Názory a komentáře

Záchranářské dostihy a Chelsea na kolenou: 25. kolo Premier League v kostce

O minulém víkendu klesli do sestupového pásma, po tomto už zase vystoupali nad něj. Fotbalisté West Hamu a Leedsu potěšili vlastní příznivce výhrou, která jim zajistila kýžený posun v tabulce. Zcela opačné emoce vstřebávali hráči Evertonu a Bournemouthu. Nedařilo se ani posilami nabité Chelsea, jež opět nebodovala bez vstřeleného gólu.

Události La Ligy: Nečekaná ztráta Barcelony nechává Real snít o titulu

Barcelona v uplynulém kole La Ligy promarnila šanci zvýšit náskok v tabulce, místo toho nečekaně nechala všechny body na hřišti Almeríe po porážce 0:1. O něco lépe se dařilo druhému Realu Madrid, který si v městském derby s Atlétikem připsal bod za remízu 1:1.

Události Ligue 1: Ve velkých derby se dařilo hostům, PSG udělalo krok k titulu

Víkendový program Ligue 1 nabídl hned tři prestižní derby. V tom vůbec největším, slavném Le Classique, se nehrálo jen o cennou výhru nad rivalem, ale rovnou o ligový titul. K tomu má po jasném triumfu blízko PSG.

Ozvěny z Bundesligy: Jak blyštivý dres spustil nečekanou reakci

Do speciálních dresů Borussie Dortmund se mnozí zamilovali na první pohled. Černé provedení fotbalového úboru proměnilo hráče BVB v dělníky z jiného století než toho současného. Klub tímto tahem připomněl, na čem město v Porúří vyrostlo do dnešní velikosti a slávy. Stačí to ovšem? Nemohl by klub udělat ještě něco navíc?

Když se dva perou, třetí se směje aneb Události 20. kola FORTUNA:LIGY

Sparta Praha využila ve 20. kole FORTUNA:LIGY zaváhání svých hlavních soků, když pohodlně porazila Jablonec 3:0. Již zmíněným rivalům se nedařilo, Slavia remizovala v Teplicích 1:1 a Viktorii Plzeň se vůbec nepodařilo utkání na Slovácku, kde prohrála 0:2.

X faktor Ward-Prowse a nezastavitelný Rashford: 24. kolo Premier League v kostce

Už jen jeden gól z přímého kopu dělí Jamese Ward-Prowse od vyrovnání historického rekordu anglické ligy, který s 18 trefami drží legendární David Beckham. Kapitán Southamptonu v sobotu zmrazil Stamford Bridge a oživil záchranářské šance Saints. O víkendu opět zářil i Marcus Rashford, jenž dvakrát rozvlnil síť Leicesteru. Po mistrovství světa v Kataru vstřelil v 17 soutěžních zápasech 16 branek.

Události La Ligy: Přestřelka v Katalánsku, hloupé červené i odražený útok Realu

Barcelona v neděli večer odrazila další útok Realu na osmibodový náskok v čele La Ligy a nadále kráčí za titulem. Ten jí uzme velmi pravděpodobně už jen bezchybný Bílý balet, který si naposledy dotančil pro tři body v Pamploně poněkud nejistým krokem. Španělsko však není jen o dvojici gigantů. Už v pátek byla k vidění osmigólová show a o víkendu pak hned tři červené karty.

Události Serie A: Dědo, hlavně ne 1:0, prosil trenéra Allegriho jeho čerstvě narozený vnuk

Massimiliano Allegri (55) má za víkend splněno. Juventus zvítězil a slavný toskánský trenér navíc vyslyšel přání svého čerstvě narozeného vnuka. Pověst kata favoritů pak opět potvrdil nováček z Lecce, který získal cenné tři body na půdě Atalanty (2:1). Kromě lídra z Neapole se víkend vydařil také oběma milánským i římským celkům. A co dalšího přineslo 23. kolo italské Serie A?

Události Bundesligy: Dortmund? Nikoliv. Pravým vyzyvatelem Bayernu je Gladbach

V Mönchengladbachu už sice nechytá Yann Sommer (34), přesto klub z Porýní dál zůstává postrachem Bayernu. Mnichované, na něž se v tabulce nově dotáhli Union s Dortmundem, nevyzráli na Borussii v posledních čtyřech střetnutích. Vzájemné duely tedy alespoň vzdáleně připomínají velkolepé bitvy obou mančaftů ze 70. let.

Události Ligue 1: PSG spasil návrat Mbappého, Marseille zůstává po obratu na dostřel

PSG v nádherném zápase přestřílelo Lille 4:3 a získalo výhru, kterou v aktuální situaci zoufale potřebovalo. Vděčí za ni hlavně Kylianu Mbappému (24), jehož návrat do sestavy proběhl ve velkém stylu. Boj o titul ale zůstává otevřený. Těžkou zkoušku totiž ve 24. kole zvládla i Marseille.

Ozvěny z Bundesligy: Němečtí brankáři, kde jste?

V médiích je aktuálně nejprobíranějším bundesligovým gólmanem jednoznačně Manuel Neuer. Řeší se jeho vztah jak s vedením Bayernu, tak i s dnes již bývalým koučem brankářů Roten Tonim Tapalovićem. A taky to, že mezi třemi tyčemi momentálně schází. Což v předních bundesligových klubech platí o všech německých mužích s rukavicemi. Kde zmizeli následovníci Andrease Köpkeho a Olivera Kahna?

Nita je pořád šlágr aneb Události 19. kola FORTUNA:LIGY

V 19. kole FORTUNA:LIGY si Sparta Praha užila výlet do "Ďolíčku", kde porazila Bohemians 1905 vysoko 6:2. Tři body si připsalo i druhé pražské "S", Slavia doma v Edenu zvítězila nad Zbrojovkou Brno 2:0. Viktoria Plzeň si těsně poradila s Českými Budějovicemi 2:1.

VAR (ne)VAR a Willianova raketa: 23. kolo Premier League v kostce

Víkend, za nímž se nese nepříjemná pachuť kontroverzí, vstřebávají v Anglii. V televizních studiích, na webech i sociálních sítích se totiž houfně diskutuje o systému VAR, který výrazně ovlivnil průběh zápasů na londýnských stadionech. Poškozeným klubům (Arsenalu a Brightonu) se sice komise rozhodčích oficiálně omluvila, ale výsledek 1:1 zůstal v platnosti.

Události La Ligy: Barcelona se žene za titulem, Memphis oživil trápící se Atlético

Barcelona zdolala ve 21. kole La Ligy houževnatý Villarreal jen 1:0, problémy se svým sokem ale neměla. Atlético Madrid se zase začíná dotahovat na soupeře, kteří sní o postupu do Ligy mistrů. A zaválel také Takefusa Kubo z Realu Sociedad, jeho pondělní trefa proti Espanyolu opravdu stála za to.

Události Ligue 1: PSG se nachází v krizi, Marseille je zpět ve hře o titul

Trápení PSG v Ligue 1 nebere konce. Obhájci titulu nezvládli zápas v Monaku a připsali si čtvrtou soutěžní porážku v roce 2023. Nabídnutou šanci využila Marseille, která po výhře v Clermontu ztrácí na první místo už jen 5 bodů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele