25. kolo
21.02.2021 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jesse Lingard (© AFP)

Kladiváři udolali Spurs díky Antoniovi s Lingardem

I přes mohutný tlak Tottenhamu v závěru zápasu bere tři body ze zápasu 25. kola Premier League West Ham. Ten vyhrál díky brankám Antonia a Lingarda 2:1, za hosty jen snížil Lucas.

Kladiváři se ujali vedení už v páté minutě. Tomáš Souček byl na křídle důrazný v souboji s Reguillónem, z jeho práce pak Jarrod Bowen vytěžil výborný centr, který nadvakrát propasíroval za brankáře Llorise Michail Antonio.

Po rohu v šestnácté minutě Lukasz Fabianski velmi nejistě zasáhl, z čehož vnikla obrovská skrumáž. Po mnoha odrazech míče měl velkou šanci Harry Kane, jeho střela ale byla zablokována. Následně musel být ošetřen Tomáš Souček, jenž měl zakrvavený obličej po nepříjemné srážce s Davinsonem Sánchezem.

Po Cresswellově centru od rohového praporku se ve 38. minutě do vzduchu zavěsil Craig Dawson a jeho hlavičku pod břevno Hugo Lloris vyrazil. K Francouzově štěstí míč mířil na střed branky, jinak by měl podstatně větší problémy.

Dawson zaváhal v nastaveném čase první půle u vlastního pokutového území, nedokázal míč odkopnout, z čehož mohl těžit Harry Kane, jeho přízemní ránu však Fabianski vyrazil.

Dramatický úvod druhého poločasu zařídil ve 47. minutě Jesse Lingard, který se dostal za záda hostujících obránců a překonal brankáře Llorise, jeho radost ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího Westa. Vše ale nakonec změnil videorozhodčí. Po Fornalsově přihrávce se zdálo, že Lingard dotykem z první posouvá míč zpět Fornalsovi, jenž byl zřejmě v těsném ofsajdovém postavení, Jesse Lingard ale sám doběhl míč, ve výsledku tak přihrál sám sobě a skóroval.

Tottenham zdramatizoval zápas v 64. minutě z rohového kopu. Na centr Garetha Balea si naskočil Lucas a svoji hlavičku nasměroval přesně k bližší tyči.

V 79. minutě Tottenham zahrozil z brejku, když se Harry Kane uvolnil na pravém křídle, jeho přihrávku před branku nejdříve skvěle odvrátil v poslední chvíli Declan Rice, Kane se pak ale zase zmocnil odraženého míče a připravil dobrou pozici pro Balea, jehož projektil skončil na břevně.

V 92. minutě mohli Kohouti přeci jen vyrovnat. V obrovském závaru před brankou West Hamu Vladimír Coufal nakopl míč do Sona, od kterého se odrazil do tyče domácí branky.

West Ham se díky výhře vrátil zpět na čtvrtou pozici, Spurs jsou devátí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Alderweireld, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Ndombele - Bale, Lamela, Son - Kane

Reagovat
duloig

Ja nemám slov.Samozrejme v dobrom chalani.A preto si len zakričím C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Ne, ne, na nás kohouti kokrhat nebudou. Další kvalitní zářez, tentokrát proti silnýmu soupeři. A taky s nezbytným štěstíčkem, kterýmu jsme šli naproti. A Fabi!!! Zápas, který bolel , nás posunul do říše snů. Opět bylo vidět, jak k nám pasuje Lingard. Bravo Moyes, bravo úplně všichni! COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Spanilá jízda pokračuje. Nepamatuju dobu, kdy bych se takhle těšil na každý zápas a to už fandím pěknou řádku let. Coyi a 27. Přejedem City

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
PH8

My vám je dnes načneme a vy je příští týden dorazíte

Reagovat
kolouch

To byly nervy. Podobně rozehraný zápas bychom ještě před rokem ztratili, ale letos je z týmu cítit vůle po vítězství jako nikdy předtím. Taky při nás zase jednou stálo štěstí, ale i to k úspěchu patří. Asi nemá moc smysl rozebírat jednotlivé hráče a aspekty hry, tady se počítají hlavně tři body proti týmu z "TOP6". COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Suček s Kufalem. Doufám, že teď nebude nikam přestupovat. Přece by nešel do týmů. které jsou v tabulce pod ním..

A příští rok LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele