Názory a komentáře

Ozvěny z Bundesligy: Už ne jeden, ale dva. Nesestoupitelní zase vzdorují

Nikdo je nemá rád. Vskutku nikdo. Zabírají místo jiným, mnohdy i lepším. Na tom svém se drží spíš skrze urputnost nežli nějakou kvalitu. Avšak právě onu buldočí povahu je třeba ocenit. Seznamte se s bundesligovými Unabsteigbaren, neboli nesestoupitelnými.

Derby plné zvratů aneb Události 27. kola FORTUNA:LIGY

Ve 27. kole FORTUNA:LIGY si to na "férovku" rozdaly dva současní největší adepti na titul. Sparta sice celý zápas dotahovala, ale nakonec její derby se Slávií skončilo 3:3. To Viktoria Plzeň opět ztratila, když na vítkovickém stánku Baníku Ostrava padla před skvělou kulisou 1:2.

Sakova penalta a nezastavitelný Watkins: 31. kolo Premier League v kostce

Podruhé v řadě ztratil Arsenal dvoubrankové vedení a remizoval 2:2, čímž plnohodnotně vrátil Manchester City do boje o titul. Tentokrát zaváhal na stadionu West Hamu, který mohl z pokutového kopu víceméně dorazit Bukayo Saka, ale v klíčovém momentu utkání selhal. Dařilo se naopak šesté Aston Ville v čele s Olliem Watkinsem, jež deklasovala čtvrtý Newcastle 3:0 a po sedmém vítězství z posledních osmi zápasů flirtuje s účastí v pohárové Evropě.

Události La Ligy: Barcelona spí, v Madridu sní a ve Valencii mají po 36 letech strach

Už jen devět kol zbývá do konce La Ligy, jejíž budoucnost se dost možná bude odehrávat bez Valencie. Šestinásobný španělský mistr se potácí v sestupových vodách a ne a ne nalézt cestu ven. Po sladké výhře nad Realem se potopila ke dnu také Žlutá ponorka, která nečekaně ztratila v boji o Ligu mistrů.

Události Serie A: Smolař Immobile, škodlivost evropských pohárů i Special One

Stále více zamotaný boj o první čtyřku přinesl další ztráty favoritů šetřících síly na odvety na evropské scéně. Body za remízy ztratily vedoucí Neapol i obhájce titul AC Milán, prohry 0:1 dokonce utrpěly Inter a Juventus. Dařilo se naopak římským celkům, které shodně vyhrály 3:0, přičemž José Mourinho (60) byl jediný, komu vyšla sázka na rotaci sestavy. A co dalšího přineslo 30. kolo italské Serie A?

Události Bundesligy: Kdo chce titul? Bayern ani Dortmund očividně ne

Bayern sužují interní potíže. Stále doznívají dozvuky nedávné trenérské rošády, do toho se mezi sebou mydlí spoluhráči. Přesto Mnichované v Bundeslize dál sídlí na prvním místě. Nahánějící Dortmund totiž v sobotu rovněž ztratil body, když totálně selhal ve Stuttgartu. Chtělo by se tak říct, že bundesligový titul si letos nikdo nezaslouží.

Události Ligue 1: Místo dramatu červená, titul (nejspíš) v Paříži a Galtier na odchodu

PSG doma v hlavním zápase 31. kola porazilo Racing Lens a velmi pravděpodobně si tak pojistilo zisk rekordního jedenáctého titulu. Ztrátu konkurence využila Marseille, která se vrátila na druhé místo.

Ozvěny z Bundesligy: Loučí se Nils Petersen, nejlepší žolík

Každý útočník chce být jedničkou. Hrát od začátku, nastřílet góly. Po splnění úkolu se klidně nechá vystřídat. Avšak i náhradníci těchto jedniček umí dělat divy. Právě oni často rozhodují utkání. Nilsi Petersenovi to vskutku šlo. Jeho 33 bundesligových tref z pozice žolíka zůstává rekordních. Mnoho dalších už ale Petersen nepřidá. Za pár týdnů totiž ukončí kariéru.

Co se to děje, Sparta je v čele aneb Události 26. kola FORTUNA:LIGY

Velikonoční 26. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo další venkovní ztrátu Slavie, která tentokrát remizovala 1:1 v Mladé Boleslavi. To Sparta zvítězila 2:0 v Pardubicích a dostala se před svého odvěkého rivala do čela tabulky. Viktoria Plzeň po boji porazila Jablonec 3:2.

Události Serie A: Úspěchy římských celků a Mourinhovy pochybnosti o počtu bodů Juventusu

Největším favoritům se v pátečních předehrávkách kvůli jejich účinkování v Lize mistrů úplně nevedlo. Inter i AC Milán ztratily a po bídném výkonu uspěla pouze Neapol. V sobotu naopak slavily oba římské celky, které porazily své protivníky z Turína. V ten samý den se také zastavila spanilá jízda Fiorentiny. A co dalšího přineslo 29. kolo italské Serie A?

Air Haaland a Air Ramsdale nade všemi: 30. kolo Premier League v kostce

Famózní návrat po zranění třísel prožil Erling Haaland. Před třítýdenní nucenou pauzou nasázel za 124 minut osm soutěžních gólů a v podobném duchu pokračoval na St Mary's, kde skóroval dvakrát. Manchester City i proto stáhl náskok Arsenalu, který remizoval v Liverpoolu, na šest bodů. A nebýt skvělého brankáře Aarona Ramsdalea, mohla být ztráta obhájců titulu ještě menší.

Události La Ligy: Jánošíci z Girony, případ pro policii a nelichotivá rudá záplava

Oba aspiranty na španělský titul potkala ve víkendovém 28. kole La Ligy nečekaná slabost. Real prohrál doma s Villarrealem 2:3 a Barcelona místo toho, aby o dva dny později zvýšila svůj náskok v tabulce na 15 bodů, doma dokázala vyprodukovat proti podprůměrné Gironě jen tři střely na branku a podruhé za sebou nedala na svém posvátném stadionu gól.

Události Bundesligy: Kimmichova provokace, kraslice v Gladbachu a nájezd "Horníků"

Bundesligou se prohnaly Velikonoce. Jak největší křesťanský svátek ve fotbalovém Německu probíhal? Ve Freiburgu se provokativně slavila pomsta, Dortmund zase uhlídal berlínského milovníka ovoce. Ze sedadel zvedala bláznivá koncovka utkání v Mohuči, v Mönchengladbachu zase na hřišti přistála malovaná vajíčka a region Kraichgau si podmanili "Horníci".

Události Ligue 1: O sestupujících začíná být jasno, Galtier zvládá ultimátum

Uplynulé 30. kolo Ligue 1 nabídlo několik vzájemných zápasů mezi kluby ze spodu tabulky. V boji o záchranu se tak rozdaly dost možná klíčové body. O ty hrálo také PSG, které ke zklidnění situace potřebovalo vyhrát v Nice.

Ozvěny z Bundesligy: Vyrazili jsme na Rheinderby

Zraky většiny bundesligových fanoušků se o víkendu ubíraly do Mnichova. Většiny, ne ale všech. Pro část z nich se našel ještě důležitější špíl. V neděli se totiž odehrálo porýnské derby mezi kluby, které se především v 60. a 70. letech minulého století rvaly o bundesligový trůn. A k oné menšině, která Rheinderby toužila zažít, patřila také skupina výletníků z Česka a Slovenska.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele