Názory a komentáře

Události La Ligy: Benzemův téměř rekordní hattrick, dva vyhazovy i konec dlouhých sérií

Po reprezentační přestávce se vrátil fotbal rovněž na Pyrenejský poloostrov. A bylo se na co dívat. Hned tři španělské celky ukončily dlouhé čekání: Sevilla poprvé od října vyhrála mimo svůj stadion, Villarreal doma zdolal po pěti letech Real Sociedad a Girona odložila své měsíční trápení v katalánském derby. Dalším dvěma klubům pak došla trpělivost.

Události Serie A: Facka dominantní Neapoli, ultimátum pro Inter i Del Piero v ochozech

V generálce na blížící se čtvrtfinále Ligy mistrů vyhrál AC Milán na půdě Neapole vysoko 4:0, zatímco jeho městský rival Inter znovu prohrál, tentokrát doma s Fiorentinou. Průběžné druhé místo si zase upevnilo Lazio a ve své cestě vzhůru pokračuje i Juventus. Co dalšího přineslo 28. kolo italské Serie A?

Události Ligue 1: Lens dál žije snem o Lize mistrů, pařížské trápení nekončí

Francouzská liga hlásí po 29. kole velkou změnu v tabulce. První příčku i přes další porážku stále drží PSG, na druhou pozici se ale poprvé od ledna vrátilo Lens, které potrestalo překvapivou ztrátu konkurence z Marseille.

Ozvěny z Bundesligy: Gladbach zapomenut, v kurzu je Lipsko. Umí Eberl kličkovanou?

Pokud by Max Eberl znal hity Dalibora Jandy, dost možná by si refrén jedné z jeho písní momentálně pobrukoval. Musí totiž opravdu pružně reagovat na dotazující, které zajímá, proč najednou tak otočil. Kličkuje funkcionář jako vychytralá lasička? Anebo se kroutí jako slizký had?

Plzeňský motor rezaví aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

Pražská Sparta porazila ve 24. kole FORTUNA:LIGY Hradec Králové 2:0 a po remíze Slavie na půdě Slovanu Liberec 2:2 se bodový rozdíl na odvěké rivaly v tabulce vynuloval. Bohemians ukázali, že venku se jim daří a s trochou štěstí vyhráli s Viktorií Plzeň 2:1, navíc vítězný gól dali v oslabení.

Conteho tiskovka zastínila vše: 28. kolo Premier League v kostce

O čem se v Anglii po víkendu nejvíce diskutuje? O čtyřgólovém koncertu Arsenalu pod vedením dirigenta Bukaya Saky? O exkluzivním voleji Jonnyho Castra z Wolves nebo Alexandera Isaka z Newcastlu? Ne. Vše přebila tisková konference trenéra Tottenhamu Antonia Conteho, který těžce kousal bláznivou remízu 3:3 v Southamptonu, a bez okolků pálil do vlastních řad.

Události La Ligy: Další sevillská změna trenéra a venku bezzubí Netopýři

Sedm venkovních porážek v řadě, v roce 2023 mimo vlastní stadion bez ligové branky. Valencijská krize se prohlubuje natolik, že se renomovaná značka začíná obávat o budoucnost mezi španělskou elitou. Stejné pochybnosti budí ze snů fotbalisty i fanoušky Sevilly, jejíž vedení po další porážce sáhlo už podruhé v sezoně k trenérské změně.

Události Ligue 1: Montpellier probral staronový trenér, PSG už prohrává i doma

Ještě pár kol zpátky visel Montpellier těsně nad sestupovými vodami, březnovou reprezentační pauzu ale nakonec stráví v klidném středu tabulky s pohodlným náskokem. Návrat zkušeného trenéra Michela Der Zakariana (60) nemohl začít lépe. Co dalšího se událo o uplynulém víkendu ve francouzském fotbale?

Události Serie A: Velká derby plná emocí a nesmrtelný Zlatan rekordmanem

Přesně podle očekávání nenabídlo římské derby ani souboj Interu s Juventusem oslnivou fotbalovou podívanou, ale spíše urputnou bitvu, která se pak v obou případech přenesla s větší či menší intenzitou i mimo hřiště. Nevyrovnaných výkonů svých pronásledovatelů opět využila nezastavitelná Neapol, která po jasné výhře v Turíně 4:0 vede už o 19 bodů. A co dalšího přineslo 27. kolo italské Serie A?

Ozvěny z Bundesligy: Máme problém. Na stadion chtějí Němci

Frankfurt po roce opět děsí Evropu. Lépe řečeno Itálii. A ještě lépe řečeno: není sám. Tentokrát se ale hesenským "Orlům” povedlo přistřihnout křídla. Bylo to nutné? A proč se nevyhovělo ani požadavkům z Freiburgu? Vypadá to, že pro německé fanoušky nastávají při toulkách po kontinentu horší časy.

Arsenal v laufu a Liverpool zpět na zemi: 27. kolo Premier League v kostce

Před týdnem si fotbalisté Liverpoolu užívali sprchu komplimentů po řízené demolici Manchesteru United. O uplynulém víkendu přijímali kritiku po nemastném neslaném výkonu v Bournemouthu, kde sestupem ohroženým Cherries podlehli 0:1. Venku naopak nezaváhal vedoucí Arsenal, který i díky třem asistencím Leandra Trossarda přejel ambiciózní Fulham 3:0.

Plzeňský autobus ztrácí kouzlo aneb Události 23. kola FORTUNA:LIGY

FORTUNA:LIGA se spolu s blížícím se koncem základní části začíná pořádně zamotávat. Minimálně boj o příčku nejvyšší slibuje ještě náramnou podívanou. Slavia Praha totiž v domácím šlágru 23. kola porazila Viktorii Plzeň 2:1 a před tu už se dostala Sparta, jenž vyhrála s Baníkem Ostrava 3:0.

Zima k dění v Serii A: Inter potřebuje okysličit, nic se tam nemění

Livesport Zprávy od nového roku pravidelně přináší postřehy českých hráčů působících v zahraničních soutěžích. Jedním z nich je obránce FC Turín a české reprezentace David Zima, jenž potřetí nechá nahlédnout do zákulisí světového fotbalu...

Události La Ligy: Ter Stegen podržel Barcelonu, Morata zachránil tři body Atlétiku

Německý brankář Marc-André ter Stegen (30) byl opět hrdinou Barcelony při těsné výhře nad Bilbaem 1:0. Gól Raphinhy stačil katalánskému klubu k dalšímu vítězství a zejména k udržení devítibodového náskoku před Realem Madrid. Álvaro Morata (30) v nastaveném čase zachránil Simeoneho svěřence, kteří se proti Gironě i přes střeleckou převahu dlouho nedokázali prosadit.

Události Serie A: Překvapivé výsledky aneb Pronásledovatelé Neapole ztrácejí zájem

Na nedostatek překvapení si fanoušci italské Serie A tentokrát stěžovat nemohli. Tím největším byla prohra Interu na půdě Spezie, ale velkou konkurenci představovaly i čtyři branky, které vstřelilo Sassuolo v Římě tamnímu AS. Napodobit tyto celky se snažila i Sampdoria, která ale nakonec na stadionu Juventusu neuspěla, zato Salernitana urvala bod na půdě AC Milán. A co dalšího přineslo 26. kolo italské Serie A?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele