17. kolo
14.12.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sheffield United si poradil s Aston Villou a posunul se na páté místo

Shefield United navázal na týden starý úspěch s Norwichem (2:1) a nyní porazil zachraňující se Aston Villu po výsledku 2:0. Ve své nováčkovské sezóně tak znovu ukázal vysoké kvality a prozatím se posunul na úžasnou pátou příčku s pětadvaceti body, což je v jeho případě obrovský úspěch. Výhru mu především zařídil John Fleck, který po změně stran vsítil obě branky svého výběru. Hosté zůstávají na sedmnácté pozici s patnácti body.

Domácí výběr se po slabších výkonech v listopadu opět naladil na vítěznou vlnu a v tabulce je před takovými giganty, jakými například jsou Manchester United, Tottenham či Arsenal. Úvodní poločas na stadionu Bramall Lane v podstatě nepřinesl nic zajímavého, diváci sledovali opatrnou bitvu s minimem útočných akcí a ani jeden z brankářů nemusel za celých pětačtyřicet minut řešit ošemetnější situaci.

Po změně stran se však obrázek hry výrazně změnil. Sheffield United vstoupil do druhého poločasu s mnohem větším odhodláním a v 50. minutě šel do vedení. Osmadvacetiletý skotský útočník Fleck využil nádherného uvolnění patičkou a následné finální nahrávky od Lundstrama. Poté vypálil z deseti metrů přímo k bližší konstrukci a gólman Heaton neměl nejmenší šanci zasáhnout. Neuběhlo však ani dalších šest minut a hosté mohli z ničeho nic vyrovnat.

Na pravé straně pokutového území se probil do zakončení Brazilec Wesley a svou ránu z ostřejšího úhlu těsně uklidil do boční sítě. Aston Villa si vzápětí vytvořila další nadějnou možnost. Tentokráte se po pasu z pravého křídla zjevil u vzdálenější tyče Jack Grealish a jeho hlavičce z hranice brankového území vskutku chybělo jen několik decimetrů. Svěřenci trenéra Chrise Wildera se v nováčkovském souboji ještě více uklidnili asi dvacet minut před koncem.

McGoldrick stál zády k brance ve složité situaci, i přesto vymyslel nádhernou pobídku pro rozběhnutého Flecka a ten přízemním pokusem pravačkou dokázal obstřelit bezmocného Heatona. Villans mohli zdramatizovat duel v 78. minutě, kdy Egan zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí Bankes po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se odhodlal Grealish a trestuhodně selhal, orazítkoval totiž pouze břevno. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zásadnímu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele