23. kolo
19.01.2019 13:30 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Wolves v parádním zápase zdolali Leicester

Úvodní utkání 23. kola nejvyšší anglické soutěže nabídlo strhující podívanou. Wolverhampton inkasoval tři branky, přesto ani jednou v zápase neprohrával. Zápas na jeho stranu nakonec převrátil v nastavení Jota, který si připsal svůj první hattrick v Premier League.

Hned po dvou minutách se dostal k míči za vápnem Neves. Rána mu sedla neuvěřitelně a Schmeichel měl co dělat, aby ji alespoň vyškrábnul nad horní tyč. Po chvíli to vypadalo, že se rodí slibný protiútok Leicesteru, ztráta ve středu hřiště ovšem znamenala potíže právě pro Foxes. Jiménez rozehrál míč do strany na Moutinha, který našel ve vápně Jotu. Ten se nemýlil a rychle otevřel gólový účet utkání.

Ještě hůře to s Liškami vypadalo po dvanácti minutách a opět v tom měl prsty Moutihno. Portugalský záložník se postavil k rohovému kopu, aby poslal míč na hlavu Bennetta, jenž zakončil přesně a premiérovou trefou v tomto ročníku Premier League navýšil náskok svého celku.

Hosté se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, dělovku Graye ale Patrício zneškodnil. Udeřit tak mohli opět Vlci. Jiménez na pravém křídle parádně umotal obránce a odcentroval na Jotu. Zcela osamocený Portugalec však v tutové příležitosti selhal a hlavou poslal balón jen do Schmeichelovy náruče.

Foxes o sobě dali vědět hned po pauze. Gray se po individuální akci dostal až do vápna a utaženou ranou na zadní tyč vstřelil kontaktní branku. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Tentokrát do pokutového území zatáhl míč Chilwell, po něm se k balónu dostal Harvey Barnes. Jeho střela by možná mířila mimo tři tyče, mezi ně ji ale srazil Conor Coady. Proti této teči byl Patrício bezmocný a vlastní gól tedy znamenal vyrovnaný stav.

Wolves se ovšem nezhroutili a zhruba po hodině hry našel Neves vzdušným pasem za obranou Jotu, kterému se povedlo Schmeichela propálit a druhou brankou v tomto zápase zdvojnásobil svůj střelecký účet celé ligové sezony.

Závěr utkání byl ještě divočejší než předchozí průběh. Z poměrně velké dálky rozehrával standardní situaci Maddison, jeho dlouhý nákop letěl přímo na hlavu Wese Morgana. Urostlý stoper nedal Patríciovi šanci a dostal svůj tým zase na remízový stav.

Už běžela třetí minuta nastavení, když si hostující defenziva opět nepohlídala průnikovou přihrávku. Neves znovu z hloubi pole poslal přihrávku za obranu, tentokrát na Jiméneze. Mexický snajpr sice byl bráněný, povedlo se mu ale najít před brankou Jotu, jenž dokonal kromě zkázy Leicesteru také svůj hattrick.

Claude Puel nebyl pochopitelně se závěrem utkání vůbec spokojen: "Byl to bláznivý zápas a tím myslím ve spoustě ohledů. Byl to fantastický pocit, že jsme se dostali ze složité situace, ale závěr jsme nezvládli se správným přístupem. Byli jsme hodně naivní, a to je velké zklamání. Musíme napravit naši nekonzistentnost, protože s našimi výkony je to nahoru dolů. Je ostudné ztrácet tolik bodů," řekl francouzský manažer.

Nunovi svěřenci díky tomuto vítězství předskočili v tabulce své dnešní soupeře a vyšvihli se na průběžné osmé místo, Lišky jsou prozatím těsně za nimi.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele