31. kolo
12.04.2021 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Amex Stadium (© AFP)

Everton nepřerušil krizi ani v Brightonu a domů si veze pouze bod

Brighton má v tomto ročníku Premier League záchranářské starosti a každý bod tak pro něj může mít v konečném účtování obrovskou cenu. Nyní v dohrávce 31. kola sehrál nesmírně vyrovnanou bitvu s Evertonem a nakonec se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce se nachází na patnácté pozici se třiatřiceti body a sedm kol před koncem disponuje sedmibodovým náskokem na osmnáctou sestupovou příčku Fulhamu.

Klub z Liverpoolu naopak nedokázal zvítězit popáté za sebou a z předchozích čtyř ligových soubojů vybojoval pouhé dva body, proto mu patří osmé místo s osmačtyřiceti body. Po úvodní opatrnější čtvrthodině si nadějnější možnost vypracovali domácí, ale ránu z první v podání Modera ukryl ve svém náručí pozorný brankář Olsen. Krátce po odehrané půlhodině stanul ve slibné pozici Maupay, ovšem jeho tečovaný pokus proletěl o decimetry vedle protější tyče.

Ihned na to napřáhl ze střední distance Bissouma a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Brighton pozorně bránil a jeho protivník se vůbec k ničemu nedostával. Přesně v polovině druhého dějství vystřelil z hranice pokutového území aktivní Maupay a jeho technický pokus o kousek přeletěl břevno. Mírný favorit tohoto pondělního střetnutí se poprvé ozval až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Na pravé straně šestnáctky protivníka se zjevil James Rodriguez, avšak z hodně ostrého úhlu na gólmana Sáncheze nevyzrál. Nicméně od tohoto okamžiku opět řádil výběr vedený koučem Grahamem Potterem. Během krátké chvíle totiž byli zablokováni Welbeck s Trossardem a mezitím těsně netrefil levou tyč Maupay.

V 78. minutě se musel vytáhnout Olsen, jelikož bravurním způsobem odvrátil za svou branku hlavičku Dunka. V poslední minutě základní hrací doby mohl Everton z ničeho nic udeřit, jenže když střídající Iwobi střílel z patnácti metrů příliš vysoko, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mr. International

1:2

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele