31. kolo
10.04.2021 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Stuart Dallas (© AFP)

Leeds ztrestal Man City brejky a připsal si šokující výhru

Manchester City opět bušil do obrany protivníka, jenže protiútoky Leedsu byly tentokrát smrtící. Hosté přitom hráli více než polovinu utkání bez vyloučeného hráče, přesto díky dvoubrankovému příspěvku Stuarta Dallase nečekaně zvítězili na půdě vedoucího mužstva ligy.

Již v úvodní čtvrthodině se hosté předvedli s několika slibnými protiútoky, které však vždy skončily neúspěšně kvůli nepřesné finální přihrávce. V 19. minutě se do pokutového území Leedsu vřítil z levé strany Sterling a po zasekávačce mohl předložit míč některému z lépe postavený spoluhráče. Anglický křídelník ale vzal situaci na sebe, což byla chyba, neboť jeho nedůraznou střelu po zemi bez potíží lapil hostující brankář Meslier.

O tři minuty později měli domácí další slibnou příležitost, jenže Torres ani Jesus neprostřelili po rohovém kopu hradbu těl před sebou. Po půlhodině hry se Torres znovu dostal k zakončení, avšak jeho hlavička po standardní situaci rozehrané Zinčenkem rovněž Mesliera nezaměstnala. Ten zůstal v klidu i posléze po dvou nepovedených střelách Sterlinga.

Ve 42. minutě už meruna skončila v síti, z gólu se ale neradoval Manchester City, jak by se dle očekávání předpokládalo, nýbrž hostující United. Hélder Costa s Bamfordem připravili palebnou pozici pro Dallase, jehož přízemní rána se od tyče odrazila za záda zkoprnělého gólmana Edersona.

Brzo po překvapivém gólu se ovšem situace pro Leeds výrazně zkomplikovala. Cooper při obranném zákroku trefil vedle míče také nohu Jesuse a od sudího Marrinera, který si celou situaci prohlédl na videu, obdržel obránce Whites červenou kartu. Domácí mohli přesilovku využít ještě před odchodem do kabin, jenže Stones po centru od Zinčenka z volného kopu hlavičkoval těsně vedle tyče.

Osm minut po změně stran podržel oslabené hosty Meslier, který výborným zákrokem zastavil dělovku Zinčenka. Za dalších sedm minut již neměl strážce svatyně United moc starostí s technickým pokusem Stonese. Vzápětí se zblízka jen o fous netrefil Bernardo Silva a kousíček chyběl také pumelici Gündogana z 67. minuty. O čtyři minuty později již musel Meslier vytěsnit ránu Fernandinha. Tlak Sky Blues gradoval...

...a v 76. minutě už domácí vyrovnali. Bernando Silva převzal na hranici ofsajdu průnikovou přihrávku od Fernandinha, balón se poté dostal Torresovi, jenž konečně překonal Mesliera. Manchester se po kontaktním gólu chystal na rozhodující úder, musel si však hlídat zadní vrátka. V 85. minutě se totiž za obranu City dostal Raphina, tomu ale v rozhodující chvíli nevyšla klička na Edersona.

Jenže v první minutě nastavení už neměli domácí tolik štěstí. Alioski dokonale vyslal do úniku Dallase, který prostřelil Edersona a nechal explodovat gejzír radosti na straně Leedsu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

Medzi 2 zapasmi LM, ale verim, ze Pep dobre zarotuje...2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Směšný, neuvěřitelně směšný

Reagovat
Assassin11

radšej dneska prehrat ako v stredu aj ked to nemá logiku po dnešnom zápase

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele