23. kolo
19.01.2019 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal zvládl klíčové derby s Chelsea a bezpečně vyhrál 2:0

Manažer Arsenalu Unai Emery se před zápasem s Chelsea nechal slyšet, že k udržení naděje na umístění do čtvrtého místa je nutné v sobotu zvítězit, a podle toho také Kanonýři do utkání nastoupili. Díky brzkému gólu Lacazetta a pojištění náskoku ještě do první půle zásluhou Laurenta Koscielného se Arsenal ujal dvoubrankového vedení, které bezpečně ubránil a stáhl tak díky výhře 2:0 ztrátu na svého londýnského rivala na tři body.

Ofenzivní smršť Kanonýrů v úvodních minutách zastihla Chelsea nepřipravenou a jen za první čtvrthodinu byl brankář Kepa Arrizabalaga hned třikrát ve velkém ohrožení. Nejprve po přímočaré akci Bellerína s Lacazettem promarnil velkou příležitost Piérre-Emerick Aubameyang a poté Kepa házenkářským způsobem hlavou zablokoval hlavičku Koscielného z bezprostřední blízkosti, ale do třetice se již Kanonýři dočkali. Bellerínův centr po nakrátko rozehraném rohu si v hloubi šestnáctky brilantně zpracoval Lacazette, vymanil se z opatrného sevření Pedra s Alonsem a ranou pod břevno na přední tyč zaskočil i Kepu, jenž se po míči natahoval marně.

S inkasovaným gólem se Chelsea přece jen probrala a defenziva Arsenalu zničehonic odvracela výpady soupeře do šestnáctky s vypětím všech sil. Vůbec největší příležitost ke srovnání připadla Pedrovi, jemuž se podařilo přelstít ofsajdovou past a po výtečné Luizově pobídce se ocitl zcela sám před brankářem Lenem. Jeho zakončení obloučkem však skončilo těsně vedle vzdálenější tyče.

Drama před oběma brankami neubývalo ani s blížícím se závěrem poločasu. Zaváhání Azpilicuety málem vytrestal Aubameyang a velkou roli hrály na Emirates Stadium také standardní situace. Zatímco v prvním případě Laurentu Koscielnému štěstí nepřálo, napodruhé již sám před Kepou zamířil přesně, byť míč po Sokratisově pobídce trefil místo hlavou vlastním ramenem. Chvíli nato na opačné straně naopak Marcos Alonso povedenou hlavičkou poslal míč pouze do tyče, a tak rušná první půle skončila dvoubrankovým vedením domácích.

Po změně stran se Arsenal uchýlil především k bránění vydobytého náskoku a Chelsea si s útočením do zatažené obrany soupeře nevěděla rady. I nadále tak byl ve větším ohrožení Kepa, jemuž museli spoluhráči vypomoci při nebezpečném průniku Kolašinace a Bellerína, který prováhal vhodnou příležitost k centru do šestnáctky. Španělský bek pár minut nato své jinak povedené vystoupení musel nenadále ukončit, když si v souboji ve středu pole přivodil nešťastné zranění kolene a opustil trávník Emirates Stadium na nosítkách.

Arsenal tak po mizerném výkonu proti West Hamu další duel se západolondýnským soupeřem zvládl podstatně lépe a udržel své teprve čtvrté čisté konto sezony. Kanonýři díky výhře 2:0 zkrátili náskok čtvrté Chelsea na tři body a zůstávají v tabulce díky lepšímu skóre před oživeným Manchesterem United, s nímž se nyní utkají v očekávaném zápase FA Cupu, zatímco Chelsea čeká neméně prestižní a důležité klání s Tottenhamem v semifinálové odvetě Ligového poháru.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ,ze uz s mesutem. Moje prani.

Cech-Bells,Papa,Koscielny,Monreal-Xhaka-Torreira,Ramsey-Ozil-Auba,Laca. (4-1-2-1-2)

2:0 Ozil , auba z pen.

Reagovat
Kuba94

0:3

Reagovat
Mikesh

Ikdyž je Chelsea marná v útoku, u nás zas těm útočníkům nemá kdo nahrát .. Souboj beznohého se slepým vych viděl na remízu, anebo že dostanem lekci z produktivity.. Tip 2:2 přání 0:3 ať začne trotlovské vedení pumpovat prachy do posil.

Reagovat
Kuba94

Nemate tech hracu uz dost ? :-D

Reagovat
Mikesh

Zraněných ano

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil je uz jednou nohou von z arsenalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele