17. kolo
14.12.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley poprvé po necelém měsíci bodovalo, nyní přehrálo Newcastle 1:0

Burnley dokázalo zvládnout utkání s konkurenčním Newcastlem nejtěsnějším poměrem 1:0 a díky důležitému tříbodovému zisku se vzdálilo sestupovým příčkám. Momentálně se posunulo na dvanácté místo s jednadvaceti body, "Straky" vybojovaly v sedmnácti odehraných střetnutích jen o bod více a patří jim jedenáctá pozice. Domácí díky trefě Chrise Wooda přerušili svou sérii tří utkání v řadě bez bodového zisku.

Hosté naopak získali v předchozích třech zápasech solidních sedm bodů, tentokráte však za celých devadesát minut nedokázali ani jednou vystřelit mezi tři tyče, a nebýt výborného slovenského brankáře Martina Dúbravky, tak mohli prohrát i vyšším rozdílem. Newcastle přitom nezačal vůbec špatně a svou první možnost si vypracoval po necelých pěti minutách hry, ale důrazný útočník Carroll hlavičkoval kousek vedle pravé tyče.

Ve 12. minutě napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů pozdější hrdina Wood a poprvé do akce musel jít Dúbravka, který skvěle odvrátil jeho nepříjemný skákavý pokus do strany. Ihned na to hlavičkoval stejný hráč do ruky Dummetta a rozhodčí Robinson si celou situaci prohlížel u videa, na jehož základě pokutový kop nenařídil. Přesně po čtvrthodině hry hlavičkoval nebezpečně Tarkowski a prostor tří tyčí netrefil zhruba o půl metru.

Asi v polovině úvodního dějství zkusil štěstí Hayden a horní tyčku těsně přestřelil. Pak se hra srovnala a po vyložených možnostech se slehla zem, obrázek se příliš nezměnil ani na začátku druhé půle. V 58. minutě rozhodl o osudu tohoto duelu Wood. Osmadvacetiletý novozélandský reprezentant zaznamenal svou sedmou ligovou trefu v tomto ročníku Premier League, když po rohovém kopu Westwooda dopravil míč zblízka hlavou do sítě.

O deset minut později získal míč Cork v souboji s Longstaffem, díky samostatnému úniku se zjevil tváří v tvář před Dúbravkou, ale nakonec ho trestuhodně nepřekonal. Vzápětí se chtěl podruhé v tomto klání zapsat do střeleckých tabulek Wood, jenomže po pasu McNeila hlavičkoval u přední konstrukce příliš vysoko. V 82. minutě odmítl vyrovnání střídající Gayle, jenž na hranici brankového území pálil levačkou mimo, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
NuFc23

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele