Ligue 1 - souhrn 5. kola

14.09.2018, 20:56, aktualizováno 16.09.2018, 22:54
Komentáře a souhrny
Marseille rozstřílela Guingamp a posunula se na průběžnou druhou pozici za stoprocentní PSG, které pro si pro změnu poradilo se Saint-Étienne. Utkání Bordeaux s Nimes nabídlo remízu, stejně tak druhý nedělní duel Nantes s Remeší. Nice potvrdilo zlepšující se trend a po vítězství v Lyonu si vyšláplo i na Stade Rennes, Lyon získal v Caen jenom bod, totéž platí o Monaku po utkání v Toulouse...

Olympique Marseille - EA Guingamp 4:0

16.09.2018 21:00

Góly: 57. Florian Thauvin, 73. Dimitri Payet, 80. Florian Thauvin, 83. Konstantinos Mitroglou

Skvělý výkon podala na svém trávníku stadionu Stade Vélodrome Olympique Marseille. Svěřenci Rudiho Garcii rozdrtili 4:0 Guingamp a v tabulce poskočili na druhé místo za vedoucí PSG. Dvě branky vstřelil Florian Thauvin a po jedné trefě přidali Dmitri Payet a Kostas Mitroglou.

Marseille byla v zápase favoritem, ale Guingamp byl zejména v úvodu utkání nepříjemným soupeřem. Domácí sice kontrolovali hru, ale první gólovku si vytvořili až po půlhodině hry. Ve 31.minutě nebezpečně hlavičkoval z malého vápna Kostas Mitroglou, ovšem řecký kanonýr netrefil branku. EAG uzdraveného brankáře Mandandu ani jednou vážněji neohrozilo, takže se šlo do šaten za nerozhodného výsledku 0:0.

Rudi García nemohl být s tímto výsledkem v žádném případě spokojen a hned po přestávce přichystal střídání. Ofenzívu měl oživit Maxime López, zatímco ze hry byl stažen Lucas Ocampos. A Marseille přeci jen přitopila pod kotlem. V 52.minutě zahodil stoprocentní příležitost Mitroglou, když na zadní tyči netrefil odkrytou klec! O pět minut později už ale Marseille vedla. Obrana Guingampu neodvrátila centr a Florian Thauvin hlavičkou přehodil brankáře Johnssona.

Guingamp byl ve hře o body až do závěrečné čtvrthodiny, ve které následně totálně zkolaboval a třikrát inkasoval. Nejprve se nádhernou ranou z voleje pod břevno trefil Dmitri Payet a následně po jeho přihrávce neuspěl Sanson. V 80.minutě předvedli domácí rychlý kontr, načež Florian Thauvin krásným obstřelem zvýšil na 3:0.

Rezignovanou obranu Guingampu pak ještě jednou rozebrala šikovná ofenzíva Marseille - Payet přihrával a do prázdné branky se trefil Mitroglou. Marseille rozdrtila Guingamp 4:0 a v tabulce se posunula na druhé místo za vedoucí Paris Saint-Germain.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Nîmes Olympique 3:3

16.09.2018 17:00

Góly: 26. Jimmy Briand, 56. Jimmy Briand, 57. Samuel Kalu - 31. Baptiste Guillaume, 45. Antonin Bobichon, 78. Umut Bozok

Nimes Olympique má další cenný bod, tentokrát za divokou přestřelku v Bordeaux. Na stadionu Matmut Atlantique padlo celkem šest branek, z toho dvakrát se prosadil Jimmy Briand. Pod jednou brankou se asistencí podepsal i český záložník Jaroslav Plašil.

Český záložník nastoupil od úvodní minuty a na hřišti byl vidět. Nimes poprvé zahrozilo už ve 4.minutě, ale ránu Costila na zadní tyč vyrazil brankář Costil. Po čtvrthodině hry došlo k zajímavé situaci, kdy Plašil pouštěl balón na Costila, jenže si za sebou nevšiml postaveného hráče a málem byla na světě pro Bordeaux pohroma. V 18.minutě dobře vypálil Sankharé a Bernardoni musel vyrážet.

Ve 24.minutě orazítkoval hostující Briancon tyč a promarněnou příležitost Bordeaux okamžitě potrestalo. Rychlou akci Sankharého s Briandem zakončil druhý jmenovaný a Girodins vedlo 1:0. Vedení domácím dlouho nevydrželo, Nimes srovnalo po stříleném centru Bozoka, který dopravil za Costilova záda Baptiste Guillaume. Oba celky do konce prvního poločasu útočily a těsně před přestávkou se znovu zaradovali hosté. Antonin Bobichon se postavil k volnému přímému kopu a povedenou ranou strhl vedení na stranu nováčka.

Jak první poločas skončil, tak začal ten druhý. Bordeaux nejprve v 56.minutě opět srovnalo stav, když Palencia zpětnou přihrávkou nabídl gól Jimmymu Briandovi a vzápětí Plašil posunul balón na Samuela Kalua, který přízemní ranou otočil skóre na stranu Girodins.

Nimes se toho ale nebál a šel za dalším vyrovnáním, což se mu povedlo čtvrthodinu před koncem. Obraně Bordeaux selhal ofsajd systém a Umut Bozok postupoval sám na Costila, kterého vzápětí překonal. Na výsledku 3:3 se nakonec skóre zastavilo, takže každý z celků si připisuje bod.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 0:0

16.09.2018 15:00

Góly: -

Bezgólovou remízou skončilo utkání na Stade de la Beaujoire mezi domácími FC Nantes a Remeší. Radost z výsledku budou mít zejména hosté, kteří coby nováček soutěže získali sedmý bod do tabulky. Kanárci zůstanou po tomto kole až sedmnáctí.

Jak už to většinou bývá, bezgólový výsledek znamená, že se toho na trávníku zas tolik neudálo. Pro tento zápas to platí každopádně. Ani Nantes a koneckonců ani Remeš si vítězství nezasloužili, takže konečná dělba bodů je spravedlivá na obě strany.

První poločas ale přeci jenom nějaké světlé chvilky nabídl. Hostující Oudin se po neúspěšném přímém kopu zmocnil balónu, ovšem ke smůle Remeše ho poslal hodně nad. Na druhé straně rozehráli Kanárci roh na krátko a po následném centru hlavičkoval těsně nad břevno Miazga. O chvíli později pak protáhl Mendyho Moutoussamy. Mendy se pak místnímu obecenstvu představil ještě jednou, když na sklonku prvního poločasu lapil tečovanou ránu Evangelisty.

Také po změně stran byli mírně nebezpečnější domácí fotbalisté. V 64.minutě pálil na bližší tyč Boschilia, ale tam byl znovu výtečný Mendy. Čtvrthodinu před koncem přišli dvě velké příležitosti hostujícího celku, z toho jedna neuznaná branka. Engels se sice po teči před brankou radoval, ale kvůli odmávanému ofsajdu zbytečně. V zápase nakonec žádná branka nepadla, takže Nantes remizovalo s Remeší 0:0.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Lille OSC 2:3

15.09.2018 20:00

Góly: 79. Rafal Kurzawa, 90+3. Saman Ghoddos - 45. Nicolas Pépé (pen.), 56. Nicolas Pépé (pen.), 76. Nicolas Pépé

V zajímavou přestřelku se proměnilo utkání mezi Amiens a Lille. Boj o severní Francii nakonec zvládlo lépe Lille, které zvítězilo na Stade de la Licorne 3:2. Hosté si v průběhu zápasu vytvořili tříbrankový náskok, který Amiens postupem času umazávalo, ovšem vyrovnat nestihlo. Utkání mělo jednu výraznou hvězdu - autora hattricku Nicolase Pépého.

Lille se tak po pátém kole posunulo už na druhou pozici za vedoucí PSG a oproti minulé sezoně zažívá vynikající start.

Utkání začalo v pomalejším tempu, nicméně postupem času začínalo nabírat na obrátkách. V 17. minutě mělo Amiens první vážnější příležitost, střelu Ghoddose gólman Maignan vyrazil a skvěle si poradil i s bezprostřední dorážkou, která však přišla už z ofsajdového postavení. Lille se pak snažilo postupnou kombinací najít klíč k domácí defenzívě a povedlo se až těsně před přestávkou. Gouano naprosto zbytečně kopl Pépého a sudím nařízenou penaltu bezpečně proměnil sám postižený Nicolas Pépé. Lille si tak do šaten vytvořilo jednobrankový náskok.

Amiens se ze závěru poločasu nepoučilo a jak ho zakončilo, tak začalo ten druhý, tedy penaltou. Pépého tentokrát fauloval Dibassy a sám Pépé si poradil i s druhým pokutovým kopem. Dvoubrankové vedení Amiens zlomilo a pro Pépého začal závod s časem o hattrick. A hostující fotbalista se skutečně dočkal. V 76. minutě si v běhu převzal přihrávku a sám před brankou neomylně zakončil.

O vítězi zápasu se zdálo být rozhodnuto, ovšem pozor. Amiens bleskurychle vstřelilo kontaktní branku, když akci na hraně ofsajdu suverénně zakončil Rafal Kurzawa. A pak se začaly dít věci. Pět minut před koncem sudí odpískal už třetí penaltu, tentokrát na straně domácích, ale Konatého skvěle vychytal Maignan.

Lille v posledních minutách zbytečně znervóznělo a nakonec inkasovalo na 2:3. Sámán Ghoddos předvedl precizní volný přímý kop a Maignan zůstal jen stát. Bohužel pro Amiens už bylo příliš pozdě.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Angers SCO 1:3

15.09.2018 20:00

Góly: 13. Wesley Saïd - 20. Stéphane Bahoken, 29. Flavien Tait, 38. Baptiste Santamaria

Další porážku musel po skvělém startu do sezony skousnout Dijon. Ten doma podlehl Angers 1:3, přestože v zápase nebyl horším celkem. Rozhodl celý první poločas, ve kterém padly všechny branky.

Přitom Dijon byl tím, kdo se poměrně brzy ujal vedení. Najim Sliti se ve 13. minutě postavil k volnému přímému kopu a nádhernou ranou orazítkoval tyč, od které se balón odrazil přesně na kopačku Wesleyho Saida a trefit prázdnou branku už nebyl problém. Angers na inkasovanou branku skvěle zareagovalo a vyrovnáno bylo za sedm minut. Stéphane Bahoken dostal prostor ke střele z dálky a nádhernou pumelenicí nedal Rúnarssonovi šanci.

Navíc SCO o dalších devět minut otočilo výsledek ve svůj prospěch. Manceau vrátil balón na přední tyč, kde Flavien Tait rychle a neomylně zakončil. Domácí úplně vypadli z tempa a ve 38. minutě už prohrávali dokonce 1:3. Tait tentokrát vykouzlil nádherný centr a hlavičkující Santamaría překonal Rúnarssona potřetí. Alespoň snížit na rozdíl jediné branky mohl před koncem poločasu Sliti, ale Butelle předvedl fantastický zákrok.

Angers si během prvního poločasu vytvořilo dvoubrankový náskok, přestože brzy prohrávalo a tento náskok už do konce utkání nepustilo. Oba týmy si ještě vytvořily šance, ale jak Rúnarsson, tak na druhé straně Butelle předváděli skvělé zákroky. Dijon popadla v závěru zápasu herní křeč, takže ani závěrečný tlak se nakonec nekonal a hráči Angers si v klidu dokráčeli pro tři body.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Racing Strasbourg 1:1

15.09.2018 20:00

Góly: 50. Damien Le Tallec - 90+3. Lebo Mothiba

Jak důležitá je efektivita předvedli fotbalisté Štrasburku. Na hřišti Monpellieru nepředvedli takřka nic, ale nakonec díky jediné střele v závěru zápasu získali bod. Ve třetí minutě nastavení ho vystřelil Lebogang Mothiba.

Utkání na Stade de la Mosson nenabídlo zrovna atraktivní podívanou. Šancí bylo doslova jako šafránu a je vůbec "zázrak", že nakonec padly dvě branky.

Hned na začátku museli domácí dost nešťastně sáhnout k prvnímu střídání. Keagan Dolly odehrál pouze čtyři minuty, než pro zranění přenechal své místo Damienu Le Tallecovi. A tím výčet zajímavých událostí prvního poločasu skončil. Ani jeden tým totiž za pětačtyřicet minut nedokázal vystřelit na branku. Jinými slovy diváci se na Stade de la Mosson prostě nudili.

Záblesk naděje vysvitl krátce po změně stran. Montpellier rozehrál rohový kop a právě Damien Le Tallec hlavou poslal domácí do vedení. První branka však zápasu příliš nepomohla. Utkání opět ztratilo tempo a k vidění nebylo nic jiného, než tuhý boj o střed hřiště.

Štrasburk byl v ofenzívě nemohoucí a až do nastaveného času ani jednou neohrozil gólmana Lecomteho, přesto nakonec získal bod. Ve třetí minutě nastaveného času poslal na malé vápno načechraný centr Zohi a nehlídaný Lebogang Mothiba hlavou srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 1:1

15.09.2018 20:00

Góly: 79. Aaron Leya Iseka - 56. Youri Tielemans

Fotbalisté Monaka se nedokázali otřepat z poslední porážky od Marseille a ze souboje s Toulouse berou jen bod. Pro Jardinovu ekipu je to pochopitelně málo, knížecí klub je po pěti kolech až patnáctý a před Ligou mistrů je jeho forma na pováženou.

Na stadionu Municipal se nakonec dělily body. Každý z týmů vstřelil po jedné brance, ale především Monako může výsledek mrzet, neboť vedlo a branku na 1:1 inkasovalo až čtvrthodinu před koncem.

Téfécé se zvučnějšího soupeře vůbec nezaleklo a naopak od začátku diktovalo tempo. V 8. minutě navíc musel předvést výtečný zákrok brankář Benaglio, který na brankové čáře vyrazil Dosseviho volej. Na druhé straně zase nepříliš nebezpečně hlavičkoval Tielemans. Územní převaha Toulouse začínala postupně slábnout a hra se více vyrovnávala. První poločas už další velkou příležitost, natož branku nenabídl.

Diváci se dočkali až po změně stran. Proti rozeběhnutému Diopovi skvěle zasáhl Reynet a Chadliho rána z úhlu orazítkovala břevno. Tlak Monaka nakonec vygradoval ve vedoucí branku. Rána Youriho Tielemanse orazítkovala břevno a na první pohled nebylo zřejmé, zdali balón přešel brankovou čáru. Videotechnologie potvrdila, že ano, takže Knížata vedla v Toulouse 1:0.

Domácí mohli srovnat čtvrthodinu před koncem, kdy se zpoza šestnáctky opřel do balónu Durmaz a jen těsně minul Benagliovo branku. TFC každopádně přidalo plyn a za další dvě minuty srovnalo. Zkušený polský stoper Kamil Glik vyrobil chybu a rychlonohý Aaron Leya Iseka postup na Benaglia zvládl.

Oba celky měly ještě do konce zápasu slibné šance, ale skóre už se na stadionu Municipal nezměnilo.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Lyon 2:2

15.09.2018 17:00

Góly: 53. Claudio Beauvue (pen.), 73. Prince Oniangué - 45. Nabil Fekir, 88. Ferland Mendy

Olympique Lyon v generálce na Ligu mistrů ztratil cenné body v Normandii a na půdě Caen pouze remizoval 2:2. Favorit sice v zápase jako první vedl, jenže Caen výsledek otočilo a pak bylo blízko překvapivému vítězství, než minutu před koncem srovnal Ferland Mendy.

Pro svěřence Bruna Génésia to není zdaleka první ztráta a Lyonu se hned v úvodu vzdaluje první příčka, kterou suverénně drží PSG.

Utkání začalo z obou stran hodně aktivně. Za hosty se tradičně pokoušel zakončovat Fékir, ale bylo to Caen, které v osmé minutě doslova odmítlo vedení. Ninga se dostal do vápna a dobře vystřelil, načež golman Lópes musel zasahovat. Hodně aktivní začátek vystřídala klidnější pasáž a prakticky až do závěru poločasu nebylo nic zásadního k vidění. Až ve 45.minutě rozehrál nádherně volný přímý kop Nabil Fékir a brankář Samba zůstal stát jako přikovaný! Lyon vstřelil do šaten důležitou branku a v Caen vedl 1:0.

Domácí se nehodlali s výsledkem smířit a po přestávce na Lyon vlétli. Beauvue se vřítil do šestnáctky, přičemž byl hostujícím obráncem faulován a sudí nařídil pokutový kop. Sám postižený Claudio Beauvue si nedělal těžkou hlavu a střelou k tyči srovnal na 1:1.

Hned za další dvě minuty si však domácí zápas zkomplikovali. Djiku nesmyslně vysokou nohou fauloval Fékira a karatistický způsob sudí ocenil rovnou červenou kartou. Početní převahu mohl Lyon zužitkovat v 69.minutě, ovšem Traoré nechal vyniknout Sambu a vzápětí na druhé straně přišel obrovský šok. Oslabené Caen udeřilo z rohového kopu, na který si naskočil Prince Oniangué a tady Lópes nemohl nic dělat.

Lyon okamžitě zapnul a přikoval Caen k vlastní šestnáctce. Mbengué hasil nebezpečí na brankové čáře a Dembélého hlavičku fantasticky zlikvidoval Samba. Tlak Lyonu nakonec přeci jen slavil úspěch. Dvě minuty před koncem nenápadně vypálil k tyči Ferland Mendy a Samba se natahoval marně. A Olympique chtěl více, jenže čas kvapil a kvapil. V páté minutě nastavení uviděl další červenou kartu domácí hráč Baissama Sankoh, ale to Caen nevadilo, neboť výsledek 2:2 nakonec udrželo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 4:0

14.09.2018 20:45

Góly: 22. Julian Draxler, 51. Edinson Cavani (pen.), 76. Ángel Di María, 84. Moussa Diaby

Naprosto bezproblémové vítězství si opět připisuje Paris Saint-Germain. Domácí v Parku princů rozstříleli Saint-Étienne 4:0, když především ve druhém poločase spustili svůj brankostroj. Utkání mělo čtyři různé střelce, prosadili se Draxler, Cavani, Di María a Diaby.

Na čele Ligue 1 se tak ani po tomto víkendu nic nezmění. Pařížané pokračují v suverénním startu a z cesty odstavili dalšího soupeře. Domácí pochopitelně byli velkým favoritem, ale přeci jenom se čekalo, že Les Verts předvedou o něco lepší výkon.

Do branky PSG se opět postavil Aréola, kterého kouč Tuchel upřednostnil jako jedničku před Buffonem. A právě před Aréolou bylo první nebezpečí, když Saliburyho přihrávku poslal jen vedle tyče Diony. Podobně byl na tom po dobré práci Monneta-Paqueta i M'Vila. Saint-Étienne promarnilo dvě slibné příležitosti a Pařížané to nemilosrdně potrestali. Verrattiho pas si Julian Draxler zpracovával hlavou a hlavou také poslal balón za povyběhnutého Ruffiera. Les Verts chtěli rychle odpovědět, ale Salibur poslal balón jen do Aréoly. První poločas nebyl ze strany hostů vůbec špatný, ovšem PSG ukázalo svojí sílu a okamžitě trestalo zaváhání soupeře.

Po změně stran už se zápas změnil v jednostrannou záležitost. Rozhodla o tom rychlá branka na začátku, kterou PSG vstřelilo z pokutového kopu. Ve vápně byl totiž faulován Cavani a sudí po poradě s videem rozhodl. Sám uruguayský útočník penaltu proměnil a PSG vedlo 2:0.

Pařížané byli lepším týmem a na rozdíl tří branek zvyšoval čtvrthodinu před koncem Ángel Di María. Obrana Les Verts propadla a Di María uklízel odražený balón přesně do branky. O vítězi zápasu už bylo rozhodnuto, zbývalo zodpovědět otázku, jakým rozdílem to bude. Šest minut před koncem dal výsledku konečnou podobu Moussa Diaby po krásné akci Draxlera a přihrávce Cavaniho. PSG dál kráčí francouzskou soutěží bez klopýtnutí.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Rennes 2:1

14.09.2018 19:00

Góly: 77. Allan Saint-Maximin, 89. Pierre Lees Melou - 58. Romain Del Castillo

Po úvodních třech porážkách se Nice začíná evidentně dostávat do tempa. Navázalo na nečekané vítězství na půdě Lyonu, které urvalo před reprezentační přestávkou, a před vlastními fanoušky poprvé v sezóně slavilo tři body také doma. A to i přesto, že s Rennes ještě třináct minut před závěrečným hvizdem prohrávalo o gól.

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně nebojácně a mohly se ujmout vedení už v první dvacetiminutovce. V 16. minutě to mohli být domácí, a to po střele Leese Meloua, jenž pořádně vystrašil českého gólmana Koubka, protože tomu se za jeho zády rozezvonilo břevno. Na druhé straně bretaňský celek kopal ve 20. minutě penaltu.

Rozhodčí Miguelgorry posoudil situaci velmi přesně, Tameze totiž ve vápně evidentně srazil nedovoleně k zemi pronikajícího Siebatcheua, a k pokutovém kopu se postavil Bourigeaud. Jenže ten se situací nenaložil nejlépe, brankář Benítez mu vystihl směr jeho střely a udržel bezbrankový stav. Do poločasu se pak skóre neměnilo.

OGC očividně sedí rozestavení 5-3-2, v němž se mu podařilo naposledy skolit Lyon, a především zkušený Jallet si na pravé straně uměl udělat prostor pro své útočné choutky. Třeba ve 30. minutě připravil svým centrem šanci pro Maolidu, jenže ten nakonec na míč nedosáhl. První důležitý moment přišel na řadu v 58. minutě, to se prosadil SRFC.

Byl to pro domácí poměrně nešťastný moment. Po rychlé kombinaci na levé straně se k zakončení za pokutovým územím propracoval Del Castillo, jehož pokus možná ani nebyl přesný, ale tím, že se odrazil od obránce Sarra, skončil balón nakonec za brankovou čárou. Vyrovnat mohl o deset minut později Maolida, jenže trefil pouze tyčku.

Následně se snažil vymodlit si nařízení penalty Attal, video ho ovšem usvědčilo z toho, že simuloval, a tak si Nice stále muselo na svou chvíli počkat. K vyrovnání došlo v 77. minutě, to když Saint-Maximin usměrnil míč přesně na bližší tyčku, a jen minutu před koncem rozhodl o výhře Les Aiglons nechytatelnou dělovkou do šibenice Lees Melou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain550017:415
2.Olympique Marseille531114:710
3.Lille OSC53119:410
4.Toulouse FC53116:710
5.Dijon FCO53029:69
6.Montpellier HSC52215:48
7.Olympique Lyon52126:47
8.Nîmes Olympique521212:127
9.Stade Rennes52127:77
10.Stade Reims52123:57
11.OGC Nice52124:77
12.Angers SCO52038:96
13.SM Caen51316:76
14.AS Saint-Étienne51313:66
15.AS Monaco51227:75
16.Racing Strasbourg51226:75
17.FC Nantes51225:85
18.Amiens SC51137:84
19.Girondins Bordeaux51136:104
20.EA Guingamp50053:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No to bude asi zajímavá sezona

Reagovat
Israha

Nimes jsou s tím "fuck this shit, let's attack" fotbalem strašně sympatičtí. V konečném zúčtování na to, až opadne nováčkovská euforie, můžou dojet, ale skvělé oživení ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

A nebo se v lize udrží podobně jako to zatím zvládá Angers.

Reagovat
Israha

Tož jako to je ale takové polovičaté přirovnání . Taky se od nich nečekalo, že se v lize uchytí, ale fotbal vyznávají úplně jiný...však to docela dlouho držené pohárové umístění v první sezoně bylo vybetonované až běda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to tak. Angers na pohled oka nepůsobí nijak líbivě, za to Nimes hrají pohledný sympatický fotbal, který by šel přirovnat třeba ke Guingampu kdysi.

Reagovat
Israha

Průměr skoro pět gólů na zápas, to je šílenost.

Reagovat
REPLIKATOR

19:45 Plašil se podílel na vítězství Bordeaux

Bordeaux se naladilo na čtvrteční zápas Evropské ligy se Slavií jen remízou 3:3 s nováčkem francouzské ligy Nimes. Na třetí branku domácích nahrál bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil, jeho tým ale vedení neudržel a se čtyřmi body je po pěti kolech předposlední v tabulce. (ČTK)

ČTK

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil je vítěz i když nevyhraje

Reagovat
Israha

Garcia . Druhý zápas v řadě, který zlomil kvalitním střídáním a úpravou herního plánu. Po prvním poločase to vypadalo na nějaké klasické podcenění a upatlané 1:1, ale trenér splnil svůj úkol. Tohle je hlavně jeho vítězství, i když Thauvin na hřišti zase ukradl show. Výborný Amavi, a líbí se mi i práce Mitrogloua - na nějakých 20+ gólů za sezonu to asi nebude, ale jeho prezence ve vápně a okolo něj je strašně důležitá, půlku toho průlomového gólů udělal tím, že šel do souboje a donutil stopera hlavičkovat naslepo. Jen ti stopeři jsou problém...Gustavo dneska jistý, ale on už má zažité jiné herní návyky, a dělá mu to problémy; a Rami se letos s formou nepotkal ani namátkově. Dále k dispozici zraněný průměrák Rolando, příšerný Hubočan a Ćaleta-Car, který selhal hned při debutu. Nutné přivést ještě někoho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele