31. kolo
12.04.2021 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Callum Robinson (© AFP)

West Brom jede na vítězné vlně

Fotbalisté West Bromwiche Albion porazili ve 31. kole Premier League Southampton 3:0 a připsali si tak druhé vítězství o tři branky v řadě. Tři body zařídili Pereira, Robinson a Phillips.

Domácí fotbalisté sice po zajímavé akci dostali míč ve čtvrté minutě do sítě, jenže Diagne si podle verdiktu asistenta rozhodčího nepohlídal své postavení a branka kvůli ofsajdu neplatila. Další velkou šanci měl West Brom o osm minut později. Do vápna se dostal Conor Townsend, jenže jeho technický projektil brankář vyrazil levou nohou.

V jednatřicáté minutě hostující gólman podrazil Pereiru a hlavní sudí odpískal pokutový kop. Toho se ujal Mathues Pereira, který zakončil doprostřed branky. Po třech minutách bylo na domácí straně ještě veseleji. Mbaye Diagne se po levé straně prohnal na hranici velkého vápna, vyslal střílenou přihrávku na zadní tyč a Matt Phillips doklepl míč do branky.

Ve druhém poločase se hra poměrně uklidnila, až domácí celek dokázal v 69. minutě udeřit jako blesk z čistého nebe. Callum Robinson si naběhl na přihrávku mezi stopery, ustál souboj s Vestergaardem a levačkou prostřelil Forstera.

Che Adams ještě mohl v 80. minutě pro hostující celek vykřesat naději. Po průniku po pravém křídle střílel pravačkou, ale jeho přízemní pokus prolétl kolem zadní tyče. Úplně největší šanci na snížení však měli hosté v třetí nastavené minutě. Ve vápně byl faulován Djenepo, kterého poslal k zemi Conor Townsend. K penaltě se postavil James Ward-Prowse, ale Sam Johnstone jeho ránu vyrazil. Hořká tečka pro Southampton za dnešním zápasem.

Domácí zůstávají předposlední, záchraně se přiblížili na osm bodů. Southampton je čtrnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele