Představení účastníků MS 2010 - Itálie

09.06.2010, 20:13
Profily, historie
Zaujalo nás
Itálie možná nepatří k největším favoritům, ale rozhodně s ní musíme počítat. Ostatně Squadra Azzurra to předvedla na minulém světovém šampionátu, který vyhrála a do Jihoafrické republiky jede jako obhájce, kterému se však tolik šancí nedává. Nicméně Marcello Lippi bude chtít ze své poslední akce s národním týmem určitě medaili a od zkušeného týmu můžeme čekat dlouhou pouť.

Historie

Kde jinde existuje větší fotbalová vášeň než v Itálii? V Evropě asi není podobný fotbalový fanda jako ten italský. Vděčit za takový fenomén můžeme anglickým námořníkům a obchodníkům, kteří na Apeninský poloostrov kopanou přivezli na konci 19. století. Do Janova, Turína a Milána tak zavítal nejkrásnější sport světa. Federace vznikla v roce 1898 a o sedm let později se stala součástí FIFA. První mezistátní zápas Italů přišel 15. května 1910 - výhra 6:2 nad Francií. Od té doby bylo těch vítězství a úspěchů nepočítaně. Squadra Azzurra se rázem stala chloubou Italů.

Dva tituly mistrů světa v letech 1934 a 1938, zlato z OH 1936. Ve finále hraném v Římě porazila Itálie Československo 2:1 v prodloužení, v Berlíně, o dva roky později, Rakousko rovněž 2:1 a v Paříži na MS 1938 Maďarsko 4:2. Silvio Piola dal na MS 1938 pět branek, z toho dvě ve finále. Zlatým písmem jsou v historii tohoto národa zapsána i jména jako Vittorio Pozzo (trenér), Luisito Monti Angelo, Schiavio a Guiseppe Meazza.

Druhá světová válka znamenala konec úspěchů, a to nadlouho i po jejím skončení. Stovky hráčů ze zahraničí začaly proudit do italské ligy a spolu s nimi vznikal také nezáživný obranný systém zvaný catenaccio. K zastavení poklesu kvality národního týmu měl sloužit zákaz startu cizinců v klubech italské ligy. Ten vešel v platnost roku 1964 a zrušen byl zase hned o 16 let později.

Ještě v roce 1966, na MS v Anglii, přišla ostudná prohra se Severní Koreou, ale o dva roky později, v roce 1968, Italové porazili Jugoslávii 2:1 a stali se mistry Evropy. Gianni Rivera, Sandro Mazzola a Luigi Riva, nejlepší střelec reprezentace, pak dovedli tentýž tým až do finále MS 1970, kde podlehli Brazílii 1:4. Dvě čtvrtá místa na MS 1978, opět prohra s Brazilci, a na ME 1980, porážka na penalty s Československem, byla odrazovým můstkem ke třetímu titulu mistrů světa. Po problémech ve skupině začalo zářit zlaté dítě italského fotbalu Paolo Rossi, dal 6 branek a Itálie ve finále porazila tehdejší Německou spolkovou republiku 3:1.

V roce 1990 to byl opět Ital, kdo získal titul nejlepšího střelce. Salvatore Schilacci a jeho 6 branek. Slabá náplast na vyřazení Argentinou v semifinále a na penalty. Neapol nemohla uvěřit. O čtyři roky později, v USA, to byl Il Codino Roberto Baggio, kdo vedl Itálii k triumfu. Byl to však také právě on, kdo nejvíc naříkal po prohraném finále s Brazílií. Na penalty - to on selhal v rozhodujícím okamžiku. Po desetiletém půstu následovalo stříbro z Nizozemska a Belgie a další dva neúspěchy - krach v osmifinále MS 2002 a o dva roky později vyřazení již v základní skupině Eura 2004. Zpět na vrchol se Itálie vrátila teprve před čtyřmi roky, v Německu se stala mistrem světa a záhy toužila napodobit Francii z přelomu století. Titul mistrů světa i Evropy ovšem během dvou let neukořistila. Postoupila sice ze skupiny smrti, jenže hned ve čtvrtfinále narazila na pozdější vítěze ze Španělska a bylo hotovo. Teď se bude Squadra Azzurra pokoušet alespoň o ten dvojitý mistrovský úspěch, o nic menší zadostiučinění. S ním už koneckonců má zkušenosti - povedlo se jí to v letech 1934, respektive 1938...

Hvězda: Gianluigi Buffon

Když před devíti lety přestupoval z Parmy do Juventusu, stanovil jeden, a ne poslední brankářský rekord. Třiadvacet milionů liber - tolik dosud nikdo za gólmana nezaplatil. Tehdy mu bylo 23 let a po uběhnutí necelé dekády můžeme konstatovat, že na jeho ceně nikterak neubylo, spíš naopak. Už v Parmě, kde dělal jedničku pět sezon od svých osmnácti let, byl považován za jednoho z nejspolehlivějších brankářů na Apeninském poloostrově. Tehdy ještě talentovaného. Teď už je po všech stránkách vyspělý a s trochou kontroverze můžeme říct, že i nejlepší. Obránci si nemohou vynachválit, že Buffon když nemusí, tak míče nevyráží před sebe. V tomhle patří opravdu k té nejužší špičce. Báječné reflexy či zdařilá likvidace penalt, i to jsou další atributy, které z partnera české modelky Šeredové dělají bezpochyby jednoho z nejlepších brankářů planety.

Už sedm let v Juventusu čekají na mistrovský titul, zažívají jedno z nejhorších období historie. A zrovna Buffon u toho nemůže chybět. Kdo by byl řekl, že jeho působení v Parmě bude v součtu cenově podobně ohodnocené jako turínské angažmá. Těžko říct, jestli se na 32letého golmana prostě lepí smůla, nebo čím je to způsobeno, nicméně ten výčet trofejí je tak chudý, až nad tím rozum zůstává stát. Z osmi ročníků pouze dva tituly hned ze začátku jeho zdejšího fungování, plus jeden kousek odvelený k Interu v důsledku calciopoli. Dále už jen dva domácí poháry a jedno prohrané finále Ligy mistrů. Přitom populární Gigi miluje vítězství, o čemž dobře svědčí i prohlášení jeho agenta po nuceném sestupu do druhé ligy: "Serie B je soutěž, kterou ještě nikdy nevyhrál, a on se o to chce pokusit." Jenže naneštěstí pro něj, Buffon byl v Juventusu často sám, kdo podával stabilně spolehlivé výkony.

Přesto ani jemu se nevyhnuly výkyvy. Zejména během loňské sezony ho drze přemáhala frustrace z herní krize celého mužstva. Na jejím začátku ho sužovala zranění, díky nimž ho načas v brance nahradila senzace jménem Manninger a ve fotbalových kuloárech se začalo živě debatovat o Buffonově chystaném odchodu. Samotná hvězda působila poněkud sklíčeně, což také později sama přiznala. O nějakém odchodu prý ale neuvažovala. Uvidíme, jak se situace vyvine pro změnu po právě uplynulém ročníku. V něm si Juventini opět prožili jen a jen zklamání. Stěží uvěřitelná sedmá příčka, sotva pohárová, a překvapivé vypadnutí z Evropské ligy na úkor podceňovaného Fulhamu. Sečteno podtrženo - v Turíně se zase jednou naříkalo. Vůči Buffonovi si ovšem nikdo nedovolil říci byť jediného křivého slůvka. Dlouhovlasý brankář, pyšnící se rekordem devítinásobného ocenění pro nejlepšího golmana Serie A, už tentokrát nebyl ničím jiným než zodpovědnou oporou. V jednu chvíli byl považován za momentálně v nejlepší formě hrající star fotbalového nebe. Na respektovaném analytikovi Massimovi Maurovi si dokonce vyžádal patetickou nálepku "nejlepšího brankáře všech dob". Zpět v životní formě, skvělý Gigi je zpátky! Itálie si tak může oddychnout...

Trenér: Marcello Lippi

Letošní šampionát můžeme chápat na několik způsobů, třeba jako defilé dvou nejúspěšnějších italských trenérů posledních dvou dekád. Zatímco však Fabio Capello šel za novou výzvou, prvně k reprezentaci, vytahovat tápající Anglii z krize několika let, Marcello Lippi se spíše vrací k rozdělané práci. Skoro to vypadá jako kalkul. Roku 2006 dovedl Azzurri na absolutní vrchol, čímž se stal prvním koučem v historii, který zvládl nejvyšší možné mety dosáhnout jak s klubem, tak s národním výběrem. To navíc umocňuje fakt, že pokaždé šlo o týmy z jeho rodné krajiny - Juventus a repre Itálie. Po tomto monstrózním úspěchu si dal Lippi dva roky pauzu a pustil ke kormidlu nováčka Donadoniho. Jenže ten na Euru vyhořel, a tak je rodinný muž, dbající především na vnitřní zdraví mužstva, zase zpátky na místě činu. Hotov připravit své domovině dvojitou po sobě jdoucí radost, kterou naposledy zažila v e 30. letech minulého století.

Marcello Lippi má snad trenérské řemeslo v krvi. Z lavičky se už prokousal ke všem možným trofejím (snad až na tu pro evropského šampiona), čímž si víceméně kompenzuje svou hráčskou kariéru, kterou z největší části strávil v provinční Sampdorii. Právě vzhledem k tomu, že jako aktivní fotbalista pozornost širší veřejnosti neupoutal, musel začít opravdu prozaicky. Bezejmenné celky jako Pontenedra, Pistoiese, Carrarese, Cesena či Lucchese se klidně mohou kasat, že jejich dospělácké áčko kdysi dávno vedl někdo, koho před třemi roky Times zařadil mezi 50 největších trenérů všech dob. Zajímavé je, že na rozdíl od Capella Lippiho evidentně příliš neláká cizina. V žádné roli totiž ještě nevytáhl paty z "domu", a to na to měl už 40 let. V roli hlavního trenéra působí přesně 25 sezon a za tu dobu mu na jeho štít přibyly tuny zářezů. Mezi ty nejvýznamnější bezpochyby řadíme pět scudett (všechny s Juventusem), z toho jedno ztrojené domácím pohárem a trofejí pro vítěze Poháru UEFA (1995) a jedno "pouze" zdvojené triumfem v Lize mistrů (1996).

Před nadcházejícím mistrovstvím bychom si měli uvědomit ještě jednu věc, na níž bychom se mohli klidně zaměřit. A sice Lippiho šťastnou ruku při střídáních. Na minulém šampionátu totiž hned pět gólů z celkových 12 pocházelo z dílny Lippiho žolíků. V podobném duchu potom rodák z Toskánska připravoval i kvalifikační nominace. Vždyť pro těch deset zápasů povolal dohromady 36 různých hráčů! Je tedy evidentní, že se 62letý gentleman nebrání inovacím. Proto také nechává doma třeba reprezentační stálice v osobách Fabia Grossa či Lucy Toniho.

Ideální sestava: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (Marchisio), De Rossi, Pirlo (Palombo), Camoranesi - Gilardino, Iaquinta

Kvalifikace

Ačkoliv je ani jednou neporazili, nakonec před nimi chovali luxusní šestibodový náskok. Řeč je o Irech, úhlavních konkurentech Itálie v boji o první, přímo postupovou příčku. Azzurri je převezli díky svým obvyklým nástrojům - pragmatismu a strojovému získávání sebepovinnějších tří bodů. Takhle tedy neatraktivně, ale přece porazili dvakrát Kypr, Gruzii i Černou Horu, kdežto Irové třeba s Balkánci pokaždé ztratili. To ve finále rozhodlo. Italům k těm sedmi výhrám a třem remízám (ta třetí na jejich konto přibyla po zápase v Bulharsku) stačily pokaždé maximálně tři góly, víc nikdy vstřelit nepotřebovala. A to ještě za tím jediným tříbrankovým nášupem stojí akorát úchvatný hattrick Gilardina, zkompletovaný za pouhých 14 minut. Na druhou stranu příčinou nepříliš obdivuhodné italské potence může být i nepřítomnost opravdového fotbalového trpaslíka. I poslední Gruzie nebo třeba nejví ce podceňovaný Kypr zpravidla favority dokážou potrápit, což dokázaly i tentokrát. Proto také Lippiho svěřenci inkasovali častěji než jiné velmoci jako Španělsko, Nizozemsko, Anglie či Německo.

Program zápasů - skupina F

14.06.2010
20:30
Itálie
1:1
Paraguay
Cape Town
20.06.2010
16:00
Itálie
1:1
Nový Zéland
Nelspruit
24.06.2010
16:00
Slovensko
3:2
Itálie
Johannesburg

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Gianluigi Buffon
28.01.1978
Juventus FC
Morgan De Sanctis
26.03.1977
SSC Neapol
Federico Marchetti
07.02.1983
Cagliari Calcio
Obránci
Datum nar.
Klub
Salvatore Bocchetti
30.11.1986
Janov CFC
Leonardo Bonucci
01.05.1987
SSC Bari
Fabio Cannavaro
13.09.1973
Juventus FC
Domenico Criscito
30.12.1986
Janov CFC
Giorgio Chiellini
14.08.1984
Juventus FC
Christian Maggio
11.02.1982
SSC Neapol
Gianluca Zambrotta
19.02.1977
AC Milán
Záložníci
Datum nar.
Klub
Mauro Camoranesi
04.10.1976
Juventus FC
Daniele De Rossi
24.07.1983
AS Řím
Gennaro Gattuso
09.01.1978
AC Milán
Claudio Marchisio
19.01.1986
Juventus FC
Riccardo Montolivo
18.01.1985
ACF Fiorentina
Angelo Palombo
25.09.1981
UC Sampdoria
Andrea Pirlo
19.05.1979
AC Milán
Útočníci
Datum nar.
Klub
Antonio Di Natale
13.10.1977
Udinese Calcio
Alberto Gilardino
05.07.1982
ACF Fiorentina
Vincenzo Iaquinta
21.11.1979
Juventus FC
Giampaolo Pazzini
02.08.1984
UC Sampdoria
Simone Pepe
30.08.1983
Udinese Calcio
Fabio Quagliarella
31.01.1983
SSC Neapol

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (192)

Přidat komentář
Kaká10

postoupí ze skupiny ale pak uz nic

Reagovat
smazaný uživatel

DDR na křídle?

Reagovat
smazaný uživatel

DDR na desce. De Rossi určitě spíš uprostřed, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, Právě.

Reagovat
fantomas

Kdo tam hraje? Palombo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe, nebo 1 bránící křídlo - Marchisio, jak tu nedávno psal mere...

Reagovat
fantomas

Takže bez Palomba..

Reagovat
smazaný uživatel

Aj by možno postúpili .. Keby v ceste nestálo naše Slovensko

Reagovat
Arbiter

Buffon má hnusný brankařský dres, fandit jim nebudu

Reagovat
homeles8

****

Reagovat
cresposuper

Reagovat
homeles8

Hlavně ať se uzdraví Pirlo. Jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Zas?

Reagovat
fantomas

Tak Italové jdou úplně mimo mě. Tady se bránit nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa hneď pýtaj, lebo toto je tiež pekný zabiják. Mimo to, Pirlo je mimo, takže až do zápasu s nami toto nebude starting11.

Reagovat
fantomas

Ale je to ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

UŽ hej...

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon

Reagovat
homeles8

?

Reagovat
smazaný uživatel

nemám ho rád :)

Reagovat
homeles8

Reagovat
fantomas

Jo, taky mě chvíli sralo, že je kvůli němu Šeredová zadaná, ale to už mě přešlo...

Reagovat
homeles8

Reagovat
fantomas

Omg, pořád tu házíš podobný vtípky a teď na mě valíš oči...

Reagovat
homeles8

co to je furt to Omg

Reagovat
fantomas

Oh my god. Lepší než wow, ne?

Reagovat
homeles8

Jo Wow

Reagovat
smazaný uživatel

Oxid hořečnatý..

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

(jen by to muselo bejt obráceně, marty)

Reagovat
homeles8

hořečnatý Oxid?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Jo, tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

Neke.. čekal sem, že to homeles nepozná, ale tak co... Proč to neprozradit..

Reagovat
fantomas

Reagovat
homeles8

Jinak, todel bych prostě čekal třeba ode mně nebo od Cukra, proto valim oči

Reagovat
smazaný uživatel

Jednu dobu jsem si na ní taky dělal nárok..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ideální výška...

Reagovat
fantomas

Je ideální celá.

Reagovat
homeles8

no já nevim... Ale tak každýmu se líbí něco jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

Jako myslím naše výška vzhledem k její postavě.. Ale jako s tímhle se souhlasit musí, to je pravda.. Dokonalá ona je..

Reagovat
fantomas

Jo tak...no tak já nejsem žádný tintítko myslim... ale je fakt, že na Gigiho nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi tak nějak stejně vysokej jak já, ne?

Reagovat
Godwinson

Vždyť ty máš asi 150, ne? Nebo kolik jsi tu psal ...

Reagovat
smazaný uživatel

175

Reagovat
fantomas

182 zhruba, možná i pět.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, mě si připadal tak nějak ve stejný výšce Tak je pravda, že sem tě viděl nejvíc, když si seděl no..

Reagovat
smazaný uživatel

I pět, toľko mám ja

Reagovat
fantomas

Jojo, asi jo. Já si to nikdy nepamatuju, ale přes 180 mám stopro.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandista...

Reagovat
vladis271

187

Reagovat
Godwinson

Tak to nevim, proč jsem tě měl zafixovanýho jako prďolu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevim.. Zase až tak malej nejsem..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
homeles8

Je takovej malej, špatně zachovalej, v hospodě je známej...Yeeeaah

Reagovat
fantomas

Jojo, to ale vážně na Frankieho sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No dobře, to špatně zachovalej vynechej ...

Reagovat
homeles8

to bylo v Poldovi 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem, že vyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, jak to můžeš vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

Som predsa master Tak fantíka poznám a u teba aj z fotky na FB čo som videl proste tipujem, aj vďaka pôvodu Neber to v zlom.

Reagovat
Godwinson

Poznáš výšku podle původu? To je drsný, stačí ti město nebo potřebuješ i adresu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapče ja mám také schopnosti o ktorých sa ti ani len nesníva...

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej fotky na FB? A původu? Já nejsem zase až tak cikán

Reagovat
smazaný uživatel

No to ani netvrdím...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechal jsem dát pozvánku k přátelství ať si tě taky můžu prohlídnout

Reagovat
smazaný uživatel

Len profilovej ani neviem či ešte aktuálnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta je asi 2,5 roku stará..

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš mi snáď nahovoriť, že si vyrástol? Nemyslím do šírky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale tam ani ta výška není poznat.. To je jen fotka za barem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hovorím Godwinsonovi, mne to stačí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No, buď jsi nebo ne, tak se rozhodni.

Reagovat
smazaný uživatel

No jsem na půl.. Mamča cikánka a táta Čech.. Ale na násdětech to v podstatě není vůbec poznat, na mamče jo, ale jelikož mluví spisovně, je přirozeně inteligentní, má ráda pořádek apod. Tak si lidi myslí, že je jen Italka..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
homeles8

von nosí tu utěrku na hlavě furt?

Reagovat
Arbiter

to je buff

Reagovat
homeles8

cože?

Reagovat
Arbiter

buff

Reagovat
Godwinson

Tak to by bohatě stačilo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ako na co... Mne by to vadilo.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

mě se moc nelíbí ale ohnul bych ji

Reagovat
homeles8

Fakt? Já ne, já bych jí zlomil.

Reagovat
smazaný uživatel

asi máš lepší "výbavu" než já

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

22

Reagovat
smazaný uživatel

18,5

Reagovat
homeles8

sráči

Reagovat
smazaný uživatel

stačí

Reagovat
homeles8

by si musela ustřihnout poštěvák...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jak by řekla moje mladá.. První 16 a druhej 13,5

Reagovat
Godwinson

Já myslel, že nám sdělují číslo bot, srandisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Nemám je rád. Ze skupiny sice projdou, ale snad je pak Japonsko nebo Kamerun pošle pěkně domů.

Reagovat
homeles8

Reagovat
domingo

Nebo Dánsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko a Kamerun...

Reagovat
domingo

Já chtěl napsat Dánsko každopádně oba je klidně můžou vyřadit.

Reagovat
clinger

pokud nepředvedou zase nějakou hereckou vložku a nepomůže jim rozhodčí jako posledně na MS proti Austrálii

Reagovat
smazaný uživatel

Znáš Italy. Čtvrtfinle z toho bude.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Nějací Asijci by mohli překvapit.. Japonci mají dlouhodobě dobré výkony.. Pamatuju jak nás na Letný úplně vyšachovali před Eurem v Portugalsku, a to jsme byli tehdá nejlepší tým Evropy

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

Reagovat
herbage

Reagovat
justcall
Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

A já bych to sestavil jinak

Reagovat
rossoneri89

FORZA ITALIA

GO SLOVENSKO GO

Reagovat
smazaný uživatel

Talianska azúra na Africkom nebi.

Reagovat
fabec1222

c'è Cannavarooo... c'è capitanooo... c'è Cannavaroooo...

Reagovat
homeles8

meleš hovna

Reagovat
cresposuper

Reagovat
fabec1222

co je

Reagovat
cresposuper

Streda, 21 : 11.

Reagovat
homeles8

Červen

Reagovat
Jajinek

3-4-3

Gigi

Bonucci - Fabio - Chiellini

Maggio - De Rossi - Montolivo - Criscito

Pepe - Gila - Di Natale

takhle bych to postavil já...ta čtyřlenná obrana zatím dost skřípe...navíc chci, aby hrál Di Natale!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ehmm...nie moc prievanu? Inak by to bolo fakt pekné a HLAVNE, veľký súhlas s poslednou vetou

Reagovat
Jajinek

tak průvan...Zambro a celé čtyřčlené obrana tragičtí, Mauro nerozehraný...Maggio a Criscito jako obránci / záložníci zvyklí z klubů. Střed dostatečně pevný a i kreativní a o útočná trojka prostě má kvalitu...

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, tak tie kraje sú na obranu zvyknuté, takže by to bolo aj variabilné. Ja sa nesťažujem, Antonio je moja priorita a 3-4-3 je obľúbené rozostavenie v akejkoľvek mojej fante

Reagovat
homeles8

Reagovat
cresposuper

Pravda, pravda

Reagovat
panca

italskej narodak je slabej. Teda myslim podle jednotlivych jmen. Uz to neni co to byvavalo

Reagovat
smazaný uživatel

Poměrně slabý tým, ale z téhle skupiny to na postup stačit bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia

Gigi,Chiellini a Gila,tyto 3 ich dovedu az k trofeji

OT:Maccarone je uz s nami dohodnuty,uz sa staci iba dohodnut zo Sienou

Reagovat
homeles8

s kym?

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo

Reagovat
homeles8

aha

Reagovat
Jajinek

o parník lepší než Cavani, ale zase se možná míň hodí k Miccolimu...dva bossové na jednom písečku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, a celý přestup se odhaduje kolem 4 mln eur...

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt iba okolo 4mil.?hmm ta to balada.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu Vás,tak proč sem lezete když tak nesnášíte Italii??? jinak pěkný článek

Reagovat
homeles8

já nenesnášim Itálii

Reagovat
Sdoom

Nevim, co by se muselo stat, aby Italie udelala nejaky vetsi uspech (postup dal nez do ctvrtfinale)...absence kreativnich hracu, kteri umi vzit zodpovednost na sebe a rozhodnout (Totti, Del Piero, Cassano), zadna slavna forma teoretickych opor jako Zambrotta, Cannavaro, Pirlo, Camoranesi a ani ta obrana se starnoucim Fabiem a bez Nesty nevypada nepruchodne jako driv :/

Jinak co se tyce clanku, tak absolutne nechapu, jak muze v zakladni sestave chybet Di Natale, lepsiho utocnika Italie v soucasnosti nema a bude sedet na lavicce? Iaquinta je bohuzel spalovac a Italie potrebuje to minimum sanci, co si vytvori, promenit.

Btw. vyrazeni na Euru pozdejsimi mistry Evropy na penalty je vyhoreni?

Reagovat
Pipo123

aj ked som fanúšikom Serie A a talianského futbalu, tak repre Italie som nikdy nemal rád som zvedavý či bude tá obrana horieť tak ako v príprave

Reagovat
Godwinson

Jinak, k tématu, první flek má Paraguay a v posledním zápase budou hrát Taloši se Slovákama o postup ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
djwenca

jen tak mimo diskuzi: Řekne mi někdo co je to za tu soutěž od Fanty, nebo co to je....pořád tu někde čtu, že má někdo toho či onoho hráče ve fantě atd? a nikde k tomu nenacházím žádný info.....díky

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na fifa.com... Vybereš si svoje hráče, postavíš jedenáctku a pak se ti sčítají/odečítají body za góly, přihrávky, centry apod. Kdo má víc bodů, tak vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com

Základné info je pod Iniestom, kde som to niekomu vysvetľoval. Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

skvělá defenziva posuna italy do semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

Juchuuuuuu...... Fratelli d'Italia, l'Italia s'è desta, ..... Forza Italia

Reagovat
Mr.Jindros

SQUADRA AZZURRA... budu držet palce.

Reagovat
Pipo123

Inak dneska Brescia dobrú remízu uhrala ale snad postúpi Torino

Reagovat
smazaný uživatel

Ne-eeee, Brescia musí

Reagovat
Pipo123

já mám docela rád oboch ale Torino patrí viac do Sere A

Reagovat
smazaný uživatel

Já radši Brescii

Reagovat
Pipo123

u teba to chápem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

haha Palermo chce Ledesmu, Lotito - Ledesmova cena ? 10 - 12 mil eur

AC - Doniho chce ako jednotku

Udinese chce náhradu za odchody - Bianchi a Matri /// to by som im prial

Reagovat
smazaný uživatel

A já chci jít spát tak buona notte amigo

PS: Lotito z toho vytříská maximum

Reagovat
Pipo123

maximu = odchod zadara

Reagovat
Godwinson

Ty vážně fandíš nesympatickýmu Laziu?

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Pipo123

to Lazio bolo aj sympatické ked tam hral Lopez, Nedved. Negro, Nesta, Perruzi atd. to že je to teraz také aké je to nezmení môj názor na Lazio a postop k fandeniu

Reagovat
smazaný uživatel

ty tvoje news jsou trochu "po záruce" , Doni je obyčejná spekulace, navíc už vyvrácená..., buď se vrátí Storari, nebo zůstane v Samp a příjde Marchetti.

Reagovat
Pipo123

tak to sorry já som len čítal nejaké vyjadrenie Doniho agenta

Reagovat
Pipo123

Storari by bol good, čo robil v Dorii ku konci sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra se prý bude jednat o setrvání Stora v dorii....nabízejí 3,5 mega. Bral bys?

Reagovat
Pipo123

inak prečo myslíš že budeme hrať na 4 obrancov ?

Reagovat
smazaný uživatel

z vaší stránky:

Gianluca Comotto - Italský pravý obránce, je podle zpráv z televizní stanice Sky Sport jednou nohou v Laziu, hráč to dnes ve zpravodajské relaci sám potvrdil. Mohl by tak nahradit odcházejícího Scaloniho a poprat se o místo v sestavě na pravé straně obrany. Příchodem Pintose tak vzniká přetlak na pravé straně obrany a zdá se, že Lichtsteiner je opravdu na cestě z Říma. V Itálii se přestup Comotta bere za hotovou věc, my raději počkáme.

Teda pokud tím pravým obráncem myslíte skutečné post pravého obránce a ne nějakou bývalou Lichtsteinrovou pozici na křídle v záloze.

Reagovat
Pipo123

no já fakt nevim toto je zaujímave o hráčoch sa hovorí tak a o taktike že na troch Lichtsteiner nech ide do Juve

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, Juve pravého obránce potřebuje...

Jinak mám další dotaz, počítáte se Zaurim? Podle mě by se takový lajnař hodil...na křídlo, nebo na kraj obrany taky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je myslím taky pravý obránce

Reagovat
Pipo123

asi ne čo sa hovorilo že o neho nestojíme Doria neuplatnila opciu čo ma prekvapilo kedže tam hral dobre... ale je to môj oblúbenec snad zostane inak toho Clementa Rodrigueza poznáš ? on teraz je aj na MS za ARG, mu končí zmlúva a Lotito ho chce už je tých obrancov nejak moc

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám. a už se ani nevyznám, kdo v Laziu je a není, celý den to tu probíráme, až mi všichni splynuli, od taktiky, po jednotlivé posty a hráče

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Jajinek

že jo, já se v těch jejich argentincích už taky stěží orientuju, když si to tak sumarizuju, tak mají potencionálně nejširší kádr v Calciu...

Reagovat
Pipo123

inak ked hovoríš že Comotto je pravy obranca tak potom Oddo bye

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, Marchettimu bych dal přednost...

Reagovat
smazaný uživatel

Bianchiho ne, ale Matri by byl super. Někoho rychlýho ke kosmické dvojce NASA a mají vystaráno .

Reagovat
alcantara

OT: Konecne, Majo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak na hovno tým

Reagovat
JuveIt

FORZA GIGI BUFFON!!! FORZA ITALIA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Squadra Azzura bude minimálně v semifinále akorát mě strašně mrzí nepovolání Miccoliho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme doufat že se co nejdříve uzdraví Pirlo, jiný tvůrce hry tam není, v obraně bych dal příležitost mladým a v útoku Di Natale s Gilardinem, snad jim to tam bude padat. Forza Italia! Výsledky skupiny: Itálie - Paraguay 1:1, Slovensko - Nový Zéland 1:1. Itálie - Nový Zéland 2:0, Paraguay - Slovensko 2:1, Itálie - Slovensko 3:1, Paraguay - Nový Zéland 2:2

Reagovat
Mr.Jindros

Itálie 7 Paraguay 5 Slovensko 2 Zéland 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele