Premier League - souhrn 23. kola

19.01.2019, 15:26, aktualizováno 20.01.2019, 18:53
Komentáře a souhrny
Liverpool přestřílel Crystal Palace a drží si svůj náskok na čele tabulky. Manchester United přehrál Brighton, Arsenal opanoval londýnské derby, když před vlastními fanoušky porazil Chelsea. V neděli potvrdil roli favorita Manchester City na hřišti Huddersfieldu a Tottenham pro změnu otočil derby s Fulhamem...

Fulham FC - Tottenham Hotspur 1:2

20.01.2019 17:00

Góly: 17. Fernando Llorente (vl.) - 51. Dele Alli, 90+3. Harry Winks

Za pět minut dvanáct si Tottenham zajistil výhru v londýnském derby na půdě Fulhamu. Favorit zápasu dokonce prohrával, ale v nastaveném čase přeci jen zasadil soupeři tvrdou ránu. Domácí tak zůstávají v sestupovém pásmu, Kohouti se naopak drží na třetím místě.

První šanci v dresu Chalupářů dostala zimní posila Babel, jenž v sestavě nahradil Sessegnona. Hostům kromě několika marodů chyběl i útočník Son, jenž reprezentuje Jižní Koreu na Asijském poháru. Zraněného ostrostřelce Kanea nahradil Llorente, Daviese na levém kraji hřiště nahradil Rose a šanci dostali také obránce Sánchez a křídelník Lamela.

Utkání zahájili překvapivě lépe Cottagers. Ve dvanácté minutě utekl po levém křídle Babel a zastavil jej až brankář Spurs Lloris výborným zákrokem. Za dalších pět minut už ale stadion Craven Cottage vybuchl nadšením. Kop od rohového praporku si nešťastně do vlastní brány srazil Llorente a Fulham se dostal do nečekaného vedení.

O čtyři minuty později mohl Llorente odčinit svůj podíl na prvním gólu, když jej parádním pasem našel Vertonghen, avšak gólman domácích Rico dokázal prudkou hlavičku španělského útočníka lapit. Těsně před poločasem mohli zase udeřit Chalupáři. Christie přesným centrem vyzval Babela, který ale hlavičkoval těsně nad břevno.

Kohoutům se povedlo vyrovnat šest minut po změně stran. Dlouhý nákop se odrazil k Eriksenovi, jenž nacentroval na volného Alliho, který zblízka překonal Rica. Za dalších deset minut nechybělo Roseovi mnoho, aby dokonal obrat. Anglický reprezentant si kulatý nesmysl přichystal ke střele slabší pravou nohou, přesto rozezvučil břevno.

Když už se zdálo, že si oba týmy v derby body podělí, urval Tottenham vítězství na svou stranu. Střídající N’koudou poslal v nastaveném čase míč do pokutového území, kde se nejdůrazněji prosadil Winks a hlavičkou zblízka zajistil hostům na poslední chvíli tři body.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Manchester City 0:3

20.01.2019 14:30

Góly: 18. Danilo, 54. Raheem Sterling, 56. Leroy Sané

Huddersfield po minulém zápase vyměnil manažera, Mark Hudson ovšem při svém debutu úspěšný nebyl. Terriers podlehli Citizens 0:3 a zůstávají přikováni na dně tabulky. Hosté se zásluhou Danila, Sterlinga a Saného drží na dohled prvnímu Liverpoolu.

Už po dvou minutách se zásluhou povedené kombinace dostali manchesterští do šance. Agüero si vyměnil míč se Sterlingem, na brankáře Lössla si ale nepřišel. Branky se hosté dočkali až za další čtvrthodinu a nejvíce se na tom podíleli obránci. Walker ve velké vzdálenosti od brány poslal přihrávku na druhou stranu Danilovi, brazilský bek napřáhl k dalekonosné ráně, kterou ještě mimo dosah gólmana tečoval Schindler. Pro Danila se jednalo o premiérovou trefu v této sezoně.

Další větší příležitost se Manchesteru City naskytla až chvíli před poločasem. Fernandinho parádním vzdušným pasem nalezl Gündogana. Jenže německý středopolař si jej nezpracoval vůbec ideálně a musel pálit z otočky. Střela však mířila mimo prostor tří tyčí. V poločasové přestávce tak měl domácí Huddersfield stále určitou naději na zisk bodů.

Ovšem netrvalo dlouho a veškeré naděje Terriers vzaly za své. Citizens po osmi minutách druhé půle ukolébali soupeře pohlednou a přesnou kombinací na hranici velkého vápna. Sterling se nalevo vymanil ze sevření, předal míč a okamžitě pelášil na pravou stranu. Mezitím De Bruyne vyslal do křídla Saného, který odcentroval právě na rozběhnutého Sterlinga. Anglický křídelník se nemýlil a hlavou zakončil přesně do sítě.

Přihrávající Sané se po chvíli sám stal střelcem branky. Walker vystihl tristní rozehrávku domácích a nakopl dopředu na Agüera. Argentinec hlavou sklepl na Saného, jehož parádní zpracování a ještě lepší zakončení vedlo k navýšení vedení Guardiolova mužstva. Huddersfield ještě mohl na konci skóre zkorigovat. Do solidní střelecké pozice se dostal Steve Mounié, jenž však namířil svůj pokus kousek vedle brány. Tentýž hráč se v samotném závěru dostal do tutové šance, nicméně i napodruhé zamířil mimo.

Střelec poslední branky promluvil o odlišném herním projevu v prvním a druhém poločase: "Každý mohl vidět, že jsme hráli v druhé půli rychleji a byli jsme lepší pozičně. Manažer nás o přestávce trochu probudil. Nebyl naštvaný, vždy je vesměs pohodový, tedy většinou. Vždy se snaží dát nám řešení, co můžeme dělat lépe. A to udělal i teď," řekl Sané.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 2:0

19.01.2019 18:30

Góly: 14. Alexandre Lacazette, 39. Laurent Koscielny

Manažer Arsenalu Unai Emery se před zápasem s Chelsea nechal slyšet, že k udržení naděje na umístění do čtvrtého místa je nutné v sobotu zvítězit, a podle toho také Kanonýři do utkání nastoupili. Díky brzkému gólu Lacazetta a pojištění náskoku ještě do první půle zásluhou Laurenta Koscielného se Arsenal ujal dvoubrankového vedení, které bezpečně ubránil a stáhl tak díky výhře 2:0 ztrátu na svého londýnského rivala na tři body.

Ofenzivní smršť Kanonýrů v úvodních minutách zastihla Chelsea nepřipravenou a jen za první čtvrthodinu byl brankář Kepa Arrizabalaga hned třikrát ve velkém ohrožení. Nejprve po přímočaré akci Bellerína s Lacazettem promarnil velkou příležitost Piérre-Emerick Aubameyang a poté Kepa házenkářským způsobem hlavou zablokoval hlavičku Koscielného z bezprostřední blízkosti, ale do třetice se již Kanonýři dočkali. Bellerínův centr po nakrátko rozehraném rohu si v hloubi šestnáctky brilantně zpracoval Lacazette, vymanil se z opatrného sevření Pedra s Alonsem a ranou pod břevno na přední tyč zaskočil i Kepu, jenž se po míči natahoval marně.

S inkasovaným gólem se Chelsea přece jen probrala a defenziva Arsenalu zničehonic odvracela výpady soupeře do šestnáctky s vypětím všech sil. Vůbec největší příležitost ke srovnání připadla Pedrovi, jemuž se podařilo přelstít ofsajdovou past a po výtečné Luizově pobídce se ocitl zcela sám před brankářem Lenem. Jeho zakončení obloučkem však skončilo těsně vedle vzdálenější tyče.

Drama před oběma brankami neubývalo ani s blížícím se závěrem poločasu. Zaváhání Azpilicuety málem vytrestal Aubameyang a velkou roli hrály na Emirates Stadium také standardní situace. Zatímco v prvním případě Laurentu Koscielnému štěstí nepřálo, napodruhé již sám před Kepou zamířil přesně, byť míč po Sokratisově pobídce trefil místo hlavou vlastním ramenem. Chvíli nato na opačné straně naopak Marcos Alonso povedenou hlavičkou poslal míč pouze do tyče, a tak rušná první půle skončila dvoubrankovým vedením domácích.

Po změně stran se Arsenal uchýlil především k bránění vydobytého náskoku a Chelsea si s útočením do zatažené obrany soupeře nevěděla rady. I nadále tak byl ve větším ohrožení Kepa, jemuž museli spoluhráči vypomoci při nebezpečném průniku Kolašinace a Bellerína, který prováhal vhodnou příležitost k centru do šestnáctky. Španělský bek pár minut nato své jinak povedené vystoupení musel nenadále ukončit, když si v souboji ve středu pole přivodil nešťastné zranění kolene a opustil trávník Emirates Stadium na nosítkách.

Arsenal tak po mizerném výkonu proti West Hamu další duel se západolondýnským soupeřem zvládl podstatně lépe a udržel své teprve čtvrté čisté konto sezony. Kanonýři díky výhře 2:0 zkrátili náskok čtvrté Chelsea na tři body a zůstávají v tabulce díky lepšímu skóre před oživeným Manchesterem United, s nímž se nyní utkají v očekávaném zápase FA Cupu, zatímco Chelsea čeká neméně prestižní a důležité klání s Tottenhamem v semifinálové odvetě Ligového poháru.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - West Ham United 2:0

19.01.2019 16:00

Góly: 53. Callum Wilson, 90. Joshua King

Ani příznivé rozpoložení po prestižním skalpu Arsenalu nepomohlo West Hamu United k bodovému zisku ze hřiště Bournemouthu. Ten na Vitality Stadium vylepšil chabé nedávné výsledky a výhrou 2:0 si připsal teprve druhý triumf z posledních osmi kol. Jako obvykle k tomu Cherries posunul nejlepší klubový střelec Callum Wilson, jehož v samém závěru gólově podpořil jeho útočný parťák Joshua King. Přestože Cherries zůstávají až na dvanácté příčce, jejich ztráta na posun výše je vskutku minimální, o čemž svědčí pouhá tříbodová vzdálenost od sedmého místa. West Ham je nadále desátý.

Předešlé vzájemné duely těchto dvou celků přinášely pravidelně gólové přestřelky s vysokým průměrem čtyř gólů na zápas, ovšem tentokráte první půle nenabídla ani jednu přesnou střelu na bránu. První šance odpoledne připadly domácím, když se k zakončení hlavou dostal David Brooks, ale Wilsonův centr usměrnil mimo tři tyče a Akého gól sudí Hooper správně neuznal kvůli Wilsonově ofsajdovému postavení. West Ham byl průlomu skóre nejblíže v pětadvacáté minutě, jenže Nasriho rána postrádala přesnost.

Po změně stran se však nepříliš záživné utkání probralo k životu. Nejprve Lukasz Fabianski musel předvést pohotový zákrok proti Stevu Cookovi a vzápětí Andy Carroll, jenž v sestavě nahradil trucujícího Marka Arnautoviće, zahodil jedinečnou příležitost, když trestuhodně přestřelil z bezprostřední blízkosti.

Carrollovo selhání navíc Bournemouth záhy vytrestal vlastní trefou. Odražený míč na hranici šestnáctky přiletěl ke Callumu Wilsonovi, jenž na nic nečekal a razantní ranou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Anglický forvard mohl chvíli nato svůj gólový účet dokonce zdvojnásobit, když jeho střela skončila s přispěním Fabianského na tyči.

S přibývajícími minutami museli hosté vrhnout všechny síly do útoku, čehož Bournemouth v první minutě nastavení využil k pojištění hubeného náskoku. Rychlý brejk po pravé straně zužitkoval po Brooksově nežištné přihrávce Josh King a stanovil svým šestým zásahem sezony konečné skóre 2:0. Zatímco Cherries čeká v příštím kole další domácí zápas proti londýnskému klubu v podobě Chelsea, West Ham má před sebou výjezd na půdu Wolverhamptonu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Crystal Palace 4:3

19.01.2019 16:00

Góly: 47. Mohamed Salah, 53. Roberto Firmino, 75. Mohamed Salah, 90+3. Sadio Mané - 34. Andros Townsend, 65. James Tomkins, 90+5. Max Meyer

Gólové hody mohli v sobotním programu Premier League sledovat fanoušci nejen ve Wolverhamptonu, ale i v Liverpoolu. A stejně jako zápas Vlků s Liškami skončil i ten mezi Reds a Eagles 4:3 pro domácí. Hlavní zásluhu na vítězství měl dvougólový Salah.

Začátek utkání byl velmi pozvolný a nejnadějněji vypadal technický pokus Roberta Firmina z hranice pokutového území, bránu však neohrozil. Do první větší šance se dostal až po půlhodině Liverpool. Milner poslal do vápna z rohového kopu načechraný míč, na nějž si naskočil Joël Matip, jenže hlavičkoval vedle levé tyče.

Za okamžik přišla další standardní situace a s ní opět příležitost. Tentokrát se k vysokému centru dostal van Dijk, jehož pokus šel pro změnu nad břevno. Jako první tak udeřili hosté. Dostali se do protiútoku, Wilfried Zaha nalevo obešel obránce a přeložil Townsendovi na penaltový puntík. Anglický záložník se nemýlil a levou nohou překonal Alissona na bližší tyč.

Po nudnějším prvním poločase přišla velice atraktivní druhá půle. Ani ne po minutě se obránci hostí nedohodli a k ráně z dálky se dostal van Dijk. Jeho pokus sice defenziva Eagles zblokovala, míč ale propadl k Mohamedu Salahovi, který parádně z první překonal Speroniho. Na svého egyptského spoluhráče se pokusil navázat Robertson, jehož dalekonosná střela zamířila těsně vedle brány.

Po chvíli ale už Reds udeřili. Firmino se na velkém vápně dostal k míči. Nejprve se mu sice balón zamotal, střela mu také příliš nesedla, i tak ji ale propasoval mezi nohami Kouyatého a mimo dosah hostujícího gólmana.

Jako by se ale Kloppovi svěřenci nechali vedením uchlácholit a po pětašedesáti minutách bylo zase srovnáno. Milivojević se ujal exekuce rohového kopu, pravděpodobně Fabinho neuhlídal Jamese Tomkinse, který hlavičkou na zadní tyč překonal brazilského gólmana a zavdal svým spoluhráčům důvod k oslavám.

Dlouho však netrval ani nerozhodný stav. První Speroniho hrubku sice ještě Crystal Palace zvládl napravit, ta druhá už ale byla fatální. Po uspávací kombinaci domácích ve středu hřiště si za obranu naběhl James Milner, jehož okamžitý centr brankář trestuhodně propustil za sebe a do zcela odkryté brány z minimální vzdálenosti zakončoval již šestnáctým gólem v sezoně nezastavitelný Mohamed Salah.

Asi deset minut před koncem parádně odcentroval van Aanholt, jenže Schlupp netrefil míč hlavou vůbec ideálně a šance tak byla zmařená. Naděje pro Orli svitla před koncem základní hrací doby, kdy Milner nesmyslně sestřelil Zahu a po druhé žluté kartě musel do sprch. Jenže po chvíli byl všem šancím konec, když se Mané z křídelního prostoru dostal do zakončení a Speroni kapituloval počtvrté. V samotném závěru se dostal k odraženému balónu ještě Meyer a zkorigoval stav utkání, na vyrovnání už ale Eagles nezbyl čas.

Liverpool si tak pojistil vedení v tabulce, naopak Hodgsonovi svěřenci balancují na hraně propasti, nad sestupovými pozicemi mají náskok pouhých tří bodů.

Více informací k zápasu

Manchester United - Brighton & Hove Albion 2:1

19.01.2019 16:00

Góly: 27. Paul Pogba (pen.), 42. Marcus Rashford - 72. Pascal Groß

United pokračují pod Solskjaerovým vedením ve spanilé jízdě, tentokrát si poradili doma s Brightonem. Před zahájením samotného zápasu byla věnována minuta potlesku na připomenutí památky Sira Matta Busbyho. Busby byl trenérem Red Devils přes pětadvacet let. Dokázal s týmem pětkrát vyhrát ligu, dvakrát FA Cup a jednou dosáhl také na titul v předchůdci Ligy Mistrů - Poháru mistrů evropských zemí.

V úvodních minutách utkání byli aktivnější hosté. Série centrovaných míčů ale nevedla k žádnému nebezpečnějšímu závaru. Domácí na druhé straně zahrozili po dvanácti minutách. Rashfordův pokus dokázal odvrátit hlavou Shane Duffy.

Pogba, který se nachází ve výtečné formě, se nejprve pokusil o akrobatické zakončení. S tím ještě úspěch nesklidil. O chvíli později byl ovšem nešetrně zmáčknut dvojicí Bong, March. A následoval pokutový kop. Sám faulovaný se postavil k puntíku, tradičním, pomalým krokem se dostavil k míči a uklidil jej do pravého růžku branky.

Rudí ďáblové mohli o chvíli později přidat druhou branku, ale Martial v souboji jeden na jednoho nedokázal vyzrát na brankáře Buttona. Na druhé straně zahodil slibnou šanci kanonýr hostí Murray.

Před závěrem poločasu ale brankový rozdíl mezi oběma týmy narostl. Rashford se kličkou zbavil bránícího Grosse a zakroutil svou střelu nechytatelně na zadní tyč Buttonovy branky. Jednalo se o Rashfordův čtvrtý gól v posledních čtyřech ligových zápasech.

Na začátku druhé půle selhal v bezprostřední blízkosti před Buttonem Lingard, když nedokázal usměrnit Rashfordův centrovaný míč do sítě.

A o pár minut po něm se zbavil obránců před okrajem vápna Martial, ale ani on netrefil prostor mezi tyčemi.

Když už domácí našli svými střelami bránu, nejednalo se o žádné nechytatelné projektily. Důkazem by mohla být Herrerova střela z 68. minuty.

Tyto zahozené příležitosti je posléze mohly mrzet, jelikož Brighton dokázal snížit. Propper poslal šajtlí balón do vápna, kde do něj špičkou kopačky ťuknul Gross a poslal jej za De Geova záda.

Ani jeden z týmů se už ale v závěru zápasu nezmohl k ofenzivnějším výbojům, a tak utkání na Old Trafford skončilo výsledkem 2:1.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Everton FC 2:1

19.01.2019 16:00

Góly: 50. James Ward-Prowse, 64. Lucas Digne (vl.) - 90. Gylfi Sigurdsson

Everton neprožívá zrovna dvakrát povedené období, což potvrdil i na hřišti Southamptonu, kterému po boji podlehl 2:1. Osudným se hostujícímu celku stala pasáž mezi 50. a 65. minutou hry, ve které inkasoval hned dvakrát - branka Gylfiho Sigurdssona ze závěru pak už na porážce nic nezměnila.

První šanci měl po rohovém kopu Danny Ings, vynikajícím zákrokem se však blýskl Pickford. Na druhé straně musel parádním skluzem na poslední chvíli nebezpečí zažehnat stoper Bednarek. O pár minut později to byl opět Ings, kdo se po chybě ve středu hostující obrany dostal k zakončení, Pickford byl však znovu připraven. Výborná pasáž domácích vyvrcholila šancí Redmonda, který však míč otřel pouze o vnější tyč.

Branek jsme se tak dočkali až po pauze. Po padesáti minutách předvedl fotbalovou parádu James Ward-Prowse, který se za vápnem odhodlal ke střele a trefil se naprosto parádně. O čtrnáct minut později byl náskok domácích už dvougólový. Tentokrát se za obranu prokousal Redmond, vracející se Digne jej však stihl včas zablokovat, jenže míč se od něj odrazil tak nešťastně, že skončil až za zády zkoprnělého Pickforda.

V nastaveném čase ještě chytrou přízemní střelou snížil Sigurdsson, na to, aby hosté mohli zabojovat o body, to však už bylo příliš pozdě

Více informací k zápasu

Watford FC - Burnley FC 0:0

19.01.2019 16:00

Góly: -

Kontroverzní neuznaní gólu ze závěru utkání se podepsalo pod bezbrankovou remízu na Vicarage Road. Všichni diváci ještě neseděli na svých místech a už se bylo na co dívat. Ve druhé minutě se hnal na branku sám Gerard Deulofeu a už při svém sprintu musel vidět míč v síti. Heaton byl ale jiného názoru.

Několik minut poté se po Deeneyho přiťuknutí dostal k míči Sema, ale jeho dorážku do odkryté branky vyrazil Tarkowski.

Hostům chvíli trvalo, než se dostali do tempa zápasu, ale kolem dvacáté minuty se poprvé osmělili. Barnesovo šikovné přehození na poslední chvíli odvrátil propadnuvší Mariappa.

McNeil se ve třiatřicáté minutě snažil kroutit míč z přímého kopu do branky. Ale v tomto souboji zvítězila nad záložníkem Burnley fyzika, která míč navedla pouze do boční sítě.

Zmarem by se dala nazvat zahozená šance Ashleyho Barnese o pár minut později. Útočník hostí se vynořil sám před Forsterem, ale vůbec netrefil branku. Z ne už tak dobré pozice, ale s podobným závěrem, se na druhé straně snažil prosadit Deulofeu.

Chris Wood se snažil překvapivou střelou z otočky otevřít skóre před koncem první půle, ale našel jen boční síť.

A ještě to nebylo všechno z úvodních pětačtyřiceti minut. Obrovskou šanci Troye Deeneyho zlikvidoval pohotovým reflexem Tom Heaton.

Burnley bylo aktivnějším celkem i ve druhé půli. Ale ani Bardsley, ani Hendrick nedokázali Forstera překonat.

Na druhé straně hřiště se pak Deeney probil hlavičkou přes dvojici obránců a následný odraz od jednoho z nich málem vedl k vytoužené brance. Ale Heaton famózním, reflexním zákrokem nohou udržel bezbrankový stav.

V samotném závěru se pak hosté mohli dočkat branky, ale ta byla pro ofsajd odvolána, a tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Cardiff City 3:0

19.01.2019 16:00

Góly: 24. Fabian Schär, 63. Fabian Schär, 90+3. Ayoze Pérez

Hosté z Cardiffu důležitý záchranářský souboj vůbec nezvládli a po naprosto bezkrevném výkonu tak naprosto zaslouženě odjíždějí s třígólovým debaklem. Naopak Rafa Benitez si může libovat, jeho svěřenci totiž zase pro jednou opustili sestupová místa.

Cardiffu se vstup do zápasu vůbec nepovedl a inkasovat mohl již po pár minutách, když si na rohový kop Ritchieho naskočil Peréz a brilantní zákrok musel ze svého repertoáru tasit Etheridge. Po čtyřiadvaceti minutách ovšem předvedla defenziva hostí takovou laxnost, se kterou jim už ani brankář nemohl pomoct. Hráči hostí totiž zcela nepochopitelně uvolnili cestu obránci Schärovi, ten se s balónem dostal až do pokutového území, odkud jej pak chytrou střelou na zadní tyč poslal do sítě.

Na startu druhého dějství mohl druhou branku přidat Peréz, jenže si opět vylámal zuby na hostujícím brankáři. Domácí to však mrzet nemuselo - po hodině hry se totiž k rohovému kopu Ritchieho dostal znovu Schär a svým druhým gólem zdvojnásobil vedení svého týmu. V nastaveném čase pak ještě po přihrávce Rondóna upravil na konečných 3:0 Ayoze Peréz - na severu Anglie tak konečně mají důvod k radosti, naopak Neil Warnock se musí nad výkonem svého týmu pořádně zamyslet.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Leicester City 4:3

19.01.2019 13:30

Góly: 4. Diogo Jota, 12. Ryan Bennett, 64. Diogo Jota, 90+3. Diogo Jota - 47. Demarai Gray, 51. Conor Coady (vl.), 87. Wes Morgan

Úvodní utkání 23. kola nejvyšší anglické soutěže nabídlo strhující podívanou. Wolverhampton inkasoval tři branky, přesto ani jednou v zápase neprohrával. Zápas na jeho stranu nakonec převrátil v nastavení Jota, který si připsal svůj první hattrick v Premier League.

Hned po dvou minutách se dostal k míči za vápnem Neves. Rána mu sedla neuvěřitelně a Schmeichel měl co dělat, aby ji alespoň vyškrábnul nad horní tyč. Po chvíli to vypadalo, že se rodí slibný protiútok Leicesteru, ztráta ve středu hřiště ovšem znamenala potíže právě pro Foxes. Jiménez rozehrál míč do strany na Moutinha, který našel ve vápně Jotu. Ten se nemýlil a rychle otevřel gólový účet utkání.

Ještě hůře to s Liškami vypadalo po dvanácti minutách a opět v tom měl prsty Moutihno. Portugalský záložník se postavil k rohovému kopu, aby poslal míč na hlavu Bennetta, jenž zakončil přesně a premiérovou trefou v tomto ročníku Premier League navýšil náskok svého celku.

Hosté se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, dělovku Graye ale Patrício zneškodnil. Udeřit tak mohli opět Vlci. Jiménez na pravém křídle parádně umotal obránce a odcentroval na Jotu. Zcela osamocený Portugalec však v tutové příležitosti selhal a hlavou poslal balón jen do Schmeichelovy náruče.

Foxes o sobě dali vědět hned po pauze. Gray se po individuální akci dostal až do vápna a utaženou ranou na zadní tyč vstřelil kontaktní branku. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Tentokrát do pokutového území zatáhl míč Chilwell, po něm se k balónu dostal Harvey Barnes. Jeho střela by možná mířila mimo tři tyče, mezi ně ji ale srazil Conor Coady. Proti této teči byl Patrício bezmocný a vlastní gól tedy znamenal vyrovnaný stav.

Wolves se ovšem nezhroutili a zhruba po hodině hry našel Neves vzdušným pasem za obranou Jotu, kterému se povedlo Schmeichela propálit a druhou brankou v tomto zápase zdvojnásobil svůj střelecký účet celé ligové sezony.

Závěr utkání byl ještě divočejší než předchozí průběh. Z poměrně velké dálky rozehrával standardní situaci Maddison, jeho dlouhý nákop letěl přímo na hlavu Wese Morgana. Urostlý stoper nedal Patríciovi šanci a dostal svůj tým zase na remízový stav.

Už běžela třetí minuta nastavení, když si hostující defenziva opět nepohlídala průnikovou přihrávku. Neves znovu z hloubi pole poslal přihrávku za obranu, tentokrát na Jiméneze. Mexický snajpr sice byl bráněný, povedlo se mu ale najít před brankou Jotu, jenž dokonal kromě zkázy Leicesteru také svůj hattrick.

Claude Puel nebyl pochopitelně se závěrem utkání vůbec spokojen: "Byl to bláznivý zápas a tím myslím ve spoustě ohledů. Byl to fantastický pocit, že jsme se dostali ze složité situace, ale závěr jsme nezvládli se správným přístupem. Byli jsme hodně naivní, a to je velké zklamání. Musíme napravit naši nekonzistentnost, protože s našimi výkony je to nahoru dolů. Je ostudné ztrácet tolik bodů," řekl francouzský manažer.

Nunovi svěřenci díky tomuto vítězství předskočili v tabulce své dnešní soupeře a vyšvihli se na průběžné osmé místo, Lišky jsou prozatím těsně za nimi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC23193154:1360
2.Manchester City23182362:1756
3.Tottenham Hotspur23170648:2351
4.Chelsea FC23145440:1947
5.Arsenal FC23135548:3244
6.Manchester United23135546:3344
7.Watford FC2396832:3233
8.Wolverhampton Wanderers2395927:3132
9.Leicester City23941029:2931
10.West Ham United23941030:3431
11.Everton FC2386934:3330
12.AFC Bournemouth23931133:4230
13.Brighton & Hove Albion23751125:3226
14.Crystal Palace23641323:3222
15.Southampton FC23571125:4022
16.Burnley FC23641323:4322
17.Newcastle United23561219:3121
18.Cardiff City23541419:4419
19.Fulham FC23351521:5114
20.Huddersfield Town23251613:4011

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (761)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele