Premier League - souhrn 17. kola

14.12.2019, 15:24, aktualizováno 16.12.2019, 22:38
Komentáře a souhrny
Liverpool nezaváhal proti Watfordu a na průběžně druhý Leicester City, jenž se rozešel smírně s Norwichem, má k dobru deset bodů. Další čtyři body ztrácí obhájce titulu Manchester City, jenž vyhrál v neděli na Emirates Stadium. Chelsea podlehla Bournemouthu, zatímco Tottenham vyhrál na hřišti Wolves. Man Utd remizoval s Evertonem a další tři body oslavil Sheffield United...

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:1

16.12.2019 20:45

Góly: 76. Wilfried Zaha - 54. Neal Maupay

Crystal Palace v souboji o klidný střed tabulky s konkurenčním Brightonem nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita a se svým soupeřem se nakonec rozešel smírně po výsledku 1:1. Hosté se dostali krátce po změně stran do vedení, domácí odpověděli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Londýnský celek je momentálně devátý s třiadvaceti body, jeho pondělní rival má na kontě o tři body méně a patří mu třináctá pozice.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohli z ničeho nic dostat do vedení hosté. Montoya obdržel krásnou kolmici proti noze a nakonec i v pádu zakončil, jeho přízemní střelu směřující do pravého dolního rohu dokázal připravený gólman Guaita odvrátit na rohový kop. V následujících minutách bylo na obou stranách k vidění mnoho nepřesností a téměř pětadvacet tisíc příznivců na stadionu Selhurst Park se žádné gólové možnosti nedočkali.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, nicméně v 52. minutě mohli udeřit "Orli". Benteke se uvolnil na pravém křídle a jeho prudký střílený centr z hodně ostrého úhlu přistál na břevně, brankář Ryan celou situaci značně podcenil. Neuběhly ani další dvě minuty a byl to právě Brighton, který se v tomto střetnutí poprvé prosadil. Svou sedmou ligovou trefu v tomto ročníku Premier League vsítil Neal Maupay.

K třiadvacetiletému francouzskému útočníkovi propadla křižná přihrávka z pravé strany od Große a závěrečná rána levačkou z deseti metrů zaplavala přesně do vzdálenější šibenice. Stejný hráč chtěl pojistit náskok svého klubu po necelé hodině hry, jenomže tentokráte ho fantasticky vychytal Guaita. Od tohoto okamžiku Crystal přeci jen přitlačil a v 72. minutě ho mohl vrátit zpět do hry o tříbodový zisk Benteke.

Zkušený belgický kanonýr dobře mířil k tyči, avšak proti byl Ryan a jeho razantní pokus vyrazil na roh. O čtyři minuty později zařídil konečnou remízu Wilfried Zaha. Reprezentant Pobřeží Slonoviny po dlouhém pasu z pravého křídla a následném prodloužení od Tomkinse vymyslel v rohu pokutového území chytrou kličku a pak tvrdě vypálil pod břevno, Ryan byl v tomto případě bezmocný. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester City 0:3

15.12.2019 17:30

Góly: 2. Kevin De Bruyne, 15. Raheem Sterling, 40. Kevin De Bruyne

Hodně jednoznačný průběh měl šlágr sedmnáctého kola Premier League. Arsenal v něm na Manchester City od začátku nestačil. Dvěma góly se na konečném výsledku 0:3 podílel De Bruyne, jednu trefu přidal Sterling.

Freddie Ljungberg provedl oproti minulému ligovému duelu na West Hamu dvě změny v základní sestavě. Zraněného Tierneyho zastoupil na levém beku Kolašinac, Xhaku ve středu zálohy nahradil Guendouzi. Pep Guardiola udělal o jednu změnu víc. Na stoperu doplnil Fernandinha místo Stonese Otamendi, mimo hru zůstali oba Silvové, na jejichž úkor nastoupili Gündogan a Foden.

Na potvrzení role favorita nemuseli Citizens dlouho čekat. Po levé straně potáhl míč Jesus, jenž téměř z brankové čáry odcentroval diagonálně přes vápno na Kevina De Bruyneho. Belgickému středopolařovi rána sedla a balón letěl nekompromisně pod břevno.

Po čtvrthodině akcie Arsenalu padly ještě níže. Tentokráte to byl předtím skórující De Bruyne, který zleva zatáhl míč do vápna a přízemním centrem na zadní tyč nalezl Raheema Sterlinga, jemuž už nečinilo žádnou větší obtíž uklidit míč mezi tři tyče.

A Kevin De Bruyne řádil i nadále. Ve čtyřicáté minutě hrál Arsenal bez indisponovaného Kolašianace, čehož soupeř využil. Po Fodenově pasu si De Bruyne pustil míč a kroucenou ranou levou nohou poslal míč přesně k tyči. Od ještě větší pohromy zachránil "Kanonýry" Leno, ten tentokráte Belgičanovu ránu vytěsnil na tyč.

Druhý půle se nesla ve značně klidnějším duchu, přičemž jedinou větší šanci měl Gabriel Jesus. Tomu však při samostatném úniku zmenšil úhel skvělý Leno a znovu zachránil Arsenal. Na útočné polovině se však jeho spoluhráčům nedařilo a utkání tak skončilo jednoznačným vítězstvím Citizens.

Ti tak v tabulce nadále ztrácí čtrnáct bodů na Liverpool, Arsenal je o dalších třináct zpět na devátém místě.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 1:1

15.12.2019 15:00

Góly: 77. Mason Greenwood - 36. Victor Lindelöf (vl.)

Manchester United sice prodloužil neporazitelnost v Premier League na šest zápasů v řadě, avšak bod proti Evertonu je pro svěřence manažera Ole Gunnara Solskjaera málo. Nakonec za něj ale mohli být domácí rádi, neboť vyrovnání se dočkali až méně než čtvrthodinu před koncem. United v tabulce klesli na šesté místo, hosté spadli na šestnáctou pozici.

Do sestavy Red Devils, kteří si ve čtvrtek připsali pohodovou výhru v Evropské lize nad Alkmaarem, se po odpočinku vrátila většina zdravých opor. Své místo neopustili pouze stoper Maguire a útočník Martial. Značný průvan učinil také manažer Toffees Ferguson. V obraně se nově objevili Coleman s Minou, střed pole vyztužil Davies a ofenzivní snažení měl obstarávat mimo jiné Bernard.

Již ve druhé minutě mohli jít domácí do vedení, avšak Lingard po Fredově průniku do pokutového území pálil vedle hostující svatyně. Osm minut poté nepřesně zakončoval také Rashford, jehož dopředu vyslal Lindelöf. Za dalších sedmnáct minut už mířil Rashford mezi tři tyče, ale gólman Evertonu Pickford proti jeho střele zasáhl.

Ve 36. minutě však přišel pro většinu obecenstva na stadionu Old Trafford šok. Rohový kop karamelek rozehrál Baines, brankář United De Gea v souboji s Calvert-Lewinem nedosáhl na balón, který se od nešťastně stojícího Lindelöfa odrazil do sítě - 0:1. Branku ještě zkoumal videorozhodčí, neboť počínání Calvert-Lewina vypadalo dost podezřele, ale i on vedení Toffees potvrdil.

Manchester vstoupil do druhé půle aktivně, ale jeho hráčům, například Fredovi či Rashfordovi, scházelo přesné zakončení. Totéž platilo o pokusu Clavert-Lewina ze 64. minuty na druhé straně hřiště. Nad břevno střílel i v 71. minutě Lindelöf, byť jemu už tolik nescházelo.

Šest minut poté už se však "Rudí ďáblové" dočkali vyrovnání. Greenwood si po přihrávce od Jamese připravil míč na levou nohou, kterou se trefil po zemi k tyči mimo Pickfordův dosah. V 84. minutě se hosté mohli znovu dostat do vedení, avšak proti nepříjemné ráně Iwobiho zasáhl De Gea. Body se tak nakonec na Old Trafford dělily.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 1:2

15.12.2019 15:00

Góly: 67. Adama Traoré - 8. Lucas Moura, 90. Jan Vertonghen

Hodně krutým způsobem přišel Wolverhampton o jedenáctizápasovou šňůru bez porážky v Premier League. Wolves sice proti Tottenhamu brzo ztráceli, avšak v průběhu zápasu zaslouženě vyrovnali a dokonce sahali po třech bodech. Místo toho však přišel nastavený čas, v němž domácí fandy rázně zchladil Vertonghen, jehož hlavička rozhodla o výhře hostů.

"Kohouti" tak poněkud šťastně potvrdili vzestup pod lodivodem Josém Mourinhem a díky čtvrté výhře z posledních pěti ligových mačů vystoupali v tabulce na páté místo, které zaručuje účast v Evropské lize. Pozici jim předali právě "Vlci", kteří se v nabitém boji o poháry propadli ještě Manchester United a Sheffield United na osmou příčku.

Poté, co manažer Wolves Nuno Espírito Santo nechal v Evropské lize proti tureckému Beşiktaşi odpočívat řadu opor, nastoupili domácí k zápasu Premier League opět v plné polní. Totéž platilo o hostech, kteří si taktéž v průběhu týdne střihli dostaveníčko evropského kalibru, když v rámci Ligy mistrů prohráli 3:1 v německém Mnichově s tamním Bayernem.

První branka utkání padla již v osmé minutě a nutno uznat, že stála za to. Moura přebral míč před pokutovým územím, dovnitř šestnáctky se dostal kličkovanou kolem dvou protihráčů a nekompromisní ránou pod břevno nachystal brankáře Wolverhamptonu Patrícia. Gólmana Spurs prověřil šest minut nato Traoré, ale argentinský fotbalista si připsal rutinní zákrok.

Ve 27. minutě už byli Wolves mnohem blíž vyrovnání. Castro s Jotou rozjeli na levé straně pohlednou akci, kterou však nepřesně zakončil Jiménez. Jedenáct minut poté ale domácí málem zasáhla pohroma, když po chybě Patrícia se Dier dostal díky narážečce s Allim do obrovské šance, ze které trefil tyč. Wolves si v první půli vypracovali zajímavý tlak, ale na srovnání gólového stavu to zatím nestačilo.

Také po přestávce vlci dlouho štelovali mířidla, problémy s muškou prokázali Neves či Dendoncker. Nepřesně však mířil i hostující Alli, a tak v 67. minutě už Wolverhampton udeřil. Jiménez před vápnem přenechal balón Traorému, který se s ničím nepáral a tvrdou ránou překonal Gazzanigu. Osm minut poté se po delší době musel činit Patrício, avšak s pokusem Auriera z velkého úhlu neměl příliš starosti.

Šest minut před vypršením základní hrací doby došlo k zásadnímu momentu zápasu. Jota se po hlavičce ze standardní situace užuž radoval z branky, jenže Gazzaniga prokázal své kvality a skvělým reflexem zachránil "Kohouty". Následná dorážka Saïsse skončila někde v útrobách Molineux Stadium. Kdoví, jak by se v případě gólu Wolves zbytek utkání vyvíjel. Můžeme jen spekulovat, každopádně díky Gazzanigovi mohl přijít s rozhodujícím zásahem Tottenham. Střídající Eriksen rozehrál v první minutě nastavení rohový kop na Vertonghena, jenž přesnou hlavičkou k tyči přelstil Patrícia a rozpoutal obrovskou euforii na střídačce hostů i u fanoušků Spurs.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Ham United 0:1

14.12.2019 18:30

Góly: 37. Sébastien Haller

Souboj dvou celků z chvostu tabulky vyzněl nakonec lépe pro West Ham, který získal své páté vítězství v sezóně zásluhou přesného zásahu Sébastiena Hallera z prvního poločasu. Southampton naopak utrpěl již svou desátou porážkou v tomto ročníku a zůstal v sestupovém pásmu. Poprvé od konce října neskóroval v Premier League jedinou branku.

Jako první se do šance propracovali hosté, už ve 2. minutě se pokoušel změnit bezbrankové skóre Rice, a i když se mu podařilo rozvlnit síť, jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. V 8. minutě ohrožoval soupeřovu bránu taktéž Pablo Fornals, jeho pokus ovšem zablokoval bránící Cédric Soares, a tak West Hamu zbyl z celé akce pouze rohový kop.

Southampton se poprvé osmělil ve 13. minutě, Long otestoval připravenost gólmana Martina, ten si však s jeho pokusem poradil. Ve 24. minutě vypálil levačkou Cédric Soares, avšak nepřesně, skóre se směrem kupředu nepohnulo ani na druhé straně, když Haller usměrňoval míč po rohovém kopu jen vedle brány.

Jediný gól zápasu přišel osm minut před přestávkou. Byla to opravdu parádní kombinace Kladivářů. Pablo Fornals sklepl balón hlavou pro Hallera, který ho z výtečně pozice poslal přesně ke vzdálenější tyči, kam se brankář McCarthy jen marně natahoval.

The Saints již odpovědět nedokázali. Sice ještě ve 43. minutě mohl vyrovnat Höjbjerg, jenomže jeho zakončení nemělo potřebné parametry, v 65. minutě zacílil velmi solidně Djenepo, ani on se však mezi tři tyče netrefil. O pět minut později Ings, ke své smůle, zamířil jen do brankové konstrukce a o pár chvil později zahodil svou dobrou možnost Long.

I West Ham mohl v některých případech svůj náskok pojistit, třeba zkraje druhé půle se Pablo Fornals ocitl ve slušné příležitosti, McCarthyho však nepřekonal. V 77. minutě se hlavičkou snažil prosadit podruhé v utkání Haller, nicméně ani on na McCarthyho nevyzrál, a skórovat se nepodařilo poté Jarmolenkovi, jenž po rychlém brejku vystřelil pouze mimo.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Newcastle United 1:0

14.12.2019 16:00

Góly: 58. Chris Wood

Burnley dokázalo zvládnout utkání s konkurenčním Newcastlem nejtěsnějším poměrem 1:0 a díky důležitému tříbodovému zisku se vzdálilo sestupovým příčkám. Momentálně se posunulo na dvanácté místo s jednadvaceti body, "Straky" vybojovaly v sedmnácti odehraných střetnutích jen o bod více a patří jim jedenáctá pozice. Domácí díky trefě Chrise Wooda přerušili svou sérii tří utkání v řadě bez bodového zisku.

Hosté naopak získali v předchozích třech zápasech solidních sedm bodů, tentokráte však za celých devadesát minut nedokázali ani jednou vystřelit mezi tři tyče, a nebýt výborného slovenského brankáře Martina Dúbravky, tak mohli prohrát i vyšším rozdílem. Newcastle přitom nezačal vůbec špatně a svou první možnost si vypracoval po necelých pěti minutách hry, ale důrazný útočník Carroll hlavičkoval kousek vedle pravé tyče.

Ve 12. minutě napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů pozdější hrdina Wood a poprvé do akce musel jít Dúbravka, který skvěle odvrátil jeho nepříjemný skákavý pokus do strany. Ihned na to hlavičkoval stejný hráč do ruky Dummetta a rozhodčí Robinson si celou situaci prohlížel u videa, na jehož základě pokutový kop nenařídil. Přesně po čtvrthodině hry hlavičkoval nebezpečně Tarkowski a prostor tří tyčí netrefil zhruba o půl metru.

Asi v polovině úvodního dějství zkusil štěstí Hayden a horní tyčku těsně přestřelil. Pak se hra srovnala a po vyložených možnostech se slehla zem, obrázek se příliš nezměnil ani na začátku druhé půle. V 58. minutě rozhodl o osudu tohoto duelu Wood. Osmadvacetiletý novozélandský reprezentant zaznamenal svou sedmou ligovou trefu v tomto ročníku Premier League, když po rohovém kopu Westwooda dopravil míč zblízka hlavou do sítě.

O deset minut později získal míč Cork v souboji s Longstaffem, díky samostatnému úniku se zjevil tváří v tvář před Dúbravkou, ale nakonec ho trestuhodně nepřekonal. Vzápětí se chtěl podruhé v tomto klání zapsat do střeleckých tabulek Wood, jenomže po pasu McNeila hlavičkoval u přední konstrukce příliš vysoko. V 82. minutě odmítl vyrovnání střídající Gayle, jenž na hranici brankového území pálil levačkou mimo, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 0:1

14.12.2019 16:00

Góly: 86. Dan Gosling

Letos v lednu Bournemouth svého soka porazil před vlastními fanoušky senzačně o čtyři góly, teď si na londýnského giganta vyšlápl znovu. Chelsea za celých devadesát minut nevyprodukovala ani jednu vstřelenou branku a odcházela ze hřiště s prázdnou. Prohrála tak doma podruhé v řadě, celkově už třikrát z posledních čtyř klání v Premier League.

Ani napopáté se nepodařilo domácím v lize udržet čisté konto, co bylo pro ně ovšem horší zjištění, to byla jejich útočná potence. I když byli střelecky aktivnější a drželi daleko více míč na svých kopačkách, nedokázali ani jednou najít cestu k překonání jistého brankáře Ramsdala. Naopak hosté ze dvou přímých pokusů mezi tři tyče přetavili v gól jeden z nich.

The Blues měli v prvním poločase několik možností, jak načít bezbrankové skóre. V 8. minutě vyslal centr do pokutového území Jorginho, na něj si naběhl Mount, jenže z blízkosti na výtečného Ramsdala nevyzrál a trefil z tutové pozice pouze jeho. V 16. minutě se ve slušné možnosti objevil Abraham, jeho zakončení ovšem skončilo těsně vedle brány.

Ve 39. minutě si Chelsea vytvořila další příležitost, konkrétně zásluhou Pulisice, jehož uvolnil svým pasem Willian, nicméně bránící Stacey mu v jeho podnikání včas zamezil. Ještě se snažil v nastavení zacílit Abraham, avšak hlavičku nenasměroval do potřebných míst, a tak Bournemouth, který se v podstatě hlavně bránil soupeřovým akcím, se štěstím přežil.

Ani ve druhém dějství se obrázek hry příliš nezměnil. Chelsea se snažila prolomit pevné brány svého protivníka, ten naopak spíše vyčkával, co že favorit tohoto duelu udělá. V 59. minutě vypálil nebezpečně Pulisic, míč však po teči stopera Mephama skončil jen v zámezí. V 72. minutě se Emerson hlavou pokusil překonat Ramsdala, jenže bez úspěchu.

The Cherries mohli hrozit vlastně jen z nějakých brejkových situací. Do jedné takové se propracoval v 66. minutě King, vracející se bek Azpilicueta však soka dokázal odzbrojit. V 84. minutě pak přišel na řadu rozhodující okamžik celého zápasu. Lerma procpal balón na Goslinga, který i v krkolomném postavení překonal obloučkem gólmana Kepu.

Času aspoň na vyrovnání už domácím prostě nezbývalo mnoho, Bournemouth nakonec nejtěsnější možný náskok podržel až do závěrečného hvizdu sudího Scotta. Chelsea stačila poškádlit Ramsdala, zřejmě klíčového muže hostujícího mužstva, pouze v samotném závěru, a to díky střídajícímu Kovačičovi, ani jemu se však brankovou síť rozvlnit nepodařilo.

Více informací k zápasu

Leicester City - Norwich City 1:1

14.12.2019 16:00

Góly: 38. Tim Krul (vl.) - 26. Teemu Pukki

"Lišky" z Leicesteru nedokázaly potvrdit úlohu jasných favoritů proti zachraňujícímu se Norwichi a po nečekané remíze 1:1 ztratily další důležité bodíky v boji o titul či alespoň o základní skupinu Ligy mistrů. V tabulce Premier League se sice udržely na druhém místě, ovšem jejich manko na vedoucí Liverpool již činí propastných deset bodů. Nováček letošní sezóny vybojoval nesmírně cenný bod, ale v celkovém účtování to není příliš znát.

Norwich se stále nachází na předposlední devatenácté příčce s dvanácti body na kontě, za sedmnáctou Aston Villou zaostává o body tři. Domácí neprokazovali tak velkou dominanci po herní stránce, jak se asi před sobotním utkáním čekalo. Balón drželi něco málo přes 55 procent a statistika střel na branku byla taktéž celkem vyrovnaná - 5:3. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry a dostal se do ní Tielemans.

Ten napřáhl ze střední distance a jeho skákavý pokus nedokázal udržet v rukavicích brankář Tim Krul, hostujícího strážce branky pak zachránila až tyč. Vzápětí na opačné straně mohl z ničeho nic udeřit finský útočník Teemu Pukki, jeho nebezpečný projektil minul levou tyč o několik decimetrů. Přesně v polovině první půle hlavičkoval těsně nad břevno domácí Ndidi, ve 26. minutě vsítil již svou devátou trefu tohoto ligového ročníku ostrostřelec Pukki.

Po parádní kolmici od Buendíi si posunul míč kupředu prvním dotykem a pak ho chytře usměrnil přímo k levé tyči mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Kaspera Schmeichela. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho, vyrovnat se jim povedlo o dvanáct minut později. Rohový kop Maddisona přistál u bližší tyče přímo na hlavě Vardyho a gólman Krul si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

Ani ne pět minut po výměně stran mohl otočit vývoj právě Vardy, ale po elegantní kličce Krulovi se dostal do příliš ostrého úhlu a z krkolomné pozice trefil tyč. Stejný hráč znovu zahrozil v 53. minutě, jenomže jeho projektil famózně zlikvidoval Krul. Ve zbývajícím průběhu nejprve hlavičkoval o pár čísel vedle Ndidi a poté si aktivní Vardy znovu vylámal zuby na brilantním hostujícím brankáři, Norwich proto udržel senzační výsledek až do konce.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Aston Villa 2:0

14.12.2019 16:00

Góly: 50. John Fleck, 73. John Fleck

Shefield United navázal na týden starý úspěch s Norwichem (2:1) a nyní porazil zachraňující se Aston Villu po výsledku 2:0. Ve své nováčkovské sezóně tak znovu ukázal vysoké kvality a prozatím se posunul na úžasnou pátou příčku s pětadvaceti body, což je v jeho případě obrovský úspěch. Výhru mu především zařídil John Fleck, který po změně stran vsítil obě branky svého výběru. Hosté zůstávají na sedmnácté pozici s patnácti body.

Domácí výběr se po slabších výkonech v listopadu opět naladil na vítěznou vlnu a v tabulce je před takovými giganty, jakými například jsou Manchester United, Tottenham či Arsenal. Úvodní poločas na stadionu Bramall Lane v podstatě nepřinesl nic zajímavého, diváci sledovali opatrnou bitvu s minimem útočných akcí a ani jeden z brankářů nemusel za celých pětačtyřicet minut řešit ošemetnější situaci.

Po změně stran se však obrázek hry výrazně změnil. Sheffield United vstoupil do druhého poločasu s mnohem větším odhodláním a v 50. minutě šel do vedení. Osmadvacetiletý skotský útočník Fleck využil nádherného uvolnění patičkou a následné finální nahrávky od Lundstrama. Poté vypálil z deseti metrů přímo k bližší konstrukci a gólman Heaton neměl nejmenší šanci zasáhnout. Neuběhlo však ani dalších šest minut a hosté mohli z ničeho nic vyrovnat.

Na pravé straně pokutového území se probil do zakončení Brazilec Wesley a svou ránu z ostřejšího úhlu těsně uklidil do boční sítě. Aston Villa si vzápětí vytvořila další nadějnou možnost. Tentokráte se po pasu z pravého křídla zjevil u vzdálenější tyče Jack Grealish a jeho hlavičce z hranice brankového území vskutku chybělo jen několik decimetrů. Svěřenci trenéra Chrise Wildera se v nováčkovském souboji ještě více uklidnili asi dvacet minut před koncem.

McGoldrick stál zády k brance ve složité situaci, i přesto vymyslel nádhernou pobídku pro rozběhnutého Flecka a ten přízemním pokusem pravačkou dokázal obstřelit bezmocného Heatona. Villans mohli zdramatizovat duel v 78. minutě, kdy Egan zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Bankes po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Grealish a trestuhodně selhal, orazítkoval totiž pouze břevno. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Watford FC 2:0

14.12.2019 13:30

Góly: 38. Mohamed Salah, 90. Mohamed Salah

Nečekanou zápletku přinesl zápas mezi prvním a posledním celkem Premier League. Watford odehrál na hřišti Liverpoolu vyrovnanou partii, rozhodla však efektivita v zakončení, díky které zůstaly tři body na Anfield Road. Oba góly domácích vstřelil Mohamed Salah, díky němuž zůstanou svěřenci manažera Jürgena Kloppa na čele tabulky minimálně s osmibodovým náskokem. Hosté po další ztrátě nadále kotví na dvacátém místě.

Zraněného Lovrena zastoupil v obraně Reds Gomez, na levém beku pak Robertsona nahradil Milner, v záloze zase dostal šanci Shaqiri. Hosté postrádali levého obránce Holebase, a tak se z pravého kraje přesunul na druhou stranu Kiko.

Namísto předzápasových očekávání si první velkou šanci vypracoval Watford. K míči se v 6. minutě dral Deeney, jenže jen trestuhodně netrefil. Domácí se zpočátku hledali, například Henderson ve 22. minutě střílel nad břevno. Hned za minutu na druhé straně taktéž nepřesně odpověděl Hughes.

Sršni si v první půli překvapivě vypracovali řadu šancí, avšak nervozita jim svazovala nohy. Ve 37. minutě předložil Capoue balón Doucourému, ale podobně jako Deeney z úvodu duelu kulatý nesmysl nezasáhl. Vzápětí přišel od Liverpoolu nemilosrdný trest. Mané vyslal dopředu Salaha, jenž si udělal prostor ke střele a svou slabší pravou nohou obstřelil brankáře Hornets Fostera - 1:0. Fotbalisté Watfordu byli snad prokletí, neboť ve 42. minutě opět netrefil balón Sarr, který se zjevil zcela sám před bránou.

Čtyři minuty po změně stran už musel Reds podržet gólman Alisson, když vytěsnil pokus Sarra z úhlu. Tři minuty poté se na druhé straně hlavou prosadil Mané, jeho zásah však kvůli postavení mimo hru neplatil. V 54. minutě mohli sršni znovu vyrovnat, jenže proti úniku Deulofeua se zaskvěl Alisson. Za dalších devět minut si šanci zase vypracovali domácí, konkrétně to byl Firmino, který prověřil Fostera. V 69. minutě vyslal ránu z dálky Henderson, prostor mezi třemi tyčemi však netrefil.

Liverpool postupem času utahoval šrouby a v 74. minutě musel Foster znovu zasahovat proti Firminovi. Šest minut poté si ale Reds málem vstřelili vlastní gól, konkrétně Van Dijkovi přiliš nevyšla malá domů, ta nakonec skončila v zámezí. Sršni se poté zmátořili a sahali po bodu, avšak Sarr i Doucouré nemířili přesně. A tak až v 90. minutě přidali domácí druhou pojišťovací branku. Střídající Origi ještě pobídku od Maného nevyužil, na zadní tyči ale celou akci dokončil svým druhým gólem v utkání Salah.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC17161042:1449
2.Leicester City17123240:1139
3.Manchester City17112447:1935
4.Chelsea FC1792631:2529
5.Tottenham Hotspur1775532:2426
6.Manchester United1767426:2025
7.Sheffield United1767421:1625
8.Wolverhampton Wanderers1759324:2124
9.Crystal Palace1765615:1923
10.Arsenal FC1757524:2722
11.Newcastle United1764717:2422
12.Burnley FC1763822:2921
13.Brighton & Hove Albion1755721:2520
14.AFC Bournemouth1754819:2419
15.West Ham United1754819:2819
16.Everton FC1753920:2918
17.Aston Villa17431023:3015
18.Southampton FC17431018:3615
19.Norwich City17331118:3512
20.Watford FC1716109:329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (438)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele