Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko

09.06.2010, 18:32
Profily, historie
Zaujalo nás
Od Nizozemska se opět očekává, že bude předvádět oku lahodící fotbal. Oranjes prokazují stabilně dobrou formu a patří k okruhu favoritů blížícího se šampionátu. Trenér Van Marvijk ale řeší nepříjemný problém. V přípravě se zranil hvězdný Arjen Robben a zatím není jasné, kdy týmu pomůže.

Historie

Stejně jako do většiny ostatních zemí, i do Nizozemska přinesli fotbal angličtí imigranti. Stalo se tak v roce 1865 a o 14 let později byl založen nizozemský fotbalový svaz - Královská nizozemská fotbalová asociace (KNVB). K prvnímu mezistátnímu zápasu pak tulipány nastoupily 30. 4. 1905, kdy v Belgii zvítězily nad domácí reprezentací 4:1. Pod všechny branky se tehdy podepsal Eddy de Neve. Na olympijských hrách v letech 1908 a 1912 získali Nizozemci bronzové medaile, na světových šampionátech se jim však dlouho nedařilo prorazit. V kroku nahoru navíc v následujících letech zabránila zemi 2. světová válka. Celá situace se uvolnila až v 50. letech 20. století. Nizozemsko překonalo následky války, definitivně byla založena tamní nejvyšší fotbalová soutěž a národní tým začal stoupat vzhůru. V 60. a 70. letech začalo budování velmi silného týmu, jemuž šéfovali Johan Cruyff, Johan Neeskens a Ruud Krol. Reprezentaci navíc hodně pomáhal Ajax Amsterdam, který v těchto letech vládl celé Evropě.

Prvního velkého úspěchu dosáhl tým v roce 1974, kdy na světovém šampionátu podlehl až ve finále západním Němcům. O dva roky později se Nizozemsko poprvé kvalifikovalo na evropský šampionát a bylo z toho třetí místo. V roce 1978 se opět pokoušeli získat titul mistrů světa a znovu to skončilo jako o čtyři roky dříve - ve finále podlehli tentokráte Argentině. Za další dva roky nedokázali Nizozemci postoupit ze základní skupiny Eura a trvalo osm let, než se opět kvalifikovali na nějaký závěrečný turnaj. Vrátili se ale v obrovském stylu. Pod vedením Ronalda Koemana, Ruuda Gullita, Franka Rijkaarda a Marka van Bastena tulipány rozkvetly do plné krásy a v roce 1988 dobyly evropský fotbalový trůn. Nizozemsko se tímto triumfem vrátilo zpět mezi uznávané fotbalové země a pohlednou hrou se prokousalo daleko i na turnajích v následujících šesti letech.

Po světovém šampionátu v roce 1994 nastala další generační obměna a v mužstvu začali hrát prim hráči jako Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp nebo Edgar Davids. Úspěchů svých předchůdců však nedosáhli, ačkoliv měli velkou šanci je překonat. Na světovém šampionátu 1998 se totiž dostali až do semifinále, v němž prohráli na pokutové kopy s Brazílií. Další obrovskou příležitost měli o dva roky později na mistrovství Evropy v domácím prostředí. Stop jim ale vystavila v semifinále Itálie a další neúspěšný penaltový rozstřel. Nizozemci pak zklamali své příznivce ještě jednou - nedokázali se kvalifikovat na MS do Japonska a Jižní Koreje.

V současnosti tak Holanďané jen těžko hledají místo na slunci. Evropský šampionát v Portugalsku jim vynesl alespoň bronzové medaile, z Německa a posledního Eura si pak tulipány nepřivezly zhola nic. Poprvé zklamali v osmifinále, podruhé zase v prvním vyřazovacím souboji - v tom čtvrtfinálovém.

Hvězda: Arjen Robben

Nikde, kde zatím byl, nezklamal, přesto dlouho nemohl zcela odhalit svůj potenciál. Mohla za to četná zranění, se kterými se v Chelsea i Realu potýkal skoro ještě častěji než se soupeři. Mluva současnosti je jasná - Robben patří v Bayernu k nejlepším křídlům na světě a za určitých okolností i může útočit na Zlatý míč. K tomu však potřebuje zazářit i teď na světovém šampionátu. Jenže je tu tradiční problém - zranění. Robben má nyní problém se stehenním svalem a svádí tuhý souboj s časem.

Už po dvou letech strávených v PSV bylo zřejmé, že Robben Eredivisii už přerůstá. Ve své první sezoně tam sdílel cenu pro nejlepšího hráče roku se spoluhráčem Kežmanem, s nímž se taky posléze jako "Batman a Robben" vydal do Chelsea. Sám ještě v tomtéž ročníku, 2002/03, vybojoval cenu pro talenta sezony. Příští rok už se dočkal vysněné nabídky z Anglie - Manchester se ještě řádně neodvázal, Abramovič už toho ale schopen byl. Ovšem jen chvíli potom, co šikovný driblér podepsal Blues, naznačil, jakým směrem se jeho londýnská anabáze bude ubírat. Tím mířícím stále a dokolečka na marodku. Ve zbytku sezony 2003/04 si totiž hned dvakrát poranil podkolenní šlachu a zmeškal tak velkou porci zápasů.

V Chelsea potom začal symbolicky. Svůj debut si tu odbyl až v listopadu, neboť v přípravě utržil zlomeninu metatarsální kůstky. Přesto pak Robben patřil k vůdčím osobnostem mužstva, které kráčelo za svým prvním titulem pod Abramovičovým dohledem. Ve finále byl dokonce zařazen mezi pět adeptů na trofej pro nejlepšího mladého hráče sezony, přičemž jej porazil pouze Wayne Rooney. Pak ale přišel závěr ročníku a další Holanďanovo zranění, kvůli kterému byl nucen vynechat i semifinále Ligy mistrů. Po jedné celkem klidné sezoně záhy přišla ta označená čísly 2006 a 2007 a s ní další zvláště frustrující jaro. Robben se opět zranil na jaře 2007 a pak znovu v březnu, kdy dokonce musel podstoupit operaci kolene.

Přesto se o něj začal vážně zajímat Real Madrid, jehož pobídkám také řídkovlasý křídelník ještě toho léta podlehl. Tamější angažmá si však za rámeček rozhodně nedá. Tedy mohl by, kdyby v závěru nemělo tak hořkou pachuť. Také v hlavním městě Španělska totiž Robben ve většině utkání zazářil, skvěle se etabloval na postu levého vytaženého záložníka, přesto byl pak jedním z těch, kdo byli pod nátlakem příchodů Kaká s C. Ronaldem zařazeni na seznam nepotřebných hráčů. Znamenitý technik s kouzelnou levačkou tedy znovu cestoval, tentokráte zase do jiné fotbalu zaslíbené země, Německa. V Bayernu už letos konečně prožil ryze šťastnou sezonu. Hned při svém debutu dvěma góly sestřelil Wolfsburg a v podobném duchu válel i nadále. Mnichovská desítka byla jedním z hlavních strůjců bavorského úspěchu v Champions League, výrazně gigantovi dopomohla i k dalšímu mistrovskému titulu a trium fu v Německém poháru. Spolu s Van Bommelem teď bude Robben rozhodně chtít navázat i v dresu národního týmu. Stejně jako letos Bayern, tak i Oranjes potřebují uspět, aby nezklamali...

Trenér: Bert Van Marwijk

Těžko říct, do jaké míry lze onu kvalifikační suverenitu považovat za adekvátní měřítko, nicméně celé Nizozemsko věří, že právě Bert Van Marwijk je konečně tím, kdo opět pozvedne holandskou kopanou tam, kam nejspíš patří. Tedy na úplný vrchol. Jakkoliv si Marwijk mohl mnoho krajanů poštvat proti sobě opomenutím Van Nistelrooye v nominaci, pořád je z něj cítit vánek něčeho speciálního, pozitivního. Přece jen být horší než Van Basten může být v očích fanoušků asi jen těžko. Třebaže je pokračovatelem předchůdcova rozestavení 4-2-3-1, tváří se především jako sympaticky rodinný typ kouče. Jak sám říká, s hráči chce trávit co nejvíc času, účastnit se tréninků a pomocí různých praktik je čím dál lépe poznávat. Navíc si k ruce jako asistenty přizval oblíbené legendy, Phillipa Cocua a Franka De Boera, čímž si nepochybně většinu Nizozemců naklonil zase o chlup blíže k sobě.

Na rozdíl od sebevědomého Van Bastena Van Marwijk také vystupuje vlídně, diskrétně a vůbec velmi klidně. To je rozhodně vítaná změna. Nehledě na to, že se 56letý tchán Marka Van Bommela může oproti svému předchůdci pochlubit hned několika trenérskými úspěchy. Těch přitom pravidelně dosahoval s odepisovanými mužstvy. Stalo se tedy, že například s provinční Fortunou Sittard dokráčel roku 1999 až do finále národního poháru či že o tři roky později s Feyenoordem senzačně dobyl trofej pro vítěze poháru UEFA. Neuspěl snad jen v Dortmundu, kde tamější Borussii na dva a půl roku usadil tak akorát v klidném středu tabulky a nepřidal nic navíc. Roku 2007 se tedy vrátil do Rotterdamu, s nímž okamžitě triumfoval v KNVB Bekeru, ale jen po jedné sezoně byl fotbalovou asociací požádán, aby přebral nizozemskou reprezentaci. Van Marwijk kývl a rozjíždí tak svou další holandskou misi. Mějte přitom na paměti, že vždycky když netrénoval v cizině, se jeho angažmá neobešlo bez úspěchu!

Ideální sestava: Stekelenburg - van der Wiel (Heitinga), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Robben (Kuyt), Sneijder, Van der Vaart - Van Persie (Huntelaar)

Kvalifikace

Kdyby měl kvalifikační vystoupení Nizozemců hodnotit nějaký náruživý hráč pokeru, nejspíš by uvedl, že favoritovi přišel do ruky takzvaný "full house". Řečí fotbalového odborníka - ani jednou nepochybil, triumfoval ve všech osmi střetnutích. Leckdo sice může namítat, že to měl usnadněné účastí v pouze pětičlenné skupině, kde se tudíž nepotkal s žádným opravdovým kandidátem šampionátu, ale přesto nelze oranžovou suverenitu přejít jen tak bez mrknutí oka. Od Norska se Skotskem se totiž přece jen čekalo, že budou schopni tulipány alespoň trochu potrápit. Ve skutečnosti jim ale nevstřelili ani gól a pokaždé s nimi prohráli. Doma potom Oranjes čisté konto udrželi úplně vždycky, inkasovali jen v Makedonii a na Islandu. Zkrátka a dobře své skupině beze zbytku kralovali. Obzvláště pohledná je pak čtyřzápasová jízda čítající pěkně odstupňované výhry - 1:0 Norsko, 2:0 Island, 3:0 Skotsko a 4:0 Makedonie.

Program zápasů - skupina E

14.06.2010
13:30
Nizozemsko
2:0
Dánsko
Johannesburg
19.06.2010
13:30
Nizozemsko
1:0
Japonsko
Durban
24.06.2010
20:30
Kamerun
1:2
Nizozemsko
Cape Town

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Sander Boschker
20.10.1970
FC Twente
Maarten Stekelenburg
22.09.1982
AFC Ajax
Michel Vorm
20.10.1983
FC Utrecht
Obránci
Datum nar.
Klub
Khalid Boulahrouz
28.12.1981
VfB Stuttgart
Edson Braafheid
08.04.1983
Celtic FC
John Heitinga
15.11.1983
Everton FC
Joris Mathijsen
05.04.1980
Hamburger SV
André Ooijer
11.07.1974
PSV Eindhoven
Giovanni van Bronckhorst
05.02.1975
Feyenoord Rotterdam
Gregory van der Wiel
03.02.1988
AFC Ajax
Záložníci
Datum nar.
Klub
Ibrahim Afellay
02.04.1986
PSV Eindhoven
Nigel de Jong
30.11.1984
Manchester City
Demy De Zeeuw
26.05.1983
AFC Ajax
Arjen Robben
23.01.1984
Bayern Mnichov
Stijn Schaars
11.01.1984
AZ Alkmaar
Wesley Sneijder
09.06.1984
Inter Milán
Mark van Bommel
22.04.1977
Bayern Mnichov
Rafael van der Vaart
11.02.1983
Real Madrid
Útočníci
Datum nar.
Klub
Ryan Babel
19.12.1986
Liverpool FC
Eljero Elia
13.02.1987
Hamburger SV
Klaas-Jan Huntelaar
12.08.1983
AC Milán
Dirk Kuijt
22.07.1980
Liverpool FC
Robin van Persie
06.08.1983
Arsenal FC

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že tam není Drenthe... Tipoval bych ho na hráče turnaje..

Reagovat
smazaný uživatel

LOL si upad NE????

Reagovat
Bakary3

Já ho mám taky rád, co předváděl na, pro něj vítěznym, turnaji "21", to bylo neuvěřitelný.. Hned jsem si ho oblíbil

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc teď v Realu, když nastoupil, tak se mi taky líbil..

Reagovat
smazaný uživatel

hrac turnaja:D:D:D:D si dal teraz no

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda mám ho taky rád . Dělal jsem si zálusk že ho v příští sezóně uvidím v Juve, ale už to začíná být hodně nepravděpodobné .

Reagovat
Pipo123

farebný kôň turnaja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder nejede? Nebo proč není v ideální sestavě?

Reagovat
fantomas

Můžeš si ho dát do závorky za Van der Vaarta.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis obracene

Reagovat
AjaxFans

Wesley je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to psal někdo, kdo tomu nerozumí. Sneijder patří jasně do základní XI, stejně jako Heitinga, který hraje na stoperu. Autorovi za tohle

Reagovat
fantomas

Vážně? A já že v kvalifikaci tam nenastoupil ani jednou a když hrál, a že hrál výjimečně, tak vždy napravo a uprostřed byli Ooijer s Mathijsenem. Netušim, jak hráli teď v přípravě, ale nemyslim si, že by to mělo být něco víc určujícího než to, co klapalo napříč dvěma roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Marviijk ide podľa formy, takto to vyzerať nebude ani teoreticky keby Robben nastúpiť nemohol. Aj vtedy ti toho popíšem dosť. Minimálne Kuyt na hrot je veľmi veľmi teoretická predstava, takmer nereálna, dá sa povedať.

Reagovat
fantomas

A přitom lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
fantomas

Co co? No Kuyt je hrot, ne křídlo. Myslel sem, že to ti vysvětlovat nemusim.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som, že vieš ako hral v nároďáku a Live posledné 3 roky a rovnako tak, že ako sám je na hrot efektívny asi ako Tevéz (dobrá podobnosť), vlastne ešte menej. pred dvojicou Persie/Hunter uprednostnený nebude ani náhodou, tobôž ak bude Persie zdravotne fit ani Hunter si poriadne nekopne.

Reagovat
fantomas

Vim, jak hraje, ale taky vim, co mu nejvíc sedí. V Live vždycky zahrál lépe na hrotu/podhrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže tu tú možnosť nemá, lebo na oba posty sú proste tak pevní hráči, či dokonca náhradník, že sa tam dostane ťažko aj keď vieme aká bieda je Hunter momentálne jednoducho prednosť má. Mimo to, v repre mi vždy prišiel na hrote odrezaný (paradox pri takej zálohe) a naopak v nej prospešnejší pri dobrých nábehoch na krídlo.

Reagovat
fantomas

Jo, nebavim se o tom, jak moc je to reálný. Když Persie pude na hrot, jakože podle všeho pude, tak tam pro Kuyta není místo. Ale tim náhradníkem by jinak klidně být mohl. To de právě ruku v ruce s tim rozestavenim útočné trojky. S Persiem na hrotu tam pro Kuyta místo neni, s Persiem na křídle už ale jo (náhradník).

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to je potom až zátvorka2 a ty veľmi nechceš ani zátvorku1...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná kdybys jses trochu zamyslel a udělal detailnější analýzu týmu, tak na to přijdeš. Ale ty si stejně hloupej, takže je to jedno.

Reagovat
fantomas

Wow, "dobře ty".

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně ono, všude tady si hraješ na chytrýho, ale nic nevíš. Každýmu tady připadáš naprosto komickej, nejsi schopnej napsat ani primitivní sestavu Holandska, ale ano jseš borec, určitě mě nějak utreš. Na druhou stranu je ale dobře, že teď píšeš o MS, aspoň se totiž nesereš do Premier League, o které toho víš ještě méně než o Holandsku. A to je co říct.

Reagovat
fantomas

Ježiš, nech mě bejt. Fakt mi seš ukradenej. A ještě o něco tě poprosim - svuj subjektivní názor nepodsouvej i ostatnim. To tvý "každýmu tu připadáš naprosto komickej" totiž potom dělá hlupáka spíš z tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no. Zeptej se ostatní, chováš se jako šašek. Prd víš, ale pravdu máš vždy. Ale dobře nechám tě bejt, nechci abyses ještě více zesměšnil.

Reagovat
fantomas

Tak teda děkuju, sem ti vděčnej. ( )

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Je to stoper jak Brno.Ale v repre asi neé

Reagovat
niflheim

Můj favorit

Reagovat
smazaný uživatel

Kto je schopný Holanďanov označiť za čierneho koňa turnaja, tomu pojmu absolútne nerozumie. Jedni z favoritov na semi, avšak na titul to nevidím i keď by som sa pokojne mýlil rád. Prajem im

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Čosi to zas zožmolil v tej zostave Nebyť toho, že sa zas niekto sťažuje asi si to ani nevśimnem...

Reagovat
fantomas

Náký konstruktivní námitky?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo! Sneider do základ, Vaart na miesto Robbena, Robben na miesto Persieho, Persie na Miesto Huntera, Hunter do zátvorky, Kuyt do zátvorky za Robbena, de Zeeuw do zátvorky za deJonga, Mathijsen na miesto Oojera, Heitinga na stopéram napravo van der Wiel.

Málo?

Reagovat
fantomas

Víceméně jo. Jen si postupně poposouval všechny hráče. Přiznávám, že Van Persie asi na hrotu bude spíš a tím pádem dojde k posunu Vaarta na křídlo, ale De Zeeuw je v závorce zbytečný, De Jong je prostě jednička, a za obranou si rovněž stojím. V kvaldě Heitinga nastupoval jen vpravo, nevidim důvod, proč by teď měl najednou Maarwijk rozpustit fungující duo Mathijsen-Ooijer.

Reagovat
herbage

Hetinga bude hrát na stoperu, Ooijer v základu nebude

Reagovat
fantomas

A to vyvozuješ z čeho?

Reagovat
herbage

Z posledních přáteláků

Reagovat
fantomas

Ahá, tak přáteláků. Nestačim se divit. Tak oni NEvynechaj JEDINEJ duel v kvaldě a pak to přáteláky, které slouží mimo jiné k ozkoušení/zatížení náhradníků, případně dva roky staré Euro celé pokope. Neskutečný. Já prostě, pokud tenhle tah Maarwijk opravdu udělá, nebudu chápat. Nemá důvod, sebemenší.

Reagovat
herbage

Stejně si se smál když jsem ti tvrdil, že Henry v základu nebude V přátelácích se zkouší naostro a rýsuej se základní sestava. Spousta hráčů, kteří hráli v kvalifikaci základ, jsou nyní z formy a Ooijer nehrál tuším ani v PSV

Reagovat
fantomas

Jo, ale kvalifikaci odehrál celou, propánaboha, i když byl dle tebe z formy (a prej že nehrál - nehrál jen jeden úsek a pak druhej, kdy byl zraněnej, jinak 25 zápasů není vůbec málo). A v přátelácích potom nenastoupil vůbec nebo co jako?

Henry je demence Domenecha, Maarwijk neni hloupej...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne preto nebude Marvijk tlačiť na stopéra Oojera. Aj Vittek hral cel=u kvaldu a v základe vôbec byť nemusí (nemá). Sú síce menej preverené, menej "isté" a lepšie alternatívy.

Reagovat
fantomas

Tohle ale neni lepší varianta!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je...

Reagovat
fantomas

Z hlediska souhry a fungování těžko. Maximálně stejně přijatelná, ale rozhodně ne lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To beriem.

Reagovat
smazaný uživatel

A willi (ďakujem) mi pripomenul ľavú zátvorku - Eliu

Reagovat
fantomas

Jo, budu tam mít na každej post čtyři závorky...

Reagovat
smazaný uživatel

Len reálne. A u nich je to fakt možné, že to riadne premiešajú, kvalita v širke na to je. Ale dobre, toto nemusíš, uznávam...

Reagovat
smazaný uživatel

Kuyta máš stále zle...

Reagovat
fantomas

Chýbka.

Reagovat
herbage

Na Euru08 hrál Heitinga rovněž na stoperu a Boulahrouz na RB. Nyní akorát bude na RB van der Wiel, tu tvojí taktiku zvolí možná proti těžším soupeřům, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Presne!

Reagovat
fantomas

Palcuješ skutečnost dva roky starou, s jinym pravym bekem a jinym trenérem. Wow.

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, nepalcujem prvú vetu ale myšlienku, ktorú vyslovil tak ako ja. Skús hádať ktorú a hneď nenerváč

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. To "poposúvanie" je sakra dôležité, zátvorka deJongovi vôbec nie zbytočná, jeho pozícia nebola počas posledných dvoch rokov tak jasná ako si myslíš. Čo sa týka obrany, Heitinga nie je v kombinácii s Mathijsenom žiadna novinka a hrať bude proste najlepšia možná a vzhľadom na to, že jednak má Oojer svoje za sebou, Heitinga je na stopéra zvyknutý, Gio je defenzívnejší, napravo môže van der Wiel nastupovať, rozhodne na to má. O to skôr ak nenastúpi Robben a pred sebou bude mať Kuyta, je to viacmenej tutovka.

Reagovat
fantomas

Van der Wiel v základu je jistota, krýt záda mu bude, jestli někdo, tak Heitinga. Ten hrál v kvaldě jen napravo a ještě málo. Na stopera je zvyklý lépe, ale sehranost Ooijera s Mathijsenem je prostě božská, Nizozemci měli v kvaldě takřka nejlepší defenzívu ze všech favoritů, resp. spolu s pár vybranými nejlepší...je zbytečný je rozpojovat a dle mě to neni ideální (nadpis zní "ideální sestava"). De Jong v základu začne, začínal tak taky celou kvalifikaci a sám opravdu nevim, jestli ho De Zeeuw pro začátek může vůbec nějak ohrozit (v přátelácích pokud se nemýlim taky nehrál na jeho úkor nijak výrazně).

Reagovat
fantomas

* chtěl sem napsat - Van der Wiel vyřešen, ten v základu asi opravdu bude

Reagovat
smazaný uživatel

Ď. a čo sa týka stopérskej dvojice, nechať sedieť Heitingu mi nepríde príliš reálne. Ale takto to už beriem, že v zahajovacej Oojer byť môže. Čo sa týka deZeeuwa, tiež sa prikláňam k deJongovi a ak uź tie zátvorky tak veľmi nechceš ( ) tak to ani neupravuj. Ale toho Kuyta a prehodenie tých hráčov byť musí.

Steke - Wiel, Oojer (Haiti ), Mathijsen, Gio - Bommel, deJong - Robben (Kuyt), Sneider, Vaart - Persie (Hunter)

Reagovat
fantomas

Přehození už sem udělal a taky přiznal. Ale na svou obranu prostě nedám dopustit. Dle mě to ideální složení je.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, nechaj ju, som skromný, hlavná bola pre mňa aj tak záloha a útok.

Reagovat
herbage

Reagovat
Arbiter

ty nečteš článek?

Reagovat
smazaný uživatel

Článek áno, zostavy nie, beztak ich poznám...

Reagovat
smazaný uživatel

moc machruješ chlape,řekl bych 'až priveľa'

Reagovat
smazaný uživatel

Usudzuješ z čoho? Že viem akú zostavu praktikujú a preto opravujem kamaráta?

Reagovat
fantomas

Víš, kterou praktikujou v přípravě na MS (nemusí být určující, prostě ne) a já zase vim, jakou praktikovali osm zápasů v kvalifikaci. Maarwijk holt evidentně může vybírat...

Reagovat
smazaný uživatel

To môže, hovorím i hore...

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
sajty

MS stejne vyhraje Argentina

Reagovat
kiwwi

vo sne

Reagovat
smazaný uživatel

¨vyhoří jako vždy vůbec bych se nedivil kdyby vypadli už ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je "černý kůň turnaje" společně s Argentinou. Moc bych jim to prál maj letos hodně kvalitní mančaft

Reagovat
smazaný uživatel

spolecne s Argentinou a Paraguayi tym kterymu budu na MS prat nejvic

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně solidní výběr

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Mercury

Hrává van der Wiel základ nebo ne? Letos se mi v klubu velice líbil co jsem měl možnost vidět, tak by mě zajímalo, jestli už to stačí i na národák?!?

Reagovat
fantomas

Většinou jo, prohodim je s Johnym.

Reagovat
smazaný uživatel

v trojčlený záloze 3 útočníci?

Reagovat
smazaný uživatel

Robben ikdyž lépe hraje napravo... (a nalevo pak může lítat Elia)

Reagovat
justcall

Ta sestava by měla být spíš Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronkchorst - Van Bommel, Sneijder - Kuyt, Van der Vaart, Robben - Van Persie

Reagovat
Mercury

de Jong místo VdV dle mého soudu, až tak ofenzivně to hrát snad nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder na DM ??

Reagovat
smazaný uživatel

Ti skurvení nizozemci vyhoří jak papír vy šulini černí

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko, uz odmalicka moj oblubeny narodny tim....dufam ze to dotiahnu daleko...HUP HOLLAND HUP

Reagovat
smazaný uživatel

ty si piča

Reagovat
smazaný uživatel

Daj si facku a vypichni si oko ty kkt

Reagovat
AjaxFans

Vypadni pitcho Tahni hrát Countra radši mrd..

Reagovat
smazaný uživatel

A vašim přát nebudeš?

Reagovat
smazaný uživatel

jasnee, aj nasim budem fandit...ale Holandsko je u mna muzstvo c. 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

ked sa clovek diva na ti e mena a spomenie si na hracov ako de boer , overmars , davids , cocu , kluivert ... tak si az potom uvedomi ze sakra to uz som taky stary ?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak Můj táta zas pořád vzpomíná na Cruijffa, jeho nejoblíbenější hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Můj zas na Masopusta

Reagovat
domingo

Jděte už s těma černýma koněma někam, tohle je podle tradice, historie, sestavy a formy jeden z velkých favoritů.

Z těch týmů, co mají šanci na úspěch, jim budu po Francii přát nejvíc.

Reagovat
herbage

Přesně tak, tohle je když už oranžový kůň a pěkný hřebec - plnokrevník

Reagovat
Arbiter

nějaký oranžový mutant

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

JJ, taky jsem se bavil, když u ankety známých osobností byli Oranjes označování za černého koně turnaje, ten kdo je tak označuje, evidentně neví, s jakými tými bývá tento pojem spojován. Pro mě je největším černým koněm turnaje jasně Srbsko a možná Dánsko, ale u nich těžko říct..

Reagovat
Josifek

*týmy

Reagovat
SunFells

Stýská se mi po Seedorfovi

Reagovat
AjaxFans

JJ,všeci stárnem

Reagovat
Josifek

Ta jejich ofenzíva je smrtící, směrem dopředu budou velmi nebezpeční, rozhodně mají i solidní šanci na celkový triumf, dle mě určitě větší než třeba Němci, Italové či Francouzi. Jestli se dostanou třeba až do semifinále, čemuž docela věřím, je pro mě Van Persie jedním z největších adeptů na krále střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

za fotku

Reagovat
smazaný uživatel

dnes jsem si vsadil na celkovyho vítěze...Nizozemsko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

seš borec kámo,souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

dík borče, mám tě rád!

Reagovat
smazaný uživatel

já tebe taky lásko:-*

Reagovat
tomasinho

Jako vždy jim přát nejvíc společně s Anglií a Dánskem a taky Srbskem. Přiklonil se taktéž k názoru, že nastoupí Heitinga, ale trenérobvi do hlavy nikdo nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

van Persie, de Jong,Sneider, Robben, vaart.. takhle bych je postupně viděl na tahouny týmu... Podle mě van Persie může vyhrávat zápasy, ikdyž se ostatním nebude dařit.. na Robbena budou kladeny velké očekávání a myslim si, že zůstane trošku za nima. Moc jim přeju postup co nejdál..

Reagovat
smazaný uživatel

velká očekávání

Reagovat
Rssa

Můžu se zeptat někoho, kdo sleduje nizozemskou ligu, co to je ten van der Wiel zač? Jeho přednosti? Díky

Reagovat
Kaká10

tak jako celkove dobrej

Reagovat
Rssa

Tak bodejť by ne, když hraje za budoucí čtvrtfinalisty MS 2010

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

rýchly technický pravý bek, dobrý 1na1. Viac od Klaasa, Desperada...

Reagovat
Rssa

Ke komu bys ho přirovnal? Koukám na tu sestavu a je mi celkem nový

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm... holandský Maicon s postavou Abidala? Neviem, to je dosť ošemetné, takáto otázka...

Reagovat
Rssa

To zní dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoducho chudý, vysoký, behavý, dobrý na kľučku, skôr ofenzívny. Uvidíš, pochopiš. Je fajn

Reagovat
AjaxFans

JJ,je.Bohužel v AFCA dlouho nevydrží

Reagovat
vodka

come on weed smokers!

Reagovat
cresposuper

Ooijer

Reagovat
smazaný uživatel

Hviezda: Robben

Reagovat
fantomas

No sou na tom s Robinem podobně, ale stejně jako by nikdo nemoh nic namítat proti RvP, nemůžeš totéž objektivně učinit i teď ty proti Robbenovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je...nech máš(me) Persieho akokoľvek radi.

Reagovat
homeles8

Nejlepší byl Edgar Davids

Reagovat
Kaká10

mel cupr brejle

Reagovat
AjaxFans

Pitbull

Reagovat
fabec1222

Kuyt na lavicce

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, scouser...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší repretym

Reagovat
smazaný uživatel

můj,taky-teda hned po našich.Ikdyž tomu tak nebylo,vždycky-to období,kdy jsme se s něma pořád potkávali mi přišli strašně nafoukaní a nesympatičtí

Reagovat
smazaný uživatel

ty moje čárky

Reagovat
smazaný uživatel

Ja fandim Nizozemcum v jakemkoliv zapase, v casech dobrych i zlych...

Reagovat
smazaný uživatel

i proti Čechům (nebudu moralizovat.Jen mě to zajímá )?

Reagovat
smazaný uživatel

...v jakemkoliv zapase...

Reagovat
EmC

Muj oblíbenej tym...doufam ze se dostanou do finale...tym na to urcite maji

Reagovat
EmC

a Van Persie bude nejlepsi strelec MS

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupí tak jak hráli v sobotu s Maďarama, tak tu přestante spekulovat o sestavě, je to to nejlepší co můžou postavit

Reagovat
smazaný uživatel

Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Van der Vaart, Sneijder, Elia - Van Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhych letech Nizozemcum nefandim letos. Takze logicky prijde uspech

Reagovat
$dolar$

Snad jo

Reagovat
$dolar$

U Oranjes je nejvetsi proble obrana a i letos tomu tak bude, ale doufam ze smrtelna ofenziva uspech zajisti

ORANJES !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Kéž by dostali třikrát 6:0 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi sou o topic níž.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Godwinson

K budoucím mistrům světa já ale nemám, co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, tak proc se k Nizozemcum teda vyjadrujes

Reagovat
$dolar$

Dneska si to davas

Reagovat
Godwinson

Tak je to předpokládám článek o Nizozemsku, ty jsi začal nepochopitelně mlít o Francouzích ..

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak nepochopitelně myslím ne. je dost pochopitelný, co tím zamýšlel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se mi tu prosím tě nerozbreč.

Reagovat
Godwinson

Infantilní, ale zrovna tebe to omlouvá.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

skončí ve čtvrtfinále

Reagovat
smazaný uživatel

brazílie a argentina o třetí místo, anglie a španělsko boj o zlaté.

Reagovat
$dolar$

"Trenér Van Marvijk ale řeší nepříjemný problém" - to je schvalne nebo chybka?

Reagovat
fantomas

Cybka.

Reagovat
$dolar$

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Winner MS v JAR

Reagovat
fantomas

Kane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hossa

Reagovat
fantomas

Jako taky sem přál radši Flyers, ale když už měl někdo rozhodnout pro Chicago, tak ať Kane.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, škoda, pro mě jako fanouška Flyers je finale velkym uspěchem

Reagovat
fantomas

Právě. Ještě před nedávnem to byli "prasata" a ani pes by po nich neštěkl. Zaznamenali strmej vzestup, finále bohatě stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

čtvrtfinále proti Brazílii bude fotbalová lahůdka, už teď se těším

Reagovat
smazaný uživatel

Dungabeton to by mohl bejt zajímavej zápas, souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych sestavu viděl takto:

Stekelenburg - Van der Wiel, Ooijer, Mathijsen, Gio - Van Bommel (De Jong) - Kuyt, Sneijder, Van der Vaart, Robben - Van Persie

Reagovat
homeles8

moc hraješ fifu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

SKUPINA NA PODPORU NIZOZEMCŮ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele