23. kolo
20.01.2019 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham v nastaveném čase urval výhru proti Fulhamu

Za pět minut dvanáct si Tottenham zajistil výhru v londýnském derby na půdě Fulhamu. Favorit zápasu dokonce prohrával, ale v nastaveném čase přeci jen zasadil soupeři tvrdou ránu. Domácí tak zůstávají v sestupovém pásmu, Kohouti se naopak drží na třetím místě.

První šanci v dresu Chalupářů dostala zimní posila Babel, jenž v sestavě nahradil Sessegnona. Hostům kromě několika marodů chyběl i útočník Son, jenž reprezentuje Jižní Koreu na Asijském poháru. Zraněného ostrostřelce Kanea nahradil Llorente, Daviese na levém kraji hřiště nahradil Rose a šanci dostali také obránce Sánchez a křídelník Lamela.

Utkání zahájili překvapivě lépe Cottagers. Ve dvanácté minutě utekl po levém křídle Babel a zastavil jej až brankář Spurs Lloris výborným zákrokem. Za dalších pět minut už ale stadion Craven Cottage vybuchl nadšením. Kop od rohového praporku si nešťastně do vlastní brány srazil Llorente a Fulham se dostal do nečekaného vedení.

O čtyři minuty později mohl Llorente odčinit svůj podíl na prvním gólu, když jej parádním pasem našel Vertonghen, avšak gólman domácích Rico dokázal prudkou hlavičku španělského útočníka lapit. Těsně před poločasem mohli zase udeřit Chalupáři. Christie přesným centrem vyzval Babela, který ale hlavičkoval těsně nad břevno.

Kohoutům se povedlo vyrovnat šest minut po změně stran. Dlouhý nákop se odrazil k Eriksenovi, jenž nacentroval na volného Alliho, který zblízka překonal Rica. Za dalších deset minut nechybělo Roseovi mnoho, aby dokonal obrat. Anglický reprezentant si kulatý nesmysl přichystal ke střele slabší pravou nohou, přesto rozezvučil břevno.

Když už se zdálo, že si oba týmy v derby body podělí, urval Tottenham vítězství na svou stranu. Střídající N’koudou poslal v nastaveném čase míč do pokutového území, kde se nejdůrazněji prosadil Winks a hlavičkou zblízka zajistil hostům na poslední chvíli tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

1:4

Reagovat
Kuba94

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Skipp, Eriksen - Alli, Lamela - Llorente

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
Noustress

3:2

Reagovat
DUCK11

bez tri Kane, Lucas, Son budeme radi za 0:1, ´teda za akékoľvek víťazstvo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele