31. kolo
11.04.2021 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Martinelli (© AFP)

Arsenal si spravil chuť a zvítězil v Sheffieldu 3:0

Po sérii nepovedených výsledků a s klíčovou čtvrteční odvetou proti pražské Slavii čekalo londýnský Arsenal papírově ideální střetnutí proti suverénně nejhoršímu týmu Premier League v podobě Sheffieldu United. "Kanonýři" skutečně potvrdili roli favorita, díky trefám Martinelliho a Lacazetta zvítězili 3:0 a vůbec poprvé po předlouhých čtrnácti zápasech napříč všemi soutěžemi uhájili i čisté konto.

Zatímco domácí zůstávají i nadále beznadějně poslední, Arsenal poskočil zpět na deváté místo s dvoubodovým odstupem za Evertonem, který má však dva zápasy k dobru. Pro Arsenal je však důležitější získaná psychická pohoda před zmíněným čtvrtfinále Evropské ligy proti Slavii, kterou kazí snad jen zranění Bukaya Saky, o jehož vážnosti zatím nejsou žádné zprávy.

Po ohlášení základních sestav se očekávalo, že právě Saka obsadí pozici levého obránce, ovšem po úvodním hvizdu byl opak pravdou. Mladý anglický reprezentant se pohyboval v roli ofenzivního záložníka za Alexandrem Lacazettem, zatímco levou stranu defenzivy obhospodařoval především při držení míče Granit Xhaka s pomocí Daniho Ceballose. Toto netradiční rozestavení Arsenalu prospělo a všichni tři zmínění hráči podali na svých postech kvalitní výkony.

Dalším pozitivem pro Mikela Artetu pak jistě musí být i výkon Gabriela Martinelliho, jenž jako obvykle hýřil nadšením i střeleckou chutí a jen za první poločas si připsal tři pokusy na ohrožení brankáře Ramsdalea. Pozadu pak nezůstal ani Nicolas Pépé, jenž si rovněž řekl o udržení základní sestavy i pro čtvrteční duel.

Při absenci nemocného Piérra-Emericka Aubameyanga zůstal na hrotu Alexandre Lacazette, jenž si stejně tak spravil chuť po neproměněných šancích se Slavií, a to hned dvěma zásahy. Ten první přišel po půlhodině hry, kdy Arsenal zápasu dominoval a vykouzlil lahůdkovou kombinaci mezi Lacazettem, Sakou a Ceballosem, jehož šikovná patička vyslala francouzského útočníka do vyložené šance a Lacazette přízemní střelou na zadní tyč poslal Arsenal do poločasového vedení.

Po změně stran se "Kanonýrům" zprvu nedařilo hubený náskok rozmnožit, ovšem v 71. minutě jejich pocuchané nervy přece jen uklidnil neúnavný Martinelli. Brazilský forvard byl ve správnou chvíli na správném místě, aby doklepl do odkryté branky ránu Pépého, jenž předtím vystihl nedbalou rozehrávku soupeře. Pět minut před koncem pak pohodový triumf hostí dokonal Lacazette, jehož vysunul do samostatného úniku lahůdkovou kolmicí Thomas Partey, a nedělní kapitán Arsenalu chladnokrevně poslal míč do Ramsdaleova protipohybu přesně k tyči.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele