23. kolo
19.01.2019 16:00 CET
4 : 3
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool v přestřelce zvítězil nad Crystal Palace

Gólové hody mohli v sobotním programu Premier League sledovat fanoušci nejen ve Wolverhamptonu, ale i v Liverpoolu. A stejně jako zápas Vlků s Liškami skončil i ten mezi Reds a Eagles 4:3 pro domácí. Hlavní zásluhu na vítězství měl dvougólový Salah.

Začátek utkání byl velmi pozvolný a nejnadějněji vypadal technický pokus Roberta Firmina z hranice pokutového území, bránu však neohrozil. Do první větší šance se dostal až po půlhodině Liverpool. Milner poslal do vápna z rohového kopu načechraný míč, na nějž si naskočil Joël Matip, jenže hlavičkoval vedle levé tyče.

Za okamžik přišla další standardní situace a s ní opět příležitost. Tentokrát se k vysokému centru dostal van Dijk, jehož pokus šel pro změnu nad břevno. Jako první tak udeřili hosté. Dostali se do protiútoku, Wilfried Zaha nalevo obešel obránce a přeložil Townsendovi na penaltový puntík. Anglický záložník se nemýlil a levou nohou překonal Alissona na bližší tyč.

Po nudnějším prvním poločase přišla velice atraktivní druhá půle. Ani ne po minutě se obránci hostí nedohodli a k ráně z dálky se dostal van Dijk. Jeho pokus sice defenziva Eagles zblokovala, míč ale propadl k Mohamedu Salahovi, který parádně z první překonal Speroniho. Na svého egyptského spoluhráče se pokusil navázat Robertson, jehož dalekonosná střela zamířila těsně vedle brány.

Po chvíli ale už Reds udeřili. Firmino se na velkém vápně dostal k míči. Nejprve se mu sice balón zamotal, střela mu také příliš nesedla, i tak ji ale propasoval mezi nohami Kouyatého a mimo dosah hostujícího gólmana.

Jako by se ale Kloppovi svěřenci nechali vedením uchlácholit a po pětašedesáti minutách bylo zase srovnáno. Milivojević se ujal exekuce rohového kopu, pravděpodobně Fabinho neuhlídal Jamese Tomkinse, který hlavičkou na zadní tyč překonal brazilského gólmana a zavdal svým spoluhráčům důvod k oslavám.

Dlouho však netrval ani nerozhodný stav. První Speroniho hrubku sice ještě Crystal Palace zvládl napravit, ta druhá už ale byla fatální. Po uspávací kombinaci domácích ve středu hřiště si za obranu naběhl James Milner, jehož okamžitý centr brankář trestuhodně propustil za sebe a do zcela odkryté brány z minimální vzdálenosti zakončoval již šestnáctým gólem v sezoně nezastavitelný Mohamed Salah.

Asi deset minut před koncem parádně odcentroval van Aanholt, jenže Schlupp netrefil míč hlavou vůbec ideálně a šance tak byla zmařená. Naděje pro Orli svitla před koncem základní hrací doby, kdy Milner nesmyslně sestřelil Zahu a po druhé žluté kartě musel do sprch. Jenže po chvíli byl všem šancím konec, když se Mané z křídelního prostoru dostal do zakončení a Speroni kapituloval počtvrté. V samotném závěru se dostal k odraženému balónu ještě Meyer a zkorigoval stav utkání, na vyrovnání už ale Eagles nezbyl čas.

Liverpool si tak pojistil vedení v tabulce, naopak Hodgsonovi svěřenci balancují na hraně propasti, nad sestupovými pozicemi mají náskok pouhých tří bodů.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
LokoLFC

Další důležitej zápas, tak jako už asi všechny do konce ligy. 2:0

Reagovat
M1ck0

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Každý match pro nás jako finále 3:1 LFC

Reagovat
eL

Jasná 1!

Reagovat
Frantszek

1:0 po nadherne souhre v 88.min. Salah narazecka s Fabinhem, ktery mu to po Messiovsku dloubne pres obrance a Mo nabihajicimu Robertikovi do prazdne. Brankari nahravka unikne 0,2mm vedle prstu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
Frantszek

těsně

Reagovat
smazaný uživatel

CP má s Liverpoolem dobrou bilanci, bude to boj. Ale věřím ve 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele