31. kolo
10.04.2021 16:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool doma udolal Aston Villu

Fotbalisté Liverpoolu porazili v zápase 31. kola Premier League Aston Villu 2:1 a po dlouhé době se jim na domácí půdě podařilo vyhrát. Hosty sice v první půli do vedení Watkins, ve druhé půli však za Reds skóre otočili Salah a Alexander-Arnold.

Vedoucí gól favorita visel ve vzduchu ve třinácté minutě. Jotovi se nahrávka nepovedla ideálně, ale Mings si neodpustil obrovské zaváhání, když mu balón podjel pod pravou nohou. Tváří v tvář gólmanovi byl najednou Mohamed Salah, který zakončil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

Liverpool sice po většinu času první půle útočil, ale ve 43. minutě inkasoval tvrdý direkt v podobě gólu do šatny. McGinn nahrál na hranici šestnáctky Olliemu Watkinsovi, jenž potvrdil roli nejlépe skórujícího hráče týmu, střela levačkou propadla Alissonovi pod levou rukou.

Domácí chtěli ještě před poločasovou přestávkou na inkasovanou branku odpovědět. Jota si po levé straně naběhl za obranu, načež počkal na doplnění. Na střed posléze nahrál Robertsonovi, jehož pokus srazil obránce pouze k Robertu Firminovi, jenž zvedl balón do volné horní poloviny brány. Liverpool se však radoval předčasně. Postavení Dioga Joty nebylo v pořádku, v době nákopu za obranu již byl za posledním obráncem.

V 57. minutě však už dal Liverpool branku zcela regulérní. Robertson křižným projektilem na Martíneze nevyzrál, ale odražený balón si našel Mohamed Salah, který hlavičkou uklidil balón do odkryté brány.

O pár minut později však byla Aston Villa blízko druhému gólu. Watkins našel Trézégueta, jehož točená střela skončila na levé tyči a vrátila se do hry. Egypťan ještě zabojoval a zakončoval podruhé, rybičkou ale z velkého úhlu poslal míč mimo bránu.

Už to vypadalo, že domácí na Anfield znovu ztratí. V nastaveném čase však dokonali obrat a přiblížili se zisku důležitých tří bodů. Proti Alcantarově střele z voleje předvedl Martínez fantastický zákrok, ale špatně odkopnutý balón si zpracoval na kraji velkého vápna Trent Alexander-Arnold, který technickou střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

Liverpool minimálně do zítřka poskočil na pátou příčku, Aston Villa je desátá.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
jn38

Pokud nastoupi Jack tak by pro nas byla i remiza spatna ;) pokud chceme myslet na pohary musime bezpodminecne vyhrat, proto verim ve vyhru AV a to 1:3.

Reagovat
VTID94

Bohužiaľ Jack bude chýbať nejaké 3 týždne ešte...Dal by som mladého Ramseyho od začiatku ked je Barkley nejak z formy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele