Představení účastníků MS 2010 - Anglie

06.06.2010, 11:53
Profily, historie
Zaujalo nás
Angličtí fanoušci věří, že jim jejich reprezentace připraví na mistrovství světa spoustu radosti. Trenér Fabio Capello by měl být zárukou úspěchu, jenže má několik starostí. Z nominace mu vypadl důležitý obránce Rio Ferdinand, klíčový útočník Wayne Rooney má poslední dobou také časté problémy se zdravím.

Historie

Na to, že je anglická reprezentace spolu s tou skotskou vůbec nejstarší na světě, leckoho možná překvapí, že se na mistrovství světa prvně vydala až roku 1950 do Brazílie. Za to ovšem nemohla slabá výkonnost Angličanů, nýbrž napjaté vztahy vedení reprezentace s FIFA, zpod jejíchž křídel také roku 1928 vystoupila. Přesto ani následné výkony na světových šampionátech nedělaly vizitce kolébky fotbalu zrovna dobré jméno. V Brazílii Albion pohořel a pakoval se domů už po třech zápasech. Za čtyři roky už Angličané alespoň nakoukli do vyřazovacích bojů, kde se ale příliš neohřáli a hned ve čtvrtfinále je jasně vyřadila Uruguay. Ve stejném gardu se potom vyslanci Královny Alžběty prezentovali i na dalších dvou šampionátech - ve Švédsku dohráli okamžitě po skupinové fázi (tehdejší 11. příčka je dosud jejich nejhorším umístěním na MS), v Chile pak pro změnu jen dorovnali své dosavadní maximu m. Ve čtvrtfinále jim stopku vystavila hvězdná Brazílie. Celé mizérii tedy mělo učinit za dost až zpravidla nedobytné domácí prostředí, kde Angličané veškerou světovou smetánku uvítali právě o čtyři roky později.

První prohra s nebritským celkem na vlastním hřišti - 21. září 1949. První takový neúspěch přímo na Wembley, londýnském svatostánku - ještě o čtyři roky později. Více než osmdesát let uběhlo od zformování anglické reprezentace, než se někomu z pevniny, konkrétně Maďarsku, konečně podařilo vyloupit slovutné Wembley. Není tedy divu, že jakmile tu Angličané měli sehrát své dosud nejdůležitější reprezentační klání, nepochybili. Jakoby náhodou v Londýně domácí "nároďák" sehrál každé z vyřazovacích střetnutí - poradil si s Argentinou, nepustil dál Eusébiovo Portugalsko a nezaváhal ani ve finále. Třebaže je Němci donutili hrát přesčas a třebaže museli rozhodnout až dlouho a stále ještě diskutovaným gólem.

Dalo se čekat, že domácí triumf Angličané budou jen těžko napodobovat. Ale že se mu v příštích 40 letech ani nepřiblíží, to asi přesto čekal jen málokdo. Tedy nepřiblíží - semifinále z roku 1990 by se možná s přivřením obou očí dalo vzít, ale stejně. Žádné další finále, jedno neúspěšné semifinále (a i následný zápas o bronz) a čtyři zakletá čtvrtfinále. Právě druhý vyřazovací duel se stal Albionu osudným jak naposledy v Německu, tak ještě o něco dřív v Japonsku a Asii. Teď se tedy bude bránit černému hattricku, který by jenom podtrhl neslavnou historii jinak slavného fotbalového národa.

Hvězda: Wayne Rooney

Všem Angličanům v tu chvíli ztuhla krev v žilách. Rooney se zranil - šampionát v ohrožení, hlásaly tenkrát titulky všech britských novin. Jaká to změna. Ještě před čtyřmi lety byl pihovatý fotbalista pomalu vynášen na pranýř poté, co se mu vůbec nepovedl světový šampionát v Německu a ještě se nechal v osudovém čtvrtfinále zbytečně vyloučit. Teď si bez něj žádný fotbalový fanoušek nedokáže nadcházející mistrovství snad ani představit. Nebo spíš nechce. A není divu, Rooney totiž letos prožil zdaleka nejlepší ročník své dosavadní kariéry a svou herní i střeleckou pohodu si měl přenést také do národního týmu.

Nakonec se všem ulevilo - Rooney se stihl dát do pořádku, ale těsně před šampionátem si opět poranil třísla a z herního tempa vypadl znovu. Jaké déja-vu! Také čtyři roky zpátky odchovanec Evertonu zcela vynechal veškerou přípravu mužstva před samotným turnajem, kvůli zlomenině zánártní kůstky zasáhl až do druhého utkání základní skupiny. Celý Albion se tak právem bojí, že útočník, který patrně i letos naskočí až do rozjetého kolotoče, opět propadne. Nehledě na 26 branek nasázených soupeřům v Premier League. Přesto mu vlastně nezbývá nic jiného, než se o něj zase jednou nejistě opřít.

Tak jako tak totiž "Wazza" prožil životní sezonu. Byl tahounem obhájce titulu z Manchesteru, do poslední chvíle se pral o titul nejlepšího střelce ligy. Hráčem roku anglické nejvyšší soutěže ho zvolili nejen jeho kolegové, ale i novináři. Navíc reprezentace je na něj dokonale navyklá. Od onoho německého šampionátu se ze základní sestavy prakticky nehnul, jen jeho parťáci se okolo něj točili jak na obrtlíku. Také během kvalifikace na toto mistrovství neměl výkyvy. Střelecky naprázdno vyšel jen ve třech z devíti utkání, do kterých zasáhl, a dohromady se pyšnil průměrem přesně jednoho gólu na zápas. V globálním hledisku je pak právě on momentálně jediným žhavým kandidátem na překonání Charltonova rekordu v počtu branek nastřílených v dresu Albionu. Ve 24 letech na něj ztrácí "pouhých" 24 zářezů. Sečteno podtrženo - určitě by byla velká škoda hledat za takový fenomén náhradu.

Koneckonců byste ji stejně nenašli, alespoň ne tu rovnocennou. Proto celá Anglie věří, že to nakonec Rooneymu bude i v Africe pálit tak, jako letos vlastně pořád. Tedy náramně.

Trenér: Fabio Capello

Může vůbec za některého z trenérů hovořit výčet dosažených úspěchů hlasitěji než za Fabia Capella? Jen těžko. Jen si to vezměte - scudetto se třemi různými celky, rovnou pět ukořistěných na lavičce AC Milán, dva v Juventusu a jeden u kormidla AS Řím; dvojnásobný triumf v La Lize s Realem Madrid; k tomu dvě úspěšná finále Ligy mistrů a jedno prohrané (ve všech případech s Rossoneri). Ne, na tohohle brýlatého chlapíka opravdu nikdo nemá. Teď před ním stojí, jak sám pronesl, vůbec poslední výzva - štace u dlouhodobě strádající anglické reprezentace. Povězte, kdo jiný by ji mohl z oné letargie vytrhnout než právě tvůrce legendární milánské generace přezdívané "The Invincibles"?

Už jako hráč byl Capello mimořádně úspěšný. Skoro by se chtělo říct, že byl pro slávu přímo zrozen. Koneckonců i v tomto případě můžeme nechat volnou ruku jen výkladní skříni - tři tituly v Juventusu, jedno scudetto plus národní pohár s Rossoneri a alespoň vítězství v Coppa Italia i s AS Řím. S trochou nadsázky lze pronést, že kam jednou původce ideje o zónovém bránění vkročil, odtud se potom rojila jedna trofej za druhou. Capellovy kouzelné účinky lze dobře dokumentovat zejména případem jeho dvouleté rozdělené anabáze u Merengues. Do Realu totiž prvně na jeden rok přišel začátkem sezony 1996/97 - a na jejím konci s ním oslavil titul. Podruhé se totéž v bleděmodrém opakovalo přesně po deseti letech.

Vše je to způsobené tím, že, jak kdysi trefně poznamenal Arrigo Sacchi, "pro Capella je fotbal celý o vyhrávání, krásu on ve hře nevidí". A nutno dodat, že za vítězstvím jde i přes mrtvoly. Tedy samozřejmě, obrazně řečeno. Nicméně faktem zůstává, že se v minulosti nepáral s žádným svým, byť sebelepším svěřencem. Nedělalo mu problém na čas posadit i takové ikony, jakými jsou nebo byli Del Piero, Beckham či Ronaldo. Slavná je pak zvláště jeho konfrontace s Di Caniem, který měl shodou okolností výhrady právě proti Capellově urputné snaze vyhrát i bezvýznamný "přátelák", a pěkně to záhy schytal. Na jeho adresu měly prý z úst italského trenéra putovat opravdu peprné výrazy a důsledkem celého konfliktu pak byl hráčův neformální konec v AC Milán. Schválně, jaké nesmlouvavé metody bude muset vášnivý milovník klasické hudby aplikovat na své "nové" ovečky, aby konečně zase jednou pro svou zemi vybojovaly nějaký ten cenný kov.

Ideální sestava: Green - G. Johnson, Terry, Upson, A. Cole - Lennon, Lampard, Barry, Gerrard - Rooney, Heskey

Kvalifikace

Angličany lze považovat za jedny ze suverénů tohoto kvalifikačního cyklu. Letenky na šampionát si mohli s klidnou hlavou "bookovat" ještě se dvěma zápasy zbylými k odehrání. Po konečném zúčtování potom v Evropě nebylo přesněji mířícího "nároďáku" a také domácí prostředí nesedělo lépe žádnému z ostatních gigantů. Reprezentace Albionu tu vyhrála všech pět zápasů, a to s úchvatným skóre 21:3. Přitom venku padla jen na studené ukrajinské frontě. Tím nejtěsnějším možným rozdílem a navíc v době, kdy už z pohledu Angličanů nebylo o co hrát. Obzvláště však Capellovy svěřence muselo potěšit, že hned dvakrát oloupili Chorvatsko (venku 4:1, doma 5:1), se kterým měli nevyřízené účty z předchozích bojů o rakousko-švýcarské Euro. Tam nakonec právě vinou porážky s Balkánci Anglie chyběla. Reparát se tedy povedl, teď jen napravit i kalný dojem z minulého mistrovství.

Program zápasů - skupina C

12.06.2010
20:30
Anglie
1:1
USA
Rustenburg
18.06.2010
20:30
Anglie
0:0
Alžírsko
Cape Town
23.06.2010
16:00
Slovinsko
0:1
Anglie
Port Elizabeth

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Robert Green
18.01.1980
West Ham United
Joe Hart
19.04.1987
Birmingham City
David James
01.08.1970
Portsmouth FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Gareth Barry
23.02.1981
Manchester City
Jamie Carragher
28.01.1978
Liverpool FC
Ashley Cole
20.12.1980
Chelsea FC
Michael Dawson
18.11.1983
Tottenham Hotspur
Glen Johnson
23.08.1984
Liverpool FC
Ledley King
12.10.1980
Tottenham Hotspur
John Terry
07.12.1980
Chelsea FC
Matthew Upson
18.04.1979
West Ham United
Stephen Warnock
12.12.1981
Aston Villa
Záložníci
Datum nar.
Klub
Michael Carrick
28.07.1981
Manchester United
Joe Cole
08.11.1981
Chelsea FC
Steven Gerrard
30.05.1980
Liverpool FC
Frank Lampard
20.06.1978
Chelsea FC
Aaron Lennon
16.04.1987
Tottenham Hotspur
James Milner
04.01.1986
Aston Villa
Shaun Wright-Phillips
25.10.1981
Manchester City
Útočníci
Datum nar.
Klub
Peter Crouch
30.01.1981
Tottenham Hotspur
Jermain Defoe
07.10.1982
Tottenham Hotspur
Emile Heskey
11.01.1978
Aston Villa
Wayne Rooney
24.10.1985
Manchester United

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (207)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za favority je nepovažuju, nejsou nějak zvlášť sehraní

Reagovat
Pipo123

podla mna zasa vyhoria na penalty alebo niečo tomu podobné aj ked im budem docela fandiť

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý, akorát místo Upsona KING

Reagovat
smazaný uživatel

V zakladu zacne Crouchie misto Heskeyho

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude na lavicce no, co s nim?

Reagovat
smazaný uživatel

však hrál lépe než Crouch a Heskey ...

Reagovat
smazaný uživatel

V repre vedle Rooneyho? Nerikej...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím v PL

Reagovat
smazaný uživatel

a to má co společnýho s repre?

Reagovat
smazaný uživatel

A Defoe hraje za MUFC odkdy?

Reagovat
smazaný uživatel

on hraje Managera a tam to asi tak má

Reagovat
smazaný uživatel

Co že?? ja myslel v Spurs ...ale nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Tys hlavne jeste myslet nezacal

Reagovat
tomasinho

Příště radši nemysli, ulevíš tím sobě i ostatním.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe určitě bude skvěle sklepávat míče a budou tou pomyslnou věží mezi zálohou a Waynem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně...a navíc má výbornou střelu takže útok Rooney a Defoe - dají nejvíce gólů teda když budou hrát

Reagovat
smazaný uživatel

panebože já jsem to myslel ironicky- Defoe je tam jako náhrada za Wazzu... prostě Albion hraje na vysokýho chlapa, kterej je spojkou mezi zálohou a brkem- chápeš to ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sem teda vůbec nepochopil...a navíc nechápu jak muže být Crouch podhrotovej když píšeš je mezi zálohou a brkem...,aby mu sklepával míče musí být předním ne?

Reagovat
smazaný uživatel

sklepne mu balon a Rooney vytáhne kop z otočky

Reagovat
smazaný uživatel

zabal to chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

tak znova... spojnice mezi útokem a Wazzou znamená, že ten vysoký útočník sklepne míč, podrží ho a rozehraje- to je charakteristický styl, kterým se vyznačují anglický týmy. Defoe měří nějakých 170cm a to asi nebude ten typ hráče, kterej by dělal tady tuto práci

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...koukni se na tu Ideální sestavu...tam sou 2útočnící vedle sebe a Heskey se tam podle mě! neoběví a bude tam Defoe ...

Reagovat
tomasinho

Oběvit se tam neobjeví asi nikdo. Defoe tam prostě nebude, smiř se s tím. Že o anglické repre a o fotbale nic nevíš neznamená, že tady budeš ze sebe dělat debila.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglickou reprezentaci neznám...ani nesleduji...ale o anglickým fotbale něco vím...zase takovej debil nejsem co si o mě myslíš...

Reagovat
smazaný uživatel

To neznám (je ve smyslu že ji neznám tolik jako ty)

Reagovat
tomasinho

Víš, co je mé pravidlo a co u ostatních nesnáším, když to dělají? Srát se do něčeho, čemu nerozumí. Když o tom vím kulové, tak tady nepředhazuju těm, kteří tomu rozumí víc své teorie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu co teď po mně chceš? já ti říkám, že vedle wazzy bude hrát Crouch či Heskey

Reagovat
smazaný uživatel

já po tobě nic nechci...já sem jen napsal co si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

naše národnost a jazyk jsou stejné, ale myšlení je tááák rozdílné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Crouch je ohranej jako u nás byl Koller

Reagovat
smazaný uživatel

Koller, který prohraje i hlavičkový souboj s Lahmem

Reagovat
smazaný uživatel

nemám slov už

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to je aspoň přirovnání

Reagovat
smazaný uživatel

akorát očekávám spíše hru na jednoho útočníka (wazza)

Reagovat
smazaný uživatel

1.místo ve skupině. V osmifinále porazí Austrálii, ve čtvrtfinále pak Německo. V semifinále sice nebudou stačit na brazilce. Ale chuť si spraví aspoň trochu v zápase o třetí místo, kde porazí Nizozemsko.

Reagovat
smazaný uživatel

a budeš se na to MS dívat ?

Reagovat
smazaný uživatel

půjde si vsadit a pak bude přihlížet tomu, jak mu to všechno krásně vychází

Reagovat
smazaný uživatel

anebo bude řvát jak malej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

anebo bude řvát jak malej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

protože bronz získají Nizozemci

Reagovat
smazaný uživatel

Alžírci spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že budu tohle všechno je jen můj tip, podložen na rozlosování a následném pavoukovi.

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, ale podívej se znovu na rozlosování pavouku, protože A1-B2 a A2-B1 se hrajou "osově souměrně" s "kolmicí" finálového zápasu, takže ty čtvrtfinále máš špatně

Reagovat
smazaný uživatel

to znamená jediné....Chyba v Matrixu

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasný udělal jsem si to jen pro zábavu podle rozlosování na tomhle serveru. Je možný, že jsem udělal chybu. A navíc, to je hlavní !!! Myslím si že bude spoustu překvapení na MS budu rád když mi vyjde aspoň nějakej můj tip :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(ikdyž já na MS měl jedinou sázku, která mi vyšla v roce 2006)

Reagovat
smazaný uživatel

vědma.

Reagovat
smazaný uživatel

pravá strana Glen, Aaron a Wayne

Reagovat
smazaný uživatel

Halvní hvězda je Stevie Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, mylsím, že tady to je jednoznačně Wazza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu ,protže Wayne měl výbornou sezónu narozdíl od Steva...

Reagovat
smetos

celá Anglie stojí na tom, jak na tom bude Wayne

Reagovat
Hafna

podle mě vyhrajou a Rooney nejlepší střelec - kurs 13,0

Reagovat
smazaný uživatel

Sice horší kádr než mají jiní favoriti, ale na druhou stranu nejlepšího trenéra.. K favoritům kvůli němu jednoznačně patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to na vic jak 1/4finale nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

To se uvidí, ale Capello je frajer.. S jeho týmem se prostě musí vždycky počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabiovi bych ten úspěch přál

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hodně překvapení.

Reagovat
Hafna

a padne málo gólů

Reagovat
smazaný uživatel

vbc

Reagovat
smazaný uživatel

prostě až se bude hrát hymna vítězům nebude to nijaká jiná než "Nad tatrú sa blýská...."

Reagovat
andkoo

komolit nazov slovenskej hymny..

Reagovat
smazaný uživatel

tak sorry velky problem kdyz je to "Nad tatrou sa blýská...."

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasy Anglie jsou pro mě vždycky svátek a skoro vždycky po nich mám špatný pocit. Aneb jak říkal Cimrman "Fáze očekávání střídá fáze zklamání".

Reagovat
Kongo

Anglicani budou opet doplacet na svuj styl hry.

Reagovat
smazaný uživatel

finále bude španělsko anglie

Reagovat
smazaný uživatel

A zas je tu ta levá anglická záloha a opět by to vyřešil Welšan. Proč se sakra Bale nenarodil v Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by udělat národní tým Velké Británie

Reagovat
smazaný uživatel

to by mohli

Reagovat
smazaný uživatel

a rovnou by mohlli obnovit aj Sovětský svaz

Reagovat
smazaný uživatel

tjn. takovej hráč by se hodil... doufal jsem dřív v Downinga ale ten nějak nedorostl potenciálu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Euru 12 by už možná za Anglii hrát mohl, ale to by už za Anglii mohl teď chytat Čechíno, takže pochybuju:D

Reagovat
smazaný uživatel

on za anglii to vubec on ja nam věrný

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že to myslel jako nadsázku

Reagovat
smazaný uživatel

Vis kolik Velsanu pred nim by to uz vyresilo? Tohle bude kazdopadne slabina Anglie a jsem zvedavej, jak bude Capello reagovat, kdyz inkasuji jako prvni.

Reagovat
smazaný uživatel

kopačky a vtrhne na plac

Reagovat
tomasinho

Stažení Lamparda a Joey nebo James ne plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na ně zvědavej. Hlavně v úterý letim do Anglie a 12.6 se těšim na tu atmosféru. Konečně uvidim na vlastní oči jak je v Anglii fotbal důležitej

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho tam budes a ve kterych mestech?

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel jenom 5 dnů, 8-13.6 ... ale aspoň ten první zápas ve skupině stihnu .. jinak budu akorát v Sheffieldu, původně jsem měl v plánu stihnout výlet do Manchesteru a hlavně do Tyne and Wear, ale nakonec jedu jenom takhle krátce za sestrou a pak s ní společně domu.

Reagovat
smazaný uživatel

to by tam mohli dát i Bainese...

Reagovat
smazaný uživatel

Paradoxne ten se nedostal do nominace nejspis prave proto, ze Warnock je schopny zahrat v zaloze lepe nez Baines.

Reagovat
smazaný uživatel

no, a jinak Joe Cole... (na toho jsem trochu zapomněl... rád bych ho viděl v základu...)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli v zakladu, ale urcite se ho dockas. Capello bude obcas prechazet na 4-4-1-1 s Joeym pod Rooneym

Reagovat
smazaný uživatel

Proto nechápu nenominaci Johnsona...takhle se tam bude trápit Gerrard nebo Joe Cole a hra půjde klasicky do háje...

Reagovat
smazaný uživatel

stejnak to vyhraje brazilie nebo spanelsko

Reagovat
Counter

Crouche už zmínil hrubas, nenastoupí ještě King místo Upsona?

Reagovat
tomasinho

V to doufám a pokud by nebyl King zdravotně úplně fit, postavil bych podle formy Dawsona. Jenže pro Upsona hraje sehranost s týmem.

Reagovat
vodka

tak sehranost... to ani ne, rozhodn s ním obrana nepůsobila o nic kompaktněji než s Kingem... Měl by tam být Dawson...

Reagovat
tomasinho

Tak nepůsobí, ale odehrál narozdíl od Kinga s Dawsonem celou kvalifikaci, zaskakoval za Ferdinanda nebo Terryho. Ale máš pravdu, rád bych viděl v základu Dawsona, pravděpodobnjší je ale King.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kecat fantikovi do stoperu je zbytecny, obhaji si s prehledem vsechny moznosti

Reagovat
smazaný uživatel

však už jsem to psal, taky bych tam viděl raději Kinga... měl povedenou sezonu, tak uvidíme

Reagovat
tomasinho

V jeho případě je mluvit o sezoně trochu zcestné.

Reagovat
smazaný uživatel

koho myslíš?

Reagovat
tomasinho

O kom asi tak píšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

blbě jsem si to přečet... hodně marodil no, třeba si to teď vybere zpátky

Reagovat
vodka

doufám, ale nevim nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

S Fabiem na lavičce to dotáhnou tentokrát daleko Tipuju semi

Reagovat
smazaný uživatel

Caute mozno trocha od veci ale neviete kde by som nasiel vide od autora Barcaboy??? je to video z jeho produkcie a hra tam FIFU 10.

Reagovat
vodka

TITUL! sice tomu nevěřím, ale přeju jim společně se slovenskem nejvíc...

Reagovat
vodka

btw, rozjela se nakonec ta fanta pro MS? nebo se se mnú nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

Rozjela, staci dat mail

Reagovat
vodka

sem? mvodica@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

No getzo nahanel kazdyho, divim se, ze te jeste nezastihl. Ja ti teda poslu mail at mu usnadnim praci.

Reagovat
vodka

se taky divím, že sem ho už asi 2 dny neviděl aktivně diskutovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Mas to tam

Reagovat
vodka

dík mimochodem..

Reagovat
smetos

jak bych to rad videl ja:

--------------------Hart----------------

Johnson---Terry-----King---A.Cole

------------------Barry---------------

------Lampard-------Gerrard-------

Lennon------------------------J.Cole

----------------Rooney--------------

Je to puze můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

a špatný názor

Reagovat
smazaný uživatel

Proš se všichni schováváte pod tu formulku "je to můj názor".. To je šílená móda tohle, prostě napíšeš blbost a je jedno, jestli to je tvůj názor, nebo jestli to je názor většiny..

Reagovat
smazaný uživatel

pravda- jan hus taky říkal svůj názor a jak skončil

český alibismus no

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

jooo přestaňte to psát nebo vás marty všechny zbouchá...

Reagovat
smetos

tak kdyz se ti to nelibi tak na to nereaguj Denně se tu objeví nekolik takových příspěvků. Vím že anglie bude hrát na dva hroty, ale tak každý máme svoje nápady a představy. Sice hodně naivní někdy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že když napíšeš "je to můj názor", tak to vypadá jako by jsi se už předem omlouval, že to je špatný a dělal jsi si alibi.. navíc tahle formulka tady je psaná minimálně stokrát za den..

Reagovat
smetos

ok, přiště to vynechám. Někomu se to třeba nemusi libit, nekomu se to libit muze. Vzdycky se najde nekd s kým nesouhlasís a más jine nazory i predstavy. A to muzou byt i absurdni, treba jako ta moje.

Reagovat
smazaný uživatel

az na King-a to je dobre!

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard-Lampard spolu ve středu hřiště už se zkoušelo.. Stejně jako Rooney sám na hrotu.. Právě, že ta sestava je naprosto hrozná.. Vybraná jen podle toho, aby se tam vecpali všechny hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

od obrany je to celý nějaký přeplácaný a dal bych své levé ucho, že tak hrát nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si tu sestavu přál trochu jinak, bez Lamparda, kterej v repre...

--------------------Hart------------------

-Johnson---Terry-----King---A.Cole-

-Lennon---Gerrard--Barry---J.Cole-

-----------Rooney--Crouch-----------

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

JInak co se týče šancí Anglie, pokuď porazej Srbsko v osmifinále, tak tam šance je, protože ten pavouk není rozhodně špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

ty už víš, že budou hrát čtvrtku se Srbskem ?

Reagovat
smazaný uživatel

za 1) Osmifinále

za 2) Jsem o tom téměř přesvědčenej.

Reagovat
smazaný uživatel

promin splet sem to... ale jak víš, že se srbama

Reagovat
smazaný uživatel

všechno tomu nasvědčuje. Srbové budou 2. za skopčákama a angláni svojí skupinu vyhrajou. V osmifinále hrají 1C - 2D

Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím, ale myslím, že albion půjde ze 2. místa ta Argentina je našlapaná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SKUPINA C : Anglie, USA, Alžírsko, Slovinsko

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Upsona King porad nechapu proc nezval Benta

Reagovat
smazaný uživatel

Má poraněný kotník, takže se omluvil, pochopte to už

Reagovat
stas87

dufam ze skonci uz v osemfinale ci stvrtfinale a potvrdi o sebe povest bandu neschopakov nieco velkeho vyhrat a ani capello im nepomoze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co je?z vb mam najradsej irov a anglicko priam neznasam..krajina ktora ma svoje priblble tradicie...fak nic pre mna

Reagovat
Shevchenko

Smoljak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneska si všichni povinně pustíme nějakýho Láďu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět že fantomas je fanouškem Arsenalu, protože dát k Rooneymu Heskeyho? To tak to pardon, ale Defoe a Crouch jsou daleko lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Terry - Upson ...fantomasi, King a Daws nic? Ta sestava radši neměla být zveřejněna, ale budiž...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem Spurs se netočí svět

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, ale ti hráči jsou kvalitativně lepší, než ti, co jsou zmíněni nahoře v sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Defoe je možná ještě lepší zakončovatel než Rooney, ale to přeci neznamená, že ho vytlačí ze sestavy. Dawson a King jsou s Upsonem na stejné, nebo velmi podobné úrovni a záleží na Fabiovi, komu dá důvěru. Kvalita je v tomhle případě už tak vysoká u všech, že záleží na trenérovi a vzájemné schopnosti hráčů si vyhovět, než na nějakých "absolutních schopnostech"

Reagovat
smazaný uživatel

No, máš pravdu, tak to radši necháme na Fabiovy, snad mi udělá radost

Reagovat
smazaný uživatel

Fantik tam ma Heskeyho kvuli sehranosti s Rooneym (i kdyz pravdepodobne bude hrat Crouch) a Upson odehral v zakladu polovinu kvalifikace, Dawson s Kingem dohromady 0 minut, takze Upsona si taky v pohode obhaji

Reagovat
smazaný uživatel

Dawson,King srandy bolo dost

Reagovat
vodka

a ideální je terry ferdinand, co?

Reagovat
Shevchenko

Jinak doufám, že vyletí v osmifinále, kdy dostanou od Srbů.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude krutý zápas pro nás fanoušky

Reagovat
tomasinho

To bude, třeba Srbové skupinu vyhrajou.

Reagovat
stas87

a rozhodne ho miljas ivanovic alebo vidic

Reagovat
fantomas

Na stoperu sem dřív zadával Terry-Ferdinand, tohle je něčí korekce vzhledem k Riově zranění, asi bych tam normálně dal Kinga, ale ani ten Upson neni nereálnej. Co se Heskeyho týče, náký scumí výplody mě nezajímaj, i když je fakt, že i Crouchie je možnej. Ale Defoe.

Reagovat
smazaný uživatel

"náký scumí výplody mě nezajímaj"... nápodobně

Reagovat
homeles8

Lennon

Reagovat
Kovi81

finale by mohlo byt jako v roce 1966 tentokrat ovsem s opacnym koncem...

Reagovat
homeles8

Ale ani zmínka o Davidovi

Reagovat
smazaný uživatel

Keby hral na MS Beckham urcite by nebol hviezda Rooney

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

byl, protože Becks už byl jistě představován několikrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Cim skor vypadnu tym lepsie

Reagovat
Losinho

Hart - G.Johnson, King, Terry, A.Cole - Lennon, Lampard, Barry, Gerrard - Heskey, Rooney

Reagovat
božský John

Místo Upsona bych tam viděl radši někoho z Tottenhamu ...

Reagovat
smazaný uživatel

mistři světa 2010, dám zato svou hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Ok ja davam do stavky autobus,beries?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty čo si mal na obed, rybu? filé?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bol vynimocne dobry obed,grilovana krkovicka v marinade

Reagovat
smazaný uživatel

od 98ho roku fandím angličanom ale najvačšiu šancu som videl na ms 2006, vtedy sa mi zdal ich káder najlepší. Angličania pravdepodobne zo skupiny postúpia ale akonáhle narazia na niekoho zo svetovej špičky tak vypadnú. To mi ukázali aj priatelské zápasy...prehra so španielskom, francúzskom, brazíliou...remíza s holandskom, jediná výhra v nemecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze v skratke,Anglicania na to nemaju a su slabi,su len tlaceni anglickymi mediami ktore hraju dolezitu ulohu vo svete informacii do ulohy nejakeho favorita,iank nehraju nic.

Reagovat
Usty

Green Hart

Upson King

Heskey Crouch

Reagovat
smazaný uživatel

Harta by som tam rád videl aj ja, ale reálnejšie sa javí Green

Reagovat
Al Capone

škoda, že nehraje Becks

Reagovat
smazaný uživatel

No, o finále si to rozdají s Argentinou a vítěz se utká s jedním z dvojice Brazílie - Španělsko. Tak ať se daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem to napsal blbě ... Anglie - Brazílie ... Argentina - Španělsko

Reagovat
smazaný uživatel

ideální sestava anglie včetně nenominovaných:

---------------Green-------------------

G.Johnson, Terry, Ferdinand,A. Cole

----Beckham,Gerrard, Lampard-----

Walcott--------------------------J. Cole

----------------Rooney-----------------

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Losinho

Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

Walcott je sice "jelito" a do základu nepatří, ale na MS prostě jet měl. Jeho rychlost by se mohla hodně hodit, určitě by byl platnější jak Carrick...

Reagovat
tomasinho

Ano, proč ne, budeme porovnávat jabko s hruškou.

Reagovat
smazaný uživatel

OMG, o tomhle už jsem tady psal..

Reagovat
tomasinho

Mi j u prdele, cos psal. Walcott je oproti ostatním křídlům o kapku horší, proto nejede, tečka. Kam bys ho chtěl narvat? Místo středního záložníka?

Reagovat
smazaný uživatel

Když u prdele, tak co tady sereš?..Walcott je sice o kapku horší, než ostatní křídla, ale jeho rychlost by se určitě hodila a na MS nejede. Naopak Carrick je letos jedno z nejhorších zklamání PL a na MS jede. Walcott má oproti Carrickovi tomu týmu co dát. Navíc středních záložníků (i s Colem) je tam už dost a křídla jenom dvě, když nepočítám právě Colea..

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim, ze Fabio nemusi mit obavy o sveho nastupce...

Reagovat
vladis271

Daily Star: Liverpool stojí i o kouče Evertonu, Davida Moyese.

Tak to by bol konec

Reagovat
smazaný uživatel

Heskey v zaklade nebude na 100% !!! Rooney - Defoe.

A v brane bude James, to mi potvrdil aj Capello, vcera som s nim osobne hovoril.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

anglický čong te-se

Reagovat
vicinda07

V idealnej zostave namiesto upsona niekto z tottenhamu a vedla rooneyho tiez niekto z tottenhamu

Reagovat
vicinda07

vlastne stoperov by som dal obidvoch z tottenhamu ale to je nerealne pretoze Terry ma miesto u Fabia iste

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa by so 4-3-3 boli favoritmi celého turnaja. Ale to by musela byť úplne iná nominácia. Veď

----------------Green-------------------

Johnson--Terry--Ferdinand--A.Cole

----Gerrard---Barry---Lampard------

--Lennon------Rooney-------A.Young

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard s Lampsem ve středu, prostě ne. Já být Capelem, tak podle výkonů jednoho z těch dvou posadím na lávku, což by byl jednoznačně Lamps, kterej je v repre témeř nulovej a taky Gerrarda je na kraji škoda, takže bych ho dal v systému 4-4-2 do středu s Barrym a nalevo bych dal rychlý křídlo (J.Cole, Young nebo Johnson), napravo Lennon, v útoku Wazza a Crouch, jehož výška bude hodně platná..

Reagovat
vodka

konečně se na něčem aj shodnem..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele