Premier League - souhrn 25. kola

19.02.2021, 22:54, aktualizováno 22.02.2021, 22:57
Komentáře a souhrny
Bruno Fernandes (© AFP)
Manchester City veze body z Emirates Stadium a na čele tabulky má na rovněž úspěšné Manchester United a Leicester City desetibodový náskok. West Ham přetlačil v derby Tottenham a drží se na čtvrté příčce, neboť Chelsea se rozešla smírně se Southamptonem. Čtvrtou po sobě jdoucí domácí prohru zaznamenal Liverpool, tentokrát v derby podlehl Evertonu. Fulham v důležitém klání přetlačil Sheffield United...

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 1:2

22.02.2021 21:00

Góly: 55. Jöel Veltman - 28. Jean-Philippe Mateta, 90+5. Christian Benteke

Nestranný divák musel po závěrečném hvizdu takzvaného "M23 Derby" soucítit se zlomenými fanoušky Brightonu. Domácí "Rackové" totiž většinu zápasu tlačili na pilu, nakonec ale kvůli inkasované brance z posledních minut vyšli naprázdno.

Hosté z Crystal Palace šli do vedení již v prvním poločase, a když po vyrovnání ustáli tlak na vlastní svatyni, udeřili v nastaveném čase z kopačky Christiana Bentekeho."Orli" se tak minimálně na jeden den uhnízdili v tabulce na třináctém místě. Brighton zůstává šestnáctý.

První tutovka přišla až ve 28. minutě, čekání nicméně stálo za to. Postupnou akci Crystal Palace zrychlil Kouyaté přihrávkou na rozběhnutého Ayewa. Ten před bránou našel Matetu, který svůj první gól v Premier League vstřelil šikovnou patičkou - 0:1. O tvorbu akcí se přitom víc starali domácí, avšak jejich pokusy končily daleko před svatyní soupeře. To hosté byli v první půli maximálně efektivní a díky Matetově parádě dokonce i efektní.

Tlak Brightonu zkraje druhého poločasu ale vedl v 55. minutě k vyrovnání. Míč se výhodně odrazil k osamocenému Veltmanovi, jenž střelou k tyči překonal gólmana Palace Guaitu. Za dalších šest minut mohl obrat dokonat Trossard, jenže v obrovském zmatku před bránou hostů nepropálil Guaitu ani další snad čtyři bránící hráče.

Domácí vyvolali v pokutovém území londýnských "Eagles" několik závarů, které končily až komickým dobýváním obranného valu. Další gól už ale Brighton nepřidal. V 70. minutě pálil střídající Lallana těsně nad břevno, střely Welbecka a Jahanbakhshe zase zablokoval obětavý Cahill. A tak přisla v nastaveném čase šokující studená sprcha. Do centru Townsenda se opřel Benteke, jehož volej k tyči zajistil hostům nečekanou výhru.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 3:1

21.02.2021 20:00

Góly: 30. Marcus Rashford, 57. Daniel James, 75. Bruno Fernandes (pen.) - 36. Allan Saint-Maximin

Manchester United v souboji s Newcastlem zrovna dvakrát nepřesvědčil, přesto ale po výhře 3:1 získal všechny tři body. Rudým ďáblům se příliš nepovedl první poločas, ve kterém byli hosté ze severu Anglie více než vyrovnaným soupeřem, po brance Jamese z kraje druhého dějství však parta Ole Gunnara Solskjaera převzala otěže zápasu pevně do svých rukou a díky penaltě Fernandese pak patnáct minut před koncem duelu definitivně potvrdili svoje vítězství. Celek z Manchesteru tak zůstává na druhé příčce tabulky, naopak Newcastle už se musí ohlížet přes rameno, jelikož se na něj nepříjemně dotahuje osmnáctý Fulham.

První minuty hry patřili poněkud překvapivě hostujícímu týmu. Nejprve vyslala na branku De Gey záložník Willock nepříjemnou tečovanou ránu, kterou španělský brankář musel vytáhnout konečky prstů. O pár minut později pak De Gea chyboval v rozehrávce, Joelinton našel na hranici pokutového území osamoceného Shelveyho, který ale pálil vysoko nad. Domácí kontrovali ranou Wan-Bissaky ze střední vzdálenosti, s tou si ale Darlow v pohodě poradil. Po třiceti minutách ovšem došlo k prvnímu pohybu ve skóre - to se na levé straně hezky uvolnil Rashford, vnikl do pokutového území a ranou z úhlu využil zaváhání hostujícího brankáře. Úvodní gól však favorita živou vodou nepolil, ba naopak - vyrovnat mohl nejprve utěšenou ranou ze střední vzdálenosti Saint-Maximin, jeho dělovku ale De Gea vyrazil na roh. Ten hosté rozehráli nakrátko a po centru Willocka se k odraženému míči dostal opět Saint-Maximin, který tentokráte prudkou ranou pod břevno prostřelil De Geu a srovnal na 1:1.

V druhé půli přece jenom domácí celek vyvinul větší aktivitu a úsilí, ovšem první nadějnou příležitost měli opět hosté. To se k míči dostal kdo jiný než Saint-Maximin, z levé strany si navedl míč na střed pokutového území a prudkou ranou donutil De Geu k rychlé reakci - španělský brankář si však počínal výborně a prudký projektil dokázal ztlumit ve svých rukavicích. Po deseti minutách druhého poločasu pak přišel klíčový okamžik, když se na levém okraji pokutového území uvolnil Matic, jeho křižnou přihrávku ještě ve skluzu posunul Fernandes k volnému Jamesovi, který ranou na bližší tyč vrátil Rudým ďáblům vedení.

Definitivní pojistku mohl o chvilku později přidat jinak neviditelný Martial, jeho prudká rána z pravé strany však Darlowa nezaskočila. Pojistky se ovšem domácí celek přece jenom dočkal, a to když patnáct minut před koncem hostující Willock nešikovně fauloval v pokutovém území aktivního Rashforda a byla odpískána penalta. K té se postavil opět Bruno Fernandes a s jistotou sobě vlastní upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester City 0:1

21.02.2021 17:30

Góly: 2. Raheem Sterling

I po této neděli platí, že poslední ligový gól do sítě Manchesteru City vstřelil v dresu Arsenalu Laurent Koscielny, který již v londýnském klubu nepůsobí druhým rokem. Arsenal si proti nejlepší obraně Premier League nedokázal poradit a vůbec poprvé v klubové historii podlehl jednomu a tomu samému soupeři na domácí půdě čtyřikrát za sebou, tentokráte 1:0 gólem Raheema Sterlinga již z druhé minuty. Citizens tak slaví již stěží uvěřitelné osmnácté vítězství napříč všemi soutěžemi v řadě za sebou.

Vše podstatné se událo hned v samotném úvodu utkání, neboť Citizens stejně jako v předešlých letech proti Arsenalu dokázali prolomit skóre během první čtvrthodiny. Blesková kombinace po ose Diaz-Mahrez-Sterling skončila nechytatelnou hlavičkou posledního jmenovaného, jenž se zvládl uvolnit mezi výrazně vyššími obránci soupeře a vstřelil tak Arsenalu již svůj pátý gól v posledních pěti zápasech.

Brzké manko s domácím týmem zamávalo a chybělo jen velmi málo, aby manchesterští své hubené vedení rozmnožili. Sterling však po výborné kolmici De Bruyneho nedokázal pod tlakem bránících hráčů zakončit a pokusy aktivního Mahreze či Ilkaye Gündogana se k brankáři Lenovi díky včasným blokům hráčů v červeném ani nedostaly. Po půlhodině hry tak Arsenal přečkal nejhorší a podařilo se mu po zbytek zápasu soupeři vyrovnat.

Rozdíl ve skóre však již hrál ve prospěch Citizens, kteří po celých 90 minut potvrzovali, proč platí za suverénně nejlepší defenzivu v Premier League, a hráče Arsenalu do žádných větších šancí nepouštěli. Domácí sice v první půli měli několikrát blízko, aby přece jen brankáře Edersona prověřili, jenže i jejich nejnadějnější protiútoky selhaly v předfinální fázi a brazilský gólman si tak musel poradit jen s dalekonosnou ranou Tierneyho.

Po změně stran bylo šancí na obou stranách ještě méně než v půli první. Přestože se "Kanonýři" těšili většímu procentuálnímu držení míče, proti vycizelované defenzivě Manchesteru se nedokázali probít ani ke střeleckému pokusu, natožpak vyložené příležitosti, a největším ohrožením pro Edersona tak byl paradoxně jeho vlastní spoluhráč João Cancelo, jehož nezdařený nákop přinutil jedničku Citizens k nesnadnému odkopu z voleje před dotírajícími hráči Arsenalu.

Cancelo měl vzápětí i nejblíže ke gólu na druhé straně, když se po kombinaci se střídajícím Jesusem ocitl ve výtečné střelecké pozici v hloubi pokutového území, avšak svou ránu "šajtlí" poslal těsně vedle vzdálenější tyče. Když pak v dalším slibném brejku hrubě neuspěl ani sám Jesus, skončilo nepříliš akční utkání těsnou výhrou Manchesteru City 1:0, která tým Pepa Guardioly přiblížila znovu o kousek blíže ligovému titulu, zatímco Arsenal zůstává ponořen v polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Leicester City 1:2

21.02.2021 15:00

Góly: 48. Bertrand Traoré - 19. James Maddison, 23. Harvey Barnes

Fotbalisté Aston Villy prohráli v utkání 25. kola Premier League s Leicesterem City. Ten do vedení v prvním poločase poslali Maddson s Barnesem, za domácí pak snížil Traoré.

Hostující celek se v devatenácté minutě ujal vedení. Jamie Vardy vyhrál hlavičkový souboj a míče se chopil Harvey Barnes, který přihrával více na střed, kde se nacházel James Maddison. Jeho zakončení zamířilo po zemi do pravého spodního rohu branky, a ačkoliv se Emiliano Martínez míče dotkl, nezabránil mu, aby se od tyče odrazil za brankovou čáru.

O čtyři minuty později už Leicester vedl o dva góly. V šestnáctce se uvolnil Jamie Vardy, jehož dělovku vyrazil Emiliano Martínez před sebe. Výborně byl ale postavený Harvey Barnes, který balon uklidil pod břevno.

Ve zbytku prvního poločasu se už příliš podstatného nestalo, za to hned na začátku toho druhého se děly divy. Aston Villa totiž snížila na 1:2. Po výborné kombinaci na levé straně přišel centr, který za sebe prodloužil John McGinn. K balonu se pak dostal Betrand Traoré, který propálil bezmocného Kaspera Schmeichela. Ten se po inkasované brance ještě postrkoval s Olliem Watkinsem.

K přímému kopu se v 60. minutě postavil James Maddison, jenž kroutil balon do pravé šibenice. Jenže jeho pokus byl příliš pomalý, a tak jej vyrazil na roh Emiliano Martínez.

Domácí sice v nastaveném čase svého soupeře zamkli před jeho bránou, k žádné větší příležitosti se však nedostali. Z levé strany odcentroval v 95. minutě Ahmad Almuhammadí, který poslal míč na zadní tyčku, kde se nejvýše dostal Timothy Castagne. Aston Villa byla dál u míče a centrovala znovu z pravé strany, ovšem hlavička Tyronea Mingse byla hodně nepřesná.

Aston Villa je po prohře na osmém místě, Leicester je prozatím druhý.

Více informací k zápasu

West Ham United - Tottenham Hotspur 2:1

21.02.2021 13:00

Góly: 5. Michail Antonio, 47. Jesse Lingard - 64. Lucas Moura

I přes mohutný tlak Tottenhamu v závěru zápasu bere tři body ze zápasu 25. kola Premier League West Ham. Ten vyhrál díky brankám Antonia a Lingarda 2:1, za hosty jen snížil Lucas.

Kladiváři se ujali vedení už v páté minutě. Tomáš Souček byl na křídle důrazný v souboji s Reguillónem, z jeho práce pak Jarrod Bowen vytěžil výborný centr, který nadvakrát propasíroval za brankáře Llorise Michail Antonio.

Po rohu v šestnácté minutě Lukasz Fabianski velmi nejistě zasáhl, z čehož vnikla obrovská skrumáž. Po mnoha odrazech míče měl velkou šanci Harry Kane, jeho střela ale byla zablokována. Následně musel být ošetřen Tomáš Souček, jenž měl zakrvavený obličej po nepříjemné srážce s Davinsonem Sánchezem.

Po Cresswellově centru od rohového praporku se ve 38. minutě do vzduchu zavěsil Craig Dawson a jeho hlavičku pod břevno Hugo Lloris vyrazil. K Francouzově štěstí míč mířil na střed branky, jinak by měl podstatně větší problémy.

Dawson zaváhal v nastaveném čase první půle u vlastního pokutového území, nedokázal míč odkopnout, z čehož mohl těžit Harry Kane, jeho přízemní ránu však Fabianski vyrazil.

Dramatický úvod druhého poločasu zařídil ve 47. minutě Jesse Lingard, který se dostal za záda hostujících obránců a překonal brankáře Llorise, jeho radost ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího Westa. Vše ale nakonec změnil videorozhodčí. Po Fornalsově přihrávce se zdálo, že Lingard dotykem z první posouvá míč zpět Fornalsovi, jenž byl zřejmě v těsném ofsajdovém postavení, Jesse Lingard ale sám doběhl míč, ve výsledku tak přihrál sám sobě a skóroval.

Tottenham zdramatizoval zápas v 64. minutě z rohového kopu. Na centr Garetha Balea si naskočil Lucas a svoji hlavičku nasměroval přesně k bližší tyči.

V 79. minutě Tottenham zahrozil z brejku, když se Harry Kane uvolnil na pravém křídle, jeho přihrávku před branku nejdříve skvěle odvrátil v poslední chvíli Declan Rice, Kane se pak ale zase zmocnil odraženého míče a připravil dobrou pozici pro Balea, jehož projektil skončil na břevně.

V 92. minutě mohli Kohouti přeci jen vyrovnat. V obrovském závaru před brankou West Hamu Vladimír Coufal nakopl míč do Sona, od kterého se odrazil do tyče domácí branky.

West Ham se díky výhře vrátil zpět na čtvrtou pozici, Spurs jsou devátí.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Sheffield United 1:0

20.02.2021 21:00

Góly: 61. Ademola Lookman

Velmi cenné a důležité vítězství si v zápase dvou celků ze sestupového pásma připsal Fulham. Ten na domácí půdě udolal Sheffield poměrem 1:0, a to díky Lookmanovi, jenž se prosadil po hodině hry.

První polovina utkání se nesla v poměrně nudném duchu. Vše, co stojí za zmínku, jsou dvě střely Cottagers na bránu, který zároveň po většinu času držel míč. Blades naopak nedokázali vypálit ani jednou.

Po přestávce už to bylo podstatně zajímavější. Pár minut po návratu ze šaten předvedl i díky troše štěstí výbornou individuální akci Loftus-Cheek, který dokázal překonat i brankáře, na poslední chvíli ale balon odkopl Baldock.

Když byla odehrána hodina hry, nikdo už Sheffield nezachránil. Andersenův nákop za obranu našel Ademolu Lookmana. Ten měl rovněž přízeň štěstěny, díky níž obešel obránce, a následně prudkou ranou z úhlu překonal i Ramsdalea.

Za pár minut měli Blades asi jedinou větší šanci na vyrovnání, avšak Stevens si vylámal zuby na Areolovi. V tabulce je tak Fulham aktuálně tři body za záchranou, naopak v případě jeho soupeře je těch bodů třináct.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Everton FC 0:2

20.02.2021 18:30

Góly: 3. Richarlison, 83. Gylfi Sigurdsson (pen.)

Trvalo to dlouho, přesto se to Evertonu povedlo. V přímém souboji o pohárové pozice uspěl na Anfieldu 0:2 a poprvé od roku 2010 vyhrál v liverpoolském derby. O vítězství 0:2 se brankami postarali Richarlison a Sigurdsson.

Jürgen Klopp na stoperu vsadil na Kabaka s Hendersonem, v záloze se představili Jones, Wijnaldum a Thiago. Před nimi operovala tradiční útočná trojice. Carlo Ancelotti vsadil na sestavu s pěti obránci, třemi záložníky a Richarlisonem a Rodríguezem v ofenzivě.

Na první větší vzrušení a rovnou i branku jsme nemuseli čekat dlouho. Ve třetí minutě Rodríguez poslal za obranu Richarlisona, který si tváří v tvář Alissonovi poradil a po zemi na zadní tyč zakončil.

Po dvaceti minutách mohlo být vyrovnáno, zpoza vápna vyslal famózní volej směr Pickfordova brána Henderson. Gólman Toffees předvedl ještě lepší zákrok a střelu vyrazil. Právě Henderson byl po půlhodině tím, kdo musel kvůli zdravotním potížím střídat.

Nedlouho poté se blýsknul i Alisson. Digne bravurně odcentroval na Colemana, jehož hlavička nadělala brazilskému brankáři obrovské potíže. Po třech čtvrtinách utkání mohl vyrovnat Salah, který po kombinaci Firmina se Shaqirim ztroskotal na Pickfordovi.

Další klíčový moment utkání přišel po osmdesáti minutách. Richarlison vyslal Calverta-Lewina, který sice nedokázal skórovat, nicméně Alexander-Arnold jej dohrál a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Gylfi Sigurdsson, a ačkoliv Alisson vystihnul směr, lapit míč se mu nepodařilo.

Reds se odhodlali k závěrečnému náporu, jehož vrcholem byla situace ze druhé minuty nastavení. To vypálil ze střední vzdálenosti Wijnaldum a Pickford měl s touto ranou plné ruce práce.

V nastavení pak mohl ještě navýšit rozdíl ve skóre Sigurdsson, jeho střele ale chybělo pár centimetrů. To ale nic nezměnilo na konečném výsledku 0:2. Ten znamená to, že oba celky mají aktuálně shodný počet bodů. Liverpool je díky lepšímu skóre šestý, sedmý Everton má ovšem jeden zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Burnley FC - West Bromwich Albion 0:0

20.02.2021 16:00

Góly: -

Záchranářský souboj mezi Burnley a West Bromwichem Albion nakonec skončil bez branek. Utkání mnoho příležitostí nenabídlo, hosté navíc museli více než hodinu dohrávat bez stopera Ajayiho, který byl vyloučen za úmyslné hraní rukou. Přesilová hra však domácímu celku paradoxně spíše uškodila a byli to spíše hostující hráči, kteří měli blíže k výhře.

První zajímavou možnost měl na svých kopačkách obránce Furlong, jeho kroucená rána z hranice vápna však mířila těsně vedle. Po dvaceti minutách podobně napřáhl zpoza pokutového území také Pereira, jeho rána už mířila přesně k tyči, jenže ji konečky prstů dokázal zlikvidovat brankář Pope.

Po půlhodině hry svým spoluhráčům zle zatopil Gallagher, který pokazil zpětnou přihrávku a poslal do protiútoku útočníka Vydru. Ten si šikovně obhodil stopera Ajayiho, který míč ale úmyslně zablokoval rukou. Hlavní sudí Dean tento prohřešek ale přehlédl a nechal pokračovat ve hře - upozornit jej tak musel až asistent u videa, který hlavního rozhodčího vyslal k obrazovce, po kterém se rozhodl obránci hostujícího celku udělit rovnou červenou kartu.

Burnley se v přesilové hře pokusilo vyvinout větší útočnou aktivitu, do žádných vážnějších šancí se ale nebylo schopno propracovat. Po centru Lowtona si jeden ze zadáků hostujícího celku málem vsítil vlastní gól, ovšem to bylo ze strany Burnley takřka všechno.

Naopak v podání hostí pálil ještě jednou nebezpečně záložník Pereira, který ale v tomto případě branku minul, Maitland-Niles z výhodné pozice branku pro změnu přestřelil, a když se ani v jediné vyložené příležitosti zápasu neprosadil hostující Diagne, jenž pálil pouze do břevna, dospělo utkání k nudné bezbrankové remíze.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Chelsea FC 1:1

20.02.2021 13:30

Góly: 33. Takumi Minamino - 54. Mason Mount (pen.)

Chelsea po sérii 4 výher v řadě tentokráte zaváhala, když si z jihu Anglie odváží pouze bod po remíze 1:1. Hosté sice byli takřka po celý zápas lepší celkem, jejich převahu se jim ovšem nedařilo přetavit ve vyložené šance, a protože obranná řada Southamptonu dovolila dvě nadějné příležitosti, musí se Thomas Tuchel spokojit s jen jedním bodem. Southampton navzdory očekávání dokonce vedl, když se v první půli prosadil Minamino, na jeho trefu odpověděl po změně stran Mount.

Utkání začalo pořádným náporem Blues, kteří svému sokovi téměř nepůjčili míč. Southampton se sice snažil o aktivní přístup a vysoké napadání, jenže se mu nedařilo jakkoliv odebrat soupeři balón - naopak stoperská trojice Chelsea v kombinaci se záložním duem dokázala skrze vysunutý blok soupeře celkem jednoduše dostávat balóny na své ofenzivní spoluhráče. Jenže byla to právě finální třetina hřiště, kde byl pro Blues kámen úrazu. Ani James, Werner či snad Tammy Abraham totiž na posledních dvaceti metrech nevolili optimální řešení. Byl to zejména německý útočník, který se za vápnem domácích dostal několikrát do solidní pozice, jenže ji nebyl schopen efektivně zužitkovat a balón v takových chvílích většinou jen odevzdal. V podstatě jedinou vážnější šancí v úvodních 25 minutách tak byl volej Alonsa, kterému předcházel pěkný únik a centr v podání Jamese, nicméně ta mířila bohužel pro hosty mimo.

A tak na sebe upoutali pozornost také domácí fotbalisté - ti nejprve pěkně zakombinovali po pravé straně, načež se jim podařilo uvolnit na prostředku stojícího Redmonda, který parádní kolmicí vyzval do úniku Minamina. Ten ve vyložené příležitosti nezpanikařil, chytrou zasekávačkou si na zem posadil jak vracejícího se Azpilicuetu, tak brankáře Mendyho a do odkryté brány pohodlně skóroval. Odpovědět mohl po standardní situaci Zouma, jeho hlavičku však brankář McCarthy bravurně zlikvidoval.

Do druhého dějství vlétla Chelsea s přece jen o něco větší intenzitou a odměna na sebe nenechala dlouho čekat - po rohovém kopu a krátké kombinaci byl ve vápně podražen Mason Mount a sám se postavil k exekuci pokutového kopu, který také bez větších potíží proměnil. Do vedení mohl o chvíli později Chelsea posunout Alonso, ten však z výhodné pozice nedokázal přestřelit zeď. V další fázi utkání upadlo do boje o střed pole, kterému vévodily hloupé ztráty v podání dvojice Kovačič - Kanté. Dvacet minut před koncem mohl Southamptonu vrátit vedení hlavičkující Vestergaard, ten ale orazítkoval jen břevno.

Patnáct minut před koncem se postaral o pořádný vzruch trenér Tuchel, který se rozhodl stáhnout již střídajícího Hudsona-Odoie, místo kterého na plac poslal Ziyecha. Hernímu projevu Chelsea to však nepomohlo, a když v posledních minutách jednu z mála nadějných příležitostí neproměnil James, dospělo utkání k nerozhodnému výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Leeds United 1:0

19.02.2021 21:00

Góly: 64. Illan Meslier (vl.)

Wolverhampton Wanderers zvládl zápas 25. kola Premier League s Leedsem United, který vyhrál nejtěsnějším rozdílem. Jediný gól utkání byl vlastní a vstřelil si jej brankář Illan Meslier.

Pedro Neto vyzkoušel ve dvanácté minutě své střelecké štěstí zakončením ze střední vzdálenosti. Meslier proti jeho technické ráně vytáhl nádherný zákrok a vyškrábl míč nad břevno.

Klich zkusil ve 28. minutě domácího brankáře překvapit střelou z neskutečného úhlu. Patrício nakonec lovil míč na brankové čáře. Poté přišla ještě dorážka, ale balon do sítě neprošel.

Na opačné straně se po rychlém protiútoku zjevil v pokutovém území Nelson Semedo, který pálil pravačkou, ale trefil hostujícího brankáře.

Hostující celek v 64. minutě zahrával přímý kop na polovině Wolverhamptonu. Raphinha odcentroval na malé vápno, ale Cooper hlavou poslal míč jen do míst, kde stál Patrício, který reflexivně zasáhl.

V téže minutě se domácí dostali do vedení díky kurióznímu gólu. Adama Traoré si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil pravačkou. Jeho technický pokus orazítkoval spojnici břevna a tyče a míč se vrátil zpět do hřiště. Následně se však od zad Illana Mesliera odrazil do sítě.

O tři minuty později Leeds zahrával přímý kop na polovině soupeře. Raphinha vymyslel nadýchaný centr na zadní tyč, kam si naběhl Cooper, jenže ve skluzu levačkou trefil jen brankáře.

V 94. minutě mohlo být vyrovnáno. Po centru z pravé strany hlavičkoval v pokutovém území Raphinha, ale Patrício jeho pokus vyškrábl.

Wolves se v tabulce díky výhře dostali před Leeds na jedenáctou příčku, hostí jsou dvanáctí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City25185250:1559
2.Manchester United25147453:3249
3.Leicester City25154644:2749
4.West Ham United25136639:2945
5.Chelsea FC25127641:2543
6.Liverpool FC25117745:3440
7.Everton FC24124837:3340
8.Aston Villa23113937:2636
9.Tottenham Hotspur24106837:2736
10.Arsenal FC251041131:2634
11.Wolverhampton Wanderers25961026:3233
12.Leeds United241021240:4332
13.Crystal Palace25951129:4332
14.Southampton FC24861031:4030
15.Burnley FC25771118:3028
16.Brighton & Hove Albion25511926:3226
17.Newcastle United25741426:4325
18.Fulham FC254101121:3222
19.West Bromwich Albion25281519:5514
20.Sheffield United25322015:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (913)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele