31. kolo
11.04.2021 15:05 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Jesse Lingard (© AFP)

Lingard znovu zaúřadoval a West Ham přestřílel Leicester 3:2

Poslední zápasy West Hamu United jsou si podobné takřka jako vejce vejci. Londýnský celek se již potřetí za sebou ujal s velkou zásluhou Jesseho Lingarda vedení 3:0, které následně ve zbytku zápasu buď to zcela prohospodařil, anebo se musel o zdánlivě jednoznačné vítězství obávat až do konečného hvizdu. Proti Leicesteru, stejně jako v minulém kole na půdě Wolverhamptonu, se to West Hamu podařilo, a tak i nadále drží výtečné čtvrté místo.

Leicester sice utkání zdramatizoval dvěma góly Kelechiho Iheanacha, jenž se stejně jako Lingard těší brilantní formě, ovšem na vyrovnání již nedosáhl. Foxes sice i přesto zůstávají na třetím místě, ale jejich náskok před svým nedělním soupeřem se již ztenčil na rozdíl jediného bodu a další těžkotonážní protivníci v podobě Chelsea a Liverpoolu číhají hned v závětří.

Hostům nečekaně vyvstaly potíže v podobě absencí Jamese Maddisona, Ayozeho Péreze a Hamzy Choudhuryho, kteří podle všeho porušili koronavirová opatření, což manažera Brendana Rodgerse přinutilo ke změnám v základní sestavě oproti minulému zápasu s Manchesterem City. Přestože si hráči Foxes vedli na úvod zápasu solidně, po půlhodině hry i tak inkasovali jako první. Propadnuvší centra Masuakua vrátil do nebezpečného prostoru Vladimír Coufal, jehož pas přetavil v excelentní ránu z voleje Jesse Lingard a Kasper Schmeichel byl na jeho ránu krátký.

Těsně před poločasovým odchodem do kabin navíc Lingard zaúřadoval podruhé, a to když Diopův zdánlivě obyčejný nákop dopředu uvolnil Jarroda Bowena, jenž přihrál Lingardovi před odkrytou bránu ke svému již sedmému zásahu v dresu "Kladivářů" od lednového příchodu na hostování z Manchesteru United. Lingard s Bowenem si navíc krátce po změně stran vyměnili role, když druhý jmenovaný upravil skóre na drtivých 3:0 po Lingardově pasu do šestnáctky pro Tomáše Součka, jenž Bowenovi následně připravil palebnou pozici. Absence Michaila Antonia na hrotu útoku tak vůbec nebyla znát.

Leicester však stejně jako Arsenal i Wolverhampton v předešlých kolech nesložil zbraně ani za takto nepříznivého vývoje a ještě utkání dokázal zdramatizovat. Hosté využili toho, že jejich soupeř poněkud polevil s cílem nabytý náskok udržet, a v 70. minutě skórovali poprvé, když Iheanacho využil Masuakuovy ztráty míče a prosadil se tvrdou ranou z hranice šestnáctky. Nigerijský útočník se pak v první z šesti minut závěrečného nastavení zapsal na střeleckou listinu ještě jednou, když k němu v hloubi pokutového území propadl centr Albrightona, ovšem víc toho již hosté nestihli.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
duloig

1:0 C O Y I ⚒️

Reagovat
montaigne33

Zatím PARÁDA Jen tak dál Kladiva do nich

Reagovat
duloig

Ufff,ty bláááho to my sme majstri dramatizácie.Som ani nedýchal na konci

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Pohádka pokračuje, my tu LM ukopem sice zase jsme asi měli všichni na závěr lehčí infarkt, ale stává se z toho tradice

Reagovat
OnlyWHU

Já mám z toho na ruce vyrážku!

Reagovat
OnlyWHU

Třetí zápas jako přes kopírák, to zas byly nervy! Už druhá výhra v sezoně nad aktuálně třetím týmem PL se ale hodně cení. Zase excelentních 60 minut a pak nepochopitelná pasivita dopředu. Ale... opět skvělej Lingard, Bowen, Fabi i naši hoši. Lingarda bych udržel i za těch 30 mega! Doufejme, že zranění Cresswella a Nobla nejsou vážný. Marodka začíná hrozit. Teď už ale máme vcelku dobrej los, snad nás střelecká i herní fazona neopustí. COYI!!!

Reagovat
duloig

Kurňa maródku ani nespomínaj.Vieš ako sme kvôli nej minulé roky trpeli.Nech nás hviezdy na nebi ochraňujú

Reagovat
OnlyWHU

Přesně!

Reagovat
smazaný uživatel

WHU do LM a potkat se ve skupině se Slávkou to by byl střet zájmů jak prase a následně masovej exodus hráčů Slavie do WHU

Reagovat
OnlyWHU

Koho myslíš ze současného kádru, kromě Simy, by mohl ještě WHU potřebovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že Declan zůstane příští sezónu. Po který odejde, skončí Nobel. Takže si koupí WHU se Slávky Provoda, Simua Koláře za dosluhujícího Fabiho a na lavičku Maso

Lingard se vrátí do United a tak ještě koupí Stancia.

Prosimtě klid, ber to s nadsázko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele