17. kolo
14.12.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Leicester nečekaně zaváhal s Norwichem a rozešel se s ním nerozhodně

"Lišky" z Leicesteru nedokázaly potvrdit úlohu jasných favoritů proti zachraňujícímu se Norwichi a po nečekané remíze 1:1 ztratily další důležité bodíky v boji o titul či alespoň o základní skupinu Ligy mistrů. V tabulce Premier League se sice udržely na druhém místě, ovšem jejich manko na vedoucí Liverpool již činí propastných deset bodů. Nováček letošní sezóny vybojoval nesmírně cenný bod, ale v celkovém účtování to není příliš znát.

Norwich se stále nachází na předposlední devatenácté příčce s dvanácti body na kontě, za sedmnáctou Aston Villou zaostává o body tři. Domácí neprokazovali tak velkou dominanci po herní stránce, jak se asi před sobotním utkáním čekalo. Balón drželi něco málo přes 55 procent a statistika střel na branku byla taktéž celkem vyrovnaná - 5:3. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry a dostal se do ní Tielemans.

Ten napřáhl ze střední distance a jeho skákavý pokus nedokázal udržet v rukavicích brankář Tim Krul, hostujícího strážce branky pak zachránila až tyč. Vzápětí na opačné straně mohl z ničeho nic udeřit finský útočník Teemu Pukki, jeho nebezpečný projektil minul levou tyč o několik decimetrů. Přesně v polovině první půle hlavičkoval těsně nad břevno domácí Ndidi, ve 26. minutě vsítil již svou devátou trefu tohoto ligového ročníku ostrostřelec Pukki.

Po parádní kolmici od Buendíi si posunul míč kupředu prvním dotykem a pak ho chytře usměrnil přímo k levé tyči mimo dosah naprosto bezmocného brankáře Kaspera Schmeichela. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho, vyrovnat se jim povedlo o dvanáct minut později. Rohový kop Maddisona přistál u bližší tyče přímo na hlavě Vardyho a gólman Krul si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

Ani ne pět minut po výměně stran mohl otočit vývoj právě Vardy, ale po elegantní kličce Krulovi se dostal do příliš ostrého úhlu a z krkolomné pozice trefil tyč. Stejný hráč znovu zahrozil v 53. minutě, jenomže jeho projektil famózně zlikvidoval Krul. Ve zbývajícím průběhu nejprve hlavičkoval o pár čísel vedle Ndidi a poté si aktivní Vardy znovu vylámal zuby na brilantním hostujícím brankáři, Norwich proto udržel senzační výsledek až do konce.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, překvapení kola

Reagovat
John Obi Mikel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele