17. kolo
15.12.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Man Utd díky trefě Greenwooda vybojoval bod s Evertonem

Manchester United sice prodloužil neporazitelnost v Premier League na šest zápasů v řadě, avšak bod proti Evertonu je pro svěřence manažera Ole Gunnara Solskjaera málo. Nakonec za něj ale mohli být domácí rádi, neboť vyrovnání se dočkali až méně než čtvrthodinu před koncem. United v tabulce klesli na šesté místo, hosté spadli na šestnáctou pozici.

Do sestavy Red Devils, kteří si ve čtvrtek připsali pohodovou výhru v Evropské lize nad Alkmaarem, se po odpočinku vrátila většina zdravých opor. Své místo neopustili pouze stoper Maguire a útočník Martial. Značný průvan učinil také manažer Toffees Ferguson. V obraně se nově objevili Coleman s Minou, střed pole vyztužil Davies a ofenzivní snažení měl obstarávat mimo jiné Bernard.

Již ve druhé minutě mohli jít domácí do vedení, avšak Lingard po Fredově průniku do pokutového území pálil vedle hostující svatyně. Osm minut poté nepřesně zakončoval také Rashford, jehož dopředu vyslal Lindelöf. Za dalších sedmnáct minut už mířil Rashford mezi tři tyče, ale gólman Evertonu Pickford proti jeho střele zasáhl.

Ve 36. minutě však přišel pro většinu obecenstva na stadionu Old Trafford šok. Rohový kop karamelek rozehrál Baines, brankář United De Gea v souboji s Calvert-Lewinem nedosáhl na balón, který se od nešťastně stojícího Lindelöfa odrazil do sítě - 0:1. Branku ještě zkoumal videorozhodčí, neboť počínání Calvert-Lewina vypadalo dost podezřele, ale i on vedení Toffees potvrdil.

Manchester vstoupil do druhé půle aktivně, ale jeho hráčům, například Fredovi či Rashfordovi, scházelo přesné zakončení. Totéž platilo o pokusu Clavert-Lewina ze 64. minuty na druhé straně hřiště. Nad břevno střílel i v 71. minutě Lindelöf, byť jemu už tolik nescházelo.

Šest minut poté už se však "Rudí ďáblové" dočkali vyrovnání. Greenwood si po přihrávce od Jamese připravil míč na levou nohou, kterou se trefil po zemi k tyči mimo Pickfordův dosah. V 84. minutě se hosté mohli znovu dostat do vedení, avšak proti nepříjemné ráně Iwobiho zasáhl De Gea. Body se tak nakonec na Old Trafford dělily.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Karamelky chytnou slinu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

3:0

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele