Euro v kostce (3. kolo)

23.06.2016, 20:49
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Skupiny jsou za námi, vzhůru do osmifinále! Ještě předtím se ale společně ohlédneme za třetím kolem, které nabídlo nejvíc bezgólových remíz, ale řadu skvělých zápasů v čele s šestigólovou přestřelkou Maďarů s Portugalskem. Úsměv na tvářích nám bohužel nevyvolala česká reprezentace, která po porážce s Tureckem už Francii opustila...

Češi přitom byli proti Turkům většinu zápasu lepší a aktivnější, ve finální fázi jim to však vázlo. Naopak soupeři nechávali alarmující dálnice při protiútocích, které soupeř tuze rád využil. Ze skupiny D však nakonec postoupila jenom dvojice týmů - Turecko zradilo příliš záporné skóre.

Ze třetích míst tak postoupilo Slovensko, Severní Irsko, Irsko a překvapivě i Portugalsko, jež přepustilo čelo skupiny senzaci z Maďarska. Celou skupinu překvapivě opanovali i fotbalisté Walesu či Chorvaté, kteří jsou nyní hlavním favoritem "slabší" části pavouka a mohou poměrně snadno dojít až do finále.

Třetí kolo základních skupin bylo derniérou pro řadu reprezentačních legend. Nad všemi ční ikona nejen švédské nebo francouzské, ale i světové kopané Zlatan Ibrahimović, jenž opouští národní tým po patnácti letech, 116 zápasech a 62 gólech. Český tým pak opouští jiný "stovkař" Jaroslav Plašil či David Lafata.

Než přejdeme k samotným rubrikám, přijměte, prosím, naši omluvu týkající se grafické podoby článku. Tradiční videa musíme z důvodu striktních autorských práv vynechat - alespoň pro 3. kolo je tak nahradily ilustrační fotografie. Autentické záběry si pak můžete prohlédnout vždy po kliknutí na odkaz umístěný pod obrázkem. Díky za pochopení a příjemnou četbu!

Zápas 3. kola: Maďarsko - Portugalsko


Mraky fanoušků dlouho volaly po utkání, které ukojí choutky i těch nejnáročnějších diváků. Zkrátka fotbal nahoru-dolů se spoustou branek, ideálně nervydrásající a vyrovnaný. Až poslední den základních skupin se dočkali. Duel největšího překvapení Eura Maďarska proti Portugalsku skončil 3:3, přičemž Ronaldo a spol. hned třikrát museli odvracet hrozbu vyřazení.

První gól dostali po špatném bránění při standardní situaci už v devatenácté minutě, kdy se krásně trefil legendární Zoltán Gera. Do přestávky však vyrovnal Nani. Ta pravá mela se strhla po změně stran - od 47. do 62. minuty se oba týmy prosadily dvakrát, a to v pořadí Dzsudzsák, Ronaldo, Dzsudzsák, Ronaldo. Až závěrečná čtvrthodina upadla tempem i napětím do průměru.

Foto: flickr.com (Ai Kagou)

Podrobný záznam si můžete prohlédnout ZDE.

Gól 3. kola: Cristiano Ronaldo


Když se mu daří, je radost koukat na fotbal. Cristiano Ronaldo patří k nejlepším hráčům planety, nyní už není přehnané nazývat jednatřicetiletého útočníka ani jako jednoho z nejúžasnějších fotbalistů historie celé hry. Kromě dělové rány má Ronaldo i skvostnou techniku, což prokázal při svém prvním gólu na letošním Euru. Centr Joaa Márii sklepnul do sítě za patou a nedal Királymu naději. Brilantní kousek.

Foto: flickr.com (Ai Kagou)

Video Ronaldovy krásné patičky si můžete prohlédnout ZDE.

Zákrok 3. kola: Michael McGovern


Kompletně odchytal fantastický zápas, vždyť aby Němci vůbec skórovali, musel ho zalehnout vlastní spoluhráč. Nejlepší zákrok si Michael McGovern schoval na Maria Götzeho, jenž se po ubohém bránění Hughese zjevil sám před gólmanem. Brankář Severních Irů však stihl střelci zmenšit úhel a navíc reflexivně hrábnout do střely rukou.

Foto: flickr.com (Ai Kagou)

Video s parádním zákrokem si můžete prohlédnout ZDE.

Hráč 3. kola: Gareth Bale


Výkon Eura, jednoznačně. Alespoň co se týče uplynulých kol v základních skupinách. Gareth Bale obranu Ruska regulérně roztrhal - tedy pokud bychom chtěli být věrni mytologickému označení Velšských Draků, tak je sežehl a spálil na prach. Gól sice vstřelil jenom jeden, ale do zadní lajny Rusů hned osmkrát úspěšně vnikl a spoluhráčům připravil tři šance. Po jedné z jeho akcí navíc skóroval Neil Taylor.

Foto: flickr.com (Ai Kagou)

Břídil 3. kola: Ciprian Tatarusanu


V tomhle případě je označení "břídil" možná přísné. Smutnou pravdou však je, že gólman Rumunů Ciprian Tatarusanu de facto sebral své reprezentaci šanci na postup do osmifinále. Na sklonku prvního poločasu klíčového utkání s Albánií špatně vyběhl, daroval gól Sadikuovi a výsledek 0:1 vydržel až do závěrečného hvizdu

Video z inkriminovaného momentu si můžete prohlédnout ZDE.

Sestava 3. kola


grafická úprava: Víťa Horák

Michael McGovern je důvod, proč je Severní Irsko v osmifinále mistrovství Evropy. Patrně největší papírový outsider Eura získal body v jediném utkání - proti Ukrajině, v posledním duelu s Německem proto musel hledět i na skóre. Prohrál 1:0 a postoupil. McGovern totiž pochytal úžasných osm střel, z nichž dobrých pět byly čisté gólovky. Kdyby zápas skončil 4:0 nebo 5:0, nikdo by se nemohl divit. A to už by Severní Irové byli doma u televizí...

Anglie před posledním zápasem protočila sestavu a šanci dostal i náhradní pravý bek Nathaniel Clyne. Ten však proti Slovensku zazářil a byl jednoznačně nejlepším Angličanem na trávníku. Senzační byl hlavně v ofenzivě. Totéž platí o Nielu Taylorovi z Walesu, který se navíc o výhru 3:0 nad Ruskem přičinil vstřeleným gólem.

Ve stejném klání se nadmíru dařilo i Martinu Škrtelovi, jenž tak vykoupil svůj špatný výkon z úvodu šampionátu. Až na jediný moment byl proti Anglii skálou a jednou zachraňoval Kozáčika i na brankové čáře. Kolegu mu pro sestavu kola tvoří Laurent Koscielny, nepřekonatelný stoper Francie v zápase se Švýcarskem, o němž se bude hlavně Embolovi ještě dlouho zdát.

V záloze byl třetí kolo vyložený přetlak. Proto jsem musel Aarona Ramseyho "uklidit" na pravý kraj středové řady, byť se pohyboval spíš uprostřed. V zápase s Ruskem zářil, dal gól, na další nahrál a nebýt Balea, možná je hvězdou kola on. Ne tak viditelným hrdinou kola však byl i Ledian Memushaj, který asistoval u jediného gólu Albánie na turnaji a celkem připravil pro spoluhráče sedm šancí.

To Chorvat Ivan Perišić na sebe pozornost v utkání se Španělskem strhl zcela bez ostychu. Juanfran ho nestíhal, Perišić nahrál Kalinićovi na první gól a druhý po zběsilém úprku sám vstřelil. Naopak Mesut Özil vyšel co do kanadských bodů proti Severním Irům naprázdno. Kvůli McGovernovi. Jinak ale záložník Arsenalu nahrál do šesti šancí a byl hlavním důvodem, proč obrana soupeře vypadala jako po flámu.

Hvězdou celého kola byl Gareth Bale, o jehož výkonu se dočtete o něco výše. O nic hůř však nezahrál ani jeho kolega z Realu Madrid, ikona Portugalska Cristiano Ronaldo. Dva zápasy mlčel a byl nesmírně frustrován. Do třetice však jeho tradiční porce 10 střel vyprodukovala hned dvě branky. Navíc dovedl i skvěle tvořit hru, zbylý gól svého týmu připravil parádní kolmicí za obranu.

Statistické okénko 3. kola


- Gareth Bale je prvním hráčem od Milana Baroše (2004), kterému se na Euru podařilo skórovat ve třech zápasech po sobě

- Petr Čech je po letošním turnaji brankářem s historicky největším počtem gólů inkasovaných na Euru; dostal 21 branek (2004 - 4, 2008 - 6, 2012 - 6, 2016 - 5)

- Mesut Özil zkompletoval v utkání proti Severnímu Irsku 67 přihrávek s úspěšností 98,5 %; tohle se na Euru nikomu od roku 1980 nepovedlo

- Cristiano Ronaldo pokořil Maďary dvěma góly a stal se historicky prvním fotbalistou, jenž skóroval na 4 evropských šampionátech za sebou

- Euro 2016 je nejméně gólovým evropským šampionátem od ročníku 1992; letos padá v průměru 1.92 branek na zápas, před čtyřiadvaceti lety to bylo ještě od 17 setinek méně

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (203)

Přidat komentář
Inter Eterno Amore

IVAN PERISIX

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si, že svoje miesto by si v zostave zaslúžil aj nejaký turecký hráč, ale objektivita tu na asi nehrozí

Reagovat
oddy

Myslím si, že by si svoje místo v tvém příspevku zasloužil i konkrétní hráč, ale vlastní nápad tu asi nehrozí

Reagovat
Feind

ozil?

Reagovat
Usty

Reagovat
Usty

To je mimochodem dobrá poznámka i z věcného hlediska. Právě Özil totiž i u mě vyšoupl jedinou tureckou možnost Ozana Tufana.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Kurd, ne Turek

Reagovat
SunFells

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Komu ted fandíte?Já přeju islandu, pak slovákům

Reagovat
smazaný uživatel

vítěz utkání Chorvatsko-Portugalsko, tyto týmy předvádí jako jediné na turnaji atraktivní fotbal. Zbytek je nuda. Euro celkově nestojí za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ked si pozeral len na zapasy vasej repre a z vypadnutia si frustrovany...tak sa ti necudujem. Ja pozeram futbal ked sa da a toto Euro ma bavi

Reagovat
Rezan

Já se koukal na hodně zápasů, ale je to fakt špatný. To rozšíření je na nic. Je tu hromada slabých týmů., které jenom brání a doufaj, že uhaluzí nějaké body a postoupí. Je to trapně defenzivní a připodělaný euro.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už to úplně vidím.

Antonio Conte - "Chlapi, v Dolních Mutěnicích je nějaký Rezan a ten chce abychom hráli dobrý a útočný fotbal."

https://pbs.twimg.com/media/BRmrgfRCIAAQ6Nz.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně budu fandit Chorvatům proti Portugalsku a Italum proti španělákum a celkově asi Francie

Reagovat
Riviera Kid

Wales pak Maďarsko

Reagovat
fabec1222

Maďarsko, Island, Slovensko

Reagovat
Azazelo RD

Italům.

Reagovat
Rezan

Wales, Chorvatsko

Reagovat
homeles8

Wales a Chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

klasika Slováci, Italové.. a pak Will Grigg na place

Reagovat
lofin9

ak sa dostane Will Grigg na plac tak to bude moment EURA

Reagovat
smazaný uživatel

ja fandim islandu (kvoli svojej islandofilii), madarom (preco nie. sak hraju velmi aktivny futbal) a nasim)))

Reagovat
drussbarb

Španělsko, Anglie, Belgie a Slovensko taky

Reagovat
Ferguson6

Kde je teraz ten mudrlant, ktorému vadilo, keď som chcel do ankety k Severnému Írsku aj možnosť, že Severné Írsko skončí horšie ako Írsko, ale postúpi zo skupiny?

Reagovat
Xaviercreus

Reagovat
smazaný uživatel

Tú legendárnu diskusiu mám stále v živej pamäti

Reagovat
smazaný uživatel

Link? Chci to asi zažít

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/predstaveni-ucastniku-me-2016-severni-irsko-331015/

Tak nejako v polovici komentárov. Nedá sa to prehliadnuť

Reagovat
H.N.T.

No to me poser

Reagovat
fantomas

No na tom ještě nic nebylo, horší bylo, když chtěl pojistit, kdyby se náhodou obě Irska střetla ve finále

Reagovat
Ferguson6

Veď ešte počkaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r3

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Usty za objektivitu, nie že nie...

Reagovat
fabec1222

Ani slovo kritiky na lidového hrdinu?

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

Čechíno rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Komu fandiť? Tak trošku Slovákom, trošku Maďarom. Ich vzájomné stretnutie je vylúčené, takže asi už pôjde len o posledné kolo..

Hlavne som spokojný s tým, že tie nemecké špiny sa dostali do najťažšej možnej podoby pavúka..

Reagovat
Inter Eterno Amore

to nevylučuje, že nebudú vo finále

Reagovat
Rišan

Jaké německé špiny - můžeš to nějak vysvětlit? Nebo ti snad Němci za války zastřelili dědečka partyzána (předtím vojáka tzv. rychlé divize na východní frontě, ev. člena hlinkovské gardy)?

Reagovat
Alons0

Nedala Kristýna ten gól z ofsajdu? Z TV to moc poznat nešlo, ale vypadalo to, že byla trochu před jihomaďarským obráncem.

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Celkom by ma zaujímalo, čo hovorí domingo v súvislosti s tým bordelom pri žrebe africkej kvalifikácie MS...

Reagovat
stas87

Gera dal ovela krajsi gol ako henten bambulak

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Komu z papírových outsiderů nejvíc přejete?

Walesu

Maďarsku

Severnímu Irsku

Islandu

Irsku

Cize Slovensko je favorit?

Reagovat
Spasitel

Pán Ustohal asi nechcel aby bolo Slovensko prvé v hlasoch

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Myslim ze ani pepanov by tam nedal, kedze podla vacsiny boli favorit na medailu

Reagovat
C-M@ster

Hranice mezi posledním místem ve skupině a medailí bývá někdy neuvěřitelně tenká.

Reagovat
db18

Slovensku to nikdo nepřeje, tak by v anketě bylo zbytečně...

Reagovat
smazaný uživatel

Vychodni Nemci urcite nie.

Reagovat
db18

Nauč se světový strany...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, fakt tam chybame .

Reagovat
Kang & Kodos

Jedná se o českou anketu, která by přidáním Slovenska byla hrubě ovlivněna početnou národnostní menšinou navštěvující tento web.

Nebo taky: eurofotbal.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená, že anketa je primárne zameraná na českých čitateľov a slovenskí by sa jej nemali zúčastňovať? Dobre tomu rozumiem?

Reagovat
Kang & Kodos

Ne, že kdyby tam dal Slovensko, tak je výsledek jasnej předem, protože moc Slováků by asi pro Maďarsko nebo Wales nehlasovalo. A anketa, která je jasná předem, je zbytečná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, beriem. Ja som napríklad za Maďarsko zahlasoval, objektívne musím priznať, že hrajú oveľa lepší futbal než Slovensko.

Reagovat
fantomas

Ne, to znamená, že by anketa neměla vypovídající hodnotu, protože by se hlasovalo "pro svý". Ty jmenovaný národy tu žádnýho občana (hádám) nemají, takže je to zajímavá sonda do duše neutrálního fanouška - kdo z těch outsiderů je pro nezaujatýho diváka nejzajímavější.

Fakt bych čekal, že si tuhle úvahu dokáže udělat každej sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagoval som len na komentár, ktorý hovoril o českej ankete, čo samozrejme znelo, akoby bola zacielená výlučne na české prostredie, nie na nestranných fanúšikov.

Reagovat
fantomas

To bylo trochu scestný, ale náznak tý samý úvahy tam byl

Reagovat
smazaný uživatel

Však áno, mne šlo len o to spýtať sa, ako to básnik myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Ne, ale logicky v anketě, kde hlasuje mrak Slováků (a třeba i Čechů, kteří s nimi sympatizují), nemá co dělat

Reagovat
C-M@ster

Podle téhle logiky by tam nemělo být Maďarsko

Reagovat
Rišan

Je drzost označovat Wales či Island za outsidera!

Reagovat
r3

http://bit.ly/28TznuO

Ten pavuk je brutalny Z lavej strany sa moze dostat do finale skoro hocikto, prava zas totalne naslapana. Ale super zaujimave zapasy. Wales-Sev. Irsko, Taliansko-Spanielsko a samozrejme Slovensko

Reagovat
fenixLFC

ten pavuk vysiel tak najma kvôli neschopnosti spanielov a anglicanov vyhrat svoje skupiny, inak by to bolo fajn rozdelene

Reagovat
r3

Podla mna je to takto este zaujimavejsie. Aspon sa do semifinale aj finale dostane niekto uplne iny ako klasicky silne timy (minimalne Chorvatsko, Belgicko).

Reagovat
fenixLFC

mne to tiez nevadi iba to vyplakavanie niektorých na weboch ze to je zle navrhnute a tak..len som to chcel napisat

Reagovat
db18

Jogi Löw: nepoučitelný člověk kola...

https://twitter.com/ringer/status/746077939842879488

Reagovat
db18

Fuck, a to jsem ještě koukal, jestli tam mam správný odkaz

Reagovat
db18

*Jogi Löw: nepoučitelný člověk kola...

https://twitter.com/BBCSporf/status/746065718064594944

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale zdá se, že si to hned potom uvědomil

Reagovat
smazaný uživatel

to už není možný

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

to je břidák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Však to je asi dva roky starý, né?

Reagovat
db18

4 koukam, že to je z Polska...

Reagovat
Counter

mystifikátore!

Reagovat
db18

Bylo pozdě... nevšiml jsem si toho...

Reagovat
Counter

Výmluvy!

Reagovat
db18

Omluvy!

Reagovat
alcantara

Posrani Briti

Reagovat
vodka

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

O co ti jde, chlapče?

Reagovat
alcantara

O to, ze nechapem, ako moze mat primitivna hra na narodnu notu taky uspech. Vyhladovo je fakt perfektne, ked sa bude hrat kazdy na vlastnom hrdom piesocku a dohadovat sa o kazdej prkotine.

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopíš

Reagovat
db18

Reagovat
Trand

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ligter

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Velká gratulace Británii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
partaS

Reagovat
smazaný uživatel

A moje libry jsou v piči

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
Liquid

Reagovat
frankiefcb

rozhodla se se sama pro rozpad. Ať žije samostatné Skotsko a sjednocené Irsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Škóti musia Čo sa týka Írov zo severu, neviem, či sa im podarí prekonať svoju averziu voči republike, čísla hovoriace za zjednotenie sa v posledných rokoch pohybovali len na úrovni nejakých 17%

Reagovat
frankiefcb

no, ale 55,5 % pro remain. A Sin Fein je tam docela silná strana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

A Skotsko s Irskem pak do EU

Reagovat
frankiefcb

Irsko v EU je. A SNP ve SKotsku deklaruje, že je rpo evropská.

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Mali by sme ich nasledovať a znovuzrodiť na Slovensku hospodárstvo a priemysel, zakázať cudzie základne, ktoré nás môžu v prípade vojny ohroziť a prerušiť zmluvy zo štátmi, ktoré k nám dovážajú podradné výrobky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Bez debat. Není třeba ochrany. S vaší partyzánskou armádou se v případě nebezpečí ubráníte sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, já jsem zapomněl. Stali byste se satelitem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden hráč Maďarska v top sestavě? Minimálně Dzsudzsak tam měl být.

Reagovat
tip63

Semifinále: Wales - Polsko, Německo - Francie

Reagovat
Liquid

BREXIT !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Evropský svaz socialistických republik se začíná rozpadat pome czexit

Reagovat
smazaný uživatel

Ták, rozdrobme sa, aby nás na plnej čiare prevalcovalo Rusko. Pekne vidno, že za vystúpenie hlasovali hlavne anglickí vidiecki prostáčikovia, zaseknutí mentálne v časoch impéria, zatiaľčo zotrvanie získalo podporu v každom väčšom meste. Z Faragea mi je na grc, väčšieho populistu svet nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nech toho už bylo dost všech liberálů a picifistických hipíků

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mám skôr dosť populistov, čo sa tvária, že chránia svoju krajinu, a pritom ju ťahajú do sračiek. Vystúpením si nepomôžu, chápe to Londýn, Liverpool, zoznam by som ti vedel vypísať na tridsať riadkov. S potenciálnym osamostatnením Škótska a ochladnutím vzťahov so Severným Írskom, ktoré teda z vystúpenia profitovať NEBUDE, si Briti podpísali budúcnosť. Škóti si vezmú ropu a hrdá monarchia môže snívať o Nórsku.

Reagovat
Rišan

Konečně rozumný hlas, není náhodou že slovenský. Fico se mi dokonce jeví v Evropě jako jediný skutečný státník. Škoda jen, že nemluví za mocnější zemi!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sklamem ťa, no chobotnica, ktorej vznik Fico umožnil na domácej politickej a podnikateľskej scéne, je niečo, z čoho sa SR len tak nespamätá. Vládne osem rokov s potenciálnou vyhliadkou na ďalšie štyri a školstvo so zdravotníctvom sú v úplnom marazme, hlavne že sa dotiahla ďalšia automobilka. Pre krajinu je asi lepšie zmieriť sa s odlivom mozgov a platiť robotníkom 500 eur pri montážnych linkách. Asi taká krajina chceme byť...Nehovoriac o tom, že v podstate každé upozornenie na chyby vo fungovaní štátu začal označovať za pollitický boj opozície, stráca súdnosť. Dúfam, že so svojou podarenou mašinériou skončí na smetisku dejín ako Mečiar.

Reagovat
GjøvikFF

Neskutečně odpornej člověk. A hlavně bylo hlasování téměř půl na půl a on dělá, jak kdyby celá Británie chtěla ven.

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě nepřišli korespondenční hlasy

Reagovat
smazaný uživatel

*y

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
partaS

Reagovat
smazaný uživatel

On je v prvom rade hrozný neschopák, čo sa krásne ukázalo počas minuloročných parlamentných volieb, keď stále opakoval svoje populistické mantry, reálny program nemal a na celej čiare vyhorel. 23rd June - the day of independence... Tomu človekovi by mal niekto povedať, že je šašo, a nie reprezentant voličov

Reagovat
smazaný uživatel

z toho jeho projevu mi bylo na . Prej "vítězství obyčejných a slušných lidí nad bankami a korporacemi" TYVOLE

Reagovat
Pony Slaystation

A pritom je ti uplne naopak, City of London uz nic nebude omezovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kks on je fakt na facku...mňa najviac dojalo, že podľa neho budú mať "znova vlastnú vyjednávaciu silu voči vonkajšiemu svetu a osobité postavenie na globálnej scéne". Vážne je až taký zaostalý, alebo hovorí, čo má, aby pritiahol voličov?

Reagovat
smazaný uživatel

já fakt nevim, Britové si právě odhlasovali další ekonomickou recesi, propad libry, vyšší nezaměstnanost a ještě to slaví...

Reagovat
smazaný uživatel

je to kripl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Liquid

Reagovat
Pony Slaystation

Neskutecny odpad ti Britove. Kdyz se dari, chteji do Eu, kdyz ne chteji hned pryc, krysa uz opustila lod Francouzi vedeli proc nekolikrat vetovat vstup Britu do Eu!

Reagovat
smazaný uživatel

navíc Briti zničili všechny trávníky na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

z británie se právě stalo druhé rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde normální chtít někam, kde je hezky a odejít když to hezký být přestane

Reagovat
Rišan

Dosud jsem byl ve své nechuti k Angličanům včetně jejich fotbalu aspoň mezi zpitomělými čecháčky zcela osamělý - to jste mne hoši potěšili ani nevíte jak! Nějaký trouba dokonce napsal, že nás 2x osvobodili (jiný mimochodem, že Američané dokonce 3x) Když se zadíváš do historie zjistíš, že nám A nikdy ničím neprospěli, pokud nám mj. jako evropští lichváři č. 1 přímo neškodili. A to nemluvím jen o Mnichovu. Vždycky nás přezírali. Trapný mírotvůrce Chamberlain aspoň přiznal barvu, že za naši neznámou malou zemi kdesi na východě nehodlají bojovat. Cynický imperialista Churchill ovšem nebyl o nic lepší. Dovolili našim letcům a vojákům, abychom bránili Británii a pak nám to ještě vyúčtovali. Nevalnou roli hráli Britové už při vzniku ČSR po 1SV, a to nemluvím, jak si po staletí počínali vůči Irům, pak jihoafrickým Búrům a mnoha dalším. Nejvíc mne však namíchl jejich mindráky podmíněný posměch vůči našim, resp. českoněmeckým škodovkám. Oni, kteří svůj rozsáhlý automobilový, ale i letecký a jiný průmysl prakticky zrušili! Naopak držím palce Skotům, Walesanům a Irům, pokud odpadnou zbyde konečně jen Malá Británie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Když vidím, co to udělalo s měnou, tak rozhodně

Reagovat
Swarley

jj, jasný a co tak jako pak uděláme? všechny převálcujeme svou ekonomickou silou nebo snad pracovitostí a jednotou?

Reagovat
Kostomlat

su zvědavej, jakej to bude mít dopad na Premier League (propad libry, kvóty pro cizince)

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se ten brexit težce neunáší

Reagovat
Pony Slaystation

Hlavne kdyz nekdo napise prispevek, kde se ocekava, ze vyvola diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš a ty jsi takový trouba, žes to sežral i s navijákem

Reagovat
Pony Slaystation

Neni zac

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa by zaujímalo, čo vy, čo takto z diaľky podporujete vystúpenie Británie, očakávate od dalšieho vývoja. Vy aj premýšľate nad dôsledkami, čo prídu, alebo si len myslíte, že teraz každá krajina, čo z EÚ vystúpi, bude hrdý a silný národný štát, čo bude presadzovať svoje záujmy a vo svete bude mať nejakú váhu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč bych ti na to měl odpovídat. Očividně jsi svým názorem naprosto zaslepený a neunášíš, že si Britové zvolili svou budoucnost nehledě na to co si o tom myslí nějaký čobol z cigánského ghetta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, dostali sme sa k osobným a národnostným urážkam, aspoň vidno, akú máš úroveň a mimochodom, Briti si nezvolili. Angličania a ich potomkovia vo Walese si zvolili a nemajú právo svojim rozhodnutím negovať vôľu ostatných častí krajiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Já hlavně nechápu proč to tady tak strašně řešíš. Pokud nejsi občanem Británie tak do toho nemáš co mluvit. A divíš se, že tě urážím? Však tady vnucuješ svůj jediný správný názor, přesně jako to dělá Brusel a proto se normální lidé snaží od takových idiotů odpoutat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, 1) diskusia je úplne normálna súčasť verejného života, pokiaľ ťa nezaujíma, tak nepridávaj komentáre, ktoré ju vyvolávajú.

2) svoj názor v žiadnom prípade nevnucujem, len ma štvú ľudia, čo tvrdia, aký úžasný krok je to pre Britániu a reálne nevedia nič zargumentovať a všetko vidia ako Hurvínek válku. Daj mi rozumné a hlavne komplexné dôvody, prečo to riešenie je podľa teba dobré. Fakt, že na moje komentáre nevieš zareagovať inak, než urážkami, je pre ma len dôkazom, že vám tá argumentácia asi chýba.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady chceš argumentovat? Podívej se na Sobotku, ten si bez souhlasu Bruselu ani neprdne. Je to úplně to samé jako SSSR. Všichni vysocí europolitici jsou banda neomarxistických psychopatů co vyhrožují válkou a krizí, já se Britům vůbec nedivím. A nejvíc to samozřejmě nastartovalo diktování migrační politiky, nikdo ve svě zemi nechce nepracující kriminálníky.

Reagovat
smazaný uživatel

No prirovnávať EÚ k ZSSR je riadne scestné. Miera regulácie a spoločná vnútorná politika sú miesta, na ktorých EÚ momentálne dosť "pokulháva", no inak nemôžeš zrovnávať právne základy, na ktorých stoja (či v prípade ZSSR, našťastie, stáli) tieto inštitúcie. Veci treba vnímať v globále a globálna situácia je v súčasnosti taká, že ak Európa nebude kooperovať, tak ju nezvalcujú tí vaši obávaní imigranti, ale rýchlo sa rozvíjajúce ekonomiky s dosť pochybnými politickými vedeniami.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, už zase... co je podle tebe pochybné politické vedení? To že mají jiný názor než ty? Proč teda nejdeš do politiky ty, když jsi tak světaznalý a ve všem máš pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa je pochybné politické vedenie napr.Čína, ktorá ignoruje obrovskú mieru násilia páchanú na tamojších ženách, kde politickí väzni umierajú ročne na tisíce v dôsledku katastrofálnych podmienok, kde sa politickými prostriedkami potláčajú základné národnostné práva Tibeťanov a Ujgurov a politické práva Taiwanu...samozrejme, že človeku v Európe je niečo také vzdialené, alebo ma nebodaj ešte obviníš, že som zaslepený a všetky tieto fakty sú iba propagandou. Ok, nechajme to teda tak. Však aj v Severnej Kórei majú iný názor a aká je to vyspelá krajina, však...

Reagovat
Spasitel

Nie je potom pochybné aj politické vedenie EU ked dopustilo príval moslimských imigrantov, ktorých kultúra dovoľuje biť ženy a obchodovať s nimi ako s vecami a schvaľuje mučenie či ukameňovanie ? A uprednosňuje prisťahovalcov pred domácimi európanmi, ktorý keby spáchali také zločiny tak už dávno sú vo väzeniach ?

Reagovat
smazaný uživatel

To samé můžu říct o USA. Sry ale taková diskuze nemá cenu, na ničem se neshodnem a upřímně mě tvé názory vůbec nezajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

"co je podle tebe pochybné politické vedení?"

"úpřimně mě tvé názory vůbec nezajímají."

Dospej alebo tu nespamuj s Britmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ses teda vybarvil jaký jsi kryptofašisticko nihlistický anarchista

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dosť

Reagovat
smazaný uživatel

Však sa ťa normálne spýtal, čo si od toho sľubuješ. Normálna otázka, žiadne presadzovanie názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

občany británie nejsme, ale občany EU jsme, takže máme určitě právo komentovat a kritizovat kroky Británie, které vedou ke změnám v unii... A že ti někdo řekne svůj protinázor ještě přece neznamená, že se ti ho snaží vnutit, tomu se v demokracii prostě říká "diskuse"

Reagovat
smazaný uživatel

To je zajímavé, že když se někdo v té vaší "demokratické diskuzi" vyjádří trochu odlišně tak je to ihned xenofob a nácek.

Reagovat
smazaný uživatel

no však taky jseš

Reagovat
tony223

Možná je právě odchod země jako je Velká Británie tím zdviženým prstem aby si orgány EU uvědomily, že jejich rozhodnutí jsou často hloupá a ostatní země s sebou nenechají manipulovat... Hloupé vyhlášky, které nařizuje Brusel, nadřazenost Německa v rozhodování a tak dále a tak dále...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom s tebou súhlasím, každopádne riešenie nevidím v opustení EU.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Cameron oznámil rezignaci

Reagovat
Pony Slaystation

Aspon neco pozitivniho

Reagovat
fantomas

Tak to bych ti doporučil seznámit se s jeho pravděpodobnym nástupcem

Reagovat
smazaný uživatel

Bobris

Reagovat
Counter

Pořád můžem doufat, že bude jen v opozici a premiér bude gooner Corbyn

(čekám, že do pár týdnů rezignuje taky )

Reagovat
fantomas

Hehe, no... parlamentní volby se vypisovat snad nebudou ne? Pokud se nemýlim, tak je relativně nově uzákoněný, že se předčasně vypisovat nesmí, a Cameron sám řek, že chce otázku nástupnictví vyřešit do stranickýho sjezdu v říjnu, takže minimálně po nějakou dobu tam Boris nejspíš smrdět bude.

Reagovat
Counter

jj, to nejspíš jo.

Reagovat
fantomas

A vůči Corbynovi už se předložil návrh na hlasování o nedůvěře.

Reagovat
Counter

to mě vůbec nepřekvapuje, on je tlačený do odstoupení v podstatě od chvíle, co ho vůbec zvolili.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovami velšskej líderky z Plaid Cymru : "Wales, its economy and its communities will soon be at the full mercy of the Westminster elite and robust action must be taken to mitigate the impact of this." Čiže ak sa dve krajiny, čo sa zhodli na vystúpení, budú doťahovať o rozdelenie kompetencií a závislosť svojich orgánov, tak to bude fakt dlhá cesta pre Britániu.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jim pak už nebude překážet Skotsko a Ulster a budou se moct přetahovat jen mezi sebou

Reagovat
smazaný uživatel

celé to povedie k rozpadu Británie... ale môžu si za to sami. Pre nás možno aj dobre, ak EÚ dokáže pod tlakom opraviť svoje renomé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele