Představení účastníků MS 2010 - Argentina

05.06.2010, 21:14
Profily, historie
Zaujalo nás
Argentina jede do Jižní Afriky s hvězdami nabitým kádrem, ačkoliv trenér Maradona nechal doma hráče takového formátu jako Javier Zanetti nebo Esteban Cambiasso. Přesto jsou Argentinci považováni za jednoho z favoritů celého turnaje, ale je otázkou, jak se s obrovským tlakem vypořádají. Dokáží zopakovat zlatý rok z Mexika, anebo opět zůstanou za očekáváním.

Historie

Argentina je neodmyslitelnou součástí mapy fotbalového světa. Ale její úspěchy na světových šampionátech jsou jak na houpačce. Jednou jsi dole a jednou nahoře. V roce 1930, na tom historicky prvním MS, dokráčeli fotbalisté této země až do finále, ale tam podlehli domácí Uruguayi. O 4 roky později, v Itálii, Argentina dopadla mnohem hůře a musela se spokojit s devátou příčkou, tedy tou první nepostupovou.

Další roky byly ve znamení nezájmu AFA, fotbalového svazu této země, a tří mistrovství se vůbec nezúčastnila. Až v roce 1958 se dostala do závěrečné fáze, ale právě tak jako o 4 roky později, vypadla již ve skupině. MS 1966 naznačilo možnost návratu k úspěchu z před 36 léty. Čtvrtfinále a celkově 5. místo zastínily jiné události, spojené se skandálním chováním fotbalistů v souboji o postup mezi poslední čtyři týmy.

Právě zde, ve Wembley 23. července 1966, začala nevraživost přerůstající v nenávist mezi Anglií a Argentinou. Tedy zdaleka ne při válečném konfliktu o Falklandské nebo Malvinské ostrovy o 16 let později. Německý rozhodčí Kreitlein zápas prostě a jednoduše nezvládl. Bál se konfliktu a sám ho způsobil. Pískal všechno, snad i náznaky kontaktu dvou hráčů. Ti nevěděli co hrát, znervózněli právě tak jako nervozitu sející sudí. Ve 35. minutě Kreitlein vyloučil Rattina. Ten nechtěl opustit hřiště a s rozhodčím po dlouhé minuty diskutoval. Společnou řeč nenašli, jeden mluvil pouze německy, ten druhý zase španělsky. Debatovali rovněž funkcionáři, trenéři a hráči, Rattin si demonstrativně sedl na trávník. Utkání pokračovalo, ale bylo po fotbale. Pokud tedy v tomto případě vůbec někdy začal. Trenér Anglie, sir Alf Ramsey, měl šťístko v rukávu, a to Hursta. Náhradník, za v té době nejlepšího střelce anglické ligy Greavese, dal v 75. minutě postupový gól.

Zápas měl dohru, FIFA pod vedením předsedy sira Stanleye Rouse, samozřejmě také Angličana, vynesla tvrdé tresty. Trenér sir Alf Ramsey označil Argentince za zvířata a tato skandální urážka se řešila na diplomatické úrovni. V Buenos Aires za vytrvalého deště čekalo na fotbalisty více než 20 tisíc příznivců, kteří své miláčky oslavovali jako mistry světa a národní hrdiny. Celý den skončil triumfální cestou a přijetím v prezidentském paláci.

Na MS 1970 Argentina nepostoupila, o 4 roky později skončila osmá. Na domácím šampionátu, v roce 1978 se konečně dočkala. Stala se mistrem světa.

Po druhém místě ve skupině, prohrála s Itálii 0:1 když již o postup nešlo, před tím porazila shodně 2:1 Maďarsko a Francii, se ve druhé fázi utkala s Polskem a porazila ho 2:0. Později remizovala s Brazílii bez branek a před posledním kolem byla druhá o gól právě za Brazilci. Ti skončili svůj poslední zápas v 18:30. Porazili Polsko 3:1. Argentina věděla, že musí porazit Peru minimálně 4:0. Zápas se začal v 19:15 a 6:0 znamenalo postup do finále. Vztek, skřípot zubů a protesty plné nadávek, slov o podvodu. Brazílie získává bronz po vítězství nad Itálii, Argentina slaví, v prodloužení poráží Nizozemsko 3:1 a stává se poprvé ve své historii mistrem světa.

Krokem zpět je následující šampionát, Argentina sice postupuje ze skupiny, ale ve druhé fázi ji Itálie a Brazílie nedají šanci a s 11 místem posílají domů. O čtyři roky později Argentinci vše napravují. Postup ze skupiny, osmifinálové vítězství nad Uruguayí 1:0 a památné čtvrtfinále. Odveta za Wembley, za Malvíny. Maradona dává gól rukou "Boží", pak přidává nekonečné sólo a nezapomenutelnou branku, Argentina vyhrává nad Anglii 2:1 a je v semifinále. Tam bez problémů překoná překážku v podobě Belgie, znovu dvakrát skóruje současný argentinský trenér Maradona. Nádherné finále na Stadionu Azteka, 114 tisíc diváků, obránce Brown a útočník Valdano posílají svůj tým do dvoubrankového vedení, Rummenige a Vőller během 8 minut a 8 minut před koncem vyrovnávají. A aby těch osmiček nebylo málo, tak v 88. minutě střílí mistrovský gól Burruchaga!

S odřenýma ušima a ze třetího místa postupuje Argentina ze skupiny na posledním medailovém mistrovství. V Itálii 1990 končí zlatá éra fotbalu této země. V 2. kole gól Canigii v 81 minutě vyřazuje ze hry Brazílii, ve čtvrtfinále až na penalty překonává Jugoslávii. Utkání po prodloužení skončilo 0:0. Také semifinálový souboj s Itálii skončil remizou, tentokráte 1:1. Penaltový souboj vyzněl 4:3 a hrdinou se stal Goycoechea, který chytil poslední dva pokutové kopy. Ve finále Argentinci prohráli s Německem, jediný gól dal 85 minutě Brehme. Utkání nedohráli Monzón a Dezotti. Další čtyři šampionáty Argentina odehrála, nic víc. Postupně vypadla v osmi-, čtvrtfinále, ve skupině a znovu ve čtvrtfinále...

Hvězda týmu - Lionel Messi

Říkal jsem si, že tady není o čem diskutovat, nemám důvod pochybovat. Lionel Messi je tutovka. Před malou chvílí ale skončilo letošní finále LM a červíček pochybností se vloudil do mé jistoty. Viděl jsem hvězdný výkon. Kdo ho předvedl? Alberto Diego Milito. Messi je Messi. Ale nedalo mi to, a hráče Interu Milán jsem musel zmínit. 12. června slaví 31 narozeniny. Argentina hraje v ten samý den s Nigérií...

Leo Messi se narodil v argentinském Rosario 24. června 1987. Tedy také on oslaví na MS své narozeniny. Dva dny po utkání s Řeckem.

Messi pochází z rodiny továrního dělníka a uklízečky, z otcovy strany má italské předky. Dva bratři a jedna sestra kompletují tuto typickou argentinskou provinční rodinu. V pěti letech začal kopat do balónu na hřišti pár kroků od domu, klub se jmenoval Grandoli a trénoval ho jeho otec Jorge. Když mu bylo osm let přestoupil do Newells Old Boys a s ním v roce 1997 získal svou první životní trofej. Pohár přátelství na turnaji hraném v Perú. O rok později lékaři zjistili u Messiho hormonální poruchu růstu. River Plate ho chtělo mít ve svých řadách, ale peníze na léčbu nemělo. Jednalo se o 900 dolarů měsíčně. A tak když se objevil Carles Rexach, trenér Barcelony, bylo rozhodnuto. Stěhování k příbuzným do Léridy a přestup do Barcy.

Vzrůstem malý, výkony obrovský. Všichni o něm vědí všechno. A tak snad jen v krátkosti: První neoficiální start v dresu Barcy proti Portu, bylo mu 16 let a 145 dní. Uplynulo 14 let a 114 dní od jeho narození, když se stal třetím nejmladším hráčem Barcy v její historii a vůbec nejmladším ve španělské lize. Tento rekord mu později sebral Bojan. To byly začátky. A jaký je Messi dnes? Jen za roky 2009 a 2010 získal 20 individuálních ocenění! Zlatý míč a Zlatá kopačka patří snad k těm nejcennějším.

Ideální sestava: Romero - Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze - Mascherano- Gutiérez, Verón, Di María - Messi, Higuaín

Trenér - Diego Armando Maradona

30. října mu bude 50 let a říkají mu El Diez nebo Pelusa. Vynikající, ale problematický fotbalista. Problematický trenér. Zda bude jednou vynikající také v této branži? MS 2010 může mnohé naznačit. V říjnu 2008 vzdal snahu o pozdvihnutí úrovně hry týmu Alfio Basile a jeho následníkem se stal právě Maradona. Carlos Billardo měl nad ním držet ochranou ruku a vést jeho první kroky. Již 19. listopadu nastoupila Argentina pod jeho vedením k utkání se Skotskem /1:0/ na trávníku Hampden Park. Právě na tomto stadionu a proti stejnému soupeři dal Maradona první reprezentační gól. Další zápas, kvalifikační, Argentina sehrála doma, v Buenos Aires. Porazila Venezuelu 4:0 a všechno mělo barvu růžovou. Ale pak to přišlo! V La Paz vyhrála Bolívie 6:1 a i když se hrálo 1. dubna, v žádném případě se nejednalo o aprílový žertík. Maradonou však tato prohra neotřásla. Požádal AFA, a ta později FIFA, o změnu stadionu pro utkání s Brazílií. Žádné Buenos Aires, ale Rosario! Kvůli podpoře diváků. Ale diváci nehrají, a tak Brazilci vyhráli 3:1. Jednalo se o druhou prohru Argentiny na vlastní půdě v celé dlouhé historii všech kvalifikací. To samé dvoukolo přineslo prohru s Paraguají a mnozí čekali Maradonovo odvolání. "Budu pokračovat a tým dovedu na MS 2010!", byla jeho slova. Dodržel, ale bylo to o fous! Výhra 1:0 na Estadio Centenario v Montevideu zajistila Argentině postup, Uruguay musela do baráže, z které se nakonec do Jižní Afriky probojovala také.

Maradona po skončení zápasu napadl a inzultoval všechny pochybovače, zejména ze strany novinářů. Disciplinární komise FIFA mu uložila dvouměsíční zákaz činnosti. Těch 25 tisíc švýcarských franků pokuty ho asi tak moc nebolelo. V bláznivých kouscích pokračuje a málokdo rozumí jeho opomenutí nominovat Javiera Zanettiho a Estebana Cambiassa z Interu, Gabriela Milita z Barcelony, Fernanda Gaga z Realu. Ale Diego ví, co dělá. Je stále "božský"...

Kvalifikace

První tři kola byla vynikající! Chile 2:0, stejný výsledek ve Venezuele, výprask 3:0 Bolívii. Prohra 1:2 v Kolumbii ještě nic neznamenala, remíza doma 1:1 s Ekvádorem malinko otřásla sebevědomím. Bod za bezbrankovou plichtu v Brazílii ho znovu do řad Argentinců vrátil. Ale série jednobodových zisků, nebo lépe řečeno dvoubodových ztrát, pokračovala i v následujících utkáních. Doma s Paraguají 1:1, v Peru rovněž 1:1. Výhra v Buenos Aires nad odvěkým rivalem Uruguají 2:1 všem přišla k duhu, prohra v Chile 0:1 zlomila Basilemu vaz. Odstoupil.

Přišel Maradona a měl raketový vzestup. Venezuela odjela s přídělem 4:0. Ale pýše předchází pád a oněch 1:6 v Bolívii mluví samo za sebe. Výhra 1:0 nad Kolumbií byla povinnou odplatou, následující tři porážky, v Ekvádoru 0:2, doma s Brazílií 1:3 a v Paraguaji 0:1, hrozily katastrofou. Stín neúčasti na MS 2010 ležel nad celou zemí. Argentina v předposledním kole maratónu jihoamerické kvalifikace jen těsně zdolala již bez šancí a zájmu hrající Peru 2:1 a před posledním zápasem v Uruguaji měla 25 bodů. Jejich soupeř o jeden méně, na šanci číhal Ekvádor, který byl ještě o bod zpět. Gól Maria Bolattiho z 84 minuty, těsně po vyloučení domácího Martína Cácerese, zachránil Maradonovi život. Měl kliku a jeho Božstvo nad ním drželo ruku! Bolatti byl na hřišti 5 minut...

Program zápasů - skupina B

12.06.2010
16:00
Argentina
1:0
Nigérie
Johannesburg
17.06.2010
13:30
Argentina
4:1
Korejská republika
Johannesburg
22.06.2010
20:30
Řecko
0:2
Argentina
Polokwane

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Mariano Andújar
30.07.1983
Calcio Catania
Diego Pozo
16.02.1978
CA Colón
Sergio Romero
22.02.1987
AZ Alkmaar
Obránci
Datum nar.
Klub
Nicolás Burdisso
12.04.1981
AS Řím
Martín Demichelis
20.12.1980
Bayern Mnichov
Ariel Garcé
14.07.1979
CA Colón
Gabriel Heinze
19.04.1978
Olympique Marseille
Nicolás Otamendi
12.02.1988
Vélez Sarsfield
Clemente Rodríguez
31.07.1981
Estudiantes de La Plata
Walter Samuel
23.03.1978
Inter Milán
Záložníci
Datum nar.
Klub
Mario Bolatti
17.02.1985
ACF Fiorentina
Ángel Di María
14.02.1988
SL Benfica
Jonás Gutiérrez
07.05.1982
Newcastle United
Javier Mascherano
08.06.1984
Liverpool FC
Javier Pastore
20.06.1989
Palermo FC
Maxi Rodríguez
02.01.1981
Liverpool FC
Juan Sebastián Verón
09.03.1975
Estudiantes de La Plata
Útočníci
Datum nar.
Klub
Sergio Agüero
02.06.1988
Atlético Madrid
Gonzalo Higuaín
10.12.1987
Real Madrid
Lionel Messi
24.06.1987
FC Barcelona
Diego Milito
12.06.1979
Inter Milán
Martín Palermo
07.11.1973
Boca Juniors
Carlos Tévez
05.02.1984
Manchester City

Autor: Vilém Hodr

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (191)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Záloha

Reagovat
smazaný uživatel

Hviezda tímu: Lionel Messi

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, měl by jí být Cambiasso

Reagovat
herbage

Kdyby to psal fantomas, tak by to byl jistě Mascherano

Reagovat
smazaný uživatel

a kto ak nie najlepsi futbalista planety???

Reagovat
smazaný uživatel

Spiderman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

(za plagiátství)

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zase, keby sme mali na každého za cumlíky, to by bolo...

Reagovat
Arne

Cumlíky?

Reagovat
Arne

Jo, dudlíky... Ještě jsem pořádně nezatřes...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi hrac Argentiny

Reagovat
smazaný uživatel

To si netrúfam povedať, ale pre mňa najzaujimavejśí určite

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si trúfam!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, že ho máš v týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Akú má cenu? Nevšimol som si ho

Reagovat
smazaný uživatel

8

Reagovat
smazaný uživatel

8 , což je pro nejlepšího nahravače turnaje dost málo

Reagovat
smazaný uživatel

No, no...na skupiny nájdem lepšie a lacnejšie riešenia

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je jednou z top volieb, to je jasné. Akurát ten rozpočet treba mať vývážený

Reagovat
smazaný uživatel

Zase chápeš, že já ho nemůžu nevzít

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kucku tam mam taky, to si nepomůžeš

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda nebral hrace z nejslabsiho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Nebavíme sa o Hondurase

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ne, Kucka hraje za Slovensko. Prijdes mi nejaky zmateny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no u mě taky jede až jako 23tí hráč

Reagovat
herbage

Z nejslavšího a navíc šíleně předražení. Zlatí Žaponci či Alžířené

Reagovat
smazaný uživatel

Honduras

Reagovat
herbage

Bavíte se všichni o té fousaté máničce, co hraje jakousi anglickou druhou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Not any more....

Reagovat
smazaný uživatel

Bavíme se o tom hráči, který si dělá z obránců kuželky častěji a s větší lehkostí než Messi (alespoň v repre)

Reagovat
herbage

Protože kolem Messiho krouží 5 hráčů a Jonás má cestu pak volnou

Reagovat
smazaný uživatel

Nekomu z vasich hostujicich mladiku uz zacaly rust vousy?

Reagovat
smazaný uživatel

In your face!

Reagovat
herbage

Tak umíš slovensky, anglicky, ještě nějaký jazyk?

Reagovat
smazaný uživatel

Česky, čiastočne nemecky a ovladam aj ten čo mám v hube, ešte niečo pusa?

Reagovat
herbage

Ano, neříkej mi puso

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, drsně ty

Reagovat
smazaný uživatel

Nevesel se mi do rozpoctu A hlavne mi bylo blby brat si nejlepsiho hrace z nejsilnejsiho tymu, chci dat sanci ostatnim me porazit

Reagovat
Tomanatura

První hráč, kterého jsem bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Keby mali trenéra...

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle jsem čekal jdu číst

Reagovat
Pipo123

dostanú sa daleko

Reagovat
smazaný uživatel

taky tomu věřím I přes toho Diega na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt škoda, že nenominoval Zanettiho, Cambiassa, G.Milita a neudobřil se s Riquelmem. Sestava Romero - Zanetti, Samuel, Milito, Heinze - Cambiasso, Mascherano - Di Maria, Veron, Messi - Milito mi přijde zajímavá, variant by bylo hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tevezek musí hrát základ

Reagovat
Godwinson

Těmhle přeju pokud možno konec ve skupině, ale to se mi asi nevyplní .. co už

Reagovat
smazaný uživatel

Tevéz na lávce mě picne Lidi Tevez je jeden z nejlepších hráčů světa. Je to neuvěřitelnej dříč a týmovej hráč. Nikdy se nezastaví bojuje jako lev. Mít takovýho hráča v týmu je sen každého trenéra. Já bych hrál na tri utočníky Argentina má forwardy jako vyšitý (Messi,Tevez,Higuain, milito, lissandro,aguero,crespo)

Reagovat
Tomanatura

Co kroutíš očima? Tevez má v repre bilanci nějakých 60 startů/ 8 gólů. A sám říkal v rozhovoru, že nebude na 90% v základu, vycítil to z tréninků a přípravy.

Reagovat
smazaný uživatel

říkám hrál bych na tři forvardy. Messi, Tevez to je jasný a kdo k nim? Váhal bych mezi Militem a Higuainem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda týmu jednznačně Zanetti i když tam, nevím proč, nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Už na to nemá

Reagovat
Ligter

Jó kdepa 40. Už padesátník to bude.

Reagovat
Jajinek

Jaká je reálná šance, že si Milito zahraje??...za tuhle sezónu by si to zasloužil a myslím, že by byl natolik prospěšný, aby měl na základ!

Reagovat
Tomanatura

50:50. Buď on, nebo Gonzalo.

Reagovat
Arne

Četl jsi to "motivování" jejich svazovýho prezidenta nebo co to je zač? Úplnej magor...

Reagovat
Tomanatura

Ne, o co jde?

Reagovat
smazaný uživatel

asi se vsadili, že Argentina vypadne už ve skupině

Reagovat
Tomanatura

Ježiši.

Koneckonců, tam se to teď rozjíždí ve velkém. Maradona už dříve poznamenal, že pokut vyhrají, tak bude běhat nahý kolem obelisku v BA a Demichelisova žena Eva Anderson na něm bude tancovat obarvená do červené barvy

Reagovat
smazaný uživatel

tak tou Evou chce Micho jenom Diega provokovat

Reagovat
Tomanatura

Nakonec to dopadne tak, že tam bude celý tým nahý a Palermo wird dem Bilardo eine Peruecke aufsetzen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak ta Demichelisova je jediná opravdová motivátorka, u těch dvou šašků je to spíš naopak... Reakce Téveze mluví za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

jjn... a Diego tam chce běhat určitě jenom kvůli tomu, aby zaujal Evu

Reagovat
Tomanatura

Mně se nejvíc líbí Bilardův gynekologický náhled na tu jejich sex-aféru.

Reagovat
Arne

O tom nic nevím, poreferuj...

Jinak mě se líbí takový ty "mezikomenty" Bildu... Jako "Was ist nur mit den Argentiniern los?"

Reagovat
Tomanatura

Jono, německý bulvár

Reagovat
Arne

Neříkej, že v Rakousku je to o moc lepší... Jinak tištěnej Bild, to je klasa. Jak ty noviny vypadaji, jen podtrhuje ten obsah.

Reagovat
Tomanatura

Nezajímám se o noviny, občas jsem si koupil právě Bild, který se dá koupit i tu. Ale internet forever

Reagovat
Jajinek

Vím, že varianta s Higuainem je více ozkoušená....ale stejně náchápu, proč Maradona nehraje na 3 hroty, když jich má 4-5 velmi kvalitních. Sožení Messi - Milito - Pipita mi prostě přijde nejlepší....jenže na to nemá Maradona na šampionátu zálohu, páč na její střed se úplně vysral....takže musí hrát 4-4-2 a hroty použije jen dva....

..stejně si ale myslím, že mi měl hrát Milito základ i ve dvou útočnících (sorry Pipito)

Reagovat
Tomanatura

Tak to 442 není vůbec špatné, ani ta záloha, jen tam chybí jeden jedinný hráč.

Jo, Milito by tam i dle mě měl být bez diskuze,.

Reagovat
Jajinek

neříkám že je špatné....podle mě stejně dobré, jak to 4-2-1-3 lteré bych hrál já....jen je škoda, že musí sedět toik dobrých hrotů a Cambiasso být doma....v tom mém systému by byla škoda jen Jonáse...

Reagovat
Tomanatura

Já bych hrál 4312 s Militem a Messim na hrotu. Tevez ani Aguero prostě v repre nepřesvědčili, Kunovi tam vyšel jen jeden turnaj (olympiáda). Dle mě je to nejlepší pro ně.

Reagovat
Jajinek

to ano...ale Higuaina je škoda...

Reagovat
Tomanatura

Není, má čas. Milito je v super formě, za rok na Copa América ani nemusí být...

Reagovat
herbage

Diego (Maradona) nemá hráče Interu v lásce

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

tu bundu jsem si chtěl v Miláně koupit a už nebyla nikde

Reagovat
smazaný uživatel

ta holka vedle něj je ta Kunova?

Reagovat
smazaný uživatel

Víte někdo něco víc o Otamendim? Má na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Romero-Samuel,Milito,Zanetti-Cambiasso,Manscherano-Higuain,Aguero,Milito,Tevez,Messi

takhle to hraju já v PES09

Reagovat
smazaný uživatel

3-2-5?

Reagovat
smazaný uživatel

jo ofenzivní koncert, naposledy jsem porazil Španělsko 6:4

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš tam Jonase = žádnej koncert

Reagovat
smazaný uživatel

DVCJD

Reagovat
smazaný uživatel

golman -Zanetti, Samuel, Milito, Heinze-Riquelme, Mascherano, Di Maria - Messi, Milito, Tevez

žolíci: Veron, Rodriguez, Aguero, Higuain,

Reagovat
smazaný uživatel

nechii vám všem kazit radost ale Gabriel MIlito neni v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako?

Reagovat
supervizor

je v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nechybí žádná ofenzivní hvězda? A co lissandro Lopez? Ten ani nestojí za zmínku? Crespa taky mohli zmínit.

Reagovat
Tomanatura

Místo koho ty dva?

Reagovat
smazaný uživatel

snad jedině Palermo...

Reagovat
Tomanatura

Tojo, u mě by si neškrtnul, ale prostě on je na to MS poslal, čili je to pochopitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

www.freshtip.7x.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nejede Zanetti a Cambiasso. Ten Palermo, je to ten veterán, co kdysi nedal v jednom zápase tři penalty?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ten co dal hlavou góla ze 40 metrů

Reagovat
smazaný uživatel

1 penalta - 1000€, 2 penalty - 10 000€, 3 penalty 100 000€, gól hlavou z 40m - k nezaplacení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Nemáš video?

Reagovat
smazaný uživatel

To si nevidel?

Reagovat
herbage

Jo viděl, jen se blbě ptám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
herbage

Díky, ale to mi nepřijde jako 40 metrů, spíš 30-35. I tak zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

záleží na hřišti... myslím, že max. povolená délka je 110 metrů...

Reagovat
Tomanatura

V Argentině 120...

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce... takže by to těch 40 být mohlo...

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nevěděl. A určitě to bylo po rohu, že ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se Di María na půl roku zranil, asi bych nebrečel.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. aj vy máte tak dobrú zostavu, že neviete, koho posadiť?

Reagovat
smazaný uživatel

Ted mluvis s Maradonou?

Reagovat
smazaný uživatel

Si píš

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi ten rozpočet zbytečně velký...

Reagovat
smazaný uživatel

prostě kdybych dostal 70, tak pak musim opatrně vybírat a přebírat koho vezmu, koho ne, objevit si nějaký hvězdy z menších týmů, konečně si pořádně pročíst tady ty speciály repre ( )... zatimco takhle akorát vybíram jaký hvězdy vezmu

Reagovat
Godwinson

Dobrej mám jen útok a kasu, tak snad to bude stačit ..

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jim budu fandit, je tam Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo podle vás bude nejlepší střelec turnaje? Tipuju Milita

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
Tomanatura

Messi, možná Higuain, když půjde karta.

Reagovat
terry

Fabiano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Ajo, celého turnaje Tak to Fabiano, jednoznačně

Reagovat
terry

A já si říkal, že si ho tu taky prosazoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Chu-Young Park

Reagovat
smazaný uživatel

Crouch

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

Čong Te-se ...prej da gola v kazdym zapase

Reagovat
smazaný uživatel

3 góly nejsou moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Čong Te-se

Reagovat
terry

Reagovat
homeles8

Pirlo

Reagovat
alcantara

sestak

Reagovat
smazaný uživatel

ďurica

Reagovat
alcantara

tomu postaci ucast v all star turnaja

Reagovat
One-Real

Villa

Reagovat
fantomas

RvP, jasná volba.

Reagovat
mastakillah

Higuaín

Reagovat
Losinho

Souhlasím, Diego Milito

Reagovat
Lorcan

Torres

Reagovat
smazaný uživatel

tak já se trochu odvážu: Müller

Reagovat
Arne

POLDI!!! Snad to nebude Cacau...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak (a Poldimu by to taky jenom pomohlo...)

Reagovat
smazaný uživatel

...ale jestli se daleko probojuje Paraguay, tak by to mohl být i Barrios

Reagovat
smazaný uživatel

Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney.

Reagovat
andkoo

c.ronaldo

Reagovat
Azza

Blanco

Reagovat
smazaný uživatel

Robin van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Higuainovi ste dali prednosť pred Militom?

Reagovat
mastakillah

a cos čekal??

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina vypadne v semifinale s Weissovou druzinou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Ideální sestava: Romero - Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze - Mascherano- Gutiérez, Verón, Di María - Messi, Higuaín kde je Agüero,D. Millito,Tévez? a jeli vůbec na MS?

Reagovat
smazaný uživatel

všetci išli na MS, ale je zložité to poskladať, tá zostava na EF je dobrá ...do úvahy pripadá aj hra na 3 útočníkov, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Diego to má s tím útokem těžký Letos je skvělej jak Messi, tak i Higuain, Tévez, Milito i Lisandro a Kun, osobně bych nevěděl, komu bych dal přednost.. Jinak zajímavý je, že taková Argentina má vepředu takovej luxus a šamp(i)óni z Portugalska nemaj nikoho..

Reagovat
smazaný uživatel

a mame tu vdacnu temu getzo5

Ja sa ho zastanem,pise tu akademickym jazykom ,nieco v hlave ma tak sa mu necudujte ak nechodi do pubov pocuvat nazory tych debilov S nimi si fakt tazko najdes temu kde sa zapojis,ak trochu viac rozmyslas ako je priemer(vlastna skusenost )

Getzo5

Reagovat
smazaný uživatel

No ale tak čo je veľa, to je moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Getzo prisiel domov nadrbany po nekonecnej party a nestaci sa divit

Reagovat
Losinho

Diego Milito Přesně o 16let starší než já

Reagovat
smazaný uživatel

ooo Veron legenda argentiny kolik mu je 36 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita byl hlavním protagonistou zápasu základ vs. náhradníci na 2x30 minut (4-0). Vstřelil hattrick, základ je blízko .

Reagovat
Tomanatura

Zajímavé je, že Diego hrál jen na 3 obránce.

Romero; Demichelis, Samuel, Heinze; Jonás Gutiérrez, Mascherano, Verón, Di María; Messi; Higuaín y Tevez

Reagovat
Lorcan

i takhle mají pořád silný tým, ale mrazí mě při pomyšlení, že čistě hypoteticky mohli mít taky třeba sestavu:

Romero - Otamendi, Samuel, G Milito, Zanetti - Riquelme, Veron, Cambiasso, Di Mária - Messi, D Milito

s tím by přejeli kohokoliv na světě, jen ta defenzíva je o dobrejch 30% silnější než jak to může Maradona postavit teď

Reagovat
smazaný uživatel

stopka pro Argentinu v osmifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

no... podla mna argentina ma velmi silny tym ale daleko sa nedostane... nanajvys top 8... ale ja by som hraval s nimi 3-4-3 (s utokom messi, milito, higuain) lebo maradona to nevie postavit najlepsie... a chyba ím riquelme ktory je v top 5 najdolezitejsich hracov argentiny...

Reagovat
smazaný uživatel

1. místo ve skupině, v osmifinále porazí domácí JAR, ve čtvrtfinále Francii, v semifinále Nizozemí a ve finále těsně porazí Brazílii a vyhrajou MS.

Reagovat
smazaný uživatel

...z jakého místa postoupí Německo ze skupiny?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw. jelikož je JAR i Francie v áčku, tak ti to nemůže vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že se v semifinále Argentina utká se Španělskem. Ve druhém semifinále pak Brazílie s Anglií.

Reagovat
Lorcan

teď sem koukal na pavouka a tohle je pravděpodobná varianta, ale je to fotbal a mj to zahrnuje že Brazílie bude muset ve 1/4finále porazit (asi) Holandsko, Španělé Itálii, Argentina Německo (popř. Srbsko nebo USA) a Anglie Uruguay nebo německo nebo Srbsko anebo Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, podle pavouka to nelze.

Reagovat
smazaný uživatel

Safra, tak lze, jsem se překoukl, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to budou hrát s Messim a Tevezem na křídlech a na hrotu bude Milito

Reagovat
Kaká10

Jj leva tsrana tevez , stred milito , prava strana messi

Reagovat
Arne

OT: dneska dávali na dvojce dokument Fotbal je Bůh... Moc pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

GO ARGENTINA SLOVAKIA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele