25. kolo
21.02.2021 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Manchester United přemohl Newcastle a vrací se na druhé místo

Manchester United v souboji s Newcastlem zrovna dvakrát nepřesvědčil, přesto ale po výhře 3:1 získal všechny tři body. Rudým ďáblům se příliš nepovedl první poločas, ve kterém byli hosté ze severu Anglie více než vyrovnaným soupeřem, po brance Jamese z kraje druhého dějství však parta Ole Gunnara Solskjaera převzala otěže zápasu pevně do svých rukou a díky penaltě Fernandese pak patnáct minut před koncem duelu definitivně potvrdili svoje vítězství. Celek z Manchesteru tak zůstává na druhé příčce tabulky, naopak Newcastle už se musí ohlížet přes rameno, jelikož se na něj nepříjemně dotahuje osmnáctý Fulham.

První minuty hry patřili poněkud překvapivě hostujícímu týmu. Nejprve vyslala na branku De Gey záložník Willock nepříjemnou tečovanou ránu, kterou španělský brankář musel vytáhnout konečky prstů. O pár minut později pak De Gea chyboval v rozehrávce, Joelinton našel na hranici pokutového území osamoceného Shelveyho, který ale pálil vysoko nad. Domácí kontrovali ranou Wan-Bissaky ze střední vzdálenosti, s tou si ale Darlow v pohodě poradil. Po třiceti minutách ovšem došlo k prvnímu pohybu ve skóre - to se na levé straně hezky uvolnil Rashford, vnikl do pokutového území a ranou z úhlu využil zaváhání hostujícího brankáře. Úvodní gól však favorita živou vodou nepolil, ba naopak - vyrovnat mohl nejprve utěšenou ranou ze střední vzdálenosti Saint-Maximin, jeho dělovku ale De Gea vyrazil na roh. Ten hosté rozehráli nakrátko a po centru Willocka se k odraženému míči dostal opět Saint-Maximin, který tentokráte prudkou ranou pod břevno prostřelil De Geu a srovnal na 1:1.

V druhé půli přece jenom domácí celek vyvinul větší aktivitu a úsilí, ovšem první nadějnou příležitost měli opět hosté. To se k míči dostal kdo jiný než Saint-Maximin, z levé strany si navedl míč na střed pokutového území a prudkou ranou donutil De Geu k rychlé reakci - španělský brankář si však počínal výborně a prudký projektil dokázal ztlumit ve svých rukavicích. Po deseti minutách druhého poločasu pak přišel klíčový okamžik, když se na levém okraji pokutového území uvolnil Matic, jeho křižnou přihrávku ještě ve skluzu posunul Fernandes k volnému Jamesovi, který ranou na bližší tyč vrátil Rudým ďáblům vedení.

Definitivní pojistku mohl o chvilku později přidat jinak neviditelný Martial, jeho prudká rána z pravé strany však Darlowa nezaskočila. Pojistky se ovšem domácí celek přece jenom dočkal, a to když patnáct minut před koncem hostující Willock nešikovně fauloval v pokutovém území aktivního Rashforda a byla odpískána penalta. K té se postavil opět Bruno Fernandes a s jistotou sobě vlastní upravil na konečných 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele