25. kolo
20.02.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Southampton ubránil remízu 1:1

Chelsea po sérii 4 výher v řadě tentokráte zaváhala, když si z jihu Anglie odváží pouze bod po remíze 1:1. Hosté sice byli takřka po celý zápas lepší celkem, jejich převahu se jim ovšem nedařilo přetavit ve vyložené šance, a protože obranná řada Southamptonu dovolila dvě nadějné příležitosti, musí se Thomas Tuchel spokojit s jen jedním bodem. Southampton navzdory očekávání dokonce vedl, když se v první půli prosadil Minamino, na jeho trefu odpověděl po změně stran Mount.

Utkání začalo pořádným náporem Blues, kteří svému sokovi téměř nepůjčili míč. Southampton se sice snažil o aktivní přístup a vysoké napadání, jenže se mu nedařilo jakkoliv odebrat soupeři balón - naopak stoperská trojice Chelsea v kombinaci se záložním duem dokázala skrze vysunutý blok soupeře celkem jednoduše dostávat balóny na své ofenzivní spoluhráče. Jenže byla to právě finální třetina hřiště, kde byl pro Blues kámen úrazu. Ani James, Werner či snad Tammy Abraham totiž na posledních dvaceti metrech nevolili optimální řešení. Byl to zejména německý útočník, který se za vápnem domácích dostal několikrát do solidní pozice, jenže ji nebyl schopen efektivně zužitkovat a balón v takových chvílích většinou jen odevzdal. V podstatě jedinou vážnější šancí v úvodních 25 minutách tak byl volej Alonsa, kterému předcházel pěkný únik a centr v podání Jamese, nicméně ta mířila bohužel pro hosty mimo.

A tak na sebe upoutali pozornost také domácí fotbalisté - ti nejprve pěkně zakombinovali po pravé straně, načež se jim podařilo uvolnit na prostředku stojícího Redmonda, který parádní kolmicí vyzval do úniku Minamina. Ten ve vyložené příležitosti nezpanikařil, chytrou zasekávačkou si na zem posadil jak vracejícího se Azpilicuetu, tak brankáře Mendyho a do odkryté brány pohodlně skóroval. Odpovědět mohl po standardní situaci Zouma, jeho hlavičku však brankář McCarthy bravurně zlikvidoval.

Do druhého dějství vlétla Chelsea s přece jen o něco větší intenzitou a odměna na sebe nenechala dlouho čekat - po rohovém kopu a krátké kombinaci byl ve vápně podražen Mason Mount a sám se postavil k exekuci pokutového kopu, který také bez větších potíží proměnil. Do vedení mohl o chvíli později Chelsea posunout Alonso, ten však z výhodné pozice nedokázal přestřelit zeď. V další fázi utkání upadlo do boje o střed pole, kterému vévodily hloupé ztráty v podání dvojice Kovačič - Kanté. Dvacet minut před koncem mohl Southamptonu vrátit vedení hlavičkující Vestergaard, ten ale orazítkoval jen břevno.

Patnáct minut před koncem se postaral o pořádný vzruch trenér Tuchel, který se rozhodl stáhnout již střídajícího Hudsona-Odoie, místo kterého na plac poslal Ziyecha. Hernímu projevu Chelsea to však nepomohlo, a když v posledních minutách jednu z mála nadějných příležitostí neproměnil James, dospělo utkání k nerozhodnému výsledku 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tuxedo

1:2

Reagovat
FOKER

jasná dvoječka

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele