17. kolo
15.12.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Spasitel Vertonghen rozhodl o vítězství Tottenhamu na půdě Wolves

Hodně krutým způsobem přišel Wolverhampton o jedenáctizápasovou šňůru bez porážky v Premier League. Wolves sice proti Tottenhamu brzo ztráceli, avšak v průběhu zápasu zaslouženě vyrovnali a dokonce sahali po třech bodech. Místo toho však přišel nastavený čas, v němž domácí fandy rázně zchladil Vertonghen, jehož hlavička rozhodla o výhře hostů.

"Kohouti" tak poněkud šťastně potvrdili vzestup pod lodivodem Josém Mourinhem a díky čtvrté výhře z posledních pěti ligových mačů vystoupali v tabulce na páté místo, které zaručuje účast v Evropské lize. Pozici jim předali právě "Vlci", kteří se v nabitém boji o poháry propadli ještě Manchester United a Sheffield United na osmou příčku.

Poté, co manažer Wolves Nuno Espírito Santo nechal v Evropské lize proti tureckému Beşiktaşi odpočívat řadu opor, nastoupili domácí k zápasu Premier League opět v plné polní. Totéž platilo o hostech, kteří si taktéž v průběhu týdne střihli dostaveníčko evropského kalibru, když v rámci Ligy mistrů prohráli 3:1 v německém Mnichově s tamním Bayernem.

První branka utkání padla již v osmé minutě a nutno uznat, že stála za to. Moura přebral míč před pokutovým územím, dovnitř šestnáctky se dostal kličkovanou kolem dvou protihráčů a nekompromisní ránou pod břevno nachystal brankáře Wolverhamptonu Patrícia. Gólmana Spurs prověřil šest minut nato Traoré, ale argentinský fotbalista si připsal rutinní zákrok.

Ve 27. minutě už byli Wolves mnohem blíž vyrovnání. Castro s Jotou rozjeli na levé straně pohlednou akci, kterou však nepřesně zakončil Jiménez. Jedenáct minut poté ale domácí málem zasáhla pohroma, když po chybě Patrícia se Dier dostal díky narážečce s Allim do obrovské šance, ze které trefil tyč. Wolves si v první půli vypracovali zajímavý tlak, ale na srovnání gólového stavu to zatím nestačilo.

Také po přestávce vlci dlouho štelovali mířidla, problémy s muškou prokázali Neves či Dendoncker. Nepřesně však mířil i hostující Alli, a tak v 67. minutě už Wolverhampton udeřil. Jiménez před vápnem přenechal balón Traorému, který se s ničím nepáral a tvrdou ránou překonal Gazzanigu. Osm minut poté se po delší době musel činit Patrício, avšak s pokusem Auriera z velkého úhlu neměl příliš starosti.

Šest minut před vypršením základní hrací doby došlo k zásadnímu momentu zápasu. Jota se po hlavičce ze standardní situace užuž radoval z branky, jenže Gazzaniga prokázal své kvality a skvělým reflexem zachránil "Kohouty". Následná dorážka Saïsse skončila někde v útrobách Molineux Stadium. Kdoví, jak by se v případě gólu Wolves zbytek utkání vyvíjel. Můžeme jen spekulovat, každopádně díky Gazzanigovi mohl přijít s rozhodujícím zásahem Tottenham. Střídající Eriksen rozehrál v první minutě nastavení rohový kop na Vertonghena, jenž přesnou hlavičkou k tyči přelstil Patrícia a rozpoutal obrovskou euforii na střídačce hostů i u fanoušků Spurs.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Davinson, Alderweireld, Vertonghen - Dier, Sissoko - Lucas, Alli, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele