31. kolo
11.04.2021 17:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Fred (© AFP)

Cavani rozhodl o výhře Man United na Tottenhamu

Ani na hřišti Tottenhamu neskončila série Manchesteru bez porážky. United naopak opět zvítězili a bezpečně zůstávají v tabulce na druhém místě. O rozhodující trefu se postaral novic v útoku Edinson Cavani. "Spurs" po další ztrátě zůstávají mimo pozice zaručují účast v příští sezoně evropských pohárů.

Zatímco do sestavy Tottenamu se po problémech s testem na koronavirus vrátil pravý obránce Aurier, na straně United došlo po úvodním čtvrtfinále Evropské ligy proti Granadě ke dvěma zásadním změnám. Vedle Cavaniho se v bráně hostů objevil Henderson, jenž dostal přednost před De Geou.

Po úvodním hvizdu se dlouho nebylo moc na co koukat. Trochu vzrušení přinesla snad jen 17. minuta, kdy se míč příhodně odrazil pro Rashforda, jehož zakončení však na rohový kop srazil bránící Dier. I to ovšem byla jen uvadající růže mezi trním.

Více emocí vyvolala situace ze 34. minuty. Pogba prostrčil merunu za obranu Spurs na Cavaniho, který překonal gólmana domácích Llorise a zdánlivě poslal "Red Devils" do vedení. V samém zárodku akce nicméně McTominay udeřil Sona do obličeje, což sudí Kavanagh nakonec s kolegy u videa odhalil a kvůli prohřešku záložníka Manchesteru nemohl branku uznat.

Jako první se tak z regulérní branky radovali "Kohouti". Krásnou souhru čtyři minuty před přestávkou rozjel Ndombélé přihrávkou na Kanea, jenž balón propasíroval na nabíhajícího Lucase, ten vyhledal u druhé tyče ještě lépe postaveného Sona, který už překonal Hendersona.

Jako první se jedenáct minut po změně stran pokusil vyrovnat McTominay, jehož ránu z dálky vyrazil Lloris. Vzápětí ale zazářil jiný středopolař United Fred. Ten si nejprve vyměnil míč s Fernandesem, následně totéž učinil s Rashfordem, pak Brazilec vyzval ke střele Cavaniho, jehož ještě vychytal Lloris, avšak k dorážce se dostal právě Fred, který tak pohlednou akci sám zaslouženě zakončil - 1:1.

Spurs chtěl znovu do vedení dostat 60. minutě Son, avšak Henderson byl proti. Za další tři minuty se na druhé straně parádně opřel do míče Fernandes, jenže Lloris předvedl snad ještě lepší skok a balón vyrazil na rohový kop. Skóre se neměnilo ani v 73. minutě, kdy Kane pálil po posunutí od Sona z úhlu přímo do Hendersona. Vzápětí kontroval Greenwood, jenž ale střílel do boční sítě.

V 79. minutě to tedy Greenwood zkusil jinak. Brilantním centrem nalezl hlavu Cavaniho, který s přehledem překonal Llorise a dokonal obrat ve skóre. Pět minut poté skóroval Cavani málem do vlastní brány, když rohový kop Tottenhamu odvrátil riskantně na tyč. Vyrovnání se domácí nicméně nedočkali, naopak v šesté minutě ještě jednou inkasovali. Pogba v otevřené obraně Kohoutů přihrál do strany Greenwoodovi, který propálil Llorise ránou na přední tyč.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1-1

Reagovat
Class 92

Tip: 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele