Názory a komentáře

Svět přichází o Zlatana. Kariéru ukončil fotbalista, který nikdy nenudil

Fotbalový svět se s tím musí smířit, začíná éra bez Zlatana. Švédský forvard se ve 41 letech rozhodl ukončit báječnou kariéru. Nebyla jen o tom, že dával nádherné góly a sbíral trofeje, fanoušci hltali i jeho sebestředné hlášky. Byla to jeho značka a těžko jste mu mohli vyčítat aroganci. Dělal fotbal zajímavým.

Události Ligue 1: Smutné oslavy v Paříži, záchrana Nantes a návrat anglického střelce

C'est fini. Letošní ročník Ligue 1 je po víkendovém 38. kole u konce. Finální porce zápasů nabídla dramatický boj o poháry i záchranu, velká loučení v Paříži a taky hned několik bizarních gólů.

Ozvěny z Bundesligy speciál: All-Stars jarní Rückrunde

Od ledna do května se v Bundeslize odehrálo nezvykle 19 kol. Až na první dvě patřila všechna do druhé poloviny sezóny, tedy tzv. Rückrunde. Kdo během ní exceloval? A kdo naopak moc nepřesvědčil?

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Jurečka střelcem sezony aneb Události 5. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

V dokonalou one man show se proměnilo utkání 5. kola nadstavby FORTUNA:LIGY mezi Slávií Praha a Slováckem. Domácí totiž v Edenu vyhráli 4:0 a všechny branky zařídil Václav Jurečka, jenž se nakonec stal i nejlepším ligovým kanonýrem. Radost z titulu Spartě nesebrala ani porážka 0:1 s Plzní.

Události La Ligy: Andulky odlétly do druhé ligy, stejnou cestou se může vydat šest klubů

Zatímco Elche a Espanyol už daly La Lize sbohem, dalších šest španělských klubů žije v nejistotě. Ta po dvou porážkách panovala i v Barceloně, kde vystřídalo mistrovskou kocovinu povedené loučení s legendami. Oči pro pláč zůstanou dost možná i fanouškům Bilbaa, které si nechává proplout pohárovou Evropu mezi prsty.

Události Bundesligy: Bayern to dokázal. A dokonce tak, že uspokojil fanoušky

Zažil německý fotbal černou sobotu? Záleží samozřejmě na úhlu pohledu. Nicméně i nemalá část fanoušků Bayernu se netajila tím, že by jim pauza od titulů prospěla. Nakonec ale Meisterschale zůstala v Mnichově. Přičemž bavorský klub vše zařídil tak, že si i jeho příznivci vítězství v Kolíně užili.

Události Ligue 1: Rekordní pařížský titul, pohádka Lens a protiútok sezony

Po 37. kole je o mistrovi definitivně jasno. PSG uhrálo na hřišti Štrasburku potřebný bod a dalo tak razítko na už 11. ligový titul. Slaví také Lens, které se podívá do vysněné Ligy mistrů. Co dalšího se událo na trávnících francouzské Ligue 1?

Sparta mistrem po devíti letech aneb Události 4. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Předposlední kolo nadstavby FORTUNA:LIGY se neslo ve znamení titulu, Sparta Praha totiž remizovala na půdě Slovácka 0:0, což ji k zisku trofeje stačilo. K překvapení došlo ve Štruncových sadech, domácí Viktoria Plzeň totiž nestačila na Bohemians a prohrála 0:2.

Jánošova životní dělovka aneb Události 3. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Ve třetím kole nadstavby FORTUNA:LIGY Sparta Praha doma otočila zápas s Bohemians a vyhrála 2:1. Stejným poměrem doma Slavia Praha zvládla utkání s Viktorií Plzeň, ačkoliv Západočeši dlouho vzdorovali. Ve zbývajícím duelu skupiny o titul Slovácko remizovalo se Sigmou Olomouc 2:2.

Newcastle a Brighton v Evropě: 37. kolo Premier League v kostce

Dvacetileté čekání na účast v Lize mistrů je u konce. Fotbalisté Newcastlu si po bezbrankové remíze s Leicesterem definitivně zajistili vstupenku do milionářské soutěže a rozjásali beznadějně vyprodaný St. James‘ Park. V euforii se topí i v Brightonu, jenž po středeční dohrávce s Manchesterem City (1:1) stvrdil šesté místo, které znamená skupinovou fázi Evropské ligy.

Ozvěny z Bundesligy: Čtyři hráči, jeden pohřeb. Po kterém týmu nám bude nejvíc smutno?

Sejdou z očí, sejdou z mysli. Jakmile se nějaký tým vytratí z nejvyšší úrovně, přijde o pozornost. Což je často škoda, neboť působení takového celku přináší i zajímavé příběhy. O co působivého můžeme přijít, pokud 1. Bundesligu opustí Schalke, Bochum, Stuttgart nebo Augsburg?

Události Serie A: Smutné oslavy v Neapoli a rezignace Juventusu (nikoliv Allegriho)

Za poslední dárek domácím fanouškům od trenéra Luciana Spallettiho bylo označeno vítězství Neapole 3:1 nad Interem, který přitom usiloval o stvrzení svého umístění v první čtyřce. Slavný kouč totiž nejspíš novopečené italské mistry opustí.

Události Ligue 1: Pohárové drama, kolaps Monaka a Gouiriho show proti Ajacciu

Zatímco o pořadí TOP 3 je po 36. kole Ligue 1 pravděpodobně rozhodnuto, boj o zbylá pohárová místa teprve vrcholí. Do nečekaných problémů se dostává Monako, kterému hrozí rok bez evropského fotbalu.

Události La Ligy: Barcelona přišla o domácí neporazitelnost, Valencia se vzdálila sestupu

Z Camp Nou si v této sezoně žádný tým neodvezl tři body. Toto tvrzení platilo až do sobotního duelu, kdy Barcelona, která už má mistrovský titul v kapse, na domácí půdě podlehla 1:2 Realu Sociedad. Ani to však nezabránilo tomu, aby Sergio Busquets (35), který na konci sezony klub opustí, zvedl nad hlavu svou první trofej v roli kapitána.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele