Karta smrti

23.09.2014, 19:16
Názory a komentáře
Také jste se tak těšili na zápas Wolfsburg - Leverkusen? Měli se střetnout dva aspiranti na boj o druhé místo v tabulce (takzvaný Titul chudších), v jejichž kádrech se to hemží reprezentanty a v jejichž vzájemných zápasech ještě nikdy nedošlo k trapasu, známému pod kódovou značkou 0:0. Za uplynulým kolem bundesligy se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Radim Bártů.

Zápas začíná a potom prásk! Od sedmé minuty je s trochou nadsázky prakticky po zápase... Vůbec nechci zpochybňovat verdikt rozhodčího Aytekina ohledně červené karty pro Donatiho. Pokud vím, neudělal to po zápase ani nikdo z hráčů poraženého Leverkusenu. Donati zkrátka zmařil Malandovi zjevnou možnost dosáhnout branky tím, že ho zastavil přestupkem, za nějž se nařizuje pokutový kop, a podle pravidel je tak červená karta naprosto v pořádku. Ale má tohle pravidlo logiku?

"Osobně se mi to moc nelíbí," řekl v přímém přenosu na Eurosportu 2 spolukomentátor Jan Klíma, "mužstvo, které se provinilo, je tak za jeden přestupek potrestané vlastně dvakrát - penaltou a ještě následnou hrou o deseti. Žlutá karta by tady mohla stačit."

Rodríguez následnou penaltu bezpečně proměnil a Wolfsburg se v následujících dvaaosmdesáti minutách nadřel mnohem méně, než se na začátku zápasu čekalo, jakkoli hosté zejména v prvním poločasu bojovali velice sebevědomě a statečně. A ušetřené síly se po čtvrtečním zápase na Ostrovech proti Evertonu a před středečním výjezdem do Berlína budou Wolfsburgu moc a moc hodit. Ostatně nebude asi náhoda, že týmy reprezentující Německo v evropských soutěžích o víkendu v lize právě nezářily. Vítězství bral jen Wolfsburg - a to v zápase se soupeřem, který ve středu nastoupil v Lize mistrů proti Monaku. Zejména ti z fotbalistů, kteří startovali na mistrovství světa v Brazílii, právě teď prožívají extrémně náročné období...

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (26)

Přidat komentář
db18

Tohle věčné omílání dvojího trestu už mi docela leze na nervy - přitom se to má projednávat, že by se v pokutovém území dávala jen žlutá karta, aspoň do té doby by si to mělo dát pauzu.

Ale tady vzhledem k tomu, že šel na branku Malanda opravdu stačila jen žlutá karta...

Reagovat
Arne

Vlastně to bylo milosrdenství pro toho kluka.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední věta

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Plzni fauluje útočník obránce a obránce vyfasuje červenou a kope se penalta proti týmu obránce, to je nejspravedlivější

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto inovátorský článek! neskutečně mě obohatil....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono je to stejny jako pri kazdym jinym faulu. Dejme tomu uprostred hriste, dojde k brutalnimu faulu - hrac dostane cervenou + rozehrava se primak. To je taky dvojity trest?

Reagovat
db18

...v tom vápně akorát už nemá platit pravidlo, že hráč zmaří jasnou šanci, protože tu tým dostane zpátky ve formě penalty a pak se to posuzuje jako normální zákrok u kterého nejde o záchranou brzdu - když mu zezadu sjede nohy, tak to červená bude i tak (nebo takhle se o tom apsoň psalo, když se připravoval návrh změny)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako castecne souhlasim. Ale co kdyz nekdo fauluje nekoho pred razdnou branou, kdyz golman lezi mimo? Tam je to 100% sance, kdezto penalta porad neni jistota, ze padne. (docela by me zajimala statistika, kolik penalt se vlastne promeni? 70-80%)

Reagovat
db18

To by ses divil, kolik hráčů by to v takovém případě ještě poslali vedle, nebo do gólmana (Doležal)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Jasně, přímák na půlce hřiště je srovnatelně nebezpečný jako penalta..

Reagovat
smazaný uživatel

To byla asi ta pointa, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez Wolfsburg hodně přerůstá..jsem hodně zvědavej, kde tenhle borec skončí..moc jsem si ho přál do LFC, ale s Morenem jsem spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz prerostl.. Ale kdyz si vzpomenu, jak kopytackym zpusobem na me pusobil, kdyz tam prisel, tak se mi nechce verit, co se z nej stalo

Reagovat
Radin

i když u toho golu se slušně nechal odstavit..

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím s tým, že je to dosť blbé pravidlo, často sa kvôli tomu zápas skončí už na začiatku ako v nedeľu. Žltá plus penalta by bola v takom prípade OK, ak by to bolo pred vápnom, tak červená a priamy kop.

Donati to však spravil veľmi nešikovne, naopak Malanda ma prekvapuje, ako často sa dostáva do vyložených pozícii z jeho DM postu. Zakončenie je už ale trochu horšie

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by to spravil za stavu keď je už rozhodnuté alebo po 70 min. tak červená je ok

Reagovat
REPLIKATOR

Ve fotbale padá málo branek a ještě když má někdo jasnou příležitost a soupeř ji překazí faulem, tak má být jenom žlutá? To pravidlo není blbý, ale preventivní. Aby si hráči rozmysleli, jestli chtějí soupeři překazit jasnou šanci za cenu vyloučení.

Reagovat
Feind

jde o faul ve vapne, z toho byva obvykle penalta a gol. potom jedna strana obvykle nema kde spechat a druha hraje v 10ti, takze uz se stejne na hovno zmuze a cely fotbal je pak o hovne.

max v poharech ten tym co prohrava zacne hrat vabank

Reagovat
smazaný uživatel

Podíváme-li se na to pravidlo z opačné strany, tak můžeme dospět k veselým taktickým faulům, kdy útočící hráč se chystá střílet do prázdné brány, ale bránící po něm skočí s nadějí, že penaltu nedají a žlutá se dá nějak ustát - určitě líp než gól.

Chceme ve fotbale góly, nebo další "taktické" fauly.

Já bych za to vylučoval dál.

Reagovat
homeles8
Reagovat
Sosi

omg, už zase

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele