Názory a komentáře

Události Ligue 1: Pohárové drama, kolaps Monaka a Gouiriho show proti Ajacciu

Zatímco o pořadí TOP 3 je po 36. kole Ligue 1 pravděpodobně rozhodnuto, boj o zbylá pohárová místa teprve vrcholí. Do nečekaných problémů se dostává Monako, kterému hrozí rok bez evropského fotbalu.

Události La Ligy: Barcelona přišla o domácí neporazitelnost, Valencia se vzdálila sestupu

Z Camp Nou si v této sezoně žádný tým neodvezl tři body. Toto tvrzení platilo až do sobotního duelu, kdy Barcelona, která už má mistrovský titul v kapse, na domácí půdě podlehla 1:2 Realu Sociedad. Ani to však nezabránilo tomu, aby Sergio Busquets (35), který na konci sezony klub opustí, zvedl nad hlavu svou první trofej v roli kapitána.

Ozvěny z Bundesligy: Lipsko má obrovskou šanci. Vybojuje si uznání?

Po čtyřech letech se o vítězi Bundesligy rozhoduje až v napínavé koncovce. Navrch má Bayern, jeho další obhajoba ale není příliš žádoucí. Mnohem víc příznivců má v honbě za prvním místem Dortmund, jenž ovšem musí čekat na zaváhání soupeře. Pomůže Borussii klub, jemuž jindy ani trochu nefandí?

Nitova penaltová kouzla aneb Události 2. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Možná už titulový náskok si výhrou v derby 3:2 vybojovala Sparta Praha na druhou Slavii, když rozhodla penalta v nastaveném čase. Další ztrátu si připsala Viktoria Plzeň, která doma prohrála se Sigmou Olomouc 1:3. Bohemians hráli se Slováckem v duelu o evropské poháry bez branek.

Události Serie A: Pogbova noční můra pokračuje a milánský projekt je v ohrožení

Velcí předsezonní favorité Juventus a Inter napravují nevýrazné výkony z tohoto ročníku a posouvají se na stupně vítězů, zatímco další aspiranti na pohárová umístění ztrácejí. Na opačném konci tabulky se zase svému osudu vzepřela Spezia a jistotě záchrany se přiblížila i znovuzrozená Salernitana. Co dalšího přineslo 35. kolo italské Serie A?

Gündoğan opět nasměroval Citizens k titulu: 36. kolo Premier League v kostce

Loni řídil dvěma brankami famózní comeback Manchesteru City v posledním kole. Letos se do hlavní role v rozhodující fázi ročníku obsadil İlkay Gündoğan znovu. Před týdnem skolil dvěma trefami Leeds, v neděli svůj počin zopakoval v Goodison Parku, a navrch se pod výhru 3:0 podepsal i asistencí. Vzhledem k selhání druhého Arsenalu s Brightonem (0:3) tím víceméně zajistil obhájcům titulu další trofej.

Události La Ligy: Barcelona pláče radostí i smutkem, Madrid se upíná k Lize mistrů

Hlavní událostí 34. kola La Ligy je bezesporu titulové vítězství Barcelony nad městským rivalem Espanyolem, který naopak směřuje k sestupu. V Madridu panuje zklamání, to ale musí Real hodit za hlavu, jelikož za dveřmi je zápas v Manchesteru. V něm se rozhodne, zda si finále Ligy mistrů zahrají Citizens, nebo "Bílý balet".

Události Bundesligy: Hrátky s bázlivými. Aspiranti na titul ukázali svou sílu

Při pohledu na výsledky 32. kola Bundesligy lze na první dobrou říct, že mistrovský titul získá mužstvo, které si jej skutečně zaslouží. Bayern i Dortmund své sobotní protivníky bez potíží porazily a všem ostatním jasně ukázaly svou kvalitu. Je ovšem třeba říct, že soupeři dvou nejlepších německých týmů jim práci výrazně ulehčili. Avšak možná i to je důkazem kvality Roten a Schwarzgelben.

Události Ligue 1: Další tradiční značka na hraně, senzační Clermont i senegalský snajpr

Loni ztratila Ligue 1 hned dva tradiční kluby v podobě Bordeaux a Saint-Étienne, letos je v ohrožení další velké jméno. Nantes dohrává sezonu v katastrofální formě a tři kola před koncem mu velmi reálně hrozí sestup o patro níž.

Ozvěny z Bundesligy: Vypěnil, aby poté slavil? Glasner hraje o svůj odkaz

Oliver Glasner je znám především jako přemýšlivý kouč. Alespoň tak vypadá ve většině případů, kdy stojí u hrací plochy. Poslední dobou je ale rakouský stratég poněkud neklidný. A v sobotu vybuchl naplno. Snad to nebyl jeho poslední zapamatováníhodný moment ve službách Frankfurtu.

Zbrojovka se propadá aneb Události 1. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

V 1. kole nadstavby FORTUNA:LIGY deklasovala Slavia 6:0 Bohemians, když se čtyřmi přesnými trefami blýskl Václav Jurečka. Druhé pražské "S" mělo o poznání vyrovnanější zápas, Sparta však v Olomouci dokázala zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Slalomář McNeil a čaroděj Ramsdale: 35. kolo Premier League v kostce

Uplynulý víkend naznačil, že líté boje o titul i o záchranu se nejspíše rozseknou až v posledním kole. Arsenal s famózním Aaronem Ramsdalem v brance totiž vyhrál na stadionu třetího Newcastlu 2:0 a udržel krok s vedoucím Manchesterem City. Obhájci titulu nezaváhali s Leedsem, stále mají jednobodový náskok a navíc utkání k dobru. Na opačném pólu se blýskl nečekanou loupeží Everton, který k vítězství 5:1 v Brightonu dotáhl nezastavitelný Dwight McNeil.

Události Serie A: Omlazená Stará dáma, změna v sestupovém pásmu a tajemný kouč Spalletti

Čerstvě mistrovská Neapol porazila na pozadí mohutných oslav doma Fiorentinu 1:0, ale kouč Luciano Spalletti (64) svými prohlášeními ohledně svého pokračování v klubu zavdal prostor spekulacím. Přípravu na semifinále Ligy mistrů zvládly úspěšně oba milánské celky, zatímco v boji o první čtyřku zaváhaly oba římské kluby. A co dalšího přineslo 34. kolo italské Serie A?

Události Ligue 1: Lens na prahu Ligy mistrů, Lyon předvedl comeback sezony

Víkendové 34. kolo Ligue 1 nabídlo dost možná klíčový moment v boji o Ligu mistrů. RC Lens doma porazilo Marseille 2:1 a posunulo se na druhé místo, jež zaručuje postup do milionářské soutěže. Ještě nedávno druholigový klub je blízko senzačnímu úspěchu.

Mabil má pevné nervy aneb Události 30. kola FORTUNA:LIGY

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY se rozhodovalo o podobě nadstavbové části. Sparta v nastaveném čase dokázala otočit nepříznivý vývoj a v Liberci vyhrála 3:1. Slavia naopak v posledním kole ztratila, když doma pouze remizovala 1:1 s Hradcem Králové a přišla tím o prvenství.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele