezbrankové remíze, s níž nemohl být spokojen ani jeden ze zúčastněných, avšak v 92. minutě šokoval všechny přítomné Adama Traoré parádní dělovkou z ostrého úhlu, díky níž Wolves výhrou 1:0 ukončili svou pětizápasovou šňůru bez ligového vítězství. Fulham naopak pohrdl další možností dotáhnout se na sedmnáctý Newcastle a má opět o krůček blíže nenáviděnému sestupu.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka kuriózně nepřinesla ani jednu jedinou přesnou střelu na bránu, což jen dokládá dlouhodobou nemohoucnost v zakončení na obou stranách. Jako první zahodil slibnou příležitost Willian José, na druhé straně pak pro změnu selhal Ruben Loftus Cheek. Na samém sklonku poločasu zdánlivě prolomil ofenzivní trápení zmíněný Willian José, když Podenceho jemný centr po dobré průnikové přihrávce Semeda uklidil zblízka do sítě, jenže gólová akce neobstála u videorozhodčího kvůli extrémně těsnému ofsajdu Podenceho.

Po změně stran následoval snad ještě nezáživnější herní projev než v první půli a vše nasvědčovalo dělbě bodů, když se v druhé minutě nastavení přece jen zničehonic zrodila gólová akce. Fabio Silva vyslal rychlým pasem z vlastní poloviny do úniku rychlonohého Adamu Traorého, jenž se sice pod tlakem bránícího hráče ocitl v ostrém úhlu, avšak s ničím se nerozpakoval a tvrdou ranou na přední tyč zaskočil i brankáře Aréolu, jenž jen marně proplachtil vzduchem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City32235467:2374
2.Manchester United31189461:3463
3.Leicester City31175955:3756
4.West Ham United31167851:3955
5.Chelsea FC31159750:3154
6.Liverpool FC31157953:3752
7.Tottenham Hotspur311471052:3549
8.Everton FC301461041:3848
9.Arsenal FC311361243:3545
10.Leeds United311431449:4945
11.Aston Villa301351243:3344
12.Wolverhampton Wanderers311081331:4138
13.Crystal Palace311081333:5238
14.Southampton FC311061539:5636
15.Brighton & Hove Albion317121233:3833
16.Burnley FC31891425:4233
17.Newcastle United31881532:5132
18.Fulham FC325111624:4226
19.West Bromwich Albion31591728:5924
20.Sheffield United31422517:5514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (497)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele