Představení účastníků MS 2010 - Nigérie

09.06.2010, 10:58
Profily, historie
Zaujalo nás
Nigerijci se účastní již čtvrtého z poslední pěti světových šampionátů a budou chtít napravit nepříliš zářivé výsledky z posledních let. Tým zkušeného kouče Lagerbäcka se stejně jako před osmi lety potká s Argentinou, vyhlídky postupu ze skupiny B se však budo spíš odvíjet od zápasů s dalšími soupeři...

Historie

Super Eagles - jak se nigerijskému národnímu týmu přezdívá - se na světový šampionát probojovali počtvrté v historii; jsou tedy jedním z nejúspěšnějších afrických týmů vůbec, a to jak na půdě mezinárodní, tak na té kontinentální. Dvě osmifinále MS, tři vítězství na MS U-17, olympijský titul z Atlanty ’96 - dlouho to vypadalo, že má-li nějaký africký tým konečně prolomit hranici semifinále, bude to právě Nigérie. Vždyť v roce 1994 ji od čtvrtfinále dělily vteřiny! Poslední dobou nicméně kredit Super Eagles nepříjemně uvadá, a to zejména díky odchodu nejlepšího fotbalisty národní historie - famózní Jay-Jay Okocha s sebou vzal nejen "zlatou generaci" olympijských vítězů jako Uche Okechukwu, Amuneke, Amokachi nebo Oliseh, ale i myšlenku přímo na hřišti. Až letos to vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy...

Svoji premiéru na MS si nigerijský národní tým odbyl v roce 1994 v USA, kde zanechal velmi dobrý dojem, když porazil Řecko a velmi silné Bulharsko; stopku mu vystavila až v osmifinálovém prodloužení Itálie, pozdější finalista. O čtyři roky později to se Super Eagles vypadalo ještě lépe - v základní skupině slavně porazili Španělsko a postoupili dokonce z prvního místa, ale ve vyřazovacích bojích nestačili na Dány, když prohráli 1:4 po hrubých chybách brankáře a doplatili tak na tradiční slabinu mnoha afrických mužstev. A při své třetí účasti v Japonsku a Koreji už západoafrický tým narazil - "skupina smrti" s Argentinou, Anglií a Švédskem byla nad jeho síly. Nigerijci ve zbrusu nových, zářivě pastelových dresech působili jako odevzdaný protivník, ta tam byla jejich útočná síla a entusiasmus, kterým se na předchozích dostaveníčcích světové elity zapsali do povědomí fanoušků na celém světě.

Vypadá to, že Argentina je Nigerijcům souzena - letos budou hrát na MS počtvrté, z toho potřetí právě proti Jihoameričanům. Zatím dvakrát prohráli. Podaří se toto prokletí zlomit letos?

Hvězda: Obafemi Martins

Pokud by záleželo čistě na papírových předpokladech, bude ideálním kandidátem na zazáření v JAR Taye Taiwo. Mladík, na kterého se na marseilleské Vélodrome jezdí dívat z celé Evropy, je přímo ukázkovým příkladem moderního krajního obránce: neskutečně rychlý, odolný, technický, skvělý v podpoře útoku, ale umí i výborně bránit. Jen kdyby ta letošní sezona nebyla z jeho pohledu tak zřetelně slabší než loni...

Faktem zůstává, že Taiwo by Nigérii měl hodně pomoct. Hráč, který dokáže 90 minut brousit lajnu, je pro Super Eagles, jejichž hráči jsou jinak přizpůsobeni tahat všechno výhradně středem, téměř vysvobozením. Jenže - člověk míní a trenér mění. Na levé straně obrany se totiž dost možná místo Taiwa bude pohybovat kometka z Rennes, Elderson Échiejilé.

Vypadalo to tedy, že tíha herního projevu Nigerijců bude záležet z velké části na jednom muži - Johnu Obi Mikelovi. Nebylo by to pro něj nic nezvyklého, netradiční roli špílmachra zkoušel v národním týmu už nějakou dobu. Nikdo lepší zkrátka po ruce není. A Mikel, defenzivní štít anglické Chelsea, se tak potkával v sestavě s Etuhuem, Ayilou nebo Kaitou, což taky nejsou zrovna ofenzivní zabijáci - a tím vysunutým tvůrcem hry býval právě on. Stažený blok v záloze, tvořené defenzivními hráči do středu, a útočníci roztroušení všude na soupeřově polovině, to jsou skoro typické atributy nigerijského fotbalu. Doba, kdy rozděloval míče geniální technik Jay-Jay Okocha, je zkrátka pryč.

Takový byl plán. Jenže premiérové africké mistrovství jako by bylo zakleté; zranění kosí jednu hvězdu za druhou a výjimkou není ani nigerijský středopolař. Je tedy třeba zaměřit se na některého z útočníků: kdo bude nejzářivější hvězdou? Leccos ukazuje na to, že by jí měl být právě krajánek z Wolfsburgu.

Obafemi Martins není jen jedním z mnoha nigerijských forvardů, on je s největší pravděpodobností tím momentálně vůbec nejlepším. Byl to právě pětadvacetiletý střelec, kdo veledůležitými trefami v rozhodujícím zápase kvalifikace katapultoval tehdy ještě Amoduův tým na šampionát, a už to by mu mělo zajistit místo v základní sestavě. Se svými 172 centimetry není žádný obr, o to těžší je ho "chytit" - zeptejte se italských, anglických nebo německých obránců, jak umí Martins střílet góly. Dařilo se mu to ještě jako mladíkovi v Interu, góly dával tři roky i v Newcastle a neztratil se ani minulou sezonu v konkurenci hvězdného dua Grafite-Džeko. A samozřejmě svůj kanonýrský instinkt potvrzuje i v dresu Orlů: jeho bilance je téměř perfektně vyrovnaná. Každý druhý zápas rozvlní soupeřovu síť.

Martinsovy schopnosti budou hrát veledůležitou roli v nigerijských plánech pro nadcházející šampionát. Přitom nechybělo mnoho, aby si v dresu Super Eagles už nezahrál! V únoru 2007 hrál výběr jeho země proti Ghaně a mladý útočník byl povolán do akce, ale k zápasu se nedostavil, což tehdejšího trenéra Eguavoena rozčílilo natolik, že hráči pohrozil vyřazením z kádru. Vše se objasnilo poté, co Martins o týden později vysvětlil, že musel do Lagosu postarat se o svoji nemocnou matku, jejíž zdraví je přednější než fotbal. Že mu Nigérie odpustila, je patrné už z toho, že hned v březnu téhož roku už stál opět na hřišti v jejím dresu. A v listopadu, o pouhých 9 měsíců později, ho trenér vůbec poprvé v životě pověřil nošením kapitánské pásky... A hráči, funkcionáři ani fanoušci, při pohledu na kanonýrovy výkony, které dávají Super Eagles naději na zopakování nebo dokonce překonání více než desetiletí starých úspěchů, tohoto kroku určitě nelitují.

Trenér: Lars Lagerbäck

Když Nigérie v rozpačitém úvodním utkání posledního APN podlehla Egyptu i přes průběžné vedení 1:3, bylo to jako symbolické memento práce trenéra Shaibu Amodua. Nigerijci nabití ofenzivními hvězdami předvedli na oko svižný a pohledný fotbal, jenže jako by ani neměli vůli zvítězit. Téměř polovinu utkání svého soupeře přehrávali, dali gól, načež k závěru stále intenzivněji vyklízeli pole a nechali Egypťany získat bez nějaké větší práce 3 body. Amoduův tým se porazil de facto sám.

V době, kdy mají díky čím dál rychlejšímu pojetí fotbalu a rostoucí poptávce po atletických hráčích africká mužstva v rukách obrovský potenciál, se stalo víceméně nepsanou tradicí, že do čela ambiciózních reprezentačních výběrů dosazují svazoví předáci evropské lodivody, kteří mají surový materiál vytvarovat k obrazu západnímu, tak, aby mužstva mohli vyhrávat: ne vyhrát, ale vyhrávat. Nigerijci se k tomuto kroku odhodlali až po zmíněném APN, na kterém se Super Eagles představili jako typické africké mužstvo, praktikující běhavý a nepříjemný fotbal, s obrovským potenciálem v útoku, skvělou fyzičkou a individuálními výkony, které je ovšem neschopné být systematicky úspěšné a při nárazu na takticky vyspělý tým jde ke dnu jako Titanic. Ani konečné třetí místo nepomohlo; Amodu musel od rozdělané práce a novým trenérem byl představen Lars Lagerbäck, který se tak zařadil po bok jmen jako Bonfrere, Troussier, Vogts, Milutinović nebo legendární Clemens Westerhof.

Švédský stratég působil dlouho úspěšně u národního týmu své vlasti; známý je nejen díky své vynikající kvalifikační bilanci, kdy Tre kronor pod jeho vedením postupovali na jednu velkou akci za druhou (ve skutečnosti odešel právě poté, co se mu nepodařilo protlačit se na letošní Mundial, což tak bude první velká akce bez účasti Švédska od roku 2000), ale i díky tomu, že v čele mužstva stál jeden čas společně s Tommym Söderbergem. Ne jako trenér a asistent, ale dva hlavní trenéři. V Nigérii je ale sám, má před sebou spoustu práce a velmi málo času.

Lagerbäck by ze Super Eagles měl rád progresivní mužstvo hrající v rozestavení 4-4-2, ale přebytek útočníků a naopak mizivá kvalita záložní řady předurčuje Nigerijcům stavět do základu co nejvíce forvardů. A tak se za Amodua hrálo 4-3-3 nebo dokonce 4-2-4 a doufalo se, že se povede vstřelit víc gólů než soupeř - většinou to vyšlo, nigerijští útočníci jsou opravdu výborní. A 4-3-3 se pravděpodobně bude hrát i letos.

Problémem totiž je absence hráčů do Lagerbäckova oblíbeného systému. Super Eagles jako by se svým nabitým, ale disproporčním kádrem byli předurčeni stavět do záložní řady hráče jako Kanu, Odemwingie, Obasi nebo Anichebe, přičemž záložníci, kterým se daří v klubech (Kalu Uche), v reprezentaci selhávájí. A novopečený lodivod se nebojí experimentovat. Z bezbrankového přípravného utkání se Saúdskou Arábii si kromě poznatku, že se 4-4-2 to asi opravdu nepůjde, odnesl i pořádného brouka v hlavě: útočná souhra nefungovala, Chidi Odiah na pravém beku zůstal hluboko ve stínu nováčka Terny Suswama z domácí ligy (který se ale nakonec do konečné nominace neprobojoval). Hře zálohy dodával jiskru mladičký Haruna Lukman, který tak bude po zranění očekávaného špílmachra Johna Obi Mikela zřejmě vhozen přímo do "jámy lvové". Sestava a taktika Nigérie je tak zatím trochu neznámou.

Před Larsem Lagerbäckem leží úkol, jehož zdolání se zdá být nesmírně složité. Je devátým koučem Nigérie v posledních deseti letech. Musí se vzdát systému, na nějž je zvyklý, a to v podstatě ze dne na den. Musí se potýkat se zákulisními tlaky - troufne si například posadit stárnoucího a povadlého Kanua, přestože je to kapitán a symbol nigerijského fotbalu? Nemá po ruce žádného Okochu, který by dirigoval hru. Přitom základní skupina je pro Super Eagles hratelná - jak se s tím protřelý stratég vypořádá?

Předpokládaná sestava: Enyeama - Odiah, Shittu, Yobo, Echiejile (Taiwo) - Etuhu, Kaita, Lukman (K. Uche) - Odemwingie (Obasi), Yakubu, Martins

Kvalifikace

Nigerijci vlétli do kvalifikace jako uragán a v prvním kole nenechali nikoho na pochybách, že nehodlají dopustit podobnou blamáž jako před čtyřmi lety, kdy jim jízdenku do Německa vyfoukla podceňovaná Angola. Jihoafrická republika, Sierra Leone ani Guinea nedokázali v šesti zápasech sebrat borcům v zelených dresech ani bod.

A spanilá jízda pokračovala i v dalším, finálním kole, kde sice Amoduův tým třikrát remizově zaváhal, ale neporazitelnost udržel a nechal za sebou Keňu, Tunisko i Mozambik. Největší nervozita zavládla po domácí remíze s Tuniskem - výsledek 2:2, který se zrodil na stadionu v Abuji, totiž při případném neúspěchu v posledním zápase v Keni mohl znamenat podobnou situaci jako naposledy. Ale diametrální rozdíl v kvalitě kádrů se nakonec projevil, Nigerijci zahnali nepříjemné déjá-vu a v infarktovém zápase v Nairobi urvali zejména díky střelci Obafemi Martinsovi vítězství 3:2. V minisouboji "orlů" tak nakonec ostrouhali, jak se očekávalo, ti z Kartága - a v táboře Super Eagles zavládla postupová euforie.

Program zápasů - skupina B

12.06.2010
16:00
Argentina
1:0
Nigérie
Johannesburg
17.06.2010
16:00
Řecko
2:1
Nigérie
Bloemfontein
22.06.2010
20:30
Nigérie
2:2
Korejská republika
Durban

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Dele Aiyenugba
20.11.1983
Bnei Yehuda Tel-Aviv
Austin Ejide
08.04.1984
Hapoel Petach-Tikva
Vincent Enyeama
29.08.1982
Hapoel Tel-Aviv
Obránci
Datum nar.
Klub
Dele Adeleye
25.12.1988
Sparta Rotterdam
Rabiu Afolabi
18.04.1980
Red Bull Salzburg
Elderson Echiéjilé
20.01.1988
Stade Rennes
Chidi Odiah
17.12.1983
CSKA Moskva
Danny Shittu
02.09.1980
Bolton Wanderers
Taye Taïwo
16.04.1985
Olympique Marseille
Joseph Yobo
06.09.1980
Everton FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Dickson Etuhu
08.06.1982
Fulham FC
Lukman Haruna
04.12.1990
AS Monaco
Sani Kaita
02.05.1986
Alanija Vladikavkaz
Kalu Uche
15.11.1982
UD Almería
Ayila Yussuf
04.11.1984
Dynamo Kyjev
Útočníci
Datum nar.
Klub
Yakubu Aiyegbeni
22.11.1982
Everton FC
Brown Ideye
10.10.1988
FC Sochaux
Nwankwo Kanu
01.08.1976
Portsmouth FC
Obafemi Martins
28.10.1984
VfL Wolfsburg
Chinedu Obasi
01.06.1986
TSG Hoffenheim
Victor Obinna
25.03.1987
Málaga CF
Peter Odemwingie
15.07.1981
Lokomotiv Moskva
John Utaka
08.01.1982
Portsmouth FC

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neskutečná ofenzivní síla

Reagovat
smazaný uživatel

OBAFEMIIIIIIIIIIIIII

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

útok vyhrajú skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

argéntinci jako jednotlivci hrajou v reprezentaci jalový

Reagovat
Pipo123

jj a pre mna je aj rozdiel v tom že vo vzájomnom meraní sil môže a myslím že aj bude hrať dôležitú úlohu kvalita trénerov ktorá je určite na strane Lägerbacka

Reagovat
mastakillah

Pro mě jednoznačně černej kůň turnaje

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

OT: prosim co je FMS?? kde to najdu diky

Reagovat
Kaká10

co to je fms ? dik

Reagovat
smazaný uživatel

Fetuj Moc Síru

Reagovat
Kaká10

jj taky sem si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

fantasy mistrovství světa, najdeš to na http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/

Reagovat
Kaká10

dik

Reagovat
homeles8

černek kúŇ

Reagovat
Lorcan

zlatá generace kolem Okochy je dávno pryč teď budou rádi za každej bod, osobně jim předvídám jeden -. za bezgólovou remízu s řeckem. S argentinou a korejcema prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Bosákem viz. rozhovor na idnes.cz že turnaj se neodehraje do konce. Takže otázka není kdo vyhraje MS. A největším poraženým nebude Argentina nebo Anglie ale FIFA pan Blatter a celý fotbal. A samozřejmě diváci. Protože ti si budou muset počkat do roku 2014

Reagovat
smazaný uživatel

To, že se Bosák bojí, neznamená, že se MS nedohraje. Pokud má takový strach, mohl dát výpověď a na MS nejezdit. Říct, že MS by se mělo konat pořád dokola v 5 až 6 zemích je totální nesmysl. Fotbal je celosvětový sport, populární téměř všude tak proč by se turnaj měl konat jen v 5 zemích? Jak k tomu příjdou ostatní?

Reagovat
smazaný uživatel

1.To že se Bosák bojí souhlasím to je jeho problém a klidně mohl dát výpověď.

2. 5-6 zemí to je taky blbost

ale má pravdu v tom že JAR je z hlediska bezpečnosti nejhůř vybraný šampionát v historii.

Myslím že v Africe jsou bezpečnější země např. Tunisko,Egypt.

A na otázku jak k tomu přijdou ostatní bych odpověděl, že napřed musí být dostatečně připravený. Místo ředitele banky taky nemůže dostat zedník.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš, ty meleš takový sra..ky, že to svět neviděl. Úplně mě fascinují tyhle kecy, JAR je vyspělá, moderní země, která je o mnoho dál než okolní státy. A to MS si prostě zaslouží

Víc se s tebou zdržovat nebudu, jen mě s každým přibývajícím příspěvkem ser--š! Když jsi si tak jistej, že se MS nedohraje, tak proč si na to nevsadíš a nepřestaneš mlít tyhle hovadiny?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědav jestli ta ofenzíva bude fungovat... na papíře to vypadá skvěle

Reagovat
j_mrazik

Golman + Obrana solidní, záloha žádná, útok hodně dobrý. To jsem na ně zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl bych to na každého v té v závorce že bude hrát

Reagovat
Kaká10

např.taiwo

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi přijde divné že o Taiwovi váhá

Reagovat
mastakillah

to ja bych rači, aby hrál Odemwingie než Obasi

Reagovat
domingo

Odemwingie bude hrát, pokud Lägerback prosadí to svoje 4-4-2, pak by šel na stranu... v trojčlenným útoku je to půl na půl.

Reagovat
smazaný uživatel

Obafemi je frajer

Reagovat
Rssa

4. místo v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

minimálně řecko porazí

Reagovat
Rssa

ani náhodou

Reagovat
domingo

Určitě nezahrajou průměrně.. buď poletí svinským krokem, nebo můžou klidně vyhrát skupinu. On ten tým je silnej jako kráva, jde jenom o to, jestli jim Lägerback stačil vtisknout tu mentalitu, o který píšu v článku

Reagovat
Pipo123

inak pekný članok

Reagovat
smazaný uživatel

Všetky sú veľmi dobré...

Reagovat
Rssa

No já jim moc nevěřím, útok sice lehce nadprůměrný, ale záloha je slabá, i ta obrana není žádná sláva (možná jen Taiwo, co jsem viděl letos Yoba, tak hrál slabě...) A hlavně mi nejsou vůbec sympatičtí, tak jim to 4. místo přeju

Reagovat
cristiano.K.

nigerijci shoří jak papíry ta záloha je hrozná

Reagovat
smazaný uživatel

Orli

Reagovat
domingo

Každopádně Nigérie přeju vám úspěch!

Reagovat
Pipo123

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Z této skupiny Argentina a Řecko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

argentina a korea

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Nigerijce se budu těšit, mají sympatickej kádr, škoda, že je tak záloha po zranění Mikela ještě slabší než byla, útok je totiž výbornej..Obrana také není špatná, snad i golman podrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Nigérie má silnej útok ale na APN jí to bylo k ničemu, protože záloha byla jalová. Takže žádný velký zázraky neočekávám. Navíc bez Mikela už to bude totální propadák zálohy. Fakt spíš věřím Řecku nebo Koreji. Můj tip Nigérie 4.místo ve skupině 1bod.

Reagovat
domingo

Ono je otázka, jestli Lukman nebude fakt lepší špílmachr než Mikel. Ani bych se tomu nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

Taiwo by fakt mohl začínat na lavičce?

Reagovat
domingo

Jj. Echiejile byl jeden z experimentů, který Lägerback zkoušel po nástupu do funkce, a vyplatil se (teda já ty zápasy neviděl, ale Nigerijci to říkaj ).

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbý mít skoro nejlepší hráče jen na lavičce..

Reagovat
domingo

Tak já věřím, že hrát bude. Na druhou stranu Echiejileho neznám, třeba je taky výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, třeba nakonec bude fakt lepší a my si z něho sednem na zadek.. Rád bych tomu věřil, takovýhle překvapení MS mám hrozně rád..

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je šanca šupnúť ho na krídlo? S tou ranou by to bolo zaujímavé

Reagovat
domingo

Je. Akorát Nigérie na křídla nehraje ale tak na jednu stranu Taiwo, na druhou Odemwingie, 4-4-2... střed Etuhu - Haruna... proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mne by sa to proste pozdávalo, on na to zahrať tam proste má. Dokonca lepśie než väčšina z X útočníkov, ktorých v nominácii majú.

Reagovat
Arne

Lagerbäck

Reagovat
smazaný uživatel

Ejide-Afolabi,Yobo,Shittu,Taiwo-Uche,Etuhu,Ayila-Obasi,Yakubu,Odemiwingie

Záložníci: Kalu Uche (Almería/Šp.), Dickson Etuhu (Fulham/Angl.), Sani Kaita (Alania Vladikavkaz/Rus.), Haruna Lukman (Monako/Fr.), Yusuf Ayila (Dynamo Kyjev/Ukr.).

Útočníci: Yakubu Aiyegbeni (Everton/Angl.), Chinedu Obasi (Hoffenheim/Něm.), Nwankwo Kanu, John Utaka (oba Portsmouth/Angl.), Obafemi Martins (Wolfsburg/Něm.), Obinna Nsofor (Málaga/Šp.), Peter Odemwingie (Lokomotiv Moskva/Rus.).

Reagovat
kubys

Orly nesnáším, takže jim přeji rychlé vypadnutí.

Reagovat
kalla

Reagovat
kubys

Jardo to chce klid, za chvíli budeš mít po letním soustředění, sám vím, že tréninky na suchu jsou pro hokejisty strašné.

Reagovat
Error

V FMku se s nimi dá vyhrát MS ( ), jsem na ně zvědav v reálu, zatím jsem neměl možnost je nějak moc vidět

Reagovat
fantomas

Je vidět, že do toho domingo vidí.

Jinak nemůžu si zase zapívat tu svou: OBAFEMI !!!

Reagovat
fantomas

* musím si zase zazpívat

Reagovat
domingo

hezkej překlep.. Obafemi bude pravděpodobně hlavní útočná síla, když se miláček ochozů I.Uche nestihl uzdravit.

Reagovat
fantomas

Tak hlavně je to bombarďák, už léta. V NUFC sem si ho hrozně zamiloval. Takže bez Okochy, ale s Martinsem - žádnej diametrální rozdíl.

Reagovat
domingo

To se uvidí, podle mě tam ten rozdíl stejně je, ale dal by se zamaskovat. Koukal jsem, že Martins má už snad od osmnácti průměr gól na tři zápasy v klubu, což při faktu, že nikdy nehrál v nějaké pralesní lize, ale celou kariéru v top soutěžích Evropy... hodně slušný. Já ho samozřejmě znám, ale nikdy jsem se na něj nijak nesoustředil, tak teďka budu

Reagovat
fantomas

Myslim v sympatiích, z mého pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z môjho tiež

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

No, já bych ten předek složil takhle- Etuhu, Kaita, Haruna- Kanu- Yakubu, Martins... Kanu tomu aspoň trochu dá myšlenku, jinak to bude plácanice jak na APN..

Reagovat
domingo

Na tý pozici by asi hrál spíš Uche.. a s tím Kanuem je to furt 4-3-3 a liší se v jednom hráči to je grafika, jaký jim dá do zápasu Lagerbäck pokyny, je druhá věc.

Reagovat
kubys

Ucheho si pamatuju ještě z dob, kdy jsem vyjížděl na Wislu.

Reagovat
Bakary3

Aha.. No přiznám se, že Ucheho moc neznám, proto jsem tam hodil Kanua..

No vlastně znám, taky ještě z Wisly- z CSM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele