31. kolo
11.04.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Jacob Murphy (© AFP)

Burnley opět neudrželo vedení, na Turf Moor se radoval Newcastle

Newcastle nezačal utkání na hřišti Burnley nejlépe, avšak díky Allanu Saint-Maximinovi se hosté radovali z důležité výhry. Právě záložník z Francie totiž režíroval obrat ve skóre, jenž se udál po změně stran. "Clarets" tak stejně jako v předchozím kole neudrželi nadějný náskok.

Do vedení šli přitom jako první domácí. Wood v 18. minutě zatáhl míč z levé strany do pokutového území, kde před bránou našel zcela osamoceného Vydru, pro něhož už nebyl problém zblízka překonat brankáře Newcastlu Dúbravku. Za dalších jedenáct minut mohl náskok Burnley navýšit Brownhill, jenže exekuce přímého kopu z výborné pozice se mu vůbec nevyvedla.

Ve 38. minutě se blýskl gólman Clarets Peacock-Farrell, jenž zblízka vychytal Gaylea. Těsně po změně stran se zase musel činit Dúbravka, jehož z voleje po rohovém kopu prověřil Lowton. V 59. minutě už ale hosté vyrovnali. Saint-Maximin připravil na pravé útočné polovině palebnou pozici pro Murphyho, který se z rohu pokutového území trefil ke vzdálenější tyči mimo dosah Peacocka-Farrella.

Za dalších pět minut se Saint-Maximin prosadil znovu. Jeho akce začala převzetím přihrávky od Shelveyho na polovině hřiště, poté francouzský fotbalista postupoval s míčem až vápnu Burnley, kde obalamutil Tarkowskiho a přízemní střelou levou nohou dokonal obrat. Domácí už se na odpověď nezmohli, pouze Vydra pálil v 73. minutě do boční sítě. Tři body tak putovaly na sever Anglie.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele