25. kolo
21.02.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Leicester zvládl duel s Aston Villou a je druhý

Fotbalisté Aston Villy prohráli v utkání 25. kola Premier League s Leicesterem City. Ten do vedení v prvním poločase poslali Maddson s Barnesem, za domácí pak snížil Traoré.

Hostující celek se v devatenácté minutě ujal vedení. Jamie Vardy vyhrál hlavičkový souboj a míče se chopil Harvey Barnes, který přihrával více na střed, kde se nacházel James Maddison. Jeho zakončení zamířilo po zemi do pravého spodního rohu branky, a ačkoliv se Emiliano Martínez míče dotkl, nezabránil mu, aby se od tyče odrazil za brankovou čáru.

O čtyři minuty později už Leicester vedl o dva góly. V šestnáctce se uvolnil Jamie Vardy, jehož dělovku vyrazil Emiliano Martínez před sebe. Výborně byl ale postavený Harvey Barnes, který balon uklidil pod břevno.

Ve zbytku prvního poločasu se už příliš podstatného nestalo, za to hned na začátku toho druhého se děly divy. Aston Villa totiž snížila na 1:2. Po výborné kombinaci na levé straně přišel centr, který za sebe prodloužil John McGinn. K balonu se pak dostal Betrand Traoré, který propálil bezmocného Kaspera Schmeichela. Ten se po inkasované brance ještě postrkoval s Olliem Watkinsem.

K přímému kopu se v 60. minutě postavil James Maddison, jenž kroutil balon do pravé šibenice. Jenže jeho pokus byl příliš pomalý, a tak jej vyrazil na roh Emiliano Martínez.

Domácí sice v nastaveném čase svého soupeře zamkli před jeho bránou, k žádné větší příležitosti se však nedostali. Z levé strany odcentroval v 95. minutě Ahmad Almuhammadí, který poslal míč na zadní tyčku, kde se nejvýše dostal Timothy Castagne. Aston Villa byla dál u míče a centrovala znovu z pravé strany, ovšem hlavička Tyronea Mingse byla hodně nepřesná.

Aston Villa je po prohře na osmém místě, Leicester je prozatím druhý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele