Představení účastníků MS 2010 - Francie

05.06.2010, 10:12
Profily, historie
Zaujalo nás
Francie bude v Jižní Africe obhajovat stříbrné medaile z posledního šampionátu v Německu, k favoritům turnaje ale nepatří. Svěřenci Raymonda Domenecha už delší dobu neuspokojují náročné fanoušky a na letošní mistrovství světa se málem vůbec nedostali, přes Irsko přešli v baráži díky neregulérnímu gólu Henryho.

Historie

K prvnímu mezistátnímu zápasu nastoupil francouzský tým před 104 lety, kdy v Bruselu remizoval s domácí Belgií 3:3. V témže roce se Francie stala jednou ze zakladatelských zemí organizace FIFA. Samotný fotbalový svaz, Francouzská fotbalová federace, se svého založení dočkal v roce 1918. Reprezentace se zúčastnila hned premiérového mistrovství světa v Uruguayi v roce 1930, kde sice dokázala porazit Mexiko 4:1, avšak ani tento výsledek jí k postupu do další fáze nestačil. Podobným výsledkem pak pro Francii skončilo i mistrovství světa o čtyři roky později. O něco lépe se týmu vedlo na dalším dostaveníčku světové elity. V roce 1938 se šampionát uskutečnil ve Francii, která se s turnajem rozloučila ve druhém kole porážkou s pozdějšími mistry z Itálie.

O dvacet let později získali Francouzi první medaili. Ve Švédsku dovedla dvojice Raymond Kopa a Just Fontaine svůj tým až k bronzu. Druhý jmenovaný se stal největší hvězdou turnaje. Původně sice jel na šampionát jenom jako náhradník, jenomže při zranění několika spoluhráčů dostal svou šanci a za důvěru se trenérovi bohatě odvděčil. Vstřelil totiž neuvěřitelných 13 branek, což je i dnes nejlepší střelecký počin.

V šedesátých letech francouzský fotbal příliš velkou díru do světa neudělal. Vše se však změnilo s příchodem jediného muže - Michela Platiniho. Ten stále zůstává se 41 brankami druhým nejlepším reprezentačním střelcem Francie. V roce 1982 dovedl mužstvo až do semifinále mistrovství světa a o dva roky později byl s devíti brankami ústřední postavou při triumfu na domácím evropském šampionátu.

Po roce 1986 čekala Francie 12 let na další účast na MS. Jak to ovšem dopadlo zrovna před dvanácti lety, kdy Francie mistrovství pořádala, si jistě všichni pamatujeme. Zinedine Zidane tam svou zemi dovedl k historicky prvnímu titulu mistra světa. Toto vítězství pak Francie potvrdila i o dva roky později, kdy v Belgii a Nizozemsku získala rovněž evropský titul. Na další vystoupení na velké akci by ale v zemi galského kohouta nejraději zapomněli. Coby úřadující světový šampion totiž Francie v Japonsku a Jižní Koreji totálně propadla a s turnajem se loučila už po základní skupině, navíc bez jediného vítězství.

Na ME v Portugalsku to bylo jenom o něco málo lepší, vyřazení ve čtvrtfinále s Řeckem bylo velkým zklamáním. Ještě hůře pak Les Bleus dopadli na posledním velkém turnaji, kdy se k údivu všech loučili s prostředím Rakouska a Švýcarska jako nejhorší účastníci své skupiny. Zase bez výhry a s pouhým bodem za remízu s Rumunskem na kontě. Chuť si tedy Francie spravila alespoň před čtyřmi roky, protentokrát opět na schůzce nejlepších reprezentací celé planety. Tehdy se Zinedine Zidane s kariérou rozloučil červenou kartou a stříbrnou medailí, Francouze o zlato připravila Itálie a penaltový rozstřel.

Hvězda týmu: Jérémy Toulalan

Mozek, sice neklasický, ale přece mozek. Toulalan je především dříč, motorová myš, která čistou tvorbu hry přenechává spíše Gourcuffovi či Nasrimu. Přesto na něm stojí nejen hra Lyonu, ale i ta francouzské reprezentace. Leč se mezi svými krajany ještě nevypracoval do takové pozice, jakou zaujímá v klubu, už nyní Domenech dokáže rozpoznat jeho blahodárný vliv na projev kteréhokoliv mužstva. Vždyť komu by se nehodil takový mistr v odebírání balonů? Nenápadný duch, který se poznenáhlu zjeví za soupeřem a čistě mu vezme míč? Ve své podstatě jednoduchý "posouvač", přesto schopný technik? Toulalan si život zkrátka nekomplikuje, na hřišti občas může působit plaše, pokorně. Ostatně ne jinak se chová i v civilu. Ale přesto, a možná právě proto je tak nezaměnitelnou a klíčovou součástkou Domenechovy eskadry.

Pro leckoho by mohlo být záhadou, jak může mít tak znamenitý fotbalista tak málo příznivců. Ale při detailnějším prozkoumání jeho osobnosti nelze než utrousit úskočné "aha". Už v dětství se Toulalan neobklopoval kamarády, tiše posedával v rohu, byl ostýchavý - asi stejně jako umí být drzý na hřišti. Jeho devizou však vždycky byla pracovitost, nezměrná píle. A nejlépe ho vystihuje, i co se fotbalové kariéry týče. Hlavně díky ní se stal vůdčí postavou Nantes, v jehož seniorském dresu debutoval již na samém prahu dospělosti. Také ona může za to, že si zahrál za francouzskou osmnáctku, devatenáctku i jedenadvacítku, s níž zažil i poměrně úspěšný evropský šampionát v Portugalsku roku 2006. Ten byl pro Toulalana beze zbytku přelomovým. Přestože Francouzi turnajového pavouka opustili "už" v semifinále (vypadli s pozdějšími vítězi z Nizozemí), Toulalan byl zařazen do elitního týmu celého mistrovství. To byla záminka pro Lyon, který ho hned záhy vykoupil z Nantes za sedm milionů eur, a také pro Domenecha. Ten se s Toulalanem u týmu do 21 let sice takřka ukázkově minul, ovšem mezi dospěláky mu i tak dal šanci hned po stříbrném MS. A neprohloupil. Teď má Vieirova nástupce jako vyšitého.

Trenér: Raymond Domenech

Raymond Domenech si velké renomé získal již jako hráč, ve funkci trenéra mu to jde ještě o něco lépe a s francouzskou reprezentací málem vyhrál světový šampionát. O zlatou medaili ho před čtyřmi roky v Německu připravil penaltový rozstřel.

Domenech si během své hráčské kariéry vyzkoušel dresy Lyonu, Štrasburku, PSG, Bordeaux a Mulhouse. Pro útočníky nepříjemný obránce si na své konto připsal osm startů za národní tým, v roce 1973 vybojoval s Lyonem Francouzský pohár a získal dva mistrovské tituly (1979 se Štrasburkem a o pět let později s Bordeaux).

Trenérskou dráhu 56letý Domenech odstartoval v Mulhouse. Následně se přesunul do Lyonu, který přivedl mezi francouzskou elitu a upoutal zájem pánů starajících se o národní tým. Nejprve se ujal kormidla jednadvacítky a největšího úspěchu s ní dosáhl na mistrovství Evropy v roce 2002, kdy jeho tým prohrál až ve finále s Českou republikou. V létě roku 2004 hledala Francie nového trenéra pro seniorskou reprezentaci, v úvahu přicházeli třeba Laurent Blanc nebo Jean Tigana, FFF ovšem dala důvěru Domenechovi. A udělala dobře, pro mnohé nepříliš známý trenér dostal tým na MS do Německa a sahal dokonce po zlatu. O to ho již podruhé v kariéře připravily penalty, po české jednadvacítce tentokráte měli pevnější nervy Italové.

I přeze všechny tyto alespoň dílčí úspěchy zůstává Domenech trnem v oku většině příznivců francouzského "nároďáku". Vlastně lze jen překvapeně konstatovat, že na tomto místě představujeme stejného muže jako před dvěma roky. Právě Domenechova osoba totiž byla po nedávném "evropském" krachu zralá na popravu, přesto však vytrvala. Teď už je ovšem nad slunce jasné, že případný další neúspěch by poměrně čerstvý "ženáč" nepřežil. Velké popularitě se totiž netěší ani u svých potencionálních svěřenců. Známý je třeba příběh Davida Trezegueta, útočníka Juventusu, kterému vinou sporů s trenérem k pozvánce na ME nepomohlo ani dvacet ligových branek. Doslova za "problém" pak kontroverzního kouče označil i sám Michel Platini.

Pravděpodobná sestava: Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Toulalan - Govou, Gourcuff, Malouda, Ribéry - Anelka.

Kvalifikace

Vlastně jen Henryho variaci na Maradonovu boží ruku může celá Francie vděčit za účast na africkém mistrovství. Právě ta totiž stála u zrodu Gallasova gólu - toho gólu, který odsoudil Iry k pláči a Francouze posunul skrz baráž na čtvrtý světový šampionát v řadě. To je pro Francouze mimochodem historický unikát - čtyřikrát po sobě jim neunikla účast na největším fotbalovém svátku. Ale to opravdu jen tak mimochodem, do popředí totiž opět vystupuje téma klasické francouzské kvalifikační kocoviny.

Bylo to jako déja-vu. Před dvěma lety patřila Francie k nepříjemným překvapením kvalifikace na nadcházející Euro. Teď se do podobné role může směle pasovat zas a znovu. Jenže minule to měla přeci jen jednodušší - z druhého místa, které mimochodem před Skoty uhájila jen s dvoubodovým odstupem, postupovala rovnou. Letos tomu tak nebylo, čekala ji ještě zrádná baráž, jejíž výsledek už všichni známe. Také do té doby to ale všechno bylo těsné jak ve svěrací kazajce, ačkoliv francouzský náskok na třetí Rakousko činil ke konci pěkných sedm bodů. Jenže - dvě hubené, jednogólové výhry nad podceňovanou Litvou, jedna taková s ještě horšími Faeřany, prohra s Rakouskem a dvě utrápené remízy se Srbskem. Toť na jednu hromadu shrabaná letošní a loňská mizérie Les Bleus. Paradoxem potom můžeme nazvat fakt, že zrovna jedna součást tohoto úhrnného trápení Francouze de facto katapultovala směr Kapské město. Na mysli mám zářijovou plichtu se Srby, kterou Domenechův výběr uhrál i navzdory více než 80minutovému oslabení. Po ní už totiž následoval jen hladký debakl Faerských ostrovů (5:0), na cent přesně splacená porážka Rakušanům (3:1) a rezervace hotelu někde na jihu černého kontinentu.

Program zápasů - skupina A

11.06.2010
20:30
Uruguay
0:0
Francie
Cape Town
17.06.2010
20:30
Francie
0:2
Mexiko
Polokwane
22.06.2010
16:00
Francie
1:2
Jihoafrická republika
Bloemfontein

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Cédric Carrasso
30.12.1981
Girondins Bordeaux
Hugo Lloris
26.12.1986
Olympique Lyon
Steve Mandanda
28.03.1985
Olympique Marseille
Obránci
Datum nar.
Klub
Éric Abidal
11.07.1979
FC Barcelona
Gaël Clichy
26.07.1985
Arsenal FC
Patrice Evra
15.05.1981
Manchester United
William Gallas
17.08.1977
Arsenal FC
Marc Planus
07.03.1982
Girondins Bordeaux
Anthony Réveillère
10.11.1979
Olympique Lyon
Bacary Sagna
14.02.1983
Arsenal FC
Sébastien Squillaci
11.08.1980
Sevilla FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Abou Diaby
11.05.1986
Arsenal FC
Alou Diarra
15.07.1981
Girondins Bordeaux
Yoann Gourcuff
11.07.1986
Girondins Bordeaux
Florent Malouda
13.06.1980
Chelsea FC
Franck Ribéry
01.04.1983
Bayern Mnichov
Jérémy Toulalan
10.09.1983
Olympique Lyon
Mathieu Valbuena
28.09.1984
Olympique Marseille
Útočníci
Datum nar.
Klub
Nicolas Anelka
14.03.1979
Chelsea FC
Djibril Cissé
12.08.1981
Panathinaikos FC
André-Pierre Gignac
05.12.1985
Toulouse FC
Sidney Govou
27.07.1979
Olympique Lyon
Thierry Henry
17.08.1977
FC Barcelona

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Německo
03.06.2010, 19:03
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (220)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nechápui jednu věc: Henry má být pouze náhradník, ale v ideální sestavě vyšoupl Ribéryho, který několikrát (i třeba v prvním utkání po zranění) zajistil Francii výhru (třeba nad Faerskýma ostrovama, když zbytek týmu nebyl schopen něco předvést) a z hvězdy týmu je také vynechán - Toulalan přenechává tvorbu hry Nasrimu, který na šampionátu nebude... ano...

Reagovat
Godwinson

Tak ten útok bude ve skutečnosti vypada asi úplně jinak :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ideš s nami hrať fantu na FIFA.com, hoď mi mail pod Portugalsko na MS2010

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam maily na nektere cleny zdejsi elity z lonska, kdy sem daval dohromady fantu LM, tak kdybys nekoho nemohl sehnat, rekni

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ok...

Reagovat
tomasinho

Můj asi nemáš co? Hodím ho taky k tomu Portugalsku.

Reagovat
hefy

Počítáte se mnou? Jednou sem psal, že pokud nemáte lidi, tak bych si taky zahrál, ale nedostal sem odpověd, takže...

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe tam nacpu ja i kdyby te nechteli Ale Getzlaf s tebou pocita.

Reagovat
smazaný uživatel

máš ho tam

Reagovat
smazaný uživatel

Keď máš kontakt na irika a Arneho, brief them.

Reagovat
smazaný uživatel

na irika mám pouze face a na arneho nic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na FB, Arneho stačí upovedomiť na EF, ak to neurobím skôr...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja irika mam, tak si pro to prijd na icq.

Reagovat
fantomas

No jo, bavore, no jo...

Je tam v první řadě GOURCUFFOVI (či Nasrimu), takže tenhle rejp opravdu nepobírám. A z hvězdy týmu je vynechán proto, že důležitější je pořád Toulalan a představován už byl navíc před dvěma lety..

Reagovat
smazaný uživatel

ano, je tam Gourcuffovi či Nasrimu, Nasri není v závorce a před či není čárka, což znamená, že to není ve vylučovacím poměru...

...a nejde mi o to, že je představovaný Toulalan, ale o to, že Ribéry není zmíněn NIKDE (pouze teď v předpokládané sestavě, která před tím byla úplně jiná)

...jinak si myslím, že to je podobné, jako kdyby se u Brazílie představil Felipe Melo (samozřejmě je ale Toulalan důležitější než Melo pro svou zem)...

...nejde o to, že hráč není ta hvězda - prostě to nesedí s nadpisem, který by mohl být třeba nejužitěčnější nebo nepostradatelný hráč

Reagovat
fantomas

Není to ve vylučovacím poměru, protože mimo tyhle dva to může být i někdo jiný, a jelikož sem tohle psal ještě před zveřejněním předběžné nominace a vycházel sem z kvalifikačních zápasů (kde se točili právě tihle dva), bylo nasnadě je jmenovat oba...

...tvýho Ribéryho sem nezmiňoval, protože byl zmíněn před dvěma lety a nemá smysl ho představovat znova, když jsou tu i jiní adepti...předpokládaná sestava byla rovněž tvořena, když nebylo známo nic - jen kvalifikační výsledky (měl sem tam i Benzemu..)

...není to podobné a otázka nadpisu je jen hloupý slovíčkaření...já si pod "hvězdou" můžu představit uplně, co chci, třeba i toho nejdůležitějšího hráče, kterym Ribéry zkrátka a dobře není..

Reagovat
homeles8

1. pro Gingance! to bude 2. nejlepší střelec MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Jinak Toulalan je důležitej mozek, ale hvězda je spíš Ribéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak. hvezda tymu je jednoznacne ribery

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad poprvé, co tady od tebe čtu něco k věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ideš s nami hrať fantu na FIFA.com, hoď mi mail pod Portugalsko na MS2010

Reagovat
smazaný uživatel

v průběhu MS budu asi na týden mimo net, tak radši ne

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja možno, no a? Nevadí Hovorí sa tomu handicap...

Reagovat
homeles8

ale houby

Reagovat
homeles8

dyť já se snažim vždycky mít min. jeden koment k věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Gourcuff, na toho som zvedavý....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HVĚZDA TOULALAN ?

blázni ...

Reagovat
smazaný uživatel

"Domenech si dělá starosti" - no to by sakra měl

jinak Allez les Bleus !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný 19. místo .

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ideš s nami hrať fantu na FIFA.com, hoď mi mail pod Portugalsko na MS2010

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za nabídku, ještě se rozmyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty mi nahore odpovez

Reagovat
smazaný uživatel

Francie ted maji slabý tym maximalně postup do 1/8finale 1zapas Uruguay je smete

Reagovat
herbage

To je příšerná sestava. Ještě že je netrénuje fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

v idealnej zostave Malouda a Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Raymonda má každý rád

Reagovat
herbage

Jinak zahajovací sestava podlě mě bude:

Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Toulalan - Govou, Gourcuff, Malouda, Ribéry - Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
homeles8

protože tam nejni Gignac

Reagovat
herbage

Tak nastoupili takto proti Kostarice i proti Číně

Reagovat
smazaný uživatel

A výsledky známe....Doufám, že se Domenech vrátí k "osvědčený" sestavě.

Reagovat
herbage

Neboli? Výsledkově sice nic moc, ale herně to nebylo tak špatné

Reagovat
mickey mouse

trochu OT: Je nějaký MS 2010 průvodce? Já si pamatuju že v roce 2006 byl takový dost tlustý časopis a stál asi 99 nebo 199 kč. Teď sem teda žádný nenašel, jestli není tak sáhnu po ProFootballu

Reagovat
smazaný uživatel

FourFourTwo vydal jeden za 39 kč, ale je trochu méně aktuální, co se týče soupisek apod. Pak je tu deník Sport:D nebo právě Profootball....

Reagovat
smazaný uživatel

Sport a Pro Football nic moc, podle mě bude nejlepší Hattrick, který vychází v úterý.

Reagovat
smazaný uživatel

No to by mohl...takhle, z těch 3 je asi nejlépe zpracovaný FourFourTwo, ale zas vyšel o něco dřív...v profootballu jsou hlavně širší nominace a pak pár větiček k jednotlivým řadám, sport má celkem dobré sestavy, ale text je samo. slabší. Takže asi ten Hattrick, tam už by mohly být i finální soupisky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak si pamatuju, že úžasného průvodce k Euru 08 udělal WorldSoccer...ale jen anglicky.

Reagovat
mickey mouse

tak sport nechci vůbec ,počkám si ještě na ten hattrick a ještě se podívám na ten FourFourTwo. Něco si snad vyberu

Reagovat
homeles8

já tě provedu

Reagovat
mickey mouse

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéryho prečo nemáte v ideálnej zostave?však Franckj e jasný hráč na základ a mal by byť ťahúňom Francúzska

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem,Henry je lepší,preto som ho tam dal

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to asi bude ze strany Francie stejné utrpení jako na EURU ve Švýcarsku, už aby přišel Blanc..

Reagovat
Lojd

snad neco předvede Gourcuff, už by asi měl

Reagovat
smazaný uživatel

už se třesu na to, jak Henry bude v základu, Ribéry na lavce, Evra v pravo a sagna v levo... to fantomas přestřelil

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapadlo te treba, ze pise obranu zleva...

Reagovat
smazaný uživatel

nenapadlo, když všude píše zprava

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tady psal zleva...

Reagovat
herbage

Jo, to je fantíkova specialitka. Proč to psát jako normální člověk, když to mohu napsat po svém, že? Alespoň by to v rámci představování týmů mohli mít ucelené a jak koukám třeba na Portugalsko, které psal rovněž fantomas, tak v tom koukám nemá jasno sám. Ke všemu když už to píše stranivě obráceně, tak by mohl alespoň prohodit Abidala s Gallasem, protože levý stoper bude určitě Abidal. Tím radši menší kritiku končím, protože já to pochopím i bez vysvětování, jak to bude vypadat, ale fantomas si sám mohl ušetřit práci, kdyby se držel konvencí

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

však jasně, kdybych tady začal držkovat bůhví jak .... ale toto bije do očí...

Reagovat
Counter

Reagovat
homeles8

Jdi do prdele. Vždyť musí udělat dohromady 17 týmů a vždycky se dozvíš něco co si netušil a eště autora kritizuj...

Reagovat
smazaný uživatel

je špatný, že jsem upozornil na blbost ? spíš bys měl zvracet nad tím, že tady uplně zbytečně nadáváš ...

Reagovat
homeles8

jasný, ale mě vždycky sere, když si někdo neváží práci druhých

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych řekl- je to debil ať jde domů, tak budiš ale, že tady zkritizuju absolutní hloupost, tak na to není nic špatnýho... jakýpak nevážení práce

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, důležitější než něčí ego je, jestli ta daná věc dává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Svěřenci Raymonda Domenecha už delší dobu neuspokojují náročné fanoušky a na letošní mistrovství světa se málem vůbec nedostali, přes Irsko přešli v baráži díky neregulérnímu gólu Henryho."...nedal gol náhodou Gallas po ruce Henryho ?

Reagovat
Lojd

náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nepostupja ani zo skupiny a nebudu schopni dat gol.Lebo v utoku bude hrat Anelka ktory dal tento rok maximalne 3 goli a Gignac ktory dal 5 goloov

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...ty si mi ale expert ... Anelka dal jenom v PL 11gólů a v minulý sezóněc byl nejlepší střelec ...a Gignac dal 8gólů...

Reagovat
Tsigi

Skupinu nepřelezou

Reagovat
smazaný uživatel

Pevne verím že Best of Africa skončí v skupine

Reagovat
miguel bain

Hned první odstavec a takový kec, když gol dával Gallas.

Reagovat
Lojd

jak to víš?

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc ta "Hvězda týmu" Toulalan ...nehrál špatně...ale mají tam rozhodně větší borce(Henry - sice dal ruku ale co dokázal , Ribéry,...)

Reagovat
smazaný uživatel

U Toulalana bych nepoužil slovo hvězda, ale spíš nejméně postradatelný hráč. Jinak mu nejde nic vytknout...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako defenzivní štít je asi z francouzů s Diarrou nejlepší , ale jako hvězda se mi nezdá možná v Lyonu ,ale i tam maji lepší borce

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím to ještě jednou. Toulalan sice nikdy nebude mít kredit nějaké superstar, jako třeba Ribéry nebo Gourcuff, ale prostě pro své týmy je naprosto nepostradatelný, to je holý fakt. V Lyonu sice máš borce jako Bastos, Lisandro, ale ti se dají svým způsobem nahradit, Toulalan ani né, jedinej, kdo ho dokáže z části nahradit je mladík Gonalons, který ale nemá žádné zkušenosti a jeho přístup taky nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

však to píšu ,že je nejlepší defenzivní štít s Diarrou (částečně) od francie...

Reagovat
pepindo8

mít jiného trenéra tak jim dávám naděje na medaile nb oapson kolem 5. místa ae i ten utok se mi zdá na nic v týdle sezoně ani jeden z utočníku nedával moc golu

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám a věřím , že předvedou dobrý výkon nedopadnou jako na Euru snad postoupí ze skupiny a pak už je to spíš jen čtvrtfinále, ale ze skupiny na 90% postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda týmu je Frank Ribery

Reagovat
Al Capone

bez Zidana už to nebude ono

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: AC Milán se údajně zajímá o Lucase Barriose...

BVB ale říká, že o prodeji začnou přemýšlet až, když příjde nabídka okolo 30 mil. € si z Džeka moc nepolepšili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaká10

to ne no

Reagovat
Tomanatura

Chápu, že ho Dortmund nechce prodat, ale ta cena prostě uráží všechny, co za těch 30 mega někdy přestoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Barrios je veľmi slušný, ale to už skôr Ďzeko má hodnotu 40 ako on 30, nehovoriac o tom, že obe čiastky sú nezmyselne (múdro) nadsadené.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl že ne... ty už dávno urazil Real Madrid s Barcelonou, když nakupovali za 60 mil. € atp.

...a když má 22 branek hodnotu 40 mil. € tak proč by hráč s 19 nestál 30 mil. € že? navíc je to prostě signal "Barrios zůstane u nás" když AC nebylo ochotné dát ani 30 za Džeka tak počítají s tím, že za Barriose je taky nedají

Reagovat
Tomanatura

Tak Dzeko byl taky úlet, ale ta částka byla ve smlouvě a navíc je Wolfsburg bohatý klub, kdežto Borussia je silně zadlužená a ani nevyhrál titul a ani žádné ocenění, jako Dzeko loni.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Lucase teď mluví jeho forma v dresu Paraguaye... navíc BvB už je z nejhoršího venku a když odmítne 18 za Subotiće tak asi něco u sebe mají

Reagovat
Tomanatura

Tojo, ale i v repre zatím nic nedokázal na ani v kvalifikaci(nehrál), zatím jen přáteláky. 15 mega je maximum, a to bych přemýšlel jak divý, jestli to za něj dát.

Reagovat
Tomanatura

Navíc, Dzeko už byl prostě po té první sezoně velká hvězda, Barrios rozhodně není

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko až po druhé u VfL

Reagovat
Tomanatura

No vidiš, dokonce.

Reagovat
Lojd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem zkoukl highlighty z přípravných zápasů Paraguaye a Barrios je vynikající. Za 20 půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, hráva momentálne výborne a tá cena zodpovedá, ale 30, to je na smiech.

Reagovat
herbage

Proč by to bylo k smíchu? BVB nechce svého klíčového hráče prodat a ta cena tomu odpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže podle tebe je normální si za každýho hráče, který jednu sezonu vyletí, okamžitě naúčtovat 30 mega? Řikám ti, že za 20 maximálně půjde, za 35 šel Benzema do Realu.

Reagovat
Tsigi

Podle mě je normální, že se všechny věci nedají koupit, když je majitel nechce prodat

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, ale zrovna z Barriose bych neprodejný zboží nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

pro BvB jím je... a to právem...

Reagovat
herbage

Vždyť není neprodejný, za 30 ho BVB pustí

Reagovat
SunFells

Klasika, vedení nahodí částku, kterou nikdo nebude ochotný za toho hráče dát. Jinak řečeno - neprodejný

Reagovat
smazaný uživatel

a hráč si neřekne, že ho v klubu drží proti jeho vůli

Reagovat
SunFells

Přesně tak...Oni si s ním sednou, polechtají jeho ego a namluví mu jeho vysokou hodnotu Hráč pak nedělá problémy, protože vedení ho neodmítlo pustit do lepšího klubu.

Reagovat
Tsigi

Pokud nepotřebují ty peníze z čistě ekonomických důvodů, tak důvod prodávat nemají, protože lepšího nebo srovnatelného hráče by do Dortmundu lákali těžko

Reagovat
smazaný uživatel

A jsme doma.

Reagovat
smazaný uživatel

a to byla taky blbost... řekl bych si aspoň 45, když šel Kaká za 68 nebo kolik...

Reagovat
herbage

Když jej BVB chce udržet, tak je to naprosto adekvátní cena. Vem si, že vloni šel za 30 mega Gómez a tihle dva hráči jsou naprosto srovnatelní ve všech ohledech. U přestupu Benzemi započítej i bonusy, 35 to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi to od tebe vtipný, když na jednu stranu bys chtěl Koscielnyho do Arsenalu za 10 mega a stejně tak je pro tebe v pořádku, když si Dortmund po jedný povedený sezoně řekne 30 mio za Barriose. Gomez potvrzoval svoje kvality v BL dlouhodobě několik let, tady nebylo o čem, navíc šel do konkurenčního týmu v rámci ligy..

Reagovat
herbage

Co ti na tom přijde vtipného? Jestli chce AC Barriose a BvB chce po nich 30 mega, tak je to jeho cena a AC ji může buď akceptovat nebo se porozhlédnout jinde. A jestli chce Arsenal Koscielnyho a Lorient chce 12 mega, tak platí naprosto to samé a Arsenal to buď akceptuje nebo se porozhlédne jinde. Naprosto stejný přístup. Vždyť ještě jak si psal o Koscielnym, tak jsem ti napsal přesně to samé, že mají právo si určit cenu jakou chtěj. Jenže problém v přestupu Koscielnyho je zatím jinde. Arséne jim nabídnul 8,5 mega liber včetně bonusů za výkony, oni chtějí radši 7 a na ruku. Mimote je ve hře ještě roční hostovačka Coquelina a Traorého, takže myslím že přestup je na zdárné cestě

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ta vaše "hostovačka" nevyjde, když už Koscielnyho prodat, tak za peníze..

Reagovat
herbage

Pochopitelně hostovačka by jen lehce snížila cenu, nerovnala by se přestupu

Reagovat
SunFells

Arséne mě s tím děsí. Když nabízel 4, tak jsem byl rád za kvalitního hráče na lavičku. Teď mi přijde, že s ním má větší plány

Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

..."obe čiastky sú nezmyselne (múdro) nadsadené."...asi toľko, k tomu. Čítaj všetko alebo nič

Reagovat
jv

Reagovat
Tsigi

ať žije propracovanej scouting, jednu sezonu za 4 koupit druhou za 30 prodat

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo a přístí sezonu ho bude následovat Lewandowski... pak už střelecky doroste Großkreutz a BVB nebude mít s penězma starosti a udrží Subotiće

Reagovat
jv

Tak s tím Lewandowskim to není ještě na 100%, problém je s jeho agentem kvůli provizi, ale snad se domluví. Jinak Barrios snad ještě alespoň rok zůstane a pomůže nám dostat se do LM, což by nám taky hodně pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

jako nenominovat hráče jako Benzema, Nasri, je ujetý a nechat na lávce Maloudu, Henryho, Riberyho? to si snad děláte všichni prcku ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema tam 100% měl být jako na základ má Nasri

Reagovat
smazaný uživatel

Malouda by stejně neměl kde hrát, protože jinde než nalevo to neumí a Franck sice napravo umí, ale nejlépe se mu hraje zleva, takže Florent překáží...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslim že zrovna Malouda byl letos o dost lepší než Ribéry.Takž ať jde hezky napravo

Reagovat
smazaný uživatel

to se ti asi zdá, protože byl Franck asi 2/3 sezony zraněný, ale když hrál tak předvedl maximum (až na ten úlet s tou červenou kartou) a hlavně v posledním utkání proti Brémám předvedl jeden z nejlepších výkonů v Bayernu vůbec (sice ne individuální prací, ale prací pro tým)

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si myslíš že Malouda své maximum nepředvedl?Jasně asi fandíš Bayernu, takže v tvých očích je Ribéry prostě lepší, ale objektivně letos rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, Ribéry je lepší... letos ho Robben předčil - to ale nic nemění na tom, že Ribéry je stále lepším hráčem než Robben to samé platí pro Maloudu...

Ribéry odehrál zhruba polovinu toho co Florent a nastřílel 7 branek a podal 12 asistencí...

...toho by ale na pravé straně nedosáhl a nedosáhne, když nalevo bude Malouda, protože stejně jako na EURO 08 mu bude překážet, protože se ze své levé strany nehne

Reagovat
Godwinson

Domenech Maloudu narve na střed .. :)

Reagovat
Kaká10

jak muze byt evra na pravo a sagna na levo

Reagovat
smazaný uživatel

ježíš už sme to řešili výše

Reagovat
Kaká10

noa ja to nečetl ale ted uz jo

Reagovat
smazaný uživatel

nepostupia ani zo skupiny...

Reagovat
Lojd

proč Nasri nevalí? je zraněné? Já sem ten článek nečetl

Reagovat
smazaný uživatel

nedostal se do nominace

Reagovat
Lojd

není Domenech tak trochu hovado?

Reagovat
smazaný uživatel

neznám ho

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam robil Nasri? Ohrieval lavicku?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně lepší žolík než Govou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lojd

nevím, co ti na to mám odpovědět abych nemusel urazit tvůj fotbalovej přehled...

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalan jako hvězda fanoušky brán asi nikdy nebude jako Zidane, Henry nebo Ribéry, protože to není hráč, kterého si musíte v každém zápase všimnout a nedává spoustu gólů, ale pro tým je prostě nepostradatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - Lass, Toulalan - Malouda, Gourcuff, Ribéry - Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

lass

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, sekol som sa

Reagovat
smazaný uživatel

možná druhej diarra ale i tak mně to přijde moc defenzivní

Reagovat
smazaný uživatel

ale Domenech zvykne hrat na 2 def.stredopoliarov....

Reagovat
herbage

Posledný dva zápasy před MS hráli jen na jednoho

Reagovat
herbage

Samozřejmě poslední, překlep

Reagovat
smazaný uživatel

toho jsem si nevšiml vůbec... fujky

Reagovat
smazaný uživatel

no a jak to dopadlo

Reagovat
Godwinson

Místo Lasse Alou a místo Anelky Henry :))

Reagovat
smazaný uživatel

Namiesto Lassa bude Alou máš pravdu ... a na ten útok som zvedavý, šancu by mohol dostať aj Gignac, tak uvidíme...

Reagovat
Godwinson

Tak tak, doufám na hrotu v někoho z dvojice Henry/Gignac :))

Reagovat
herbage

Jinak ještě k článku. Je povedený, ale fantomas udělal pár celkem podstatných chyb. Zaprvé, měl jinak formulovat hvězdu týmu a dát tomu název třeba: hráč ke sledování. Myslím že všichni už dost slyšeli o Ribérym a je osvěžující se příst něco o méně známých hráčích, kteří nejsou tak na očích, ale přesto odvádí pro tým velké množství práce. Jeremy Toulalan je vážně pro tým Francie pan "nepostradatelný", ale hvězdou týmu byhc jej přesto nenazval. Dále ideální sestava by měla alespoň částečně reflekotovat realitu a neměla by být jen nějakou utkvělou vizí autora. Vyhodit z ní Ribéryho s Maloudou, i když patří ke klíčovým mužům Domenechovy squadry, to zkrátka nejde. A poslední poznámka je k té stranově převrácené sestavě, které je ještě převrácená špatně. Opravit tyhle tři drobnůstky a nemám sebemenších výhrad A nakonec palec pro fantomase, že se do něčeho takového vůbec pustil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

se vším souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Sestavu sem psal někdy v dubnu, nestihl sem ji opravit. Zleva doprava sem zvyklej to psát a jelikož tohle bylo první, co sem psal, tak sem to takhle napsal. Dál už sem to psal pro vás "poživatelněji"...a k hvězdě se vyjadřovat nebudu, je to jako all stars - rovnou to můžeme skládat v PL jen z hráčů Big Four...tohle je stejnej případ. A k chybě z prvního odstavce se nehlásim, ten sem já nepsal.

Reagovat
fantomas

...opravit tak, aby odpovídala realitě.

Reagovat
smazaný uživatel

jak to je teda s těma stoperama? Abidal bude napravo

Reagovat
fantomas

Už je to snad dobře, ne??

Reagovat
smazaný uživatel

ok, já myslel, že to je záměrný taktický tah Domenecha, dát Abidala na pravo. Díky

Reagovat
herbage

Ribéry a Gobou budou prohozeni, jinak dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

ono to podle je celkem fuk, Franck bude běhat všude

Reagovat
fantomas

Dpc, zase zleva.

Reagovat
herbage

Já s tebou s Toulalanem souhlasím, jen zkrátka hvězda týmu je takové diskutabilní pojmenování. To už i Anelka je větší hvězda, při nejmenším mediální

Reagovat
fantomas

Nemůžu jen tak měnit zaběhlé pořádky (a nadepsat to najednou jinak) a o Ribérym se mi zase psát nechtělo, nehledě na to, že důležitější fakt neni..

Reagovat
herbage

Ok. Já jsem rád, žes psal právě o něm, protože si to zaslouží a lepší než psát o Franckovi

Reagovat
fantomas

O Franckovi sem hlavně psal už před Eurem...

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo - Sagna, Gallas, Abidal, Evra - A. Diarra, Toulalan - Ribéry, Gourcuff, Malouda - Gignac

S touhle sestavou by se mohlo pomýšlet minimálně na postup ze skupiny, i když s Domenechem jeden nikdy neví..

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych do tandemu z Gignacem Anelku, místo Diarry ale máš pravdu, že oni hrají na dva def. štíty

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že při takové záloze (of. část) bude stačit Gignac... Ribéry stejně nebude na jednom místě, takže to spíše bude Gourcuff a Malouda a před nima bude běhat Franck, který si bude chtít získat zpátky oblíbenost u fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

však proto asi mají ty dva štíty no... je jasný, že ta trojka pod gignacem toho moc nenabrání

Reagovat
smazaný uživatel

záleží na Franckovi, jaký bude mít přístup, proti Brémám si pro balony běhal často i dozadu (teda, když zrovna Bayern neútočil)

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, že zrovna on se pohrne do bránění... to spíš Johánek, to je takový hráč pro tým

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Losinho

Reagovat
božský John

První normální sestava ....

Jinak všecky zatim špatný ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Losinho

Semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

domenech je spatnej trener. Společně s maradonou asi nejhorsi na MS

Reagovat
smazaný uživatel

trenér KLDR má na postu třetího brankáře útočníka,takže zas tak strašné to ještě nebude

Reagovat
smazaný uživatel

tak za žiletky taky chytal Jaggielka

Reagovat
Ligter

To už není ta Francie co bývala. Ach.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: na MS nebude ani Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

vzal si dovolenou ?

Reagovat
smazaný uživatel

nn, prý se nestíhá dolečit... (...Drogba, Essien, Ballack a teď Mikel, myslím, že další bude Anelka nebo Malouda )

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět, že ta anglická je nejnáročnější soutěž... pěkně odchází kluci ono se zas není čemu divit, když ti borec odehraje 60 zápasů za sezonu tak se to musí někde projevit

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm těch 60 má taky...

Reagovat
herbage

Ideální sestava

Reagovat
fantomas

Jo, změnim to na "pravděpodobná".

Reagovat
smazaný uživatel

chybí mně tam Pauleta

Reagovat
božský John

Taky jsem se trošku pousmál

Ale fantík má pravdu,ono je fakt pravděpodobný,že ten trouba to takhle postaví ...

Reagovat
herbage

Ne, mě se líbí, ale že to celé fantomas překopal přesně tak, jak jsem řekl

Reagovat
fantomas

Tak ono tam neni moc co vymejšlet, když všechno nasvědčuje tomu, že to takle opravdu postaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda týmu: Jérémy Toulalan

Kdyz uz, tak Anelka, nebo Ribéry

Reagovat
homeles8

Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Na Francii se spolu s Anglií vždycky těším nejvíc a skoro vždycky mě nejvíc zklamou. Tak snad to teďka vyjde a obě dojdou daleko. Ideálně do finále.

Reagovat
smazaný uživatel

že tam vůbec jezdí, když pojedou po třech zápasech domů..

Reagovat
smazaný uživatel

Malouda, Ribery a pojďmě jako na MS 06

Reagovat
smazaný uživatel

Toulalan je hvězda ! Nepostradatelný hráč, mozek týmu, všechny akce začínají přes něj..

Reagovat
smazaný uživatel

1. ve skupině v osmifinále porazí Jižní Koreu, ale ve čtvrtfinále skončí na kopačkách Argentiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Govou v zaklade..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tahle skupina je hodně těžká a dost to bude zamotané a vyrovnané, Francie je považována za první postupující tým z této skupiny, ale tým Mexika, mají vynikající formu, Uruguay taktéž hraje vynikající fotbal a nakonec Jihoafrická republika domácí tým. Francie v přátelákách nic moc nepředvedla, nevím, v této skupině to může skončit jakkoliv a nikdo se tomu nemůže divit, každopádně jsem přesvědčen, že jeden z postupujích bude tým Mexika, jinak zbytek si opravdu netroufám tipovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele