Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny

10.06.2010, 14:56
Profily, historie
Zaujalo nás
Před čtyřmi roky si Pobřeží slonoviny užívalo vůbec svoji první účast na světovém šampionátu a ve "skupině smrti" minimálně po herní stránce rozhodně nezklamalo. Letos je výběr trenéra Erikssona zkušenější, v první fázi ale na něj opět čekají velmi obtížné boje s Brazílií a Portugalskem...

Historie

Novodobá historie reprezentačního výběru Pobřeží slonoviny se začala psát, dá se říct, až v tomto století - do té doby nepříliš významný tým ukořistil "pouze" triumf na APN v roce 1992 v Senegalu. Na historickou účast na MS si museli Sloni počkat až do roku 2006 - a hned tam, díky mimořádné ofenzivní síle, jeli s gloriolou jednoho z nejsilnějších celků černého kontinentu. A očekávání do nich vkládaná, dá se říct, naplnili - ve "skupině smrti" s Argentinou, Nizozemskem a Srbskem a Černou Horou hráli velmi důstojnou roli, bavili diváky svým fotbalem a získali na svoji stranu srdce mnoha nestranných fanoušků. Díky závěrečné výhře nad SČH navíc získali i své první body.

Tým Slonů byl už tehdy velmi kvalitní, ale doplatil na nezkušenost, což se projevilo hned v několika faktorech - taktická organizace hry na mezinárodní úrovni se ukázala být nad síly nadšeně bojujících Afričanů, své udělala také nervozita v úvodním utkání, díky níž Sloni zabrali naplno příliš pozdě. Nezvládali začátky utkání - než se rozkoukali na hřišti, rozšifrovali hru svého soka a našli na ni odpovídající recept, prohrávali. Celkem z toho bylo 6 inkasovaných gólů - všechny v úvodním poločase... na druhou stranu jejich enormní útočná síla dostála své pověsti, díky čemuž drží mužstvo v oranžových dresech jeden zajímavý primát - jsou jediným týmem historie MS, který ve všech svých zápasech vstřelil alespoň jednu branku.

V roce 2010 je Erikssonův tým zkušenější, vyzrálejší a má o jednu velkou motivaci navíc - pro celou řadu hráčů "zlaté generace" to bude s největší pravděpodobností poslední velký mezinárodní turnaj, nebo alespoň poslední velký turnaj ve vrcholné formě. Útok je stále fenomenální, ve skutečnosti se zdá být ještě silnější než posledně - pokud má nějaké africké mužstvo na to, prolomit poprvé v historii brány semifinále, shoduje se většina expertů i nestranných pozorovatelů na tom, že největší šanci mají právě Sloni. Velice těžká skupina s giganty Brazílií a Portugalskem a podceňovanou, ale famózně organizovanou Severní Koreou (která ve skutečnosti může oranžovým dělat skoro největší potíže) prověří jejich taktické i fotbalové schopnosti na maximum.

Hvězda: Gervinho

Didier Drogba. To je jméno, které při vyslovení jména "Pobřeží Slonoviny" vyvstává na mysli fotbalovým fanouškům po celém světě. Střelec anglické Chelsea je tím vůdcem, lídrem týmu, který si tajně myslí na historický úspěch - a právě přítomnost Drogby dovoluje těmto myšlenkám růst, klíčit a přetrvávat.

Zároveň je fakt, že existuje jen málo hráčů, o kterých by vládlo větší obecné povědomí, než je právě silák z Chelsea. My se proto - na rozdíl od všech ostatních předturnajových prognóz, odhadů a představení - podíváme na zoubek někomu úplně jinému, někomu, kdo nakonec může hrát skutečně významnou roli, což by si vzhledem k fantastické uplynulé sezoně bez výhrad zasloužil. Jedná se o Gervinha, mladého forvarda severofrancouzského Lille.

Když se mladý dorostenec Gervais Yao Kouassi začal prosazovat v klubu ASEC Abidjan, znamém nejslavnější akademii v zemi, jeho brazilský trenér mu začal podle jeho jména říkat Gervinho. A kdo ho poslední dobou viděl válet za Lille, nebo koneckonců i dříve za Le Mans, ví, že to není jen tak nějaká náhoda - mladý Gervais totiž pohybem, stylem hry i produktivitou připomíná nejednoho fotbalového tanečníka ze země samby. Ofenziva čtvrtého týmu Ligue 1 byla postrachem celé ligy - Gervinho a Eden Hazard coby tvůrci hry vířící na polovině soupeře, před nimi gólový hrot Pierre-Alain Frau. Dokáže ho však zpochybňovaný trenér Eriksson plně využít?

Jednou z největších předností třiadvacetiletého forvarda je jeho univerzálnost. Dokáže hrát na hrotu útoku, ofenzivního středního záložníka, pravé i levé křídlo, ale nejlépe se zřejmě cítí v útočné dvojici vedle vysoké a silné věže - v takovém systému by jeho schopnosti a potenciál mohly doslova explodovat. Gervinhova schopnost vyslat chytrou přihrávku, zpracovat míč, překvapit obránce kličkou a přesně vystřelit, jeho nízké těžiště a schopnost bleskově změnit směr s míčem přilepeným na noze, to jsou atributy, které by Slonům mohly hodně pomoct při cestě za historickým úspěchem. A jeho letošní forma, kterou si do Jižní Afriky přivezl, slibuje opravdu mnoho.

Otázkou tak zůstává, jestli pro něj Eriksson najde ve své základní jedenáctce místo. Gervinhovi by nade vší pochybnost seděla pozice v útoku vedle Drogby, jenže naskýtá se otázka - kam se Salomonem Kalouem? Forvard anglické Chelsea je na největší hvězdu Slonů zvyklý z klubu, v oranžovém dresu podává stabilně velmi slušné výkony a patří tak trochu k inventáři ofenzivy národního týmu. Řešením by mohlo být přesunutí Gervinha do zálohy.

Nicméně ať už bude základní sestava v úvodním utkání MS vypadat jakkoliv, je téměř jisté, že Gervais Yao Kouassi svoji šanci dostane. A je zároveň velmi pravděpodobné, že ji chytne za pačesy a předvede, proč patří k nejlepším hráčům jedné z nejlepších lig světa. Není moc jmen, která by se vyplatilo sledovat podrobněji...

Trenér: Sven-Göran Eriksson

Přestože zkušený Sven-Göran Eriksson poslední dobou rozhodně nepůsobí jako elitní světový kouč, má jeho jmenování před nastávajícím šampionátem alespoň částečnou logiku. Umí totiž vyhrávat.

Podívejme se do jeho vitríny - ligový titul, dva domácí poháry a pohár UEFA s Göteborgem, tři ligové tituly a domácí pohár s Benficou, Coppa Italia s Římem, Sampdorií a dvakrát s Laziem, se kterým švédský lodivod dokráčel ještě dvakrát k italskému superpoháru, poháru vítězů pohárů, evropskému superpoháru a především Scudettu. To je přece fantastická statistika! Jenže problém je v tom, že tahle éra skončila před deseti lety, od té doby Erikssonova kariéra stagnuje.

Jistě, s Anglií dosáhl dílčích úspěchů - na výhru 5:1 na půdě Německa angličtí fanoušci nezapomněli dodnes, fantastický bodový průměr mu také nikdo neodpáře, stejně jako porážku Argentiny, tři čtvrtfinále na největších mezinárodních akcích a několik dalších úspěchů "Svengland" - jenže trofeje se nedostavily. A pozdější angažmá v Manchesteru City, u národního týmu Mexika nebo naposledy u Notts County se už mezi vydařené počítat moc nedají. Vyprávěli by o tom hlavně v Mexiku, které Eriksson málem "pohřbil" už v severoamerické kvalifikaci...

Na druhé straně tu máme mimořádně ambiciózní tým nabitý skvělými hráči, který nikdy ničeho nedosáhl. Od roku 2004, kdy se sešla současná generace, dokázali Sloni ze tří afrických šampionátů dosáhnout jen jednoho finále, které prohráli. Dvakrát jim vystavily stopku severoafrické týmy a pokaždé to byla na hřišti poměrně jasná záležitost; jak Egypt, tak Alžírsko jsou přitom známi svým pojetím hry, které má blízko tomu evropskému. A v mezinárodní konkurenci se Slonům nepodařilo postoupit do osmifinále. To sice lze omluvit těžkou skupinou, jenže těžká skupina na ně čeká i teď a "zlatá generace" pomalu uvadá... je potřeba přinést do týmu zkušenost a nějaký úspěch prostě udělat. Eriksson dokázal, že úspěch udělat umí. Pokud se přenese pár let zpátky v čase, může to být správná volba...

Po odvolání Vahida Halilhodžiće, který nedokázal naplnit očekávání na posledním APN v Angole, se hodně nahlas mluvilo o angažování Guuse Hiddinka. To je bezesporu excelentní manažer, který dokáže s podceňovanými týmy dělat zázraky - jeho životopis mluví za vše. Jenže s výhrami - nebo alespoň medailemi - je na tom podobně jako hvězdami nabitý kádr Slonů.

Erikssonovým úkolem je tedy jediné - uspět. Ukočírovat spolek skvělých individualit a udělat z nich konzistentní a fungující tým, což se ještě nikomu před ním nepovedlo. Na předchozích dvou šampionátech dokázal s Anglií projít dvakrát do čtvrtfinále - za podobný výsledek by se určitě nezlobili ani jeho současní zaměstnavatelé. Má k dispozici prvotřídní materiál v čele se zřejmě nejobávanějším zakončovatelem na světě. Pokud se Slonům podaří projít skupinou, není nic nereálné.

Pravděpodobná sestava: Barry - Eboué, K. Touré, Bamba, Boka (Tiéné) - Zokora, Y. Touré, Tioté - Gervinho, Dindane (Doumbia), Kalou

Kvalifikace

Mozambik, Madagaskar a Botswana - to pro tým kalibru Pobřeží Slonoviny nebyli v první fázi kvalifikace žádní soupeři. O něco větší problémy se očekávaly ve finální fázi, kde se Slonům postavily výběry Burkiny Faso, Malawi a Guiney... a tehdy ještě Halilhodžićův tým je smetl s jedinou remízou na kontě!

Nicméně i přestože se očekávalo, že by Burkina nebo Guinea mohly kousat, s postupem jednoznačného favorita počítal asi každý. Daleko víc se oči fanoušků i odborníků upínaly k lednovému Poháru národů v Angole, kde měli borci v oranžovém potvrdit pověst favoritů a dokázat, že se umí přenést přes vlastní ega, pracovat společně jako tým (což perfektně zvládají například pozdější vítězové z Egypta), a zejména vyhrávat klíčové zápasy, ne jen bavit diváky ofenzivní hrou. A to se nepovedlo, Sloni zůstali ve čtvrtfinále na štítě Alžírska, což stálo krk trenéra Halilhodžiće. Nepříjemné otázky před následujícím MS se tak zahnat nepodařilo, naopak.

Program zápasů - skupina G

15.06.2010
16:00
Pobřeží slonoviny
0:0
Portugalsko
Port Elizabeth
20.06.2010
20:30
Brazílie
3:1
Pobřeží slonoviny
Johannesburg
25.06.2010
16:00
Korejská LDR
0:3
Pobřeží slonoviny
Nelspruit

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Boubacar Barry
30.12.1979
KSC Lokeren
Daniel Yeboah
13.11.1984
ASEC Mimosas
Aristide Zogbo
30.12.1981
Maccabi Netanya
Obránci
Datum nar.
Klub
Benjamin Angoua
28.11.1986
Valenciennes FC
Sol Bamba
13.01.1985
Hibernian FC
Arthur Boka
02.04.1983
VfB Stuttgart
Guy Demel
13.06.1981
Hamburger SV
Emmanuel Eboué
04.06.1983
Arsenal FC
Steve Gohouri
08.02.1981
Wigan Athletic
Siaka Tiéné
22.02.1982
Valenciennes FC
Kolo Touré
19.03.1981
Manchester City
Záložníci
Datum nar.
Klub
Jean-Jacques Gosso
15.03.1983
AS Monaco
Abdul Kader Keïta
06.08.1981
Galatasaray SK
Emmanuel Koné
31.12.1986
FC Internaţional
Romaric
04.06.1983
Sevilla FC
Cheik Tioté
21.06.1986
FC Twente
Yaya Touré
13.05.1983
FC Barcelona
Didier Zokora
14.12.1980
Sevilla FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Aruna Dindane
26.11.1980
Portsmouth FC
Seydou Doumbia
31.12.1987
BSC Young Boys
Didier Drogba
11.03.1978
Chelsea FC
Gervinho
27.05.1987
Lille OSC
Salomon Kalou
05.08.1985
Chelsea FC

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hvězda Gervinho

Reagovat
smazaný uživatel

Eboué, K. Touré, Y. Touré,Kalou nic ?

Reagovat
smazaný uživatel

měl tam bejt Bony

Reagovat
SunFells

Kalou? Vidím dobře?

Reagovat
domingo

Nebuďte tak zpitomělí tou PL a zkuste někdy zapnout něco jinýho než Primu. Gervinho byl letos jedním z nejlepších hráčů, kteří po Evropě běhali.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
homeles8

že ho neznáš, neznamená, že ho neznají ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš nějakej expert ze studia prima asik?

Reagovat
Hafna

Vidím to na propadák rozhodně nepostoupí

Reagovat
smazaný uživatel

ten drogba teda nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

připadá mi, že si bratři Toureové vymysleli křestní jména sami podle jejich prvních slov :)

Reagovat
Hafna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*prostředníček*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovorilo sa, že Drogba pojde ???

Reagovat
Hafna

nebojím se že by pošel, to zranění není tak vážné

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šmarjá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no kurva to néé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Postup ze skupiny společně s portugalskem,brazílie nepostoupí ani ze skupiny.

Reagovat
Hafna

Reagovat
Honda

To zas neblbni

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá s didim ??

Reagovat
Arbiter

Didi by to měl stihnout

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, je to lemro.

Reagovat
MySch017

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne. Ten idiot se muze prochazet po temnych koutech Cape Townu, ne po hristi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ihrisku je iný ako v súkromií

Reagovat
smazaný uživatel

V sukromi se prochazi v reprezentacnim dresu po hristi jak lemra?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty myslíš, že naschvál nehrá nič za krajinu, kde sa narodil a vyrastal a navyše je jej kapitán? Určite sa snaží a verím, že na MS zažiari... teda ak sa bude dariť aj ostatným v týme a porazia Portugalsko

Reagovat
kubys

Od pěti let je ve Francii...

Reagovat
Arbiter

ale na CIV nekašle

Reagovat
smazaný uživatel

hrubas to sem si o tobě nemyslel ale nechápu, nejpíš zakompenzovanost, nech mě hádat jsi fanda MU a to by tedy vše vysvětlovalo. pro tebe

Reagovat
smazaný uživatel

jj, zakompenzovanost

Reagovat
smazaný uživatel

vlastní výraz soráč btw si fanda MU ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubas fandí Chelsea kvůli Drogbovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

dyť fandí Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

To s tim nema absolutne nic spolecnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"zakompenzovanost" Pecka!

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácam

Reagovat
Honda

Jo stihne to..'

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to dobre !!!

-----------------------------Barry----------------------------

Eboué-------------Touré------------Bamba---------Boka

-------------------Zokora---------Y. Touré---------------

-----Gervinho----------------------------------Kalou-----

-------------------Drogba----------Dindane--------------

Reagovat
MySch017

Reagovat
SunFells

Moc ofenzivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Keita na pravou zalohu a muze byt

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude opět ten tým z MS 2006 a ne spolek namachrovaných, netýmových hvězd z posledních APN.

Reagovat
Losinho

Reagovat
terry

Zdá se mi to nebo na Eurosportu komentuje tenis skutečně Poulíček?

Reagovat
smazaný uživatel

To uz je ponekolikaty

Reagovat
terry

Jo, já o tom slyšel, ale snad nikdy neviděl.. Ale možná už i jo, ale teď mě to zas pobavilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt tragedie, nepozna cop od slajzu, me vzdycky "pobavi".

Reagovat
terry

Však proto jsem se smál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze se hraje na trave, na tu jsem se tesil, takze to maze spatny dojem z Poulicka

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, zavolám na Eurosport, jestli nehledají komentátora.

Reagovat
terry

Koukals teď na Roddicka?

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem jen zaver Sela pri matchballu ukazal, proc je tenis na trave tak uzasny

Reagovat
terry

Já taky viděl jen konec. Ale ta parádička na závěr byla pěkná. Trávu mám taky nejradši.. na tu zelenou se krásně kouká.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aby byl Wimbledon. Sice to bude znamenat Rafovo brutalni zvyseni naskoku, ale tesim se na hrace, kteri travu umi jako Roddick a Hewitt, ale sere me, ze tam nebude Haas

Reagovat
terry

Jo on vlastně Nadal nehrál, co? Jedině, že by se zase zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

Zraneni mu nepreju, tenis je bez nej vzdycky o dost chudsi Ale budu doufat, ze vyhraje nekdo jiny nez Federer, Nadal a Djokovic, takze vkladam nadeje do obou Andyu

Reagovat
terry

Tak to já mu zranění taky nepřeju, ale nemusím ho. Andyům bych to přál, hlavně tomu americkýmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu bych to pral nejvic. Ale Murray bude "doma", trava mu sedi, pokud se mu bude chtit, zaradi se mezi favority

Reagovat
daewa

OT: Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda tu někdo má ligu na Skysport Fantasy, do které bych se mohl připojit?

Reagovat
Tomanatura

Dej sem email, Getzo ti pošle kód ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu Slonům držet palce, snad z jejich strany uvidím podobnou snahu jako na minulém MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlástím, že těm budu fandit :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Barry-Demel,Bamba,Touré,Boka-Y.Touré-Eboué,Zokora,Romaric,Kalou-Dindane

Reagovat
smazaný uživatel

OT: prosím o radu, nainstaloval sem si Poldu 2, ale ve hře mi to tak hnusně problikává (samo se to zesvětluje a stmavuje rychlostí stroboskopu), neví někdo čím to??:)

Reagovat
Arbiter

vytáhnout kabel ze zásuvky a jít ven

Reagovat
smazaný uživatel

rád bych, ale to nemožu, tedka musím byt mooc dnů (měsíců) doma :)

Reagovat
Arbiter

tak se vzdělávej

Reagovat
smazaný uživatel

zákony co potřebuju do práce mám naučený, na dálkový studium nastupuju až od podzimu... fakt nevím co dělat, jak zabit čas, aspon že zítra začíná to MS....

Reagovat
Arbiter

číst knihy

Reagovat
smazaný uživatel

to není šálek mého čaje:) radši budu hrát hry a dívat se na tv:)

Reagovat
Godwinson

Sršíš vtipem, koukám ...:)

Reagovat
homeles8

Polda 2 má problémy s kompatibilitou na XP, takže jestli máš XP/novější vindous, tak normálně ve vlastostech exe souboru dej režim kompatibility na Windows 98

Reagovat
homeles8

a jestli to nepomůže tak zkus reinstall a jestli ani to, tak si nainstaluj Poldu 3

Reagovat
smazaný uživatel

mám W7, zkoušel sem všechno, asi stáhnu toho P3;)

Reagovat
homeles8

když jednička a dvojka jsou nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

no právě... dvojku rozjedu, ale tak blbě mi to bliká, že bych z toho za chvílu dostal záchvat... nevím co mám celý dny dělat

Reagovat
homeles8

můžem hrát Managera po síti

Reagovat
homeles8

nebo Diablo. Hraješ Diablo?

Reagovat
smazaný uživatel

diablo nehraju, managera sem dycky hrával, ale po síti by mě asi víc bavila fifa:) kdybys měl návrhy, který chceš přímo realizovat, tak se ozvy na BohumilPrdko@seznam.cz ;)

Reagovat
homeles8

nezveřejňuj svůj Email !!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jo, napíšu ti

Reagovat
smazaný uživatel

mě tam za ty roky chodí tolik spamů, že už je mi to jedno :D

Reagovat
homeles8

aha

Reagovat
niflheim

Čekám, až se ozve nějaký chovatel koní

Reagovat
domingo

Jejich největším problém je v hlavách - mají nejlepší kádr v Africe a moc dobře to o sobě ví.

Proto očekávám, že nepostoupí ze skupiny. Největší šanci uhrát body mají s Portugalskem, které nemá bůhvíjakou obranu a očekávám slušnou přestřelku. Brazílie je přejede a KLDR podcení.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci mají obranu velmi silnou, dostávají strašně málo branek...Spíše chybí střelecký tahoun, Cristiano Ronaldo nedal v repre gól, jak je rok dlouhý a Liedson s Almeidou taky moc branek nedávají.

Reagovat
Bakary3

*jak jsou dva roky dlouhý

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhori

Reagovat
smazaný uživatel

S. Taylor je pred podpisem nove smlouvy Navic jsem cetl na anglickem blogu od fanousku NU, ze by si prali podepsat zadarmo Petrova a na hostovacku Keana, radsi si to ani nebudu predstavovat, to by bylo fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

... to sou sakra skvely zpravy. Robbie v cernobilym je muj dlouholety mokry sen A Petrov by byl vynikajici. Snad se Argentine nepodari mistrovstvi a jit do sezony s kridlama Jonas, Petrov a v zaloze Routledge, ktery pres puvodni predpoklady hral vyborne.. To by vubec nebylo marny.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to by teda nebylo vubec marny Uz se tesim na realitu, snad se Hughton aspon priblizi nasim predstavam

Reagovat
smazaný uživatel

Harper - Enrique, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor - Jonas, Smudge, Guthrie (Barton), Routledge- Lovenkrands, Carroll

to bych videl asi jako optimalni sestavu pokud neprijdou zvucny posily... treba se podepise Cole, kdyz je zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Petrov nam bude stacit .. kazdopadne se tak bojim aby nam Arsenal nekoupil Nolana, kdokoli Jonase, Taylora, Andyho, ze se radsi neopovazuju snit o posilach. Navic v akademii jsou hodne nadejny jmena do kazdy pozice. Jeste ze je letos MS, ktery mi zkrati cekani na novou sezonu. Obvzlast se tesim jak vtrhneme do PL. Mam pocit, ze i diky sezone v champ. mame ted kompaktnejsi tym nez vetsina ze spodku tabulky lonsky pl.

Reagovat
smazaný uživatel

+ konecne nase debaty nebudou pod PL offtopic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

100. pro negry s dredama na hlavě

Reagovat
smazaný uživatel

DROGBU ste zabudli??lebo som pocul ze sa z toho dostane

Reagovat
domingo

Ten článek byl napsanej v době, kdy byl Drogba naprosto v pořádku. Potom se zdálo, že vypadne, tak jsem sesmolil náhradní sestavu a poslal ji do redakce. Jestli se od té doby něco změnilo, tak ok, beru, ale je blbost do toho článku zasahovat.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby Drogba hrál, tak hvězdou turnaje bude Gervinho...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele