Názory a komentáře

Události Ligue 1: Lens na prahu Ligy mistrů, Lyon předvedl comeback sezony

Víkendové 34. kolo Ligue 1 nabídlo dost možná klíčový moment v boji o Ligu mistrů. RC Lens doma porazilo Marseille 2:1 a posunulo se na druhé místo, jež zaručuje postup do milionářské soutěže. Ještě nedávno druholigový klub je blízko senzačnímu úspěchu.

Mabil má pevné nervy aneb Události 30. kola FORTUNA:LIGY

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY se rozhodovalo o podobě nadstavbové části. Sparta v nastaveném čase dokázala otočit nepříznivý vývoj a v Liberci vyhrála 3:1. Slavia naopak v posledním kole ztratila, když doma pouze remizovala 1:1 s Hradcem Králové a přišla tím o prvenství.

Ozvěny z Bundesligy: Všichni, a zároveň nikdo. Stuttgart marně hledá viníka

Tak trochu v pozadí stížností Dortmundu na sudího Saschu Stegemanna se o víkendu odehrála bouřlivá fotbalová debata. Netýkala se ani jednoho z aktérů dramatického boje o titul, nýbrž celku, jenž se druhou sezonu v řadě strachuje. Kdo může za trable Stuttgartu? To se stoprocentně neví. Každá strana říká něco jiného.

Události La Ligy: Netopýři nad propastí. Dolétnou si v těžkém programu pro záchranu?

Ve španělské La Lize zbývá odehrát už jen šest kol, což může a zároveň nemusí být dobrou zprávou pro fotbalisty Valencie. Klub s ohromnou tradicí a hned šesti ligovými tituly totiž hazarduje nad propastí.

Události Bundesligy: Sudí pod palbou kritiky. Místo arbitra pískali fanoušci

Čelo bundesligové tabulky se opět proměnilo. Dortmund nezvládl páteční předehrávku 30. kola a přepustil první místo Bayernu. Svůj neúspěch Borussia do značné míry svádí na rozhodčího. To v Mnichově si na arbitra nikdo moc nestěžoval, samotným hráčům to však "dali sežrat" fanoušci.

Události Ligue 1: Lorient překvapil i v Paříži, Lille dramatizuje boj o TOP 4

Kvůli pohárovému finále se víkendový program Ligue 1 omezil jen na 8 zápasů, na zajímavosti mu to ale nijak neubralo. O největší senzaci kola se postaral Lorient, který šokoval výhrou 3:1 v Paříži. Co dalšího se událo v nejvyšší francouzské lize?

Události Serie A: Doktor Mourinho, čtyřminutový boj o LM i Dia a jeho (boží) ruka

Na pozadí nesmírně vyrovnaného boje o první čtyřku, ve kterém se Inter bodově dotáhl na své soky z AC Milán a AS Řím, překazila Salernitana plánované velkolepé oslavy mistrovského titulu v Neapoli. Změny jsou na spadnutí také v bitvě o záchranu.

Jurásek zachránil Slavii aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY Sparta v nervy drásajícím závěru porazila Viktorii Plzeň 2:1, když ve 114. rozhodl zápas z penalty kapitán Letenských Ladislav Krejčí mladší. Díky tomu udržela krok se Slavií, která vyhrála 2:0 na půdě Baníku Ostrava díky skvělému představení Matěje Juráska.

Thor a KDB vystřelili Manchester City do pole position: 33. kolo Premier League v kostce

Nejočekávanější zápas letošní sezony se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch Manchesteru City. Obhájci titulu deklasovali před vlastními příznivci Arsenal 4:1, mají už jen dvoubodové manko, a navíc dvě utkání k dobru. Do hlavních rolí středečního šlágru se obsadili Kevin De Bruyne s Erlingem "Thorem" Haalandem. Jejich spolupráci tleskal beznadějně vyprodaný Etihad Stadium vestoje a nutno podotknout, že zcela po zásluze.

Události LaLigy: Valencie utíká ze sestupových vod, Atlético dostalo šanci na titul

Real Madrid nechal zazářit gironského Tatyho Castellanose (24) a přišel o možnost stáhnout ztrátu na svého věčného rivala. Barcelona tak má navzdory prohře ve Vallecanu ligovou trofej blíž a blíž. Potichu se však za oba rivaly vkrádá třetí vzadu.

Ozvěny z Bundesligy: Porýní smutní. Jak rivalové nahradí své ikony?

Málokdy naleznou rozumnou řeč, nyní ale mají pochopení pro své problémy. Mönchengladbach i Kolín, dva nesmiřitelní rivalové z Porýní, se po sezoně rozloučí se svými dvěma výraznými tvářemi. "Hříbata" opustí Lars Stindl, "Kozly" zase Jonas Hector. Po jejich odchodech budou oba tábory muset vyřešit, jak své ikony, či snad přímo legendy, nahradit.

Plzeňské gólové hody aneb Události 28. kola FORTUNA:LIGY

Ve 28. kole FORTUNA:LIGY pražská Slavia porazila v malém městském derby Bohemians 3:0 a o skóre se dostala do čela ligy před Spartu, která pouze remizovala 1:1 na Slovácku. Třetí do party boji o titul Viktoria Plzeň si doma hravě poradila s posledním Zlínem 4:0.

Zostuzení Tottenhamu a další ztráta Arsenalu: 32. kolo Premier League v kostce

Newcastle po 20 letech v Lize mistrů? Ano, tento scénář se výrazně přiblížil realitě. Magpies totiž v nezapomenutelném utkání nasázeli Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách, vyhráli 6:1, odskočili pátým Spurs na rozdíl šesti bodů, a navíc mají zápas k dobru. V milionářské soutěži už jistě nebude scházet poprvé od ročníku 2016/17 Arsenal, ale po remíze 3:3 s posledním Southamptonem to hráče Gunners bezesporu nezajímalo.

Události Serie A: Nechtěný Raspadori hrdinou a zastavení milánské krize

Jediná regulérní trefa v nastaveném čase rozhodla velkou bitvu mezi Juventusem a Neapolí, která je už jen krůček od titulu. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho (64) mohou slavit už příští neděli.

Události Ligue 1: Monaku utíká pódium, Mbappé se přiblížil k obhajobě krále střelců

Boj o příčky zajišťující Ligu mistrů pokračoval i ve 32. kole Ligue 1. Zatímco Marseille zvládla Olympico na půdě Lyonu, Monako v klíčové bitvě proti Lens naprosto selhalo a prohrálo 0:3.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele