25. kolo
20.02.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Gylfi Sigurdsson (© AFP)

Everton to dokázal. Po více než deseti letech ovládl městské derby

Trvalo to dlouho, přesto se to Evertonu povedlo. V přímém souboji o pohárové pozice uspěl na Anfieldu 0:2 a poprvé od roku 2010 vyhrál v liverpoolském derby. O vítězství 0:2 se brankami postarali Richarlison a Sigurdsson.

Jürgen Klopp na stoperu vsadil na Kabaka s Hendersonem, v záloze se představili Jones, Wijnaldum a Thiago. Před nimi operovala tradiční útočná trojice. Carlo Ancelotti vsadil na sestavu s pěti obránci, třemi záložníky a Richarlisonem a Rodríguezem v ofenzivě.

Na první větší vzrušení a rovnou i branku jsme nemuseli čekat dlouho. Ve třetí minutě Rodríguez poslal za obranu Richarlisona, který si tváří v tvář Alissonovi poradil a po zemi na zadní tyč zakončil.

Po dvaceti minutách mohlo být vyrovnáno, zpoza vápna vyslal famózní volej směr Pickfordova brána Henderson. Gólman Toffees předvedl ještě lepší zákrok a střelu vyrazil. Právě Henderson byl po půlhodině tím, kdo musel kvůli zdravotním potížím střídat.

Nedlouho poté se blýsknul i Alisson. Digne bravurně odcentroval na Colemana, jehož hlavička nadělala brazilskému brankáři obrovské potíže. Po třech čtvrtinách utkání mohl vyrovnat Salah, který po kombinaci Firmina se Shaqirim ztroskotal na Pickfordovi.

Další klíčový moment utkání přišel po osmdesáti minutách. Richarlison vyslal Calverta-Lewina, který sice nedokázal skórovat, nicméně Alexander-Arnold jej dohrál a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Gylfi Sigurdsson, a ačkoliv Alisson vystihnul směr, lapit míč se mu nepodařilo.

Reds se odhodlali k závěrečnému náporu, jehož vrcholem byla situace ze druhé minuty nastavení. To vypálil ze střední vzdálenosti Wijnaldum a Pickford měl s touto ranou plné ruce práce.

V nastavení pak mohl ještě navýšit rozdíl ve skóre Sigurdsson, jeho střele ale chybělo pár centimetrů. To ale nic nezměnilo na konečném výsledku 0:2. Ten znamená to, že oba celky mají aktuálně shodný počet bodů. Liverpool je díky lepšímu skóre šestý, sedmý Everton má ovšem jeden zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

Remíza

Reagovat
Dirtyfoxx420

Neuvěřitrlná bída v kabině Poolu, chce to už kur*a nějakou změnu..

Reagovat
danielfc

:-) ved každým zápas majú novú stopérsku dvojicu, dokonca nútene striedajú uź v prvom polčase. či si predstavuješ ešte niečo?

Origi hrot a Firmino na stopéra?

LFC je v ťažkej kríze... personálnej, mentálnej, hernej, streleckej

Reagovat
forrest

LFC zpět do míst, kam patří... 7. - 9. místo.

Díky Jurgene

Reagovat
O.Giroud

nz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele