17. kolo
14.12.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Neproduktivní Chelsea padla doma s Bournemouthem

Letos v lednu Bournemouth svého soka porazil před vlastními fanoušky senzačně o čtyři góly, teď si na londýnského giganta vyšlápl znovu. Chelsea za celých devadesát minut nevyprodukovala ani jednu vstřelenou branku a odcházela ze hřiště s prázdnou. Prohrála tak doma podruhé v řadě, celkově už třikrát z posledních čtyř klání v Premier League.

Ani napopáté se nepodařilo domácím v lize udržet čisté konto, co bylo pro ně ovšem horší zjištění, to byla jejich útočná potence. I když byli střelecky aktivnější a drželi daleko více míč na svých kopačkách, nedokázali ani jednou najít cestu k překonání jistého brankáře Ramsdala. Naopak hosté ze dvou přímých pokusů mezi tři tyče přetavili v gól jeden z nich.

The Blues měli v prvním poločase několik možností, jak načít bezbrankové skóre. V 8. minutě vyslal centr do pokutového území Jorginho, na něj si naběhl Mount, jenže z blízkosti na výtečného Ramsdala nevyzrál a trefil z tutové pozice pouze jeho. V 16. minutě se ve slušné možnosti objevil Abraham, jeho zakončení ovšem skončilo těsně vedle brány.

Ve 39. minutě si Chelsea vytvořila další příležitost, konkrétně zásluhou Pulisice, jehož uvolnil svým pasem Willian, nicméně bránící Stacey mu v jeho podnikání včas zamezil. Ještě se snažil v nastavení zacílit Abraham, avšak hlavičku nenasměroval do potřebných míst, a tak Bournemouth, který se v podstatě hlavně bránil soupeřovým akcím, se štěstím přežil.

Ani ve druhém dějství se obrázek hry příliš nezměnil. Chelsea se snažila prolomit pevné brány svého protivníka, ten naopak spíše vyčkával, co že favorit tohoto duelu udělá. V 59. minutě vypálil nebezpečně Pulisic, míč však po teči stopera Mephama skončil jen v zámezí. V 72. minutě se Emerson hlavou pokusil překonat Ramsdala, jenže bez úspěchu.

The Cherries mohli hrozit vlastně jen z nějakých brejkových situací. Do jedné takové se propracoval v 66. minutě King, vracející se bek Azpilicueta však soka dokázal odzbrojit. V 84. minutě pak přišel na řadu rozhodující okamžik celého zápasu. Lerma procpal balón na Goslinga, který i v krkolomném postavení překonal obloučkem gólmana Kepu.

Času aspoň na vyrovnání už domácím prostě nezbývalo mnoho, Bournemouth nakonec nejtěsnější možný náskok podržel až do závěrečného hvizdu sudího Scotta. Chelsea stačila poškádlit Ramsdala, zřejmě klíčového muže hostujícího mužstva, pouze v samotném závěru, a to díky střídajícímu Kovačičovi, ani jemu se však brankovou síť rozvlnit nepodařilo.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele