17. kolo
14.12.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Southampton prohrál s West Hamem o gól

Souboj dvou celků z chvostu tabulky vyzněl nakonec lépe pro West Ham, který získal své páté vítězství v sezóně zásluhou přesného zásahu Sébastiena Hallera z prvního poločasu. Southampton naopak utrpěl již svou desátou porážkou v tomto ročníku a zůstal v sestupovém pásmu. Poprvé od konce října neskóroval v Premier League jedinou branku.

Jako první se do šance propracovali hosté, už ve 2. minutě se pokoušel změnit bezbrankové skóre Rice, a i když se mu podařilo rozvlnit síť, jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd. V 8. minutě ohrožoval soupeřovu bránu taktéž Pablo Fornals, jeho pokus ovšem zablokoval bránící Cédric Soares, a tak West Hamu zbyl z celé akce pouze rohový kop.

Southampton se poprvé osmělil ve 13. minutě, Long otestoval připravenost gólmana Martina, ten si však s jeho pokusem poradil. Ve 24. minutě vypálil levačkou Cédric Soares, avšak nepřesně, skóre se směrem kupředu nepohnulo ani na druhé straně, když Haller usměrňoval míč po rohovém kopu jen vedle brány.

Jediný gól zápasu přišel osm minut před přestávkou. Byla to opravdu parádní kombinace Kladivářů. Pablo Fornals sklepl balón hlavou pro Hallera, který ho z výtečně pozice poslal přesně ke vzdálenější tyči, kam se brankář McCarthy jen marně natahoval.

The Saints již odpovědět nedokázali. Sice ještě ve 43. minutě mohl vyrovnat Höjbjerg, jenomže jeho zakončení nemělo potřebné parametry, v 65. minutě zacílil velmi solidně Djenepo, ani on se však mezi tři tyče netrefil. O pět minut později Ings, ke své smůle, zamířil jen do brankové konstrukce a o pár chvil později zahodil svou dobrou možnost Long.

I West Ham mohl v některých případech svůj náskok pojistit, třeba zkraje druhé půle se Pablo Fornals ocitl ve slušné příležitosti, McCarthyho však nepřekonal. V 77. minutě se hlavičkou snažil prosadit podruhé v utkání Haller, nicméně ani on na McCarthyho nevyzrál, a skórovat se nepodařilo poté Jarmolenkovi, jenž po rychlém brejku vystřelil pouze mimo.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

tak uz !

Reagovat
duloig

Asi ďalšia prehra,vykopnutie Pelleho a podpis Ancelottiho COYI !!!!

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
OnlyWHU

Po zlepšeným výkonu a infarktovým závěru neskutečně důležitá výhra. Zápas blbec a přesto zisk bodů. Famózní Antonio a lepší hra vzadu. Upřímně, takových soupeřů moc nepotkáme. Naschvál jsem netipoval a vyplatilo se :-). Pochopily naše hvězdy, že to za ně nikdo neodjezdí? Anderson se díval? COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele