23. kolo
19.01.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bournemouth díky trefám Wilsona s Kingem přehrál West Ham 2:0

Ani příznivé rozpoložení po prestižním skalpu Arsenalu nepomohlo West Hamu United k bodovému zisku ze hřiště Bournemouthu. Ten na Vitality Stadium vylepšil chabé nedávné výsledky a výhrou 2:0 si připsal teprve druhý triumf z posledních osmi kol. Jako obvykle k tomu Cherries posunul nejlepší klubový střelec Callum Wilson, jehož v samém závěru gólově podpořil jeho útočný parťák Joshua King. Přestože Cherries zůstávají až na dvanácté příčce, jejich ztráta na posun výše je vskutku minimální, o čemž svědčí pouhá tříbodová vzdálenost od sedmého místa. West Ham je nadále desátý.

Předešlé vzájemné duely těchto dvou celků přinášely pravidelně gólové přestřelky s vysokým průměrem čtyř gólů na zápas, ovšem tentokráte první půle nenabídla ani jednu přesnou střelu na bránu. První šance odpoledne připadly domácím, když se k zakončení hlavou dostal David Brooks, ale Wilsonův centr usměrnil mimo tři tyče a Akého gól sudí Hooper správně neuznal kvůli Wilsonově ofsajdovému postavení. West Ham byl průlomu skóre nejblíže v pětadvacáté minutě, jenže Nasriho rána postrádala přesnost.

Po změně stran se však nepříliš záživné utkání probralo k životu. Nejprve Lukasz Fabianski musel předvést pohotový zákrok proti Stevu Cookovi a vzápětí Andy Carroll, jenž v sestavě nahradil trucujícího Marka Arnautoviće, zahodil jedinečnou příležitost, když trestuhodně přestřelil z bezprostřední blízkosti.

Carrollovo selhání navíc Bournemouth záhy vytrestal vlastní trefou. Odražený míč na hranici šestnáctky přiletěl ke Callumu Wilsonovi, jenž na nic nečekal a razantní ranou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Anglický forvard mohl chvíli nato svůj gólový účet dokonce zdvojnásobit, když jeho střela skončila s přispěním Fabianského na tyči.

S přibývajícími minutami museli hosté vrhnout všechny síly do útoku, čehož Bournemouth v první minutě nastavení využil k pojištění hubeného náskoku. Rychlý brejk po pravé straně zužitkoval po Brooksově nežištné přihrávce Josh King a stanovil svým šestým zásahem sezony konečné skóre 2:0. Zatímco Cherries čeká v příštím kole další domácí zápas proti londýnskému klubu v podobě Chelsea, West Ham má před sebou výjezd na půdu Wolverhamptonu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
OnlyWHU

1:2 COYI!!

Reagovat
OnlyWHU

Škoda. Shořeli jsme na neproduktivitu a dvě hrubky. Doufejme, že nahradíme Arnyho podobnou kvalitou. Teď se musíme dát dohromady na pohár a hlavně na příští dva těžký zápasy. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele